JymyVolley varmisti liigapaikan – Lentopallokerhon kausi jatkuu karsinnoissa

17.03.2024

Sunnuntaina Loimua Areenalla pelattiin isoita asioista. Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja nurmolaisen JymyVolleyn välinen liigakarsinnan avauskierroksen ottelusarja oli katkolla JymyVolleylle sen johdettua otteluvoiton 2-0. Lentopallokerho oli kotisalissaan pakkovoiton edessä, mikäli se mielisi venyttää sarjaa ja mahdollisesti välttää piinaavat karsinnat 1-sarjan mestaria vastaan.

JymyVolley aloitti ottelun vahvasti ja jatkoi edellisistä otteluista tutulla linjalla. Jada Burse takoi ristipaikalta peräti yhdeksän pistettä eikä Lentopallokerho saanut Burseen minkäänlaista otetta. Kotijoukkueen hyökkäyspelin tökkiessä JymyVolley hallitsi kentän tapahtumia yksittäisiä hetkiä lukuunottamatta ja vei avauserän nimiinsä lukemin 25-22.

Toisen erän ensimmäisen puoliskon perusteella kiireisimmät saattoivat odottaa lyhyttä iltaa. JymyVolley jatkoi vahvaa peliä ja karkasi jo 16-11-johtoon. Tästä alkoi Lentopallokerhon kiri ja ensimmäisessä erässä kateissa ollut keskikaistan teho alkoi löytyä parantuneen vastaanottopelin myötä. Hämeenlinnalaisyleisö sai nauttia kotijoukkueen kovasta noususta ja vastaavasti JymyVolleylle kävi pienimuotoinen sulamisilmiö. Heini Kovanen ja Kerttu Kilpinen ottivat suuren roolin ja Lentopallokerho voitti erän 25-22.

Pitkän erätauon jälkeen Lentopallokerho vei peliä hetken, mutta JymyVolley tasoitti tilanteen nopeasti ja tasaisissa merkeissä edettiin erän loppuun saakka. Kilpinen pelasi vahvan erän ja oli avainroolissa kotijoukkueen pelissä. Kovanen hyökkäsi erinomaisilla tehoilla ja antoi Kilpiselle hyvää tukea. JymyVolleyn tähtinä tuikkivat Burse ja Annika Koivuniemi, mutta erän lopussa tehot loppuivat kesken Lentopallokerhon noustua kuilun partaalta erävoittoon jatkopalloilla.

JymyVolley ei hätkähtänyt erätappiosta, vaan aloitti neljännen erän räväkästi noustuaan 4-1-johtoon. Michaela Madsenin ässäsyötöt tasoittivat tilanteen, mutta sitten iskivät Koivuniemi ja Deja Robinson, jotka veivät JymyVolleyn kolmen pisteen karkumatkalle. Ero repesi jo kahdeksaan pisteeseen, eikä Lentopallokerho kyennyt löytämään keinoja erän kääntämiseen. Burse hyökkäsi lopulta erän pakettiin ja venytti ratkaisun viidenteen erään.

Ottelun kuvaan sopivasti ratkaisuerä lähti tasaisesti liikkeelle. Robinsonin torjuntapisteet ja Riikka Peltosen ässäsyöttö käänsivät momentumin JymyVolleylle ja syöttövaihdossa kentälle tullut Sara Niemi vei ässällä vieraat jo 10-6-johtoon. Madsen yritti parhaansa mukaan herätellä Lentopallokerhoa tekemällä tärkeitä kavennuspisteitä, mutta tukea ei löytynyt riittävästi ja Peltonen hyökkäsi ratkaisevan pisteen päättäen erän lukemiin 15-9.

Emmi Riikilä, JymyVolley:
”Oon ihan pirun ylpeä meidän joukkueesta. Kolme viimeistä peliä on ollut kyllä taistelua ja se kiteyttää tämän kauden. Saadaan olla ylpeitä mitä ollaan koettu ja pystyttiin nauttimaan tästä. Päivä päivältä oppii liberopeliä ja olen kyllä tykännyt. Nyt se tuntui siltä, että olisi kuin kotonaan siinä”

Kerttu Kilpinen, Hämeenlinnan Lentopallokerho:
”Pettynyt fiilis totta kai. Lähdettiin voittamaan tätä peliä, eikä pystytty siihen. Olisi pitänyt lähteä neljänteen erään eri asenteella ja klaarata se paremmin. Meillä on ollut hankaluuksia, kun voitetaan erä niin sen jälkeen tulee helposti ohierä. Ei päästä peliin samalla tavalla mukaan”

Jukka Tuovinen, JymyVolley:
”Tyhjä olo. Kerroin joukkueelle, että leidit oli tänään kovia. Oli vaikeita hetkiä, ihmeesti ne käänsivät sen pelin. Minulla on ollut erittäin hauskaa, joukkueella on hyvä meininki salilla. Leidit teki työn, minun rooli oli lopulta aika pieni. Hieno nähdä, kuinka ihmiset toteuttaa asioita. Tasaväkinen peli, mutta oltiin lopulta aika selkeästi parempia. Siihen tyytyväinen, että katkesi kolmessa pelissä. Tämä oli vähän niin kuin meidän mestaruus.”

Giovanni Torchio, Hämeenlinnan Lentopallokerho:
”Olimme tosi väsyneitä, meillä on kapea vaihtopenkki. Nyt pari päivää taukoa ja jatketaan harjoittelua niillä pelaajilla, jotka meillä on. Sitten pelataan”

JymyVolley voitti ottelusarjan suoraan 3-0 ja aloitti kesäloman vieton. Lentopallokerho jää jännittämään 1-sarjan pudotuspelejä ja odottamaan tulevaa vastustajaa karsintojen toiselle kierrokselle. Odotteluaika on kolmisen viikkoa, sillä paras kolmesta-järjestelmällä pelattavien 1-sarjan finaalien ratkaisut nähdään aikaisintaan 6.4.

Katsojia 338

Ottelusarjan lopputilanne 3-0 JymyVolleylle, joka sijoittui liigassa yhdeksänneksi. Hämeenlinna liigakarsintoihin 1-sarjan voittajaa vastaan pelaamaan liigapaikasta.