Seuraa meitä somessa:

Isku laittoi Sampon tiukoille

27.02.2017

Miesten Mestaruusliigan sunnuntaitaistoissa Team Lakkapää ja Hurrikaani voittivat kotonaan, kun taas Sampo Volley haki tiukan vierasvoiton Iskusta Tampereella.

Team Lakkapää syötti ja torjui LEKA Volleyn nurin

Team Lakkapää otti pudotuspelipaikkansa kannalta ehkäpä ratkaisevan voiton voittamalla kuopiolaisen LEKA Volleyn sunnuntaina Rovaniemellä pelatussa Mestaruusliigaottelussa. Lakkapää voitti ottelun suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-21, 25-22, 25-15). Team Lakkapään viime peleissä vakioituneen aloituskuusikkoon tuli yksi muutos, kun Jere Mäkinen otti sairaana olleen Palokankaan paikan aloituksessa. LEKAn aloitus oli taasen tutumpi: ykköspassarin tontilla hääräsi Akseli Lankinen, mutta hakkurin paikkaa pelasi Timo Leikas Samuli Kaislasalon sijaan.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tasaisia ja lähes identtisiä loppuratkaisuiltaan. Ensimmäisessä erässä tilanteessa 18-20 Fredric Gustavsson syötti ässän ja toisella vaikealla Bobby Walsh otti torjuntapisteen ja niiden avulla Lakkapää karkasi 22-20 johtoon. Tämän jälkeen Lakkapää piti erän ohjat loppuun saakka LEKAn sortuessa hyökkäysvirheisiin.

Toisessa erässä tilanteessa 20-19 Matias Korhonen tuli syöttämään Fredric Gustavssonin paikalle ja hänen syöttövuorollaan Lakkapää karkasi 22-19 johtoon, joka jälleen piti erän loppuun saakka Gustavssonin hyökätessä viimeiset eräpisteet Lakkapäälle.
Kolmannessa erässä Lakkapää repäisi Brownin ja Vothin torjunnoilla 9-5 johtoaseman. Teknisen aikalisän jälkeen tilanteessa 14-10 pelin päätti ratkaista Gustavsson syöttöruudusta ja tekikin niin: kolme ässäsyöttöä ja kaksi niin pahaa, että LEKA ei saanut yhtään kunnon hyökkäystä ja tilanne oli pian 20-10. Gustavssonin syöttövuoro päättyi virheeseen, mutta erä ja koko ottelu oli ratkaistu.

Lakkapään hahmo oli Gustavsson, mutta myös muu joukkue oli tehokas, samoin kentälle Palokankaan tilalle tullut Jere Mäkinen, joka myös palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana. Tilastoissa Lakkapää oli ykkönen jokaisella osa-alueella, suurimmat erot tulivat torjunnassa 12-4 ja ässäsyötöissä 7-2 (virheet 12/11). Vastaanottoprosentit olivat 57/39 ja hyökkäysprosentit 57/44. Lakkapää teki kolmeen erään yhdeksän hyökkäysvirhettä LEKA puolestaan 19.

Hakkuri Timo Leikas, LEKA Volley:

- Suurin ero tuli syöttöruudussa, Lakkapää teki ratkaisevat pisteet syötön avulla. Meidän vastaanotto irtosi ja Lakkapää sai torjuttua meidät.

Hakkuri Fredric Gustavsson, Team Lakkapää:

- Onnistuimme pelaamaan hyvän pelin. Vastaanottomme pelasi hyvin ja hyökkäys sen myötä toimi. Oma syöttö on ailahdellut, mutta nyt onnistui hyvin. Voitot ovat ehdottomasti nostaneet itsetuntoamme.

