Seuraa meitä somessa:

Isku piinasi Hurrikaania - LEKA:lle tärkeä kotivoitto

12.02.2017

VaLePa oli miesten liigalauantain ainoa vierasvoittaja. Kotivoittoihin ylsivät LEKA Volley, Hurrikaani Loimaa sekä Tiikerit.

LEKA Volleylle maukas ja tärkeä kotivoitto

LEKA Volley nappasi kotonaa 3-1 (25-14, 25-18, 23-25, 25-23) -kotivoiton samoista sijoituksista taistelevasta Raision Loimusta ja ohitti sen sarjataulukossa.

Aloituskokoonpanot
LEKA: Lankinen, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Karinen, Silventoinen (l)
Loimu: Juntura, Marshman, Marttila, Gregory, Mochalski, Vertiö, Sihvonen (l)

LEKA:n vahva alku kantoi tärkeään voittoon ja pudotuspelipaikka on omissa käsissä.

1. erä: Lankinen aloittaa LEKA:n pelin pyörittämisen ja LEKA aloittaa ottelun terävästi. Syöttö puree Lankisen ja Heleniuksen takoessa kolme ässää tilanteeksi 5-1. Lankinen on jakanut palloa tarkasti ja hyökkäykset ovat olleet tehokkaita. Kapteeni Lehtonen tinttaa seuraavaksi pallon kenttään 11-6. Erässä on tähän asti ollut aika paljon virheitä puolin ja toisin. Loimu kirii LEKA:n virheillessä monta palloa peräkkäin tilanteen 13-11. Tekniselle mennään kuitenkin Jan Heleniuksen komealla kakkospaikan hyökkäyksellä 14-11. Capriottin ensimmäinen aikalisä tilanteessa 17-13. Loimu turvautuu tuplavaihtoon tilanteessa 20-13. LEKA on napannut pari suvereenia torjuntaa putkeen. Loimun toinen aikalisä tilanteessa 23-13, kun Kaislasalo niittaa pallon kakkospaikalta. Jukka Lehtonen päättää vahvan erän 25-14. Jan Helenius erän hahmona 6/+5 tehoin.

2. erä: Loimu vaihtaa Borichevin Marttilan tilalle aloitukseen. Erä alkaa LEKA:n kahdella vahvalla torjunnalla. Loimun uusi hakkuri, Eric Mochalski on ollut pimennossa tähän asti. Mies tekee kuitenkin illan ensimmäisen ässänsä ja tasoittaa tilanteen 3-3. Capriottin aikalisä tilanteessa 12-8. Hieman sekavan erän tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n 14-10 johdossa. Loimu vaihtaa keskitorjujaa tilanteessa 15-12. Syöttämään Karri Sihvonen Marshmanin tilalle. LEKA ollut selkeästi Loimua edellä syöttövastaanottopelissä. Capriottin toinen aikalisä tilanteessa 19-14. Tapio Nissi ottaa ottelun ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 20-17 ja katkaisee Mochalskin syöttövuoron. Verneri Vetriö on ollut Loimun pirtein hyökkääjä tänään. Mies on lyönyt ovelasti useamman hyökkäyksen nelospaikalta käsien kautta kauas kentältä. Kirill Borichev lyö pallon leveäksi ja LEKA vie erän selvin numeroin 25-18. Toisen erän tehokkain oli LEKA:n Eelis Karinen 6/+5.

