Seuraa meitä somessa:

Jokinen ja Esko helmikuun pelaajat Mestaruusliigassa

01.03.2016

LP Viestin keskitorjuja Kaisa Jokinen ja VaLePan passari Mikko Esko on valittu lentopallon Mestaruusliigan helmikuun pelaajiksi.

Molammat valitut ovat vammalalaiskasvatteja: 32-vuotiaalle Jokiselle valinta oli uran neljäs ja täksi kaudeksi kotimaan sarjaan pitkän tauon jälkeen palanneelle 37-vuotiaalle Eskolle toinen.

Jokinen on saanut kunnian olla Mestaruusliigan Kuukauden pelaaja aiemmin maalis/huhtikuussa 2007, marraskuussa 2013 ja marraskuussa 2014. Esko puolestaan ehti olla Kuukauden pelaaja kertaalleen aiemmin jo tällä kaudella, joulukuussa 2015.

Runkosarjan voiton jo kahdeksannen kerran perättäin varmistaneen LP Viestin kapteeni Jokinen johti joukkueensa viiteen voittoon helmikuun kuudessa ottelussa. Jokinen teki keskipelaajalle kmeat 12,0 pistettä ottelua kohden ottaen peräti 27 torjuntaa. Jokisen hyökkäysprosentti oli kuukauden peleissä 48 ja hänet torjuttiin vain kolme kertaa näiden pelien aikana.

Mikko Eskon VaLePa voitti helmikuussa Mestaruusliigassa neljä peliä viidestä ja jatkoi upeita otteita Eurokentillä. Eskon rooli sastamalaisten mainiossa kuukaudessa oli suuri. Kuukauden kohokohta liigassa oli liigakärki Kokkolan Tiikereiden ensimmäisen tappion aiheuttaminen.

Jokisella raskas kausi

Kaisa Jokinen on joukkueensa tehokkain torjuja. 24 ottelusta torjuntapisteitä on kertynyt tällä kaudella komeat 67 pistettä, jotka tällä hetkellä riittävät pistetaulukossa neljänteen sijaan.

- Kausi on ollut kokonaisuudessaan hyvä. Joukkueen passari vaihtui, joka luonnollisesti toi aluksi peleihin pientä hakemista. Yhteistyö on kuitenkin lähtenyt sujumaan hyvin, Jokinen kiittelee.

Helmikuuta ja koko kautta Jokinen kuvailee raskaaksi. Jokinen kertoo, että pelien ja harjoitusten lisäksi hän käy säännöllisesti töissä. Jokinen kokee kuitenkin löytäneensä tasapainon, joka näkyy myös peleissä.

- Peleistä saa eri tavalla virtaa ja energiaa. Väsymyksestä huolimatta pystyy keskittymään ja latautumaan niihin täysillä, koska pelit sytyttävät.

Jokinen saa kiitosta myös joukkueen päävalmentaja Tomi Lemminkäiseltä.

- Kassu on sellainen pelaaja, jonka asenne on aina huippuluokkaa riippumatta vastustajasta tai peleistä. Hän ei lähde pelaamaan vastustajan mukaan. Varsinkin helmikuussa Kassu oli kova luu torjuntapeleissä.

Hyvä kuukausi VaLePalta VaLePan

Mikko Esko on ollut koko kauden iskussa. Mies on tällä hetkellä Mestaruusliigan paras passari. Hän on syystäkin tyytyväinen viime kuuhun.

- Helmikuu on ollut hyvä koko joukkueella. Esimerkiksi katkaistiin Tiikereiden voittokulku. Olemme olleet kunnossa ja vireessä. Käyrä on koko ajan ylöspäin. Kausi on ollut Eskon mukaan kokonaisuudessaan positiivinen. Ainoa miinus on ollut se, että joukkue ei ole välttynyt loukkaantumisilta. Siitä huolimatta VaLePa on pärjännyt ja pystynyt voittamaan pelejä.

VaLePan päävalmentaja Ugis Krastins kehuu passariaan.

- Mikko on kovalla työllä päässyt huipulle. Hän ei ole onnistunut vain helmikuussa, vaan Mikko on ollut vahva koko kauden.

