Seuraa meitä somessa:

Kärkijoukkueet kaikki voitoilla vuodenvaihteeseen

20.12.2015

Koko naisten Mestaruusliigan kärkikvartetti voitti lauantaina kamppailunsa ja päättivät osaltaan vuoden 2015. LP Viesti lähtee kevätkaudelle liigan kärkipaikalta.

OrPo syötti LP-Vampulan nurin

OrPon syöttö oli kuin niittokone ja ottelu sekä tilasto muutoinkin komeaa katsottavaa. LP-Vampula kaatui 3-0 (25-18,25-10,25-20).

Ellinoora Hiltunen, LP Vampula:

- Kai se ehkä oli vastaanotto, aneeemista peliä. Paljon omia virheitä, vaikea sanoa.

Salla Karhu, OrPo:

- Pidettiin taktiikasta hyvin kiinni, syöttö oli rohkea, torjunta toimi, joukkueena peli kulki, oli kiva pelata. Varma olo kentällä, kun luotetaan toisiimme.

Aigor Kaibald, LP Vampula:

- Kaverin syöttö vei meidän pelin sekaisin, Ei päästy hyökkäämään keskeltä, meni nenä lattiaan.
Saara Esko tulee kotipeleihin, jos pääsee. Olemme tyytyväisiä, aina kun hän on paikalla.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Äärimmäisen tyytyväinen, että voitettiin ja että se tehtiin joukkueena. Laadittu taktiikka osui ja pelaajat pitivät siitä kiinni. Piti saada vastustajan hyökkäys hitaammaksi ja tempopeli pois. Erittäin hyvät hyökkäystehot ja vain kaksi suoraa hyökkäysvirhettä. Alinalle iso kiitos, että tappoprosentti on noin kova. Joukkueena pitää pelata tätä peliä ja onnistuttiin. Jenniltä hyvä sisääntulo vaikeaan paikkaan.

Alan miehet palkitsivat ottelun positiivisimpana pelaajana OrPon Eeva Puukan.

Otteluisäntä Rautia Orivesi palkitsi joukkueidensa parhaina LP Vampulasta Binetou Sown ja OrPosta Myriam English

LähiTapiola-pisteet:
3 Myriam English, OrPo
2 Salla Karhu, OrPo
1 Sow Binetou, LP Vampula

Yleisöä 373

Ottelutilasto

LP Kangasala väsyneenäkin voittoon

LP Kangasala (10-3) toipui avauserän tappiostaan ja kukisti lopulta Pieksämäki Volleyn (4-11) erin 3-1 (23-25, 25-20, 25-13, 25-16).
Jouluvalmisteluista huolimatta Pitkäjärvelle oli saapunut pari sataa LP Kangasalan fania kannustamaan torstai-iltana Ukrainasta palannutta kotijoukkuetta.

LP Kangasala aloitti pelin kovaa. 6 – 3 tilanteessa vierasjoukkue otti jo ensimmäisen aikalisänsä ja toisen tilanteessa 10 – 5. Sitten alkoi virheitä kertyä ja Pieksämäki pääsi jo 13 – 12 tilanteessa kannoille. Teknisen aikalisän jälkeen oli pientä hässäkkää eScoren kanssa, joiden selvittäminen otti hieman aikaa. Teknisen aikalisän aikana vieraat olivat saaneet rivinsä kuntoon ja saivat kuuden perättäisen pisteen putken päästen aina 18 – 14 johtoon. Piste pisteeltä kotijoukkue rupesi ottamaan eroa kiinni, mutta omien virheiden takia ensimmäinen erä meni pistein 23 -25 Pieksämäelle.

Toinen oli tiukkaa taistelua puolin ja toisin. Toinen erä päättyi kotijoukkueelle pistein 25 – 20 Allison Mayfieldin jujutettua pallon puolustuksen taakse.

