Seuraa meitä somessa:

Kangasalla täydet viisi erää LP:n voitoksi

06.12.2015

LP kangasalan kotitaika piti, vaikka Pölkky Kuusamo laittoikin kotijoukkueen tiukoille. WoVo puolestaan löi puhtaasti Tampereella Mesto.

LP Kangasala ja Pölkky väänsivät täydet erät

LP Kangasala jatkaa edelleen kotitappioitta, kun se kukisti Pölkky Kuusamon mielenkiintoisessa viisieräisessä sunnuntaina 3-2 (15-25, 25-18, 22-25, 25-14, 15-10).

Joukkueet eivät tällä kaudella olleet aiemmin kohdanneet ja kuusamolaisten valmentajana on entinen LPn luotsi Tuomas Alatalo.
Ennen pelin alkua Suomen juhlan kunniaksi tuotiin Suomen lippu saliin ja yhdessä kajautettiin komeasti ilmoille Maamme-laulu Mikko Heinämäen johdolla.

Kuusamolaiset olivat täynnä taistelutahto ja pääsivät ensimmäisessä erässä heti niskan päälle. Ei auttaneet Ismo Tahvanaisen käyttämät aikalisätkään vaan piste-ero vain kasvoi. Pölkky ei antanut yhtään armoa ja vei ensimmäisen erän selkeästi pistein 15 – 25.

Toinen erä jatkui myös tiukkana vääntönä, mutta nyt kotijoukkue oli vuorostaan niskan päällä. Tuomas Alatalo käytti molemmat aikalisänsä ja pelaajavaihtoja, jotta olisi saanut emäntien menon katkaistua. Tuomas Alatalo sai varoituksenkin liioista vaihdoista ja eräpalloa jouduttiin hetki odottamaan, kun asiaa selviteltiin. Joka tapauksessa viimeinen piste ropsahti kangasalalaisten laariin 25 - 18 ja pitkälle tauolle lähdettiin tasaerin 1 - 1.

Kolmannessa erässä Pölkky alkoi vetää jälleen kaulaa ja Ismo Tahvanainen otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 4 -8. Aikalisän jälkeen kotijoukkue rupesi kaventamaan piste-eroa ja tasoitti pelin 8 – 8 pisteissä. Pisteitä napsittiin puolin ja toisin, kunnes tekniselle mentiin vieraiden johtaessa 12 – 14. Kotijoukkueen toinen aikalisä 20 – 22 pisteissä ei tilannetta enää kääntänyt. Kolmas erä meni 22 – 25 pistein kuusamolaisille.

Neljännessä erässä LP:n voitontahto oli selvästi herännyt ja erää mentiin LP:n johtaessa. Toisen varoituksensa pelissä Tuomas Alatalo sai haastettuaan tuomaria pallon pitkäksi menosta. Kuusamolaiset pystyivät tasoittamaan tilanteeseen 7 -7. Erässä nähtiin pitkiä pallotaistoja, mutta koko loppuerä mentiin kuitenkin kangasalalaisten johdolla. Neljäs erä päättyi kotijoukkueelle pistein 25 – 14.

Viides erä oli selkeästi kangasalalaisten erä yleisön kannustaessa villisti kotijoukkuetta. Roosa Laakkonen niittasi lopulta kotijoukkueelle 15 – 10 pistein erä- ja pelivoiton.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Voittoon olen tyytyväinen. Torstain europelejä varten on hyvä olla voitto alla. Keskipeli oli parasta, mitä pitkään aikaan on ollut. Dalton sukelsi tilastojen valossa. Jossain näkyi, kun keskarit pelasivat tänään hyvin. Vorona saatiin pihalle, hän teki yhdeksän suoraa virhettä. Pölkynkin keskareilla oli tänään hyvät tehot. Kriittisissä paikoissa saatiin rakennettua peliä hyvin ja vastapuolen vastaanottoa kiinni ja rikki. Vorona ja Prokopenko ilmeisesti väsyivät ja päästiin voitto ottamaan. Joukkueen ailahtelevuus on mysteeri. Rutiinitasoa pitää saada vielä korkeammaksi ja se on valmentajana minun tehtävänä. Valmentajalle on todella stressaavaa, kuinka peli on näin psykologista.


- Pölkky on mielenkiintoinen joukkue. Kaikki kiertävät liberoa kovasti, sinne ei syötetä ja häntä kierretään. Prokopenkon peli katosi jonnekin pelin edetessä.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Hieno oli nähdä vanhoja tuttuja pelaajia toisella puolella verkkoa ja vielä pelaavan hyvällä tasolla. Tytöt ovat nytkin hyvässä valmennuksessa. Vastaanotto ja puolustuspeli oli meillä tänään heikkoa. Siihen nähden yksi piste on ihan hyvä. LP Kangasala on hyvä joukkue, joka ansaitusti keikkuu sarjan kärkikahinoissa. He ovat osoittaneet sekä euro- että kotikentillä osaamisensa. Varmasti on pieni pettymys, jo heillä ei ole mitalia kaulassa keväällä. Vanhassa kotisalissa ei ollut enempää ylimääräistä värinää pelaamisen suhteen. Juttuseuraa tietysti on kivasti riittänyt, kun vanhoja tuttuja on tullut paljon tervehtimään.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:

- Peli oli tosi ailahtelevaa kuin eilenkin. Toka erä oli tosi hyvä. Syöttö pehmeni kolmannessa erässä jostain syystä. Neljännessä torjunta ja syötöt koveni. Vastustajat eivät päässeet hyökkäämään keskeltä niin paljoa. Tosi hyvä henki saatiin viimeiseen erään päälle. Olen tosi tyytyväinen omaan peliin. Keskihyökkäys on alkanut kulkemaan paremmin. Hyvillä fiiliksillä ollaan lähdössä torstain peliä odottamaan. Lähdemme voittamaan peliä ja taistelemaan loppuun asti. Ukrainalaisilla on kova joukkue, mutta niin on meidänkin joukkue.

- Entistä valmentajaa Tumppia vastaan oli ”halu voittaa ja näyttää”, pelissä oli enemmän latausta kuin normaalisti.

Ekaterina Klimova, Pölkky Kuusamo:

- Peli oli hyvä, mutta halusimme voittaa niin kovasti, että teimme sitten liikaa virheitä. Jos olisimme keskittyneet enemmän, olisimme voineet voittaa.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin
LP Kangasala Roosa Laakkonen
Pölkky Kuusamo Ekaterina Klimova

LP: Dalton 18/+11, Mayfield 18/+9, Laakkonen 16/+10
Pölkky: Klimova 16/+12, Prokopenko 14/+4, Vorona 13/-2

Yleisöä: 272

LähiTapiolan pisteet:
3 Laakkonen LP
2 Klimova Pölkky
1 Mayfield LP

Ottelutilasto

Mesto - WoVo
0-3 (19-25, 25-27, 18-25)

Mesto: Siuro 18/+10, Alho 14/+6, Mutka 7/-2
WoVo: White 14/+14, Miilen 11/+7, Nassar 10/+7

Yleisöä: 248
T 6-11, Ä 9-9, SV 6-6, H% 41-51, VO% 40-46

LähiTapiolan pisteet:
3 White, WoVo
2 Miilen, Wovo
1 Siuro, Mesto Tampere

Ottelun parhaina palkitut
White, WoVo
Siuro, Mesto

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki / LP Kangasala

  Takaisin