Isku katkaisi tappioputkensa mestarisuosikki VaLePaa vastaan

06.03.2018

Rantaperkiön Isku kaatoi lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan mestarisuosikki Vammalan Lentopallon ja nousi runkosarjan viimeiseltä sijalta Akaa Volleyn ohi. Isku voitti suurimmaksi osaksi kakkoskuusikollaan pelanneen VaLePan erin 3-1 (25-15, 26-24, 20-25, 25-18).

Iskulla oli takanaan seitsemän ottelun mittainen tappioputki, kun taas VaLePa oli ottanut peräti 17 perättäistä voittoa ennen Isku-ottelua. VaLePa on jo aiemmin varmistanut runkosarjan voittonsa.

VaLePalla oli takanaan sekä viimeinen Mestarien liigan ottelu Kreikassa että kotiottelu Sampo Volleyta vastaan sunnuntaina, joten ykköskuusikosta Pyynikillä olivat avauksessa ainoastaan keskitorjuja Tommy Carmody ja libero Florian Ringseis sekä kolmannessa erässä avauskuusikkoon tullut keskitorjuja Markus Kaurto. Passari Arttu Lehtimäki pelasi ensimmäisen kokonaisen liigaottelunsa, kun Mikko Esko oli sivussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Iskulla oli takanaan karvas tappio Akaa Volleyta vastaan vajaa viikko sitten, mutta siitä ei näkynyt enää jälkeäkään. Kotijoukkue puolusti erinomaisesti ja virheiden määrä oli pudonnut huomattavasti muutamasta aiemmasta ottelusta.

Ensimmäisessä erässä Isku karkasi heti erän puolessa välissä ja eteni voittoon hyvällä hyökkäys- ja torjuntapelillä. Toinen erä eteni tasalukemissa loppuun asti. VaLePa sai jopa kaksi eräpalloa, mutta Isku selvitti molemmat ja otti lopulta toisen erävoiton Ilari Toimelan torjuntapisteellä. Kolmannessa erässä Iskun vastaanotto romahti, ja samalla heikkeni myös hyökkäyspeli, ja VaLePa onnistui kaventamaan erälukemia. Neljännessä erässä Isku sai kuitenkin taas vastaanottonsa kuntoon, ja karkasi ensimmäisen erän tavoin voittoon.

Voitto ja varsinkin kolme pistettä olivat Iskulle arvokkaat, kun haetaan asetelmia liigakarsintoihin. Isku ja Akaa taistelevat siitä, kumpi onnistuu välttämään runkosarjan viimeisen sijan. Runkosarjan viimeinen joukkue kohtaa liigakarsinnoissa 1-sarjan voittajan, kun taas kymmenenneksi sijoittunut saa vastaansa 1-sarjan finaalin häviäjän. Kotiedun saavat 1-sarjan voittaja ja liigan kymmenes.

VaLePa-voiton ansiosta Isku nousi kahdella pistettä Akaan ohi sarjataulukossa. Akaalla on jäljellä vielä vierasottelut LEKA Volleyta ja Team Lakkapäätä vastaan, ja myös Isku kohtaa runkosarjan päätöskierroksella lauantaina 10.3. Team Lakkapään Rovaniemellä.

Mika Mäntylä, Isku:

Virhemäärä oli paljon pienempi kuin parissa edellisessä matsissa ja kokonaisuudessa pelattiin muutenkin joukkueena paremmin ja fiksummin. Salilla olemme keskittyneet perusasioihin ja tehneet niitä huolella, ja se näkyi tänään pelissä. Olimme valmistautuneita ihan kaikkeen, joten VaLePan kokoonpano ei yllättänyt.

Arttu Lehtimäki, VaLePa:

Tämä oli itselle ensimmäinen täysimittainen peli Mestaruusliigassa, ei ole aikaisempina vuosina tullut kokonaisia pelejä. Ajoittain peli tuntui ihan hyvältä, mutta vähän oli virheherkkää meidän puolelta. Muutama päivä sitten oli puhetta, että ykköskuusikko pelaa Sampo-pelin ja kakkoskuusikko Isku-pelin. Ennen peliä oli ehkä pientä jännitystä, mutta se hävisi aika nopeasti, kun pääsi pelaamaan.

Oskar Muurinen, Isku:

Perusasioiden kanssa tehtiin tänään töitä. Tiesimme, että VaLePa tulee kierrättämään pelaajia, mutta ei meille ole silti mikään peli helppo. Me jouduimme jokaisen pallon voittamaan ja jokaisen pisteen ansaitsemaan. Joukkueelle, joka ei ole hetkeen voittanut, voittaminen ei ole ihan helppoa. Tulevia karsintapelejä ajatellen oli tärkeää, että näimme, että pystymme voittamaan otteluita. Meidän täytyy oppia nauttimaan tästä voitosta ja ammentaa siitä positiivista energiaa. Päätöskierroksella on vielä Rovaniemen-reissu ja sen jälkeen on vähän aikaa teroitella sapeleita ennen liigakarsintoja.

Sami Kurttila, VaLePa:

Kreikasta kun tulimme, niin meillä oli tietyt kuviot, joilla lähdimme menemään ja niissä pysyttiin. Totta kai olen pettynyt, ainahan se häviö korpeaa. Mutta oli hyvää lentopalloa, niin kuin viimeksikin, kun voitimme Iskun Pyynikillä. Tänään näki, että kiima ja halu oli Iskun puolella. Ei tarvitse tappiosta näitä poikia bussin alle heittää.