Kotijoukkue oli saanut kasattua rivinsä pitkän erätauon aikana ja johti suvereenisti kolmatta erää, ottaen jopa kymmenen pisteen putken peräkkäin. Kolmas erä päätyi tylyihin 25 – 13 pisteisiin kotijoukkueelle.

Neljännen erän alku oli tasaista vääntöä, kunnes kotijoukkue sai sen verran piste-eroa, että johto säilyi. Lopulta viimeinen erä päättyi pisteisiin 25 – 16 ja LP Kangasala voitti pelin erin 3 – 1.

Ottelun katsojamäärä oli 210.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Olen kolmeen pisteeseen tyytyväinen ja se olikin tavoite tälle illalla. Meillä on ollut tiukka syksy. Jalat olivat väsyneitä, puolustuksessa oltiin vaisuja ja hyökkäyksiin tuloissa oli hitautta. Pieksämäki on vaarallinen joukkue ja tekee hyvää työtä. Syötöillä saatiin vastustajan peliä rikki ja saatiin Bulajic, Shevchuk ja Kärkkäinen kiinni.

- Peli oli virheiden sävyttämä. Annoimme vastustajalle omilla virheillä 27 pistettä ja saimme heiltä 31. Se on hurja määrä. Shevchukilla oli yllättävän huono päivä tänään ja sieltä saatiin painetta pois.

- Roosan Laakkosen hyökkäyspeli oli tänään hyvää. Daniela Öhmanin torjuntapeli ei ihan niin hyvää. Shelby Dalton oli hieman parempi kuin muutamassa edellisessä pelissä. Joulutauko tulee nyt tarpeeseen ja joukkue pääsee vähän lepäämään. Meillä on ollut pikkuisen pienten vaivojen kanssa ongelmia. Tänään Jasmine Tahvanainen joutui pelaamaan puolikuntoisena, hän sai matkalta jonkun vatsataudin. Nette Tuominen oli pois henkilökohtaisen syyn takia ja siksi ei voitu Jasminea ottaa pois kentältä.

- Tämä peli osoitti jälleen sen, ettei sarjassa ole yhtään sellaista joukkuetta, joka voisi mennä takki auki. Sarja on tiukempi ja tasaisempi kuin aikoihin.

- Nyt on viikon loma ja sitten puoli toista viikkoa aikaa harjoitella loppiaisena pelattavaa kevään ensimmäistä peliä varten. Kauden loppu on pienestä kiinni, loukkaantumisia ei saa olla. On vähän tuuristakin kiinni, miten keväällä käy. Nyt joukkueet tuntevat toisensa ja paljon on yksilöistä kiinni.

Satu Natunen, Pieksämäki Volley:

- Pari erää oli hyvää tekemistä. Vampula-pelistä yritettiin kaivaa oppia tähän peliin. Osin päästiin tavoitteisiin. Paljon oli ping-pong - palloja ja kaveri pääsi päälle, eikä saatu siitä enää peliä kasaan. Hyvä joukkue oli vastassa. Ehkä pelätään torjuntoja liikaa, kun vastustajalla oli pitkät pelaajat edessä. Se toi haastetta hyökkäyksiin.

- Kaksi jälkimmäistä erää oltaisiin ehkä voitu pelata enemmän keskeltä. Pariin ekaan erään olen tyytyväinen. Spiritiä on haeskeltu pitkin syksyä ja on nyt ihan ok. Luotto ei kuitenkaan vielä kanna, kun selkäranka katkeaa. Mennään omilla raameilla ja pyritään kehittämään niitä. Välillä tulee takapakkia ja taas mennään eteen päin. Hyvään paikkaan tulee nyt tauko.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:

- Oli vaikea peli henkisesti. Vaikea oli lähteä valmistautumaan Ukrainan matkan jälkeen tällaiseen. Oli vaikea saada fiilis päälle, mutta pikku hiljaa saatiin henki päälle ja päästiin niskan päälle. Omaan peliini en ole tyytyväinen, mutta voittoon olen tyytyväinen. - Päässä painaa nyt, mutta ei jaloissa. Meillä on ollut tiukka syksy europelienkin takia. Ihana, että loma alkaa.

