Kaikki loppuu aikanaan - LP-Vampula katkaisi Pölkky Kuusamon huiman voittoputken

21.02.2024

LP-Vampula katkaisi edellisessä pelissään jo naisten Mestaruusliigan runkosarjan voiton varmistaneen Pölkky Kuusamon 39 ottelun mittaisen voittoputken Mestaruusliigassa vireällä esityksellään kokeellisella kokoonpanolla pelanneista vieraista 3-0. Pihtiputaalla LP Viesti puolestaan puristi erien loput voittaen 3-0.

LP-Vampula sen teki: Katkaisi Kuusamon Pölkyn 13 kuukauden voittoputken!

LP-Vampula jatkoi neljän ottelun voittoputkeaan kaatamalla Kuusamon Pölkyn keskiviikkoillan kotiottelussa. Samalla katkesi kivivkovan vastustajan 13 kuukautta kestänyt voittoputki naisten mestaruusliigassa. Joukkue on hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun aiemmin. Silloin pelattiin Suomen cupin finaaleja ja Kuusamolta jäi himoittu cup-voitto saamatta.

LP-Vampula vei keskiviikon ottelun puhtaasti erin 3–0 ja eräpistein 25–16, 25–20, 26–24.

Runkosarjan voiton jo varmistanut Pölkky marssitti Huittisissa kentälle erikoisen rosterin, sillä ottelua seurasivat kentän laidalta Madeline Palmer ja Amiya Jones. Seitsikossa uurastivat Makenzie Harris, Oona Pennanen, Bettina Yli-Sissala, Linnea Malinen ja passarit Joanna Kallinen ja Sofia Lehto sekä liberot Juulia Jäppinen ja Netta Tolvanen. Erin Shomaker tuli kentälle kolmannessa erässä Joanna Kallisen tilalle.

Vaikka kentän ykköset seurasivat ottelua sivusta, Pölkyllä on heittää hyviä vaihtoehtoja heidän tilalleen.

LP-Vampulan kokoonpano oli tuttu: Jovana Biberdzic, Kate Brennan, Linnea Kuusela, Lotta Kukkonen, Cheyenne Jones ja Ada Vikstedt sekä liberot Maria Naasko ja Henna Minkkinen. Toisen erän lopussa jalkaansa hieman loukannen Kate Brennanin tilalle tuli Ella Aalto.

LP-Vampulan peli-ilme oli kokonaan toisenlainen kuin sunnuntain Jymy-pelissä. Nyt palloja haettiin hyvin, puolustettiin ja hyökättiin välillä kovaakin. Etenkin LP-Vampulan parhaana pelaajana palkittu Linnea Kuusela pelasi uhrautuvasti ja nosti toivottomilta tuntuneita palloja takaisin peliin.

LP-Vampula vei kaksi ensimmäistä erää helposti, mutta kolmannessa erässä Pölkky oli johdossa aina viimeisille pisteille asti. Vampula nousi hyvin ja tarvittiin jatkopallo, jotta Vampula sai sen himoitsemansa voiton.

Pölkyn parhaana palkittu Bettina Yli-Sissala myönsi, että ei ole kiva koskaan hävitä ottelua.

–Meiltä oli aika sekavaa ja virhealtista peliä, varsinkin hyökkäyspäässä. Tilastot ovat suhteellisen tasaiset, mutta hyökkäyksestä jäi ehkä eniten kiinni, että emme saaneet palloa tapettua niin hyvin kuin aikaisemmin. Hyökkäyshän on meillä ollut niitä isoimpia vahvuuksia. Vampula kyllä puolusti tosi hyvin, sinne ei tosi helposti palloja jäänyt, sanoi Yli-Sissala.

Erikoisesta kokoonpanosta Yli-Sissala totesi, että tällä muodostelmalla ei joukkue ole kovin paljoa päässyt treenaamaan.

–Pelin jälkeen on kyllä todella hyvät tunnelmat. Tätä lähdettiin hakemaan, muitta olimme ajatelleet hieman erilaista peliä ja opiskelleet eri lailla miten he sitten pelasivat. Aika jännittävää, että he lähtivät kahdella passarilla tähän peliin, mutta onneksi meni näin ja olen kyllä todella ylpeä meidän joukkueestamme. Tämä oli meille tahtovoitto ja olemme jo tottuneet siihen, että olemme häviöllä ja tulemme sieltä lopussa voittoon. Nyt se tuntui erityisen hyvältä, sanoi LP-Vampulan Linnea Kuusela.

–Tiukan peliohjelman vuoksi meidän oli välttämätöntä antaa lepoa osalle pelaajista. Annoimme peliaikaa pelaajille, jotka ovat pelannet vähemmän. Halusimme nähdä, miten heidän pelinsä sujui, joitta voimme käyttää heitä myöhemmin. Meillä on paljon loukkaantumisia ja meidän on etsittävä erilaisia ratkaisuja play-offeja varten. Erin Shomaker pelasi nyt ensimmäistä kertaa ja hän pelasi aika hyvin siihen nähden, että hän ei ole pelannut puoleentoista vuoteen, sanoi Pölkky Kuusamon päävalmentaja Sotiris Gkotsis.

–Huolimatta siitä, että Pölkyn ykköspelaajat eivät pelanneet, heillä riittää laadukkaita pelaajia. Olen ylpeä joukkueestani, sillä se osoitti jälleen luonnetta voittaessaan tällaisia vaikeita otteluita. Nyt pelasimme omalla tasollamme, kun taas sunnuntaina ei niin ollut. Pelaaminen oli joukkueeltamme rentoa, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic.

LP Viesti torjui voiton LiigaPlokista

LiigaPlokin paluu viikon sairastauolta ei tuonut sille kaivattuja sarjapisteitä. Tasaisen ottelun voittomahdollisuudet sulivat kotijoukkueen kannalta erien lopun virheputkiin. Ottelussa nähtiin kolmen erän kamppailuksi poikkeuksellisen paljon torjuntoja, yhteensä 29. Kotijoukkue otti niitä 11 ja vierasjoukkue peräti 18.

Aloitusseitsikot:
LiigaPloki: Mebus, Ellis, Rasinperä, Mikkonen, Rammelsberg, Kähkölä ja Joensalo (libero)
LP Viesti: Luntamo, Heikkinen, Yordanova, Garcia, Mäki-Kojola ja Laaksonen (libero)

Ensimmäinen erä eteni tasaisesti tilanteeseen 12-11. Sen jälkeen LP Viesti karkasi kahdella hyökkäyspisteellä ja kolmella peräkkäisellä torjunnalla 12-16 johtoon. Suurimmillaan ero oli vieraille 16-21, mutta kotijoukkue kampesi vielä tasoihin 22-22 hyökkäysvirhe ja Arita Ternavan kaksi torjuntapistettä käänsivät erän kuitenkin vieraille.

Toinen erä oli LiigaPlokin hyppysissä tilanteeseen 20-15, mutta erän lopussa sen otteisiin tuli haparointia. Pari torjuntaan lyöntiä ja LP Viestin onnistumiset hyökkäyksissä ratkaisivat erän vieraille.

Kolmas erä näytti menevän LiigaPlokille sen johtaessa jo 19-13, mutta aikaisempien erien kaava toistui. LiigaPlokin hyökkäyspeli puuroutui ja LP Viesti napsi torjuntoja ja terästi omaa hyökkäystään. Kotijoukkue pääsi vielä eräpalloon tilanteessa 24-23, mutta vieraat tulivat väkisin ohi otteluvoittoon.
Vieraiden parhaana palkitun Iina-Reeta Kaikkosen kentälletulo oli kahden viimeisen erän kannalta ratkaiseva tekijä LP Viestin voitossa.

LiigaPlokin Iida Mikkonen pelasi ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella yleispelaajana ja onnistui uudessa roolissaan parhaan pelaajan palkinnon arvoisesti.
Valmentajakommentit:

Hakan Can Turan, LiigaPloki:

– Tästä pelistä ei ole juurikaan pahaa sanottavaa. Meillä oli hyvä taistelu tänään. Emme kuitenkaan onnistuneet erien lopuissa. LP Viesti pelasi organisoidusti Emma Elliksen hyökkäyksiä vastaan. Annoin Iidalle mahdollisuuden pelata yleispelaajana. Seuraavaksi keskitymme lauantaina pelattavaan OrPo peliin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

– Tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen. Jokainen piste on tärkeä, kun pelataan sijoista 2-5. Vaikka olemme harjoitelleet tällä kokoonpanolla jo pitkään, pelejä on vähän takana. Pelaajavaihdot onnistuivat ja olivat ratkaisevassa roolissa tässä voitossa.

Iida Mikkonen, LiigaPloki:

– Tykkäsin pelata tänään ensimmäistä kertaa yleispelaajana. Pelissä oli paljon hyvää, kun vielä saadaan erän loput puristettua.