Päävalmentaja Tapio Nissi, LEKA Volley:

- Tänään taistelussa oli miehet vastaan pojat. Päivän vastaanotto ei riitä tuota torjuntaa vastaan. Vastustajan hakkurilta huikea peli ja yleensäkin peli-ilme hurja. Omalta joukkueelta heikko esitys.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Tasaista kahdessa erässä kahteenkymmeneen asti ja sitten saatiin rytminvaihdoksilla erot. Jereltä (Mäkinen) hyvä peli, kokonaisuutena onnistunut sisääntulo. Hyvä vastaanottopeli.

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää: Jere Mäkinen
LEKA Volley: Timo Leikas

LähiTapiolan pisteet
3 J.Mäkinen Lakkapää
2 Dosanjh Lakkapää
1 Gustavsson Lakkapää

Team Lakkapää - LEKA Volley 3-0
25-21, 25-22, 25-15
Team Lakkapää: Gustavsson 21/+12,Walsh 13/+9,Mäkinen 9/+8
LEKA Volley: Leikas 17/+4,Helenius 10/+0,Lehtonen 6/+4
Katsojia: 576

Ottelutilasto

Hurrikaanille kolmas päänahka Duckseista

Hurrikaani-Loimaa otti 587 katsojan edessä selkeän 3-1 (25-23, 22-25, 25-22, 30-28) -kotivoiton Vantaan Ducksista. Hurrikaanin parhaina pistemiehinä ottelussa heilui hakkuri Mikko Oivanen (26/+16) ja yleispelaaja Eemeli Kouki (20/+15). Ducksilta onnistujia tuli levältä rintamalta, kun kaiken kaikkiaan viisi pelaajaa pääsi yli kymmenen pisteen.

Hurrikaani-Loimaan ja Vantaa Ducksin Mestaruusliigakauden kolmas keskinäinen kohtaaminen lähti vieraiden merkeissä liikkeelle. Ducks johti erää parhaimmillaan jo neljän pisteen (7-11) voimin, mutta Hurrikaani nousi tekniselle aikalisälle mentäessä johtoon. Teknisen jälkeen kotijoukkue löysi vielä kovemman vaihteen päälle ja repi eron tarvittavaksi. Keltaisille ensimmäinen erä lopulta 25-23-lukemin. Ensimmäisen erän aikana Tomi Mutka otti kentällä aloittaneen Luke Smithin paikan.

Toinen erä alkoi hyvin pitkälti samalla tavalla mitä ensimmäinenkin. Hurrikaani oli pulassa Ducksin vahvan puolustuksen ja tehokkaan hyökkäyspelin kanssa. Kotijoukkue nousi erän ensimmäisen puoliväliin mentäessä tasoihin ja joukkueet etenivät käsikädessä tilanteeseen 17-17 asti, kunnes Ducks sai otteen itsellensä ja päätti erän selvään voittoon 22-25-lukemin. Lassi Nurminen päätti erän keskihyökkäyksellään.

– Vaikea peli loppujen lopuksi. Meiltä hieman halutonta. Oli vaikea pelata, kun Sampoa vastaan otettiin hieno voitto. Ei oikein sytytty. Onneksi kaivettiin pakolliset, niin saatiin tärkeä voitto. Lopussa kaveri hieman auttoi, kommentoi libero Jesse Mäntylä.

Hurrikaanilla on syytä tuulettaa tänään.

Kolmanteen erään Hurrikaani teki keskipelaaja vaihdon, kun Tuomas Koppanen sai tehdä tilaa Nurmon hortonomi Karri Kutinlahdelle. Kotijoukkue sai todella vahvan alun kolmanteen erään, joka näkyi koko erässä. Hurrikaani karkasi vierailta heti kolmen pisteen (4-1) johtoon ja pakotti Ismo Tuomisen käyttämään aikalisän. Tuomisen juttutuokiot eivät toimineet missään vaiheessa erää, joten kotijoukkue pääsi marssimaan selvään erävoittoon.

