Seuraa meitä somessa:

JymyVolleylle ensimmäinen vierasvoitto yli vuoteen - LP Viesti jyräsi vahvistuksettoman LiigaPlokin

17.02.2021

Naisten Mestaruusliign keskiviikossa nähtiin kaksi yllätystä. JymyVolley haki ensimmäisen vierasvoittonsa yli vuoteen ja LiigaPloki marssitti salossa kentällä juniorijoukkueen.

LiigaPloki lepuutti pisteet LP Viestille 

Keskiviikon ottelun lataus hävisi jo siinä vaiheessa, kun joukkueiden kokoonpanot ilmoitettiin. LiigaPloki oli lähtenyt liikkeelle kahdeksan pelaajan voimin ilman passareitaan sekä yhdysvaltalaispelaajiaan, joten ottelun lopputuloksessa jännitti ainoastaan LiigaPlokin saamien eräpisteiden määrä.

Kaikesta huolimatta LiigaPloki lähti kuitenkin räväkästi otteluun ja teki pelin ensimmäiset kaksi pistettä. Sen jälkeen, hyvästä yrityksestä huolimatta, LP Viesti teki mitä halusi. Syötöt olivat tehokkaita ja Plokin vastaanoton ollessa 25% ei hyökkäyskään kulkenut. Kotijoukkueen kentälle vaihdettu M´Kaela White teki pinnan lähes joka kerta palloon koskiessaan (niin torjunnassa kuin hyökkäyksessäkin).

Toisen erän mainittavimmat asiat olivat, että LP Viestillä kentällä jatkoi Anna Czakanin ensimmäisessä erässä korvannut White ja että Arita Ternavan tilalle erän puolivälissä tuli LP Viesti Akatemian Teija Vuorenmaa, joka ei vielä löytänyt 1-sarjassa nähtyä hyökkäyspeliään. Erän erikoisuuksiin kuului myös se, että LiigaPloki nappasi Iina Andrikopouloun kolme kertaa kiinni.

Kolmannessa erässä LP Viesti jatkoi vahvaa pelaamistaan huolimatta lukuisista pelaajavaihdoista. Kotijoukkueen Linnea Kuuselan yhdeksän syötön putki tilanteesta 12-6 eteenpäin sinetöi erän. LP Viestin torjunta toimi pelissä, yhteensä 10 torjuntaa.



Noora Hakonen, LiigaPloki:

- Vähän äkkiä tuli tieto, että tällä porukalla lähdettiin peliin. oli hyviäkin juttuja paljon. Pientä jännitystä saattoi olla pelaajilla.

Anniek Siebring, LP Viesti:

- Valmistauduimme eri joukkueeseen, mutta lähdimme peliin täysillä. Meni ihan ok. Meillä on vielä jäljellä viisi ottelua ja mm. kovat Hämeenlinna ja Kuusamo, ne ovat hyviä playoffseja ajatellen.

Valtteri Jääskeläinen, LiigaPloki:

- Kyllä ihan positiivisen arvosanan annan tänään. Kyllä tiedettiin mikä lähtökohta on. Tavoite on, että pelataan omaa peliä ja siinä onnistuttiin. Tottakai se on niin, että tällä porukalla tulee virheitä, torjuntaan lyöntejä. Kuitenkin myös monta hyvää onnistumista ja hyviä torjuntoja, hyviä varmistuksia ja puolustuksia tuli. Se on seuran päätös, että tultiin tällaisella porukalla.

