Seuraa meitä somessa:

Kalavelkojen kuittauksien ilta naisten liigassa

02.11.2023

Hämeenlinna kävi kuittaamassa aiemman tappionsa LiigaPlokille Pihtiputaalla ja samaan aikaan Oriveden Ponnistus teki samoin kotikentällään Puijo Wolleylle.

Kalavelat kuitattiin Pihtiputaalla...

LiigaPloki – Hämeenlinnan Lentopallokerho 3-1 (25-17, 21-25, 19-25, 16-25)

Aloituskokoonpanot:
LiigaPloki: Mebus, Ellis, Hyttinen, Kähkölä, Kinnunen, Kenjalo ja Joensalo (libero)
Hämeenlinna: Deisl, Marmen, Kilpinen, Madsen, Klimovich, Shumeiko, Timonen (libero)

LiigaPloki sai ensimmäisessä erässä pelinsä käyntiin ja vahva syöttöpeli Netta Hyttisen neljän ässän myötä siivitti sen selkeään erävoittoon. Hämeenlinna vaihtoi yleispelaajaksi Taylor Collombinin Kerttu Kilpisen tilalle.



Toisessa erässä vieraat saivat unelma-alun johtaen 2-9. LiigaPloki teki tuplavaihdon, Hakonen passariksi ja Mikkonen hakkuriksi. Hämeenlinna porskutti 9-17 johtoon, jolloin Kenjalo ja Mebus tulivat takaisin. Kotijoukkue aloitti kirin, mutta pystyi sillä vain kaunistelemaan erälukemaa.

Kolmannen erän alku oli tasainen, kunnes Hämeenlinna karkasi 8-8 tilanteesta seitsemän pisteen karkumatkalle. LiigaPloki sinnitteli tilanteeseen 18-19, mutta erän lopussa vieraat olivat selvästi vahvempia.

Neljäs erä oli tasainen tilanteeseen 15-15, mutta sitten kotijoukkueen ote lipesi ja loppu oli vierasjoukkueen hallintaa.



Kim Buchwald, LiigaPloki:

– Aloitimme ensimmäisen erän hyvin, syöttöpelimme toimi mainiosti, mutta jatkossa Hämeenlinna teki vähemmän omia virheitä. Jouduimme ottelussa tekemään valtavasti töitä saadaksemme onnistuneita suorituksia.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna:

– Ensimmäisessä erässä meidän jalat jäivät bussiin. Sen jälkeen pelaajavaihdot, vastaanoton, torjunta- ja puolustuspelin paraneminen auttoivat meidät hienoon otteluvoittoon.

Oona Rasinperä, LiigaPloki:

– Hämeenlinnalla oli vahva syöttö, kaksi ensimmäistä erää meillä oli vaikeuksia vastaanotossa. Sen parannuttua, emme pystyneet hyökkäämään, emme päässeet Kerhon torjunnan läpi. Noissa tilanteissa meidän pitäisi olla enemmän aggressiivisempia.

Taylor Collombin, Hämeenlinna:

– Onnistuimme hyökkäämään onnistuneesti hyvän vastaanoton kautta.Tämä oli ehdottomasti minun paras otteluni tällä kaudella.

LiigaPloki - Hämeenlinna 1-3
25–17, 21–25, 19–25, 16–25
Koti: Kenjalo 16/+9, Rasinperä 15/+7, Kähkölä 8/+5
Vieras: Klimovic 12/+11, Shumeiko 12/+8, Deisl 11/+9

MVP:t
Duska Kenjalo, LiigaPloki
Victoria Deisl, Hämeenlinna

PROlibero
Emilia Joensalo, LiigaPloki

Katsojia 214

Ottelukuvat

Ottelutilasto

...ja Orivedellä samoin, toki kotijoukkueen osalta

OrPo-Puijo Volley 3-0 (25-16,25-19,25-17)

Orpo maksoi kalavelkansa Puijolle, ja jätti vieraat joka erässä alle 20 pisteen. Tällainen peli on ollut odotettavissa ja nyt se tuli. Hienoa, että se tuli myös kotisalissa. Joka pelaajasta saa olla ylpeä.
Ottelu alkoi hieman varovasti molemmilta joukkueilta. OrPo kiri alussa 5-2 johtoon Henna Stregnellin ensimmäisellä liigapisteellä. Puijo pääsi tasoihin 6-6 ja OrPo otti taas eroa. 12-9 Puijon ensimmäinen aikalisä. 16-11 jälkeen OrPo otti selvemmän pesäeron ja vei erän 25-16.

Toinen erä oli alkuun hyvin tasainen ja 17-17 tilanteen jälkeen OrPo laittoi vielä lisää kierroksia. Jessika Mursulan ja Jenna Ylivainion syöttövuoroilla OrPo karkasi ja voitti erä 25-19. Jenna passasi Hennalle ja erä OrPolle.

Kolmannessa erässä OrPo oli alusta asti kuskin paikalla. OrPo otti aikalisät 11-7 ja 20-15, joilla häirittiin Puijon syöttöjä. OrPo vei erän 25-17 ja ottelun 3-0.

On totuttu siihen, että Ada, Teija, Jessika ja Emilia pelaavat hyvin, niin nytkin. Jenna leipoi passarina hienon saldon 6/+6. Mutta OrPon nuoriso-osasto Milla Haapaniemi ja Henna Stregnell ansaitsevat erityiskiitoksen kylmäpäisistä ratkaisuista ja hyvästä pelistä.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:

- Odotin OrPolta tällaista ottelua. Meidän piti olla valmiina peliin, mutta tappelumeininki jäi jonnekin. Vaikea päivä siinä mielessä. Ei saatu mitään otetta omalla syötöllä. Katse käännettävä eteenpäin.

Fabio Menta, OrPo:

- Jouduimme muuttamaan pelijärjestystä, kaksi hakkuria pois vahvuudesta. Aloitimme varovasti. Focus ja työnteko olivat hyviä. Olen ylpeä pelaajista. Viime pelissä teimme virheitä, nyt käytimme keskipelaajia. Jenna pelasi hyvän ottelun.

Lehdistötilaisuus


OrPo - Puijo Wolley 3-0
25–16, 25–19, 25–17
Koti:Aronen 18/+13, Vuorenmaa 16/+10, Mursula 11/+6
Vieras:Kääntä 9/+4, Huoman 8/+3, Autere 7/+7

MVP:t
Ada Aronen, OrPo
Emilia Kääntä, Puijo Wolley

PROlibero
Emilia Putkisaari, OrPo

Katsojia 271

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin