JymyVolley horjutti Pölkkyä - putket jäivät kuitenkin katkeamatta

28.01.2024

Ensimmäistä kauden liigavoittoaan yhä kiihkeämminen hakeva JymyVolley haastoi tappiottoman Pölkky Kuusamon sunnuntaina viidenteen erään naisten Mestaruusliigassa. Ei katkennut JymyVolleyn nyt 20 otteklun tappioputki, eikä Pölkyn nyt 35 ottelun voittoputki. Arctic Volley otti pudotuspelipaikan suhteen todella tärkeän voiton LiigaPlokista Nivalassa ja LP Kangasala pisteet Pirkanmaan derbyssä OrPolta vieraskentällä.

Nivalan illasta tärkeät pisteet Rovaniemelle

LiigaPloki-Arctic Volley 1-3 (25-20, 20-25, 21-25-22-25)

Ennen ottelua onniteltiin LiigaPlokin passari Noora Hakosta, jolle peli oli sadas Mestaruusliigassa.

ArVo nousi hävityn ensimmäisen erän jälkeen ottevoittoon. LiigaPlokin ja Arctic Volleyn välinen ottelu pelattiin Nivalassa Liikuntakeskus Uikon uudella Champion Door -areenalla. Ottelua seuraamaan oli saapunut 464 katsojaa.

LiigaPloki otti ensimmäisen erän alussa muutaman pisteen etumatkan, mutta puoliväliin mentiin tasalukemissa 14-14. Aliisa Kahkölän ja Emma Ellisin hyökkäyksillä ja Anna Mebusin kahdella ässällä kotijoukkue karkasi neljän pisteen etumatkalle, joka kesti erän loppuun asti. ArVon hakkuri Lisa Jaunet antoi osviittaa tulevasta takoen hävittyynkin erään kahdeksan pistettä.

Toiseen erään LiigaPloki sai lentävän lähdön johtaen 8-2. Arctic Volley sai kuitenkin pelijuonesta kiinni ja LiigaPlokin vastaanoton muretessa se joutui toimittelemaan palloa ArVon kenttäpuolelle. Kovassa hyökkäysvireessä olleet Lisa Jaunet ja Sarah Glynn kiittivät ja takoivat palloa kenttään. Lisäksi Jaunetin jujut tuottivat päänvaivaa pihtiputaalaisille. Erä vieraille viiden pisteen erolla.

Kolmannessa erässä ArVo karkasi 14-19 johtoon, jonka LiigaPloki sai lähes kiinni. 19-20 ja 20-21 tilanteesta muutama virhe avitti vahvalla otteella pelanneet rovaniemeläiset erävoittoon.

Viimeiseksi jääneessä neljännessä erässä LiigaPloki kävi 10-6 johdossa. ArVo kuroi sen kiinni ja meni johtoon. Kolmannen erän tapaan LiigaPloki nousi pisteen päähän, mutta erän lopun omat virheet veivät mahdollisuuden ottelun jatkamiseen. Vaikka Lisa Jaunetin tehot hiipuivat, Sarah Glynn otti tahtipuikon ja hoiteli yhdessä Noora Kallisen kanssa voiton vieraille

Hakan Can Turan, LiigaPloki:

- Ottelu lähti hyvin meiltä käyntiin, sen jälkeen ArVo puolusti meidän hyökkääjät. Menetimme peliotteen ja se ratkaisi pelin.

Jukka Lehtonen, Arctic Volley:-

- Joukkue hyökkäsi hyvin tänään. Joukkueella oli tänään yhteistä tekemistä. Olen ylpeä joukkueestani.

Emma Ellis, LiigaPloki:

- Emme saaneet oikein saaneet peliä luistamaan kuin ajoittain. Harjoituksissa täytyy panostaa seuraavaan otteluun.

Ella Peltomaa, Arctic Volley:

- Alku oli meiltä hieman tahmeaa, mutta sen jälkeen alkoi omapeli luistamaan. Eilisen pelin rasitus ei tuntunut tänään missään.

JymyVolley varasti Pölkky Kuusamolta kauden toisen pisteen

Nurmon JymyVolley sai kotisaliinsa vieraita Kuusamosta. Sunnuntai-illan kamppailusta ennakoitiin varsinaista ”Daavid vs. Goljat” –asetelmaa, sillä Pölkky Kuusamo on edennyt sarjassa tappioitta ja kotijoukkue JymyVolley voitoitta. Toisin kävi.