Tomi Lemminkäinen:

- Eilen saatiin vähän tietoja, että vastustajalta saattaa puuttua jenkkipelaajat, vähän tuli yllätyksenä, että puuttui myös passarit. Hoidettiin tyylikkäästi ensimmäinen ja kolmas erä, toisessa lähdettiin vähän vastustajan peliin mukaan. Ei nämä ole helppoja pelejä sille paremmallekaan joukkueelle, kun siellä on täysin eri pelaajat kentällä. Kuitenkin torjuttiin ihan hyvin vieraitakin pelaajia. Päästiin huilauttamaan sopivasti Annaa, Vikiä ja Neaa, jotka ovat paljon pelanneet. Tärkeät kolme pinnaa. En ole yli 20 vuoden aikana ikinä tämmöiseen törmännyt, että tullaan kahdeksalla pelaajalla liigaotteluun, eikä tietääkseni ollut mitään loukkaantumissyytä. Ei tämä ainakaan Mestaruusliigan arvostamista ole.


Ottelun tilastonostoja
* LP Viesti keskipelaajille tehot 20/+18
* LiigaPlokin kaikki pelaajat (poislukien passari) jäivät tehotilastossa miinukselle
* LP Viesti oli tehotilastossa 48 pistettä vieraita parempia
* LP Viesti on voittanut 6 edellistä otteluaan sekä 14/15 edellistä.
* LP Viesti on voittanut 5 edellistä kotipeliään sekä 11/12 viimeistä kotonaan
* Viimeisen 10 vuoden ajan kohtaamiset 28-5 LP Viestille, Salossa 15-2
* LP Viestin Anna Czakan nousi torjuntatilaston kärkeen (62). Czakan on hyökkäys% 2. (57%) ja Netta Laaksonen vastaanottotilaston 2. (55%).
* LiigaPlokin Jaelyn Keene on ässätilaston 4. (35), torjuntatilaston 4. (53) sekä hyökkäys% 3. (53%)

LP Viesti - LiigaPloki
3-0 (25-13, 25-17, 25-12)
LP Viesti: Siebring 13/+12, Andrikopoulou 11/+4, White 7/+7
LiigaPloki: Piippo 9/-1, Päykkönen 7/-5, Rantanen 4/-1
Ässät 9-3, syöttövirheet 7-10, torjunnat 10-4, hyökkäys% 45-24, vastaanotto% 45-30

Pistekilpailu:
3 Siebring Viesti
2 Laaksonen Viesti
1 White Viesti

PROlibero
Laaksonen Viesti

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne


Sarjatilanne

3) Viesti 19-4, 56 p
6) Ploki 8-16, 29 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
SU 21.2. 17:00 JymyVolley - LP Viesti
LA 20.2. 17:00 Liigaploki Pihtipudas - Puijo Wolley

JymyVolleylle ensimmäinen vierasvoitto yli vuoteen

JymyVolley otti keskiviikkona ensimmäisen vierasvoittonsa yli vuoteen kaatatessaa Huittisissa LP-Vampulan 1-3 (22-25, 20-25, 25-23, 21-25).

Ottelun alku osoitti heti, mikä oli illan ottelun henki. JymyVolley oli kaivanut esiin taisteluhengen isolla t:llä, kun taas kotijoukkue vaikutti tulleen hieman rallatellen sotaan. Jymy tahtoi voittaa ja se olikin selvästi parempi jokaisella osa-alueella ja vei ansaitusti pisteet mukanaan.

Nurmo johti avauserää jo melko selvän tuntuisesti, ennen kuin kotijoukkue heräsi. Erän edetessä vampulattaret pystyivät kuromaan vieraiden karkumatkaa kiinni. Kiri ei kuitenkaan tuottanut huittislaissilmin toivottua tulosta, vaan Nurmon kaula kesti erän loppuun. Toinen erä oli hieman tasaisempaa, mutta isolla sydämellä esiintynyt Nurmolaisjoukkue vei senkin. Kolmas erä kirjattiin Vampulalle, mutta neljännessä ei voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa ja villisti juhlivat vieraat täyttivät kentän.