3. erä: Loimu palaa ottelun alun kuusikkoon. LEKA jatkaa samoilla miehillä. Verkon kiristystalkoot tilanteessa 3-2. Kapteeni Lehtonen on onneksi käynyt solmukurssit ja suoriutuu erikoisemmasta pelitilanteesta mallikkaasti. Päätuomari Eero Niskasella ollut tänään mukavan salliva ote peliin eikä käsittelyvirheitä ole vihelletty. Muutaman olisi kyllä voinut viheltää. LEKA aloittanut tämänkin erän vahvasti ja kotijoukkue porskuttaa 7-3 johdossa. LEKA on ehkä päässyt yllättämään monipuolisella hyökkäyspelillä ja erittäin vahvalla vastaanotto- ja puolustuspelillä. Loimu kaivaa taistelutahdon naftaliinista ja kaventaa tilanteen 9-7. Pomppujänis Jan Helenius on välillä aivan käsittämättömän korkealla nelospaikalla. Sen on saanut huomata myös Loimun torjunta, jonka yli pallot viuhuu. Taylor Gregory ottaa Loimun ottelun ensimmäisen torjunnan sekavan LEKA:n hyökkäyksen jälkeen. Tekniselle aikalisälle mennään 14-10 tilanteessa. LEKA vie hurjan taistelupallon ja siirtyy 16-13 johtoon. Samuli Kaislasalo lyö jälleen tehokkaasti nelospaikalta. Sihvonen tulee jälleen syöttämään Marshmanin tilalle. Syöttövuorosta tulee lyhyt, mutta ottelu etenee nyt selvästi tasaisemmissa merkeissä. Loimukin on löytänyt rakoja LEKA:n tähän asti vahvasti toimineesta torjuntapelistä. Loimu onnistuu lopulta tasoittamaan tilanteen 20-20 ja Tapio Nissi ottaa aikalisän. LEKA ottaa tutun vaihdon erän loppuun. Juho Kaunisto tulee tuomaan torjuntavoimaa verkolle. Capriotti ottaa aikalisän tilanteessa 23-21. Loimu taistelee ja tasoittaa pelin hyvin puolustaen 23-23. Nissi ottaa toisen aikalisän. Aikalisän jälkeen Kaislasalo ja Karinen torjutaan ja erä hyvin taistelleelle Loimulle 23-25. Loimu paransi selkeästi torjuntapeliään (1-5) ja puolusti myös mallikkaasti. LEKA oli aina loppumetreille edellä, mutta johtoasema suli kotiyleisön harmiksi.

4. erä: Ei vaihtoja. Erä alkaa tasatahtiin 3-3. Tilanteessa 3-5 ja parin virheen jälkeen LEKA vaihtaa hakkuria. Timo Leikas kentälle. Nissin aikalisä heti perään tilanteessa 3-6. Leikkaalla komea sisääntulo ja mies syöttää kolme pistettä LEKA:lle. Peli on jälleen kotijoukkueen vetovuorossa. Eric Mochalski tyhjentää kättä kakkospaikalta, mutta tämän harmiksi Henrik Porkka on vastassa ja tuloksena tyly torjunta. Capriottin aikalisä tilanteessa 12-8. Loimu on lukenut hyvin LEKA:n hyökkäämistä ja napsinut torjuntoja. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n niukassa 14-13 johdossa. LEKA vie jälleen tärkeän taistelupallon ja karkaa kolmen pisteen johtoon 18-15. Loimu ottaa jälleen tutuksi tulleen syöttövaihdon ja Karri Sihvonen tulee jälleen sisään. Onnekas syöttö tuottaa tasoittavan pisteen pallon pyörähtäessä verkosta LEKA:n puolelle. Eric Mochalski on parantanut otteitaan ottelun edetessä ja etenkin kakkospaikan hyökkäykset ovat olleet tehokkaita. Nissi ottaa aikalisän tilanteessa 21-22. Niin vaan Jan Helenius nappaa joukkueen reppuselkään ja syöttää ratkaisuhetkillä vaarallisesti. Ensimmäinen ottelupallo ei tuottanut tulosta vaan Mochalski lyö pallon käsistä. Toinen pallo tuottaa tuloksen ja LEKA vie tärkeät pisteet.

Tapio Nissi, LEKA:

- Kaksi ensimmäistä erää oli aivan huikeaa lentopalloa meidän puolesta. Kaikki osa-alueet oli täyttä rautaa. Älkää kysykö mitä pitäisi joukkueelle sanoa pitkällä erätauolla. Taas kerran ilme ja suorittaminen notkahti. Timo Leikkaan sisääntulo oli tänään ratkaiseva voiton kannalta. Mielenkiintoinen kevät on tulossa. Kaikki loput pelit on meille pudotuspelejä ja jokaisesta voitosta pitää taistella, että kevät jatkuu vielä runkosarjan jälkeenkin. Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki.

Daniele Capriotti, Loimu:

- Uskoin, että tänään oltaisiin pystytty venymään viiteen erään. LEKA aloitti tosi hyvin ottelun ja etenkin vastaanotto oli sillä vahvaa. Olen ylpeä, että joukkue jaksaa taistella. Tästä lähdetään valmistautumaan huomiseen Lakkapää peliin. Pitkä matka edessä.

Jan Helenius, LEKA:

- Kaksi ensimmäistä erää oli hyvää meidän peliä. Kolmannessa Loimu paransi selvästi. Neljäs oli tiukka ja Ellin sisääntulo oli ratkaiseva.

Ville Juntura, Loimu:

- Me ei olla pystytty pitämään tasoa erästä ja illasta toiseen. Danielen tulemisen jälkeen joukkue on näyttänyt hyvää taisteluilmettä, minkä varaan on hyvä rakentaa tulevaa. Itsellä kaksi ensimmäistä erää oli tosi heikkoä. Sitten peli parani, mutta ei riittänyt ihan voittoon. 

Ottelun parhaat pelaajat:
LEKA Helenius
Loimu Juntura

LähiTapiolan pisteet
3 Kaislasalo LEKA
2 Porkka LEKA
1 Silventoinen LEKA

LEKA Volley - Raision Loimu 3-1
25-14, 25-18, 23-25, 25-23
LEKA Volley: Helenius 19/+14,Kaislasalo 19/+6,Karinen 10/+2
Raision Loimu: Mochalski 17/+10,Vetriö 13/+4,Marshman 10/+7
Katsojia: 403

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

Tiikeri kuittasi Duckseille

Kokkolan Tiikerit kuittasi kauden alun tappion Vantaa Ducksille. Kotonaan Tiikerit raatelivat ankat 3-0 (25-20, 25-13, 25-21).

Vantaa Ducks pelasi ilman Toni Kankaanpäätä ja Alpá Szabóa. Passarit Joel Laakso ja Bálint Magyar jakoivat passarin tehtävät melko tarkkaan puoliksi. Laakso aloitti ja toisen erän aikana Magyar tuli kentälle Laakson tilalle. Tiikereillä oli käytössä nykyinen vakioryhmitys. Ainoastaan Robert Seppänen potee edelleen jalkaansa.

Ensimmäisen erän alku oli lievää Ducks-dominointia. Veljekset Marko ja Miro Määttänen sekä Karl Külaots iskivät tehokkaasti palloa kenttään. Tiikerit ryhdistäytyivät kirien rinnalle ja ohi. Peli ei ollut kummaltakaan mitään loisteliasta lentopalloa muuta kuin välähdyksittäin. Virheet ratkaisivat erän Tiikereille.

Toisessa erässä Tiikerit otti pian pelin haltuun ja teknisellä aikalisälle tultaessa tilanne oli jo 14-8. Sitten Enderwin Herreran syöttöputki vei tilanteeksi 20-8. Joukossa oli kaksi ässää ja Antti Ropposen sekä Steven Huntin iskut. Jatko olikin sitten erän lopun odottelua.

Kolmannessa erässä Vantaa Ducks johti aluksi muutamalla pisteellä. Sitten peli tasoittui ja vasta ns. ratkaisupallojen aikaan Tiikerit saivat otteen erästä ja veivät erän mm. Antwain Aguillardin peräkkäisillä hyvillä suorituksilla.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

- Annan kunnian Tiikereiden voitolle, mutta me hävittiin tämä peli. Ensimmäinen erä aloitettiin hyvin, sitten tehtiin muutama virhe. Muissa erissä ei saatu yhtään peräkkäistä syöttöä ruutuun. Tehtiin turhia virheitä. Tiikerit sai 28 pistettä meidän virheistä. Ei se ole lentopalloa. Pelissä oli vain yksi pätkä, jolloin meillä ei ollut mitään saumaa. Muuten tehtiin itse omasta pelistä vaikeata. Huomenna, Pielavedellä, pelataan paremmin. Viikon päästä meillä on mukana kaikki pelaajat.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:

- Peli pysyi ihan hyvin kasassa. Vähän tuli hölmöiltyä, etenkin 3 erässä . Hyökkäämisessä oli pääosin ajatus mukana ja syöttö toimi suhteellisen hyvin. Hyvä peli meiltä. Kollega puhui asiaa: he hävisivät pelin. Heidän virhemäärällään on hankala voittaa peliä. Kuitenkin: tämä on urheilua. Toinen voittaa ja toinen häviää.