Riikka-Liisa Kärkkäinen, Pieksämäki Volley:

- Harmittaa, kun eka ja toka erä olivat hyviä ja oltaisiin pystytty parempaankin. Selkäranka katkesi jostain syystä ja luotto omaan peliin meni, kun vastustajalla oli 5-6 pisteen kaula.

LP Kangasala: Shelby Dalton 18/+12, Allison Mayfield 17/+6, Roosa Laakkonen 1+/+7
Pieksämäki: Riikka-Liisa Kärkkäinen 15/+6, Ivana Bulajic 11/0, Eliise Hollas 9/+6

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin LP Kangasala 4 Roosa Laakkonen  ja Pieksämäki Volley 12 Riikka-Liisa Kärkkäinen

LähiTapiolan pisteet
3 Roosa Laakkonen, LP Kangasala
2 Shelby Dalton, LP Kangasala
1 Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Ottelutilasto

Väsynyt LP Viesti sai tehdä töitä tosissaan

LP Viestin (15-1) vuoden 2015 viimeinen peli oli voitokas, kun LiigaPloki (1-13) kaatui Salohallissa lauantaina erin 3-1 (25-23, 25-11, 16-25, 25-20).

Bakusta palannut LP Viesti joutui tekemään tiukan työn voittaakseen päävalmentajaa äskettäin vaihtaneen LiigaPlokin. Jukka Koskinen toimi nyt ensimmäistä peliä pihtiputaalaisten päävalmentajana ja oli suhteellisen tyytyväinen näkemäänsä.

- Tunnelmat olivat hieman kaksiteräiset, kun heti vastassa oli LP Viesti. Pelin aikana tulin siihen ajatukseen, että hyvä näin: sain tänään joukkueesta paljon tietoa. Mielestäni meillä oli paljon hyviä asioita, kuten laitatempon löytyminen. Keskellä näen paljon potentiiaalia, kun yhteistyö passari Eveliina Koljosen kanssa saadaan paremmaksi.

LP Viesti pelasti kahdessa ensimmäisessä erässä syöttöpeli: ensimmäisessä peräti seitsemän ässää syöttäneen Lena Lymarevan ja toisessa ensimmäisen Mestaruusliigan pelinsä pelanneen Nadezhda Gokhsteinin. Lymareva keräsi lopulta peräti 11 ässää 28 syötöllään.

- Aina löytyy syitä, miksi peli ei ole parhaimmillaan. Laitahyökkääjämme olivat tänään täysin yössä ensimmäiset 1,5 erää. Kysyy jonkinlaista asennetta, kun ollaan väsyneitä. Silloin pitää keskittyä. Jos antaa periksi, tulos on tällainen. Lopussa nähtiin tyypillistä LP Viestiä, kun peli piti voittaa. Olimme tänään, kuten viimeksi vieraissakin, vaikeuksissa LiigaPlokin kanssa. Joukkue on sitkeä ja he eivät anna periksi, LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen totesi.

LP Viesti pelaa seuraavan kerran 2.1. kotiturnauksessa, josta tiedotetaan tarkemmin lähiaikoina. Mestaruusliiga jatkuu 16.1. kotiottelulla LP Kangasalaa vastaan.

Viesti: Lymareva 25/+6, Vilponen 15/+9, Jokinen 12/+12
Ploki: Zonjic 18/+10, Felinski 16/+7, Tooker 6/+3

Yleisöä: 632

T 9-4, Ä 15-10, SV 15-10, VO% 54-40, H% 48-33

LähiTapiolan pisteet:
3 Lymareva LP Viesti
2 Jokinen LP Viesti
1 Zonjic LiigaPloki

Ottelutilasto

HPK rutiinivoittoon Kuortaneella

Kuortane taisteli kotonaan mallikkaasti viimekauden pronssijoukkuetta HPK vastaan. Erien lopuissa näkyi kuitenkin rