Seuraa meitä somessa:

Karhu palaa LP Kangasalan punaisiin

29.04.2020

LP Kangasala on solminut vuoden mittaisen sopimuksen todellisen paluumuuttajan Salla Karhun kanssa. Karhu nähtiin Kangasalla edellisellä kerralla hopea kaudella 2014-15.

Vuodesta 2013-14 (HPK) lähtien Mestaruusliigassa pelannut Salla tunnetaan loistavana vastaanottajana ja monipuolisena hyökkääjänä. Nopeana pelaajana Karhu muistetaan parhaiten kesän 2019 EM-kisojen ”powerjujuista” kovia Euroopan maita vastaan.

Päävalmentaja Arttu Keränen on erittäin tyytyväinen Sallan paluusta Kangasalle:

- Salla on hyvä esimerkki siitä, että hänen liigauransa on alkanut hyvin pienellä vastuulla ja vasta useamman kauden jälkeen hän on noussut omalle tasolleen niin seura- kun maajoukkueessakin. Hänen vahvuudet ovat vastaanotto ja pelinluku eri osa-alueilla. Hyökkäyspelaamisessa ratkaisuvalikoima on monipuolista ja tehokasta.

Ilmeisen tyytyväinen paluuseen on myös Karhu, joka on ikävöinyt Kangasalan ainutlaatuista tunnelmaa kotiotteluissa:

- Kangasalle on mukava palata. Muistot viime kerrasta on hyvät ja on hienoa nähdä miten toiminta on mennyt eteenpäin siitä. Toivottavasti saadaan kausi normaalisti käyntiin ja päästään nauttimaan Pitkäjärven tunnelmasta.

Syksyksi taas pelikuntoon

Viime kauden huolestuttavin uutinen lentopallokentiltä kuului Hämeenlinnasta, kun Salla Karhun edustama LiigaPloki kamppaili pisteistä joulun alla. Kaksi LiigaPlokin pelaajaa loukkaantui, joista toinen oli Maddie Palmer ja toinen Salla Karhu. Suuressa roolissa olleen Karhun akillesjänne antoi periksi vauhdinottotilanteessa, mutta nyt onnistunutta kuntoutusta on takana viisi kuukautta.

- Jalka on kuntoutunut hyvin, pari kuukautta kunnon treeniä punttisalilla takana. Juoksu sujuu jo hyvin. Ja nyt otetaan ponnistuksia asteittain mukaan. Kaikki siis hyvin ja syksyllä ollaan jo hyvin kunnossa, tietysti jos ei takapakkeja tule. Lähitavoite on olla kesäkuussa täydessä tikissä beach kentillä, kommentoi Salla Karhu.

Sopimusta tehdessä Sallan loukkaantuminen ja kuntoutus oli erittäin hyvin tiedossa. Koulutukseltaan Arttu Keränen on onneksi fysioterapeutti, joka helpottaa vastaavien tilanteiden ymmärtämistä.

- Ikävä viime kauden loukkaantuminen ottaa toki oman aikansa päästä täyteen pelikuntoon, mutta kuntoutus on edennyt aikataulussa hienosti ja syksyllä Salla on jo pelikunnossa. Tähän on todettava että asiaa auttaisi tietenkin se, että saisimme käynnistää harjoitukset joukkueena jossakin vaiheessa kesää mutta edetään ohjeiden mukaan asiat tärkeysjärjestyksessä.

Kangasalla ollaankin panostettu erityisen paljon pelaajien kokonaiskuormituksen ja palautumisen seurantaan, joten siinä mielessä Karhun paluu LP Kangasalaan on paras mahdollinen siirto hänen uralleen.

Ensi kaudella Kangasalla nähdään erityisen paljon Varalan Urheiluopiston käyneitä, ennen kuin toiminta siirtyi Kuortaneelle, samaa ikäluokkaa olevia maajoukkuepelaajia.

- Ensi kauden joukkue on loistava. Arttu on saanu kasattua mielenkiintoisen ryhmän nuoria lupauksia ja vanhoja taitureita. Hauskaa että Varalan porukka on taas lähes kokonaan koossa. Kaikki ovat menneet huimasti eteenpäin. Meillä oli jo Varalassa hyvä henki ja uskon että meillä on myös ens kaudella hyvä pöhinä, analysoi tuorein sopimuspelaaja Karhu.

LP Kangasalan sopimustilanne

Emmi Jalonen (P)
Katja Kylmäaho (P)
Karoliina Friberg (KP)
Roosa Laakkonen (KP)
Taija Tikka (KP)
Salla Karhu (YP)
V: Arttu Keränen, Jani Huoponen

  Takaisin