LähiTapiolan pisteet
3 Del Valle, Tiikerit
2 Aguillard, Tiikerit
1 Mi.Määttänen, Ducks

Kokkolan Tiikerit - Vantaa Ducks 3-0
25-20, 25-13, 25-21
Kokkolan Tiikerit: Hunt 14/+9,Ropponen 14/+9,Herrera 8/+4
Vantaa Ducks: Kulaots 17/+13,Määttänen M 14/+2,Vallin 5/+0
Katsojia: 508

Ottelutilasto

Kova vääntö voitosta Loimaalla

Kasimir Vuorinen (Iskun paras):

- Kova vääntö. Tultiin pelaamaan voitosta. Pelitapa kentällä ratkaisee, ja tänään onnistuttiin ja pelattiin rohkeasti. Hurrikaanilla ei ole yhtään huonoa syöttäjää, joten meillä ei ollut varaa hetkenkään nukahduksiin. Omasta pelistä sen verran, että syöttöä on hinkattu ja harjoituksissa panostetaan perussuoritusten parantamiseen.

Eemeli Kouki (Hurrikaanin paras):

- Muutama erä vietiin helposti. Pari erää kääntyi vastustajalle. Pettynyt olo, koska kentällä sössittiin välillä aika lailla. Tiedettiin, että Isku puolustaa vimmatusti, mutta silti tehtiin peli meille vaikeaksi. Kova treenijakso on päällä, mutta kyllä silti pelin pitäisi kulkea paremmin.

Jussi Heino, Isku:

- Olen äärettömän pettynyt. Meillä oli erinomaiset saumat voittoon. Pikkuhiljaa pitäisi alkaa voittaa näitä viisieräisiä. Viidennessä erässä tehtiin pieniä, mutta hölmöjä virheitä, jotka sitten ratkaisivat. Oma filosofiani on, että pelit ratkeavat perussuoritusten varmuuteen. Niitä harjoitellaan jatkossakin.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Isku pelasi pari erää omilla vahvuuksillaan ja oli erityisesti erien lopussa vahva. Me olimme viidennessä erässä onnekkaampia. Karrille (Kutinlahti) arvosana 8+. Seitsemän torjuntaa on kova saldo. Mies jatkoi siitä, mihin Rovaniemelle jäi.

LähiTapiolan pisteet
3 Mi.Oivanen Hurrikaani
2 Vuorinen Isku
1 Kutinlahti Hurrikaani

Hurrikaani Loimaa - Rantaperkiön Isku 3-2

25-16, 23-25, 25-15, 24-26, 15-13
Hurrikaani Loimaa: Oivanen Mi 31/+24,Kouki 20/+14,Kutinlahti 14/+8
Rantaperkiön Isku: Mäkinen Sa 19/+5,Vuorinen 16/+6,Toiviainen 14/+7
Katsojia: 772

Ottelutilasto

Ottelukuvat

VaLePa vei kaikki erät Oulussa

Lentopalloseura ETTA ja Vammalan Lentopallo kohtasivat kolmatta kertaa tällä kaudella. Oulussa pelatun ottelun isäntänä toimi ETTA:n uusi yhteistyökumppani Arcusys. VaLePa vei ottelun nimiinsä 0-3 vaikka ETTA hallitsi kahta ensimmäistä erää, loppuja lukuun ottamatta, lähes mielin määrin.

ETTA aloitti ottelun seitsikolla: Niko Haapakoski (P), Anssi Hakala (YP), Antti Ronkainen (YP), Joonas Jokela (H), Markus Väisänen (KT), Ville Kaksonen (KT) ja Petteri Kiilunen (L). Markus Kaurto ei ollut tänään kokoonpanossa ja on toistaiseksi sivussa alavartalovamman vuoksi. Mäkisen Jussi siirtyi passarin hommiin toisessa erässä ja Eetu Pennanen pelasi jo ajoittain toisen YP:n paikalla.

VaLePa:n aloitus oli: Mikko Esko (P), Olli Kunnari (YP), Timo Jokinen (YP), Urpo Sivula (H), Jacob Guymer (KT), Tommy Carmody (KT) ja Peetu Mäkinen (L). Jarmo korhonen oli tänään pois kuumeen takia.

ETTA pelasi kaksi ensimmäistä erää ajoittain todella hyvin mutta erien loput olivat tänään vaikeita nuorille oululaisille. VaLePa taas tuli kahdessa ensimmäisessä erässä tylysti takaa ohi ja se oli tänään ETTA:lle liikaa ja kolmas erä olikin jo vieraiden hallintaa, niin kuin tällaisessa tilanteessa usein käy.

Urheilutalolla nähtiin 0-3 tuloksesta huolimatta viihdyttävä ottelu, jossa yli 700 päinen yleisö eli hienosti mukana.

Sami Kurttila:

- Kuulostan ehkä vähän hiihtäjältä, kun joutuu selittämään. Akut oli tänään aika tyhjät otteluruuhkan takia. On ollut loukkaantumisia ja eilisestä pelistäkään ei oltu vielä palauduttu. Kunnarin Olli otti meidät ensimmäisessä erässä reppuselkään omalla syöttövuorollaan ja oli muutenkin tänään pelipäällä. Mäkisen Peetu pelasi oudolla paikalla hyvän pelin. Ehkä meidän kokemus näkyi erien lopussa vaikka ETTA oli tänään nälkäisempi joukkue.

Olli Kunnari:

- Olimme pulassa kaksi ensimmäistä erää mutta pelasimme niiden loput kuitenkin hyvin. Kolmas erä oli meiltä hyvää torjuntapelaamista ja Upi syötti siihen pitkän putken. Kaudelle on ollut kolme isoa tavoitetta. Cup voitto tuli jo, eurocup jatkuu ja Mestaruusliigan loppupelit on edessä. Sain itse harjoiteltua kesän hyvin ja olen pysynyt terveenä. Maajoukkuehommista voin sanoa rehellisesti, että en ole miettinyt asiaa, vaan keskitytään nyt tähän Mestaruusliigaan ja eurocupiin.

Olli Kuoksa:

- Meillä on ollut pitkä kotiotteluputki ja täällä on käynyt jos jonkinlaista tähtisikermää. Aikaisemmin pelin taso ei riittänyt kovempia vastustajia vastaan mutta tänään voitto olisi pitänyt ottaa. Meidän nuori joukkue ei ollut tarpeeksi kova ja VaLePa:n tasoinen joukkue kyllä hoitaa homman, jos niille antaa siimaa. Pelin taso riittäisi VaLePaakin vastaan mutta peleissä pitää saada ulosmitattua parempi suoritus, jotta voittoja alkaa tulemaan. Ensi viikolla paha palaa takaisin, kun mennään salille.

Anssi Hakala:

- Tänään olisi pitänyt ottaa kolme pinnaa, se on fakta. Kaveri oli ehkä vähän väsynyt eilisen pelin jälkeen. Emme saaneet vietyä kahta ensimmäistä erää maaliin asti ja se oli henkisesti liikaa ottelun voittamiseen. En tiedä oliko meillä tänään kevätväsymystä vai mikä oli. Yleisöä oli tänään paljon paikalla ja hallissa mahtava tunnelma.
yleisömäärä: 720

Parhaat pelaajat: ETTA: Anssi Hakala VaLePa: Olli Kunnari

LähiTapiolan pisteet
3 Esko VaLePa
2 Jokinen VaLePa
1 Kiilunen ETTA

Etta - VaLePa 0-3
23-25, 23-25, 14-25
Etta: Hakala 16/+9,Jokela 8/+0,Väisänen 7/+5
VaLePa: Sivula 16/+10,Kunnari 12/+10,Jokinen 10/+3
Katsojia: 627

Ottelutilasto


  Takaisin