JymyVolley yllätti LP Kangasalan vieraissa - Pölkky ja Arctic Volley kotivoittoihin

14.01.2023

Naisten Mestaruusliigan lauantaina mentiin pitkän kaavan mukaan kaikissa kolmessa ottelussa. JymyVolley haki vierasvoiton LP Kangasalasta estäen kotijoukkueen nousun liigakärkeen ja Pölkky Kuusamo sekä Arctic Volley voittivat pohjoisessa omat kotipelinsä

Pölkky jaksoi rutistaa takaa ohi

Pölkky Kuusamo ja LiigaPloki pelasivat toisen viisieräisen ottelunsa, joka päättyi myös tällä kertaa kotijoukkueen 3-2 voittoon. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Pihtiputaalla marraskuussa päättyi silloin LiigaPlokin 3-2 voittoon.

Pölkky aloitti vahvasti ensimmäisen erän johtaen erää LiigaPlokin toisella aikalisällä 15-6. Erä päättyi LiigaPlokin hyökkäysvirheeseen 25-16. Pölkylle tuli ensimmäiseen erään seitsemän syöttövirhettä ja koko otteluun niitä mahtui 17. LiigaPlokin syöttövirheiden määrä oli koko ottelussa 7.

Vierasjoukkue aloitti vahvasti toisen erän johtaen sitä 1-6. Pölkky tasoitti Runnelsin kahdella peräkkäisellä ässäsyötöllä tilanteeksi 13-13. Erän loppu oli vierasjoukkueen ja erä päättyi Pölkyn syöttövirheellä 18-25.

Kolmannessa erässä koitjoukkue otti ensimmäisen aikalisänsä tappiolukemissa 4-7. Erä oli tasan lukemissa 9-9. Pölkky johti erää Cara McKenzien syöttövuorolla 13-10 ja vielä McKenzien vastapallohyökkäyksellä 17-14. Erän loppu oli jälleen vierasjoukkueen ja se päättyi Pölkyn hyökkäysvirheellä 19-25.

Neljäs erä alkoi kotijoukkueella hyvin ja DeBellin syöttövuorolla Pölkky vei erän alkua 4-0. Pölkky hyökkäsi vahvasti ja johti erää Breana Runnelsin 6-paikan hyökkäyksellä 10-4. Joanna Kallinen tuli pelaavaksi passariksi neljännessä erässä ja se piristi Calyle Nusbaumin hyökkäyspeliä. Joanna aloittikin oman syöttövuoronsa ässäsyötöllä. Erä päättyi Pölkylle 25-10 Nusbaumin hyökkäyksellä.

Lyhyen ratkaisuerän alkua pelattiin tasaisissa merkeissä.Tasalukemien 5-5 jälkeen vierasjoukkue teki kaksi perättäistä hyökkäysvirhettä ja Kim Buchvald otti aikalisän lukemissa 7-5. Kahden Nusbaumin hyökkäyspisteen, DeBellin 6-paikan peipin ja Plokiin hyökkäysvirheen jälkeen lukemat olivat äkkiä 11-6. DeBell hyökkäsi kaksi kertaa vahvasti ja kun vierasjoukkue sortui kahdesti syöttövirheeseen, erä päättyi kotijoukkueelle 15-9.

Ciara DeBell, Pölkky:
- Oli hauskaa ja peli oli hyvätasoinen. Hävityissä erissä annoimme vastustajan viedä peliä. Molemmat joukkueet pelasivat hyvällä tasolla ja passarit rakensivat hyviä hyökkäystilanteita. Peli oli aggressiivista ja pidin siitä.

Sotiris Gkotis, Pölkky:
- Olen onnellinen voitosta ja onnittelut pelaajille. Tänään oli historiallinen peli kun mestaruusviirit nostettiin seinälle ja halusimme juhlistaa sitä voitolla. Ensimmäinen erä oli hyvä erityisesti hyökkäyksessä. Muissa voittoerissä onnistuimme puolustuksessa. Hävityissä erissä vastustaja vei torjunta- ja puolustuspelaamista. On aina hienoa kun noustaan voittoon tappioasemasta. Tänään reagoimme oikeaan aikaan ja saimme apua vaihdosta. Neljännessä erässä Joanna tuli pyörittämään peliä ja viidennessä erässä hyökkäsimme rohkeasti. Tänään se toi tulosta.

Dariana Hollingsworth, LiigaPloki:
- Pelissä oli PlayOffs-tunnelmaa. Omaan peliin olen tyytyväinen silloin, kun joukkue tekee sillä tulosta. Omassa vastaanotossa olisi parannettavaa.

Kim Buchwald, LiigaPloki:
- Hyvä peli ja pelasimme hyvällä tasolla. Tappio harmittaa, mutta pelistä ei voi olla murheellinen. Erien välillä oli eroja ja molemmilla joukkueilla oli hyvät hetkensä. Erän voitti se joka teki fiksumpia hyökkäysratkaisuja.

ArVolle tärkeät kaksi pistettä, OrPolle yksi

Arctic Volley – OrPo 3-2 (25–21 / 22–25 / 20–25 / 25–19 / 15–13)

332 katsojaa saapuivat Santasportille, kun Arctic Volley kohtasi sarjanelosen Oriveden Ponnistuksen. Ensimmäisessä erässä peli oli kokoajan kotijoukkueen hallinnassa. ArVo johti koko erän antamatta OrPolle kertaakaan johtoa. Erän hahmo oli Paula Neciporuka, joka takoi 7 pistettä. Erän ratkaisuhetkille voimaa löytyi vaihtopenkiltä, kun Larissa Isokääntä syötti ässällä tilanteeksi 22-18 ja Veera Raveala torjui erän ArVolle 25-21.

