Seuraa meitä somessa:

Karinen kuritti vanhaa seuraansa - Lakkapää kovempi Sodankylässä

18.10.2015

LEKA-Volley jatkaa miesten Mestaruusliigan kärkipaikalla lyötyään Chris Austis-Eelis Karinen kaksikon johdolla Ettan. Sunnuntain toisessa ottelussa Team Lakkapää löi jo toistamiseen Liiga-Riennon.

Karinen kuritti vanhaa seuraansa

ETTA taipui viikonlopun toisessa kotiottelussaan Leka-Volleylle eräluvuin 1-3 (19-25, 19-25, 25-17, 18-25).

Kuopiolaiset olivat parempia ennen kaikkea hyökkäys- ja torjuntapelaamisessa. Lekan jenkkipassari Chris Austin pyöritti peliä monipuolisesti ja jakeli tarkkoja passeja vaikeistakin paikoista. Parhaiten Lekasta onnistui ex-ettalainen Eelis Karinen, joka pelasi vanhassa kotisalissaan hienon ottelun.

ETTAsta hyökkäykset päätti parhaalla teholla veljeksiään vastaan pelannut Anssi Hakala. Myös libero Juho Rajala pelasi hyvän vastaanotto- ja puolustuspelin. Ottelussa nähtiin keskitorjuja Jukka Lehtosen paluu Mestaruusliigakentille maajoukkuekomennuksen jälkeen. Lehtonen (10 +7) pelasi vakuuttavan ottelun vaikka yhteispeli passarin kanssa ei vielä aivan täydellisesti toiminutkaan. Lauri Hakala, LEKA Volleyn päävalmentaja:

- Pitää olla tyytyväinen, kun vierasottelusta saatiin kolme pinnaa näinkin hyvää joukkuetta kuin ETTA. Paljon eletään oman syöttöpelaamisen ehdoilla ja sideouttia pitää vielä parantaa. Lehtosen Jukka parantaa vielä hyökkäyspelaamistaan mutta vaikka tuli juuri mukaan, niin pelasi loistavan ottelun. Tällä seuralla on nyt toinen vuosi Mestaruusliigassa ja suunta on koko ajan ylöspäin. Eelis Karinen, LEKA:

- Hienoa, että voitettiin. Oli hyvä peli meiltä yhtä erää lukuun ottamatta. Vanhassa kotisalissa oli mukava pelata mutta olen kotiutunut Kuopioonkin hyvin. Olli Kuoksa, Ettan päävalmentaja:

- Lekan kahden ensimmäisen erän hyvä peli oli pieni shokki. Vastustaja pelasi loistavasti ja meidän hyvä peli ei riittänyt. Kolmanteen erään saatiin kiristettyä ruuvia mutta Lekan passari pelasi hienon pelin ja voitti pelin kuopiolaisille. Niko Haapakoski parantaa passipeliään koko ajan loukkaantumisen jälkeen. Vielä kun saadaan Nikon torjuntapelaaminen paremmalle tasolle, niin se tuo uusia ulottuvuuksia meidän pelaamiseen.
Juho Rajala, Etta:

- Ilme oli hyvä ja taisteltiin joukkueena hyvin mutta tänään ei onnistuttu tarpeeksi laajalle rintamalla ja se ei riittänyt voittoon noin laadukasta joukkuetta vastaan.

Etta Hakala 21/+12, Bittner 20/+10, Pennanen 11/0
LEKA Karinen 20/+15, Leikas 17/+12, Johnson 11/+8
T 6-15, Ä 4-3, SV 6-14, H% 38-45, VO% 61-54
Yleisöä 449

LähiTapiolan pisteet
3 Karinen LEKA
2 Rajala Etta
1 Lehtonen LEKA

Ottelutilasto

Riento teki liikaa virheitä Sodankylässä

Runsas virhemäärä ei luonut mahdollisuuksia Liiga-Riennolle vierasvoittoon sunnuntaina Sodankylässä isäntäjoukkue Team Lakkapäästä. Kotivoitto kirjattiin erin 3-0 (25-19, 25-17, 25-20).

Kotijoukkueen hyökkäysvoima (43%) oli selkeästi vieraita (28%) kovempi. Australialaispassari Arash Dosanjih ruokki Peetu Mäkisen uuteen henkilökohtaiseen liigan piste-ennätykseen (17) entisen parannuttua peräti kymmenellä.

Riennon afrikkalaisduo oli kaukana parhaastaan: kenialainen Michael Chemos jäi pahasti pakkaselle (7/-7) peräti 12 hyökkäysvirheen myötä ja ruandalainen Fred Musoni hyytyi vaihtoon (1/-1) ilman ensimmäistäkään hyökkäysonnistumista. Toisessa erässä peliin tullut Ville Louhela (8/+2) nousikin joukkueen tehokkaimmaksi, kun Joni Savimäenkin (2/-3) sunnuntai oli synkkä.

Jani Säisä, Liiga-Riennon päävalmentaja:

- Uskoa koetellaan. Emme tee helpoksi tätä itsellemme. Lakkapään hyvä syöttöpeli vaikeutti meidän peliä, ja he saivat rikottua meidän vastaanoton. Virhemäärä oli liian suuri, ja se auttoi vastustajaa tänään. Joukkueella oman tekemisen taso on liian heikko tällä hetkellä.

Normunds Veinbergs, Team Lakkapää päävalmentaja:

- Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta edelleen tehtiin liikaa virheitä. Kovempia joukkueita vastaan ei tällä virhemäärällä pärjää. Peli-ilme oli tänään todella virkeä, ja se säilyi hyvänä koko ottelun.

Farouq Hedhili, Liiga-Riento:

- Taktiikkana oli pelata enemmän keskeltä, mutta emme voineet käyttää sitä, koska vastaanotto ei toiminut. Lakkapää tosin syöttikin todella hyvin. Joukkue oli henkisesti heikko tänään. Pelin olisi pitänyt olla aggressiivisempaa, ja joukkueen olisi pitänyt uskoa itseensä enemmän.

Peetu Mäkinen, Team Lakkapää:

- Break Point –pelaaminen toimi tosi hyvin. Torjunta-puolustus –pelaaminen oli myös todella vahvaa tänään. Myös toimiva syöttöpelaaminen oli yksi voiton avaimista.

Parhaat pelaajat:
Lakkapää: Markus Kaurto
Riento: Farouq Hedhili

Lakkapää P.Mäkinen 17/+8, Kaurto 12/+9, O´Dea 11/+8
Riento Louhela 8/+2, Pelletier 8/+2, Chemos 7/-7
T 11-8, Ä 9-3, SV 10-5, H% 43-28, VO% 62-41
Yleisöä

LähiTapiolan pisteet
3 Kaurto Lakkapää
2 P.Mäkinen Lakkapää
1 O´Dea Lakkapää

Ottelutilasto

  Takaisin