Hurrikaanin vierastili säilyi puhtaana

05.03.2017

Sampo Volley oli nousta kahden erän takaa kotivoittoon ja aiheuttaa Hurrikaani-Loimaalle kauden ensimmäisen vierastappion. Lopulta Sampon oli kuitenkin tyytyminen hyvään esitykseen ja yhteen sarjaopisteeseen.

Hurrikaani Loimaa nappasi voiton Mikko Oivasen kovan loppurutistuksen myötä 2-3 (19-25, 22-25, 25-21, 25-22, 12-15). Voitto oli Hurrikaanille kauden 13:s yhtä monesta vieraspelistä ja tärkeä myös runkosarjan ykköspaikan takia.

Sampo Volleyn superviikko polkaistiin käyntiin Pielavedellä Hurrikaania vastaan. Pari ensimmäistä erää näytti, ettei kotijoukkueella ole mitään sanomista sarjakärjen tekemisiin mutta pitkä erätauko ja kokoonpanomuutokset käänsivät hallinnan Sammolle. Ottelu pelattiin pitkän kaavan mukaan viisieräisenä ja lopulta vierailija kuittasi otteluvoiton.

Sampo aloitti ottelun jälleen muokatulla kuusikolla, Ilari Sivonen pelasi Raadikin ohella toisena yleispelaajana ja Panu Pitkänen keskellä yhdessä Kaatrasalon kanssa. Petteri Penttinen aloitti passarina, Martti Keelin kannettua suurimman vastuun edellisissä peleissä.

Kaksi ensimmäistä erää Hurrikaanin syöttö murensi Sammon hyökkäystehoja, Oivasen veljesten kunnostautuessa vuoron perään viivan takana. Kolmanteen erään Sampo vaihtoi Sivosen tilalle Ville Heiskasen ja passariksi Keelin. Siitä eteenpäin Hurrikaani oli hetkittäin jopa vastaantulija. Vastaanotto terävöityi ja hieman erityylinen passari sai naapurin vaikeuksiin. Päätöserässäkin Sampo oli niskan päällä aina tilanteeseen 9-6 asti. Tuolloin pitkän pallon päätteeksi Ville Heiskasen varmisteleva hyökkäys poimittiin peliin ja Hurrikaanin pisteeksi. Siitä alkoi vierailijan pisteputki muutaman torjunnan kera, joka käänsi erän ja ottelun loimaalaisille.

Lauri Rantanen, Hurrikaani Loimaa:

-Peli alkoi meidän osalta lupaavasti, päästiin vastustajan vastaanotto-hyökkäykseen hyvin kiinni ja syöttö kulki riittävästi. Kolmas ja neljäs erä, kaveri vaan otti ne. Loistavaa torjunta-puolustusta, passarinvaihdos sytytti hakkurin ja meillä vaan ei ollut mitään palaa siihen. Emme myöskään saaneet omalla syötöllä vastustajan vastaanottoon minkäänlaista vaikutusta. Tultiin siinä kuitenkin sinne pariinkymmeneen pisteeseen mutta erävoittoon asti ei kantanut. Viides erä mahtoi kääntyä, kun saatiin yhteen hetkeen pari torjuntaa. Tärkeintä antia oli se, että tuli tällainen taistelu. Hienoa peliä, jouduttiin antamaan kaikkemme tuonne kentälle ja tämä jos mikä valmistaa pian alkaviin pudotuspeleihin.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

-Ensimmäinen erä Hurrikaanin hallintaa, toisessa saatiin pikkuisen otetta mutta edelleen Hurrikaanin hallintaa. Kolmas ja neljäs erä kuten Laurikin sanoi, se vastaanotto-hyökkääminen kääntyi vähän kuin päälaelleen. Hyvästä vastaanotosta oltiin tehokkaampia kuin Hurrikaani siinä hyökkäyspuolella ja nimenomaan saatiin Eetu peliin mukaan. Tämä laji kun on tämmöinen, että kun hyökkäys kulkee niin alkoi napsumaan torjuntoja ja puolustuksiakin. Viidennessä erässä oli tarjolla hieman enemmänkin, siinä olisi voinut määrätyssä kohden hyökätä rohkeamminkin. Yksi pallo olisi voinut muuttaa pelin kulun. Siinä tuli sitten yhteen rotaatioon niitä torjuntoja ja siinä se varmaan ratkesi. Molemmat jäi kumminkin päätöserän hyökkäystehoissa hieman normaalilukemista. Erittäin hyvä taistelupeli, tykkäsin tuosta mitä kentällä tehtiin ja mekin kyllä jätettiin kaikki tuonne kentälle. Tuo tunnetaso mitä nähtiin, saatiin riittävän kovalle tasolle ja se valmistaa kyllä tuleviin peleihin.