Neljännessä erässä Hurrikaani oli kuskin paikalla ja pyrki tasaiseen tahtiin repimään eroa vieraisiinsa. Vantaan Ducks pysyi kuitenkin pelissä mukana. Kotijoukkue karkasi parhaimmillaan neljän pisteen johtoon, mutta Ducks nousi tasoihin. Lopulta ottelussa edettiin jatkopalloille ja vierailla oli pari eräpalloakin viedä peli viidenteen erään, mutta Hurrikaani ei ollut samaa mieltä asiasta. Lopulta erä päättyi kotijoukkueelle 30-28-lukemin ja koko ottelu 3-1.

Lassi Nurminen (Vantaan paras):

- Viikon tavoitteena oli saada rentous takaisin ja oma peli raiteille. Pienestä oli kiinni, että olisimme voineet pitkittää ottelua vielä tästäkin. Selän kanssa ollut ongelmia, mutta pelissä sitä ei enää huomannut. Molempien passareiden kanssa kulki hyvin.

Eemeli Kouki (Hurrikaanin paras):

- Ei tänään saatu syötöllä vastustajan peliä rikki. Pelasivat hyvin keskeltä. Pallot tulivat torjunnan käsien välistä. Ollaan tällä kaudella joka kerta pelattu hyvin Ducksia vastaan, joten hyvällä fiiliksellä tultiin tähänkin otteluun.

Ismo Tuominen:

- Mä en oo tyytyväinen lopun hyökkäysratkaisuihin enkä meidän leijasyöttäjien toimintaan. Saatiin vakiokuusikko pitkästä aikaa kentälle. Tavoitteena oli sitä kautta saada peruspeli jälleen kuntoon. Kirsikka kakun päältä jäi tänään saamatta.

Lauri Rantanen:

- Jalat olivat joukkueella alussa hieman jähmeessä. Matti Oivanen toi meidät peliin mukaan muutamalla torjunnallaan. Aikamoiseksi lyöntikilpailuksi ottelu meni. Siinä kaveri pärjäsi hyvin, mutta ero syntyi sitten helpoissa virheissä. Omakin hävitty erä ratkesi kuuteen hyökkäysvirheeseemme.

LähiTapiolan pisteet
3 Kouki Hurrikaani
2 Mi.Oivanen Hurrikaani
1 Nyman Ducks

Hurrikaani Loimaa - Vantaa Ducks 3-1
25-23, 22-25, 25-22, 30-28

Hurrikaani Loimaa: /+, /+, /+
Vantaa Ducks: /+, /+, /+
Katsojia: 587

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Isku taisteli taas viisi erää, mutta hävisi

Rantaperkiön Isku kärsi katkeran tappion Sampo Volleylle viidennessä erässä lentopallon Mestaruusliigan ottelussa Tampereella. Isku onnistui tasoittamaan ottelun vielä kahden erän tappioasemasta, mutta viides erä oli joukkueelle liian vaikea. Sampo voitti lopulta ottelun erin 2-3 (25-27, 18-25, 25-23, 25-23, 13-15).

Isku johti viidettä erää vielä tilanteessa 21-19, ja sai yrittää ratkaisua kahdessa eräpallossa. Sampo onnistui selvittämään tilanteen ja vei erän. Toinen erä oli selkeää Sammon hallintaa, ja ottelu vaikutti menevän vieraille suoraan kolmessa erässä. Kolmannessa erässä Isku sai kuitenkin paremmin kiinni vastustajan pelistä, ja jatkoi samaan tahtiin neljännessä erässä. Viidennessä Sampo takoi erän alkuun 1-4 –johdon, ja piti Iskun takanaan loppuun asti.

- Ensimmäinen erä oli selvästi tulossa meille ja sitten sössittiin se loppu. Homma oli hyvin hanskassa, mutta sitten ei vaan saatu jatkettua ja otettua erää meille. Viidennessäkin oltaisiin vielä voitu hoitaa, mutta ei. Viidennessä erässä ei vaan tällä hetkellä päästä pelin päälle. Alussa jäädään aika paljon perään, ja tasoihin vielä noustaan, mutta ei vaan päästä ottamaan sitä viimeistä pistettä itse, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.

