Seuraa meitä somessa:

Isku pani sarjajohtaja Tiikerit koville

02.01.2016

Sarjajohtaja Kokkolan Tiikerit kärsi kauden ensimmäisen pistemenetyksensä lentopallon Mestaruusliigassa Rantaperkiön Iskua vastaan. Tamperelaiset panivat Tiikerit koville, mutta viidennessä erässä tappiotta sarjaa johtava vastustaja oli kuitenkin kärsivällisempi ja vei ottelun 2-3 (18-25, 25-20, 25-27, 26-24, 15-17).

Molemmat joukkueet yrittivät pakottaa vastustajaa tekemään enemmän virheitä ja Isku taisteli varsinkin jatkopallot vähillä virheillä (Isku 4 - Tiikerit 11).

- Kun jatkopalloa jaksetaan pelata järkevästi ja fiksusti, ei Tiikeritkään ole voittamaton. Kukaan ei ole vielä ennen laittanut heitä koville siinä, että heidän pitää itse voittaa pallot. Puolustuksen jälkeiset jatkopallot olivat meidän eduksi. Pyysin poikia pelaamaan vaikka maailman tappiin asti, sillä Tiikereidenkin on joskus tehtävä virheitä. Siinä mielessä meni hienosti, mutta kolme pistettäkin olisi ollut tarjolla, Iskun valmentaja Jussi Heino arvioi.

­- Isku pelasi pienillä virhemäärillä ja mekin olemme yleensä hyviä siinä, että pakotamme vastustajan tekemään virheitä, mutta emme tee niitä itse. Tänään teimme aika paljon hyökkäysvirheitä. Isku ansaitsi tänään sen mitä sai. Piirun verran olimme lopussa parempia, mutta ei paljon. Pidimme pään kylmänä ja keskityimme aina seuraavaan palloon, Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen sanoi.

Tiikerit teki ottelussa 18 hyökkäysvirhettä, Isku vain kahdeksan. Kotijoukkue otti myös selvästi enemmän torjuntoja (12-6).

Tiikereiltä puuttui kokoonpanosta maajoukkueen mukana olevat hakkurit Olli-Pekka Ojansivu ja Antti Ropponen sekä keskitorjuja Tommi Siirilä. Tiikereiden hakkurina pelasi Lauri Jylhä (15/+6). Pääosan pisteistä tekivät kuitenkin yleispelaajat Romans Sauss (23/+9) ja Enderwin Herrera (20/+8).

Tiikereiden parhaaksi pelaajaksi valittiin passari Steven Kehoe.

- Me voisimme pelata paremminkin, mutta en ole pettynyt, koska voitimme. Pelaaminen ei ollut niin sujuvaa kuin voisi olla eikä yhteispeli toiminut niin hyvin, Kehoe sanoi.

Myös Iskulta puuttui kapteeni, keskitorjuja Sauli Sinkkonen. Keskitorjujat Teemu Koivunen (11/+5) ja Tatu Härkönen (12/+7) pelasivat mallikkaasti. Iskun parhaana palkittiin paras pistemies, yleispelaaja Sakari Mäkinen (21/+11).

- Tasaisemmin olisi pitänyt pystyä pelaamaan ja vastaanotto pitäisi saada pidettyä vakaampana. Tiikerit puolustaa loistavasti. Koga on erinomainen libero, ottaa puolet kentästä vastaanotossa ja passaa todella hyvin. Emme missään nimessä pelanneet omalla parhaalla tasolla, mutta pystyimme laittamaan hyvin kampoihin, Mäkinen sanoi.

Isku pelaa seuraavat ottelunsa vasta Berliinin olympiakarsintojen (5.-10.1.) jälkeen. Ensin vuorossa on vierasottelut Korson Vetoa (16.1.) ja Pohjois-Karjalan Liiga-Rientoa (17.1.) vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 23.1. klo 17.00 Raision Loimua vastaan.

Isku: Mäkinen 17/+10, Kaislasalo 13/+4, Härkönen 10/+6
Tiiikerit: Sauss 20/+8, Herrera 18/+10, Lau.Jylhä 13/+4

Yleisöä: 698
T 10-5, Ä 3-5, SV 19-11, VO% 49-65, H% 41-50

LähiTapiolan pisteet:
3 Kehoe Tiikerit
2 Mäkinen Isku
1 Sauss Tiikerit

Ottelutilasto

Kuvat: Pertti Flinck / Isku

  Takaisin