Seuraa meitä somessa:

Jatkuuko LP Viestin cupvalta?

03.02.2016

Naisten lentopallon Suomen Cupin välieräparit ovat ensi lauantaina 6.2. Hämeenlinnan Elenia Areenassa LP Kangasala - LP-Vampula ja LP Viesti - Oriveden Ponnistus. Voittajat kohtaavat finalissa sunnuntaina kello 13.00 YLE:n televisioimassa lähetyksessä.

Suomen Cupin 2015 lisäksi voittajajoukkueelle on luvassa jo paikka ensi kauden CEV Cupiin eli toiseksi korkeimpaan Eurocupin kilpailuun.

Välierä 1: LP-Vampula - LP Kangasala

Ensimmäisessä välierässä kohtaavat tällä hetkellä seitsemäntenä Mestaruusliigassa oleva LP-Vampula ja kolmantena oleva LP Kangasala.

LP-Vampula kukisti Cupin avauskierroksella Someron Pallon 2-joukkueen ja puolivälierissä LiigaPlokin. LP Kangasala selviytyi välieriin puolestaan ns. kultaisen erän kautta HPK:ta parempana.

LP Kangasala on voittanut joukkueiden tämän kauden molemmat liigakohtaamiset: kotonaan marraskuun alussa 3-2 ja Huittisissa tammikuussa 3-1.

LP Kangasala on viihtynyt upeasti cupfinaaleissa, onhan se mestari 2012 ja 2013 kukistettuaan kummallakin kerralla finaalissa LP Viestin. Ainoa kaksinkertainen cupmestari joukkueessa on Jasmine Tahvanainen.

LP-Vampula on Cupin loppupeleissä ensikertalainen. Ainoat LP-Vampulan pelaajat Cup-finaalissa aiemmin ovat Ella Eloranta ja Essi Helminen, molemmat hopeamitalisteja 2013 LP Viestin paidassa.

Päävalmentajista Ismo Tahvanaiselle cupfinaali olisi kolmas, Aigor Kaibaldille ensimmäinen.

Kello 11 alkava välierä on nähtävissä YLE:ltä osittain koosteena ja osittain suorana.

Välierä 2: LP Viesti - Oriveden Ponnistus

Kello 16.15 alkavassa toisessa välierässä kohtaavat Mestaruusliigaan johtava ja Cupmestaruutta puolustava LP Viesti sekä liigaviitonen Oriveden Ponnistus.

OrPo pudotti avauskierroksella jatkosta Pieksämäki Volleyn ja puolivälierissä WoVo Rovaniemen. LP Viesti puolestaan eteni välieriin voitoilla 1-sarjalaisesta HEL-Volleysta puolivälierissä.

Välieräjoukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella Mestaruusliigassa vasta yhden kerran: marraskuun lopussa Orivedellä LP Viesti oli parempi erin 3-1.

LP Viesti hakee finaalipaikkaa 12. kertaa perättäin ja mestaruuksia salolaisilla on kaikkiaan kahdeksan. Kaisa Jokinen hakee jo yhdeksättä finaalipaikkaa ja viidettä mestaruuttaan. Dubravka Rakic, Roosa Koskelo, Mira Hämäläinen ja Noora Kosonen ovat kaikki kaksinkertaisia cupmestareita.

OrPo on voittanut Suomen Cupin kahdesti: 1996 ja 1997. Edelliseltä finaalikerralta 2011 joukkueella on hopeaa. Hillaelina Hämäläinen on peräti viisikertainen cupkultamitalisti ja kuusinkertainen finalisti. Maria Tuomisella on viisi finaalikertaa ja kolme cupmestaruutta.

Päävalmentajista Tomi Lemminkäiselle cupfinaali olisi jo uran 14., OrPon Teemu Oksaselle ensimmäinen.

Päävalmentajien ennakkotunnelmat

Kysyimme naisten välieräjoukkueiden päävalmentajilta viisi kysymystä, joiden vastaukset alla

Kysymykset
1) Mitä ajatuksia lauantain välierävastustajasta?
2) Viikonlopun tavoite?
3) Mikä on oman joukkueen iskukyky tällä hetkellä?
4) Onko loukkantumisten takia poissaoloja?
5) Kuinka tärkeä Suomen Cup on joukkueellesi?

Teemu Oksanen, Oriveden Ponnistus

1. Vastustajamme LP Viesti on ehdoton ennakkosuosikki, jolla kuitenkin ollut juuri Cupissa ripaus kuolevaisuutta. Yhdessä pelissä kaikki on mahdollista.
2. Mestaruus tietenkin.
3. Olemme yhden voiton päässä huippukunnosta ja pelaajat ovat terveinä.
4. Eevi Ylä-Viteli on ollut koko kauden pois, muuten kaikki ok.
5. Kauden toinen päätavoite ja iso mahdollisuus.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

1. OrPo on erittäin hyvä joukkue ja odotan tasaista ottelua. Heillä menossa nyt hiukan huonompi vaihe liigassa, mutta joukkue näytti potentiaalinsa joulukuun voittoputken aikana. Joukkueen hakkuri Mercy Moim ja libero Hillaelina Hämäläinen ovat liigan parhaimmistoa.
2. Käsittääkseni kaikki osallistuvat joukkueet haluaa voittaa kaksi peliä, niin mekin.
3. Joukkue on hyvässä vireessä ja odotan hyvää peliä viikonloppuna. Hyvä että päästiin maanantaina pelaamaan täydet viisi erää samassa hallissa.
4. Tatsiana Mysliuchyk ja Iida Murto ovat sivussa. Näillä näkymin muut ovat täydessä pelikunnossa.
5. Suomen Cupin voitto on yksi kauden kolmesta tavoitteesta ja voitolla varmistaa paikan ensi kauden Eurocupin otteluihin.

Aigor Kaibald, LP-Vampula

1. Vastustajamme LP Kangasala on kova, niin kuin sarjataulukko näyttää. Sarjataulukko kertoo aina tilanteen ja se on faktaa.
2. Kaikkien valmentajien ja joukkueiden tavoite on voittaa Suomen Cupin välierissä, niin meidänkin.
3. Uskon joukkueen olevan nousutilanteessa ja hyvässä iskussa.
4. Laura Iltaselta meni hieman nilkka viime pelissä, mutta ei mitään vakavaa. Kaikki mukana ottelussa.
5. Suomen Cup on todella tärkeä joukkueelle, seuralle ja valmentajalle niin kuin kaikille ketkä ovat päässeet mukaan Suomen Cupin välieriin.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala

1. LP-Vampula on vaarallinen joukkue, joka on kauden aikana ainoana voittanut hallitsevan mestarin LP Viestin. Se kertoo joukkueesta paljon. He pelaavat rohkeata syöttö- ja hyökkäyspeliä. Vasenkätinen taitava passari Taylor Bruns ja ulottuva keskitorjuja Alexis Mathews nousevat yksilöinä esiin, mutta kotimaan osastoakaan ei tarvitse LP-Vampulan hävetä.
2. Lauantaina välierän ja sunnuntaina finaalin voitto. Ei kai kellään voi olla muuta tavoitetta?
3. Koputetaan puuta ja samalla todetaan, että ihan hyvä. Keskiviikkona käymme vielä Pihtiputaalla pitkän vierasreissun. Toivottavasti se lisää iskukykyämme edelleen.
4. Ei tällä hetkellä.
5. Aina kun pelataan tittelistä, niin se on sarjapelejä hienompi hetki. Mestaruus on mestaruus! Laitetaan vähän parempaa päälle. Toimii hyvänä isojen pelien kovuuden mittarina joukkueelle ja piristävänä välietappina ennen valmistautumista Mestaruusliigan pudotuspeleihin

  Takaisin