Kotijoukkueesta parhaiten onnistui Jenni Jantunen ja Jutta Riikonen, joka myös palkittiin kotijoukkueen parhaana. Jymyltä pisteitä keräsi eniten komean pelin pelannut Sara Niemi, ja hän kuittasi Nurmon parhaan pelaajan tittelin illan koitoksesta. Vaikka koko Nurmon joukkue ansaitsee tunnustuksen, niin voiton avaimia oli Saran huippuillan lisäksi hyvää passaripeliä esittäneen passari Venla Hyttisen virheetön peli. Passit löysivät hienosti nurmolaishyökkääjät. Tuon hyökkäysasettelun mahdollisti erityisesti libero, Laura Penttilän hyvä aloitusten vastaanotto. Lisäksi hän puolusti ja nosti Vampulan hyökkäykset kerta toisensa jälkeen takaisin peliin. Nurmosta kuusi eri pelaajaa torjui Vampulan hyökkäyksiä pisteen arvoisesti kymmenen kertaa, kun kotijoukkueen neljä torjuntaa olivat kaikki Jenni Jantusen käsialaa.



Sara Niemi, Jymy:

- Me kerättiin tähän peliin ekstrasti tahtoa ja päätettiin, että mitään ei anneta ilmaiseksi. Onnistuttiin hienosti ja tosi hyvältä tuntuu voitto. Kausi on ollut harmillisen epävarmuuden täyttämää, tämän vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi. Toivottavasti siitä pian päästäisiin eroon.

Jutta Riikonen, Vampula:

- En osaa sanoa mistä heikko esityksemme johtui. Mitään ennusmerkkejä tällaisestä ei ollut, eikä valmistautumisessa ollut mielestäni mitään vikaa. Nurmo taisteli hyvin ja puolusti tosi uhrautuvasti. Huomenna on uusi mahdollisuus ja nyt aloitamme keskittymisen siihen otteluun.

Kari Raatikainen, Jymy:

- Voitto maistuu. Teimme tahtotilan luomisen eteen melko paljon töitä ja joukkue kyllä antoi kaikkensa. Jokaisesta pallosta tapeltiin loppuun asti ja uskallettiin tehdä kovia suorituksia. Jatkossa meillä on kärkikastin joukkueita vastassa, joten haastetta riittää, mutta me olemme valmiita ottamaan ne vastaan.

Ottelun tilastonostoja
* LP-Vampula on hävinnyt 3 edellistä ottelua
* JymyVolley oli hävinnyt 14 edellistä vierasottelua, edellinen voitto vieraissa ennen tätä oli 22.1.2020 Puijo-Wolleysta
* Kaikkien aikojen kohtaamiset 8-3 LP-Vampulalle, Huittisiissa JymyVolley ei ole voittanut koskaan (5-0)
* LP-Vampulan Taylor Milton on ässätilaston 3. (43)
* JymyVolleyn Riikka Valkonen on pistetilaston 7. (308)

LP-Vampula - JymyVolley
1-3 (22-25, 20-25, 25-23, 21-25)
Vampula: Riikonen 21/+13, Milton 19/+6, Jantunen 13/+11
Jymy: Niemi 16/+14, Valkonen 14/+4, Rinta-Keturi 13/+11
Ässät 12-11, syöttövirheet 12-5, torjunnat 4-10, hyökkäys% 38-36, vastaanotto% 36-43

Pistekilpailu:
3 Niemi Jymy
2 Penttilä Jymy
1 Hyttinen Jymy

PROlibero
Penttilä Jymy

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
7) LP-Vampula 8-15, 22 p
8) JymyVolley 7-18, 20 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
TO 18.2. 18:30 LP-Vampula - Kuortane
SU 21.2. 17:00 JymyVolley - LP Viesti

Naisten liigan seuraavat ottelut
TO 18.2. 18:30 LP-Vampula - Kuortane
LA 20.2. 17:00 Liigaploki Pihtipudas - Puijo Wolley
LA 20.2. 17:00 Pölkky Kuusamo - OrPo
SU 21.2. 15:00 Puijo Wolley - LP Kangasala
SU 21.2. 17:00 JymyVolley - LP Viesti
SU 21.2. 17:00 WoVo - OrPo

  Takaisin