Isku ja Etta puristivat viisieräiset vierasvoitot

07.12.2014

Rantaperkiön Isku voitti Vantaalla ja Etta Pielavedellä sunnuntaina viisieräiset väännöt. Lisäksi Hurrikaani haki pisteet LiigaSärkiltä.

Iskulle toinen voitto Korson Vedosta

Rantaperkiön Isku (3-8) otti kauden kolmannen voittonsa ja jo toisen Korson Vedosta (5-11) sunnuntaina erin 2-3 (25-22, 23-25, 21-25, 25-21, 12-15). Iskun kolmas voitto on tullut tällä kaudella Liiga-Riennosta.

Korson Vedolle tappio oli jo kahdekas putkeen kauden alettua salodolla 5 voittoa - 3 tappiota.

Kapteeni Toni Kankaanpää oli sairauden takia poissa, mutta hyvin korsolaiset pärjäsivät ilman kippariaan. Joukkue pelasi tänään ajoittain jälleen päävalmentaja Petri Sainion käskyttämänä taistelevaa, huumaavaa lentopalloa. Isku oli lopulta kuitenkin ansaitusti parempi yli kaksi ja puolituntisessa tiukassa väännössä.

Ensimmäinen erä alkoi Korson hyvillä ja erityisesti Lassi Nurmisen aloituksilla. Iskun päävalmentaja Jussi Heino otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 6 – 2. Tekniselle aikalisälle mennessä Iskukin pääsi jo peliin mukaan. Miro Määttänen oli alkuerän hahmo kotijoukkueelta. Tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 12. Heino oli pakotettu ottamaan toisen aikalisänsä tilanteessa 19 – 15. Korson tahdissa mentiin lopulta erän loppuun asti. Erä päättyi Lassi Nurmisen upeaan torjuntaan ja lukemin 25 – 22. Miro ”the hand” Määttänen oli erän pistekunkku tehoin 9/+5.

Toinen erä alkoi Iskun painostaessa vaikealla syötöllään Korson vastaanottoa. Sainio otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 4 – 7. Aikalisän jälkeen Tuomas Tihinen sai hyökkäyksiinsä voimaa ja Sainio otti toisen aikalisänsä tilanteessa 5 – 10. Tihinen jatkoi hyviä esityksiään ja tekniselle mentiin tilanteessa 9 – 14. Korson paras oli erän alussa Karl Külaots. Kuosmasen syöttövuorolla Korso sai pikkuisen otetta ja Heino otti aikalisän tilanteessa 16 – 21. Joel Laakso syöttövuorolla pakotettiin Heino ottamaan toisen aikalisänsä tilanteessa 21 – 24. Laakson syöttövuorolla päästiin ihan iholle, mutta Helenius lopulta päätti erän Korson torjunnan käsien kautta lukemiin 23 – 25. Korsolla oli kahteen erään yhdeksän syöttövirhettä ja Iskulla kolme.

Kolmas erä alkoi Korson vahvoilla torjunnoilla ja Kuosmasen hyökkäyksillä. Sainio otti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 7 – 8. Isku paransi omaa torjuntaansa edelleen ja Sainion toinen aikalisä tilanteessa 8 – 11. Vallinin syöttövuorolla Korso sai pelinsä kulkemaan. Iskulle keltainen kortti tilanteessa 12 – 11. Heino oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 13 – 11. Isku nousi kuin nousikin Härkösen syöttövuorolla sillasta ja tekniselle mentiin tilanteessa 13 – 14. Korsolta katosi fokus ja parilla kotijoukkueen virheellä Isku pääsi karkumatkalle. Heino otti viimeisen aikalisänsä tilanteessa 20 – 23. Kaislasalo päätti erän lyömällä postimerkkiin ykkösnurkkaan ja lukemat 21 – 25. Ottelun hahmo tähän mennessä Samuli Kaislasalo tehoin 18/+13.