Toisessa erässä OrPo heräsi pelaamaan. Ada Aronen pakotti kotijoukkueen 6-10 tilanteessa aikalisälle. ArVo kuitenkin kiri tilanteen umpeen ja johti erän loppupuolella jo 22-20. Viime kaudella Rovaniemelle pelannut Oona Viljanen tuli kehiin erän loppuun ja yhdessä Daria Butkevychin kanssa löi erän OrPolle.

Pitkän tauon jälkeen Arctic Volley palasi peliin. Tasaisen erän puolessa välissä vierasjoukkue kuitenkin otti ohjat käsiinsä. Keskitorjuja Jessika Mursulan pisteillä ero oli jo 5 pistettä OrPolle. Ero piti loppuun asti, kun OrPon uusi passari Piper Matsumoto peippasi erän OrPolle.

Neljännessä erässä tasainen peli jatkui. OrPo johti erän puolessa välissä parhaillaan kolmella ja näytti olevan viemässä erän. Lapin Urheilugaalassa alueen parhaaksi lentopalloilijaksi valittu Miia-Maria Mäkikyrö oli muuta mieltä. Hänen syöttövuorolla ArVo kiri tasoihin ja ohi. Johto piti loppuun asti ja erä ArVolle 25-19.

Viidennessä erässä ArVo otti heti alkuun Serena Bruinin johdolla kahden pisteen johdon. Kymmenen pisteen jälkeen kuitenkin OrPo nousi johtajan paikalle. OrPo johti erää 12-13 tilanteeseen asti, kunnes Megan Vander Meerin johdolla ArVo nousi ohi, tasohin ja tärkeään voittoon.

OrPon puolella vastaanotot ja passit jakautuivat tasaisesti, mutta ArVolla Paula Neciporuka vastaanotti 55 kertaa ja Megan Vander Meer löi 61 kertaa.

Megan Vander Meer, Arctic Volley: Mahtava voitto! Ollaan korjattu asioita treeneissä joukkueena ja yksilöinä. Tuntuu hyvältä voittaa.

Linnea Kuusela, OrPo:

- Ei hyvät fiilikset pelistä. ArVo oli hyvin scoutannut meidät. Voittivat meidän torjunta-puolustuksessa.

Avo Keel, Arctic Volley:

- Voitto on voitto. Kaksi pinnaa kelpaa. OrPoa vastaan pelattu kahdesti ja molemmat voitettu. Tästä kohti ensi viikonlopun Puijo-pelejä.

Andrea Carasi, OrPo:

- Onnittelut voitosta! Emme saaneet tehtyä pelin läpi pisteitä. Joukkue tarvitsee tasaisuutta ja samanlaisen pelaajan kuin ArVolla, joka johtaa joukkuetta hyökkäyksessä kuin puolustuksessa.

JymyVolley haki voiton LP Kangasalasta

Naisten mestaruusliigan jumbosijalle valahtanut Nurmon Jymyvolley yllätti sarjakakkosen Kangasalan lauantaina Kangasalla pelatussa ottelussa. Naisten sarjan tasaisuudesta on puhuttu pitkin kautta ja siitä saatiinkin jälleen hyvä osoitus.
Ottelun kaksi ensimmäistä erää menivätkin aika lähelle käsikirjoituksen mukaan ja erät ilman kummempia hienouksia kotijoukkue Kangasalle numeroin 25-19 ja 25-18.

Pitkän erätauon jälkeen kentälle tuli kuitenkin sisuuntunut Nurmo ja se talloikin hieman löysällä asenteella pelanneen kotijoukkueen kolmannessa erässä maanrakoon hakkurista yleispelaajaksi siirretyn Ivana Radonjicin johdolla lukemin 15-25.
Tästä iskusta ei kotijoukkue enään sitten toipunutkaan.Neljännen erän puolivälissä kentälle vaihdettu Neea-Maria Joki toi hieman ryhtiä Kangasalan hyökkäyspelliin mutta molempia passareita käyttänyt kotijoukkue ei kuitenkaan saanut enää kurssiiaan kääntymään vaan neljäs erä vieraille 22-25 ja ratkaiseva viides Nurmolaisille 13-15 ja koko ottelu siis yllättäen 2-3,
Pientä lohtua kotijoukkue sai kahden toipilaan pelurin eli Viivi Pyhäjärven ja Iina Andrikopouloun piristyvistä otteista ottelun edetessä.

Neea-Maria Joki, Kangasala :

- Ei saatu peliä kulkemaan niin kuin olisi haluttu, Omassa pelissä varsinkin hyvin onnistunut vastaanotto toi pientä lohtua.

Arttu Keränen, Kangasala :

-Sarja on tällä kaudella niin tasainen, että jos oma peli hiemankin takkuaa niin kaveri kiittää ja vie pisteet. Hyvä puoli on että seuraava peli on vasta puolentoista viikon kuluttua.

Riikka Valkonen, Jymy :

- Kaksi erää katseltiin mutta pitkällä erätauolla tapahtui tärkeä herääminen, voitto maistuu kyllä makealta.