Ottelun avauserässä kuusamolaiset hallitsivat erää aina loppuhetkille saakka Amiya Jonesin loistaessa keskipelaajan tontillaan. Erän lopulla kotijoukkue käänsi kuitenkin pelin kulun ja tällä kertaa jo ensimmäinen eräpallo toi tuloksen. Ottelun toisessa erässä kotijoukkue johti jo lukemin 17-14, mutta erän loppu meni vieraille lukemin 2-11 ja koko erä 19-25. Tappiollisen kolmannen erän jälkeen kotijoukkue vei jälleen neljännen ja JymyVolleyn Annika Koivuniemi iski avauserän tapaan ennakkoluulottomasti kuusi hyökkäyspistettä. Ottelun viides erä alkoi jälleen JymyVolleyn osalta vahvasi ja kohta taululla oli lukemat 6-2-. Tällä kertaa kokemus ja rutiini veivät kuitenkin voiton ja kaksi sarjapistettä lähti Kuusamon ratkaisuerän 10-15 –voitolla.

Bettina Yli-Sissala:

”Oli aika vuoristoratamainen peli ja peli oli vähän hakemista. Jymy pelasi tänään hyvin ja olisivat ansainneet enemmänkin pisteitä. Oma peli ei ehkä ollut ihan parasta mahdollista.”

Annika Koivuniemi:

”Meillä oli aika hyvä taistelu ja saatiin ehjä peli. Ihan loppuun saakka se ei riittänyt, mutta vielä se (voitto) tulee. Olen tyytyväinen oman pelin tasaisuuteen ja alkaa itsevarmuus löytyä tekemiseen.”

Sotiris Gkotsis:

”Oli vaikea peli ja olimme lähellä hävitä pelin viimeisessä erässä. Syötimme ja hyökkäsimme siinä kuitenkin hyvin ja voitimme pelin.”

Jukka Tuovinen:

”Oma virhemäärä pysyi tänään hyvin hallinnassa ja viimeisessä erässä rutiinipitoisempi torjunta ja hyvä jatkopallohyökkäys käänsi pelin vastustajalle. Puhumme jatkossa erityisesti hyökkäyspelaamisesta eri rotaatioissa.”

Pölkky Kuusamosta oli ottelusta poissa Lexi Pollard, Carlyle Nusbaum ja Courtney VanLiew.

OrPo menetti pisteet LP Kangasalalle

Odotukset olivat kotileirissä kovat kun kotijoukkue kohtasi LP Kangasalan paikallisderbyssä. Lp Kangasala vei ottelun 3-1. Ottelun lähtökohdat olivat hieman epäselvät. LP Kangasala on kärsinyt loukkaantumisista ja lähti ottelun lähes kakkosjoukkueella.

Tämä joukkue osoitti kuitenkin että lentopallo on peli joka koostuu monesta osa-alueesta. Voiton tahto ja nälkä kuvaavat LP Kangasalan otetta ottelusta. Joukkueen parhaana palkittu Netta Rekola latasi 22 pistettä. Hyvä tulos keskipelaajalta, joka tämän ottelun pelasi hakkurin tontilla viime aikojen tapaan.

Kotijoukkue oli vähällä voittaa ensimmäisen erän ollen jo eräpallotilanteessakin. Erä kuitenkin LP:lle 26-24 kotijoukkeen virheillä.

Toinen erä olikin selkeää Kangasalan hallintaa mennen LP:lle 25-16. Pitkä erätauko voi kaiken muuttaa, niin tälläkin kertaa.

Kotijoukkue keräsi pukukopista kaiken irti olevan energia ja veikin hyvällä pelillä erän 25-19.

Neljännessä erä odotettiinkin kotijoukkueelta kovaa panosta, mutta LP Kangasalan niitti tuli Ada Peuran syöttövuorolla. Ada latasi 3 peräkkäistä ässää ja 7 pistettä ja erä olikin yhtäkkiä 19-11 LP:lle. Tästä ei OrPo enään toipunut vaan erä ja Ottelu LP Kangasalalle.

Jessika Mursula:

- Kangasala halusi voittaa enemmän. Netan panos kova hakkurina

Netta Rekola:

- Huikee joukkue ja huikeetta oli Netan mielestä kaikki. Erittäin tyytyväinen voittoon.

Arttu Keränen:

- Tyytyväinen muutokseen joka tapahtui viime keskiviikon jälkeen. Voitto varsinkin nuorille pelaajille.

Fabio Menta:

- Aloitimme hyvin , mutta lopussa teimme virheitä joita ei olisi pitänyt tehdä. Ottelun lopputulos oli Ada Peuran ansiota.