Neljäs erä alkoi Iskun vahvalla syöttövuorolla. Sainion ensimmäinen aikalisä jo tilanteessa 0 – 2. Sainion toinen aikalisä tilanteessa 4 – 7. Isku johti jo 8 – 13, mutta Korso kiristi jälleen iholle Nurmisen syötöillä. Heinon aikalisä tilanteessa 11 – 13. Tekniselle mentiin Korson johdossa 14 – 13. Nurmisen syöttövuoro puri mahtavasti. Nurminen syötti edelleen tehokkaasti ja Korso siirtyi jo 18 – 13 johtoon. Korso sai Nurmisen syöttövuorolla otteen joka piti erän loppuun. Erä lopulta Korsolle lukemin 25 – 21.

Viides erä alkoi Korson tahdissa. Heino otti ensimmäisen aikalisänsä Korson johtaessa 7 – 5. Korsolle tuli heti aikalisän jälkeen huono hetki ja Sainio oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 7 – 8. Korso siirtyi Kärkkäisen torjunnoilla 10 – 8 johtoon, mutta Isku nousi Tihisen syöttövuorolla 10 – 11 johtoon. Iskulle lopulta viides erä lukemin 12 – 15 ja koko ottelu erin 2 – 3.

Otteluisäntä Starkki palkitsi ottelun parhaina pelaajina Korson Vedosta Arto Hannin ja Rantaperkiön Iskusta Samuli Kaislasalon.

Passari Arto Hanni, Korson Veto

- Ei oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa? Omilla virheillä annettiin kaverille pisteet sekä päästettiin niillä vastustaja peliin mukaan. Neljäs eri tuli meille pitkälti Lassi Nurmisen hyvällä syöttövuorolla.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto

- Voitettiin jälleen syöttövirheet. Niissä on paljon petraamisen varaa. Lisäksi välillä melkein kannettiin se pallo syötöissä omalle puolelle verkkoa. Olisi pitänyt jättää enemmän rajaa auki, niin vastustaja olisi luultavasti lyönyt muutaman enemmän leveäksi. Torjuntoja olisi myös ollut otettavissa enemmänkin. Olisi vain pitänyt liimata se pallo vastustajan puolelle. Positiivinen puoli oli se, että näytettiin, että voidaan voittaa ilman Toniakin. Ja päästiin hienosti tänäänkin neljännessä sillasta pois. Se on ollut meidän vahvuus muissakin matseissa.

Hakkuri Samuli Kaislasalo, Rantaperkiön Isku

- Olisi voinut päättyä meille myös lukemin 1 – 3. Ollaan viime pelit parannettu peliämme. Torjuntojakin tuli tänään meille ihan hyvin. Ryynättiin myös hyvin palloja peliin. Kyllä tämä Mestaruusliigassa pelaaminen juurikin hakkurin paikalla maistuu hyvältä.

Päävalmentaja Jussi Heino, Rantaperkiön Isku

- Oli varmasti yleisöystävällinen peli. Viisi erää oli lopulta oikeutettu. Ensimmäisessä erässä meidän hyökkäyspeli oli harmittavan huonoa. Taidettiin tehdä viisi hyökkäysvirhettä ja saman verran lyötiin Korson torjuntaan. Siitä eteenpäin pojat ymmärsi järkevöittää hyökkäystä. Joko lyötiin kovaa tai peipattiin järkeviin paikkoihin eikä annettu helppoa vastustajan puolelle. Nurmisen syöttövuorolla meihin iski minimaalinen epäusko. Mentiin pieneksi. Tänään olisi kuitenkin ollut enemmänkin pisteitä tarjolla meille.

Hurrikaani ei antanut LiigaSärkille taaskaan erääkään

Hurrikaani-Loimaan (10-3) jo seitsemän voitto perättäin Mestaruusliigassa irtosi Kalajoelta LiigaSärkistä (2-12) erin 0-3 (23-25, 17-25, 19-25). Hurrikaani nousi samalla liigassa kolmanneksi.

Joukkueiden ensimmäinenkin kohtaaminen Loimaalla meni suoraan kolmessa erässä Hurrikaanille.

LiigaSärkät pelasi ilman brasilialaishakkuri Brunoa ja hakkurina nähtiin kaksi ensimmäistä erää Jussi Mäkinen, joka hyppäsi kolmanteen erään passariksi Maciej Kusajn paikalle ja hakkuriksi tuli 46-vuotias Janne Peltokangas.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti ja myös LiigaSärkkien torjunta toimi. Erä päättyi Hurrikaanien niukkaan voittoon 25-23. Toisessa erässä nähtiin, miten toimivat Hurrikaanien voittamaan tottunet iskijät. Erä päättyi Hurrikaanien voittoon 25-17. Kotiyleisön kannustuksesta huolimatta kolmaskin erä päättyi Hurrikaanien voittoon 25-19. Hurrikaaneilta löytyi enemmän lyöntivoimaa kuin LiigaSärkiltä.

Hurrikaanien valmentaja Ville Kakko oli sitä mieltä, että pelaajilta saatiin nähdä upea esitys.

Myös LiigaSärkkien valmentaja Shailen Ramdoo sanoi olevansa ylpeä omasta joukkueestaan ja varma siitä, että pelaajat haluavat pysyä ylemmällä tasolla. Hurrikaanien kapteeni passi Kalle Määttä piti peliä tasaisena ja suhdetta oikeana huolimatta juuri tehdyistä pitkistä pelimatkoista.

LiigaSärkkien kapteeni Jussi Mäkinen kommentoi Hurrikaanien torjunnan olleen upeaa, ja oman joukkueensa yrittäneen parhaansa.

Parhaina pelaajina palkittiin Srdjan Nadazdin LiigaSärkistä ja Kalle Määttä Hurrikaaneista.

LiigaSärkät Nadazdin 17/+12, carvalho 6/+2, Kaksonen 6/+1
Hurrikaani Kouki 15/+11, Cedic 13/+10, Petrusevics 11/+4

3p Nadazdin Särkät
2p Carvalho Särkät
1p Kaksonen Särkät

Hieno ottelu Pielavedellä päättyi pistejakoon Ettan eduksi

Vain muutamaan minuuttia vaille kolmetuntinen jännitysnäytelmä tarjosi erinomaisen tasokasta lentopalloa Pielaveden Sammon (7-8) ja Ettan (10-4) kesken. Etta puristi lopulta pistesaldon edukseen viidessä erässä 2-3 (21-25, 30-28, 25-21, 24-26, 18-20).

Myös kauden ensimmäinen joukkueiden kohtaaminen päättyi Ettan eduksi 3-2. Etta on nyt voittanut kahdeksan yhdeksästä viimeisestä pelistä

Pelissä oli tunnelmaa ja säkenöintiä niin kentällä, kuin katsomossa. Ottelu oli parasta lentopalloviihdettä pitkiin aikoihin. Peli oli tiukka, tasainen ja hyvä tasoinen. Ottelu upposi yleisöön ja pelaajat onnistuivat kentällä.

Timo Leikas 34/+15 ja Joshua Walker 30/+8. Leikas (60 passia) ja Enderwin Herrera (53) urakoivat yhteensä 113 hyökkäyksen verran ja Ettasta Walker sai peräti 65 passia.

Olli Kuoksa, Etta:

- Jotenkin tulee sellainen dejavu-fiilis näistä peleistä Sammon kanssa, hirmuista vääntöä puolin ja toisin. Vaikka me ollaan nostettu tasoamme muita joukkueita vastaan, oltiin vaikeuksissa Sammon kanssa. Sammolla on kaksi totaalisen erityylistä passaria, se vaikeuttaa torjunta pelaamista. Meidän joukkue on kyllä vireessä, viisi pistettä vieras kiertueelta on hyvä tulos.