Isku on nyt hävinnyt kuusi perättäistä ottelua, ja viisi niistä viidennessä erässä. Näiden joukossa on sarjan kärkikolmikko Hurrikaani, VaLePa ja Sampo. Viiden erän ottelusta hävijälle jaettava piste ei kuitenkaan paljon lohduta, kun tällä kaudella voitot ratkaisevat. Isku on runkosarjassa kahdeksannella sijalla kahdeksalla voitolla, ja perässä olevalla Leka Volleylla on kasassa yhtä monta voittoa.

- Tämä oli vähän samanlainen kamppailu kuin täällä viimeksi. Ensimmäinen erä oli tiukka, mutta toinen tuntui tulevan meille helposti. Isku kuitenkin syttyy helposti, ja kolmannessa erässä peli kääntyi. Pienet asiat ratkaisivat, marginaali oli niin pieni että voidaan hakea ihan yksittäinen tilanne, joka ratkaisi pelin. Ymmärrän Iskun tuskan, kun 3-2 –pelejä on paljon eikä voittoa tule. Meidän on hyvä jatkaa tästä kohti huomista Loimu-ottelua, Sammon valmentaja Jukka Tuovinen sanoi.

Sampo on sarjassa melko tukevasti kolmannella sijalla, ja pääsee kauden viimeisissä otteluissa valmistautumaan pudotuspeleihin. Isku-ottelussa Tuovinen peluutti tavanomaisesta kuusikosta poikkevasti passarina Martti Keeliä ja toisena keskitorjujana Panu Pitkästä.

- Sain kokoonpanomuutoksilla tänään sen mitä halusinkin. Kauden loppupuolella on tarkoitus antaa peliaikaa pelaajille, jotka ovat pelanneet tähän asti vähemmän. Kaikkien pitää olla valmiina, kun pudotuspelit alkavat ja siihen valmistaudutaan, Tuovinen sanoi.

Sammon parhaana pelaajana palkittiin entinen iskulainen, libero Aleksi Mutka. Iskun parhaana palkittiin kapteeni Tapio Toiviainen (20/+13), joka uurasti tällä kertaa toisena yleispelaajana. Sammon Petteri Penttiselle liigaottelu oli uran 400:s.

- Tappioista saaduilla pisteillä ei ole hirveästi väliä. Jos jotain positiivista haetaan, niin olemme pelanneet hyvin sarjan kärkiporukoita vastaan. Voittoja tarvitaan jäljellä olevista peleistä. Olemme puhuneet, että emme ala spekuloimaan pudotuspelipaikoista ja sarjasijoituksista. Niin pitkään kuin pelejä on jäljellä, niin pelataan voitosta, kapteeni Toiviainen sanoi.

Iskulla on jäljellä runkosarjassa vielä kaksi vierasottelua ja kaksi kotiottelua. Ensin Isku kohtaa vieraissa Joensuun Riennon (4.3.) ja Kokkolan Tiikerit (8.3.). Seuraava kotiottelu on vuorossa lauantaina 11.3. Lakkapäätä vastaan ja viimeinen runkosarja ottelu lauantaina 18.3. Raision Loimua vastaan.

Lähi-Tapiola –pisteet:
3 Aleksi Mutka, Sampo
2 Tapio Toiviainen, Isku
1 Martti Keel, Sampo

LähiTapiolan pisteet
3 Mutka Sampo
2 Toiviainen Isku
1 Keel Sampo

Rantaperkiön Isku - Sampo Volley 2-3
25-27, 18-25, 25-23, 25-23, 13-15
Rantaperkiön Isku: Mäkinen S 21/+9,Toiviainen 20/+13,Mäntylä 18/+7
Pielaveden Sampo: Häyrinen 20/+6,Raadik 19/+4,Heiskanen 16/+11
Katsojia: 514

Ottelutilasto

  Takaisin