Pudotuspelit alkavat

Naisten Liigan Play off-ottelut alkavat 16.maaliskuuta, kun vastaavasti miehet joutuvat tosikoitoksiin 23.maaliskuuta. Kahdeksatta peräkkäistä liigamestaruutta metsästävän LP Viestin kapteenin mukaan kovia pelejä on luvassa.

- Kausi on mennyt taas todella nopeasti. Kevät on sellainen, että tiheään tahtiin tulee pelejä. Samaa joukkuetta vastaan pelataan monta kertaa. Jokainen peli on tärkeä, koska vain voitot ratkaisevat, Kaisa Jokinen tuumaa.

Mikko Esko toteaa, että joukkueen tavoitteena ei ole enempää tai vähempää kuin mestaruus. Hän kuitenkin muistuttaa, että he valmistautuvat koitoksiin vain peli kerrallaan.

- Kaikilla on varmasti tavoitteena mestaruus. Meidän tavoitteena on myös pysyä terveenä, jotta pystyisimme mahdollisimman tasaisiin peleihin ja kiristämään otteita vielä vähän enemmän.

Tooker toisessa roolissa tähdistössä

Naisten helmikuun tähdistöön valittiin pelaajia neljästä eri joukkueesta. Ensimmäisen kerran tällä kaudella valituiksi tulivat OrPon passari Maria Tuominen, LP Viestin ukrainalainen yleispelaaja Lena Lymareva sekä HPK:n libero Saana Koljonen.

LiigaPlokin australialaispelaaja Rhiannon Tooker sen sijaan valittiin tällä kaudella Kuukauden tähdistöön toisella pelipaikalla, sillä syys/lokakuussa Tooker oli tähdistössä keskitorjujana, nyt hakkurina.

Naisten tähdistön toinen yleispelaaja on HPK:n yhdysvaltalaispelaaja Keao Burdine, keskitorjujat Jokinen ja OrPon Eeva Puukka.

Kunnarin 16. kerta

Miesten Kuukauden tähdistön enemmistön valtasi VaLePan pelaajat Mikko eskon johdolla. Passarin lisäksi joukkueesta valittiin mukaan hakkuri Jesus Chourio, libero Jarmo Korhonen ja yleispelaaja Olli Kunnari.

Kunnarille valinta tähdistöön oli jo peräti 16., joka on uusi miesten Mestaruusliigan ennätys. Toiseksi eniten valintoja Kuukauden tähdistöön on kerännyt Kunnarin joukkuetoveri Eduard Venski, 12 kertaa ja kolmanneksi eniten ex-iskulainen Tuomas Tihinen, 7 kertaa.

Tähdistön toiseksi yleispelaajaksi valitiin Liiga-Sampon Alen Djordjevic ja keskitorjujiksi Tiikereiden Tommi Siirilä sekä Hurrikaani-Loimaan Matti Oivanen.

Kukaan miespelaaja ei ole neljän kuukauden valintojen aikana päässyt vielä useammin kuin kahdesti kuukauden tähdistöön tällä kaudella.

Kuukauden pelaaja on valittu lentopallon Mestaruusliigassa vuodesta 2003 lähtien ja Kuukauden tähdistöt 2009 lähtien.
Kuukauden pelaaja valittiin nyt 80. kerran ja Kuukauden tähdistö 40. kerran.

Naisten helmikuun tähdistö 2016
Passari: Maria Tuominen OrPo (4. valinta kuukauden tähdistöön)
Hakkuri: Rhiannon Tooker, LiigaPloki (2)
Yleispelaaja: Keao Burdine, HPK (3)
Yleispelaaja: Lena Lymareva, LP Viesti (5)
Keskitorjuja: Kaisa Jokinen, LP Viesti (13)
Keskitorjuja: Eeva Puukka, OrPo (8)
Libero: Saana Koljonen, HPK (3)

Miesten tammikuun tähdistö 2016
Passari: Mikko Esko, VaLePa (2. valinta kuukauden tähdistöön)
Hakkuri: Jesus Chourio, VaLePa (2)
Yleispelaaja: Olli Kunnari, VaLePa (16)
Yleispelaaja: Alen Djordjevic, Liiga-Sampo (1)
Keskitorjuja: Tommi Siirilä, Tiikerit (5)
Keskitorjuja: Matti Oivanen, Hurrikaani (4)
Libero: Jarmo Korhonen, VaLePa (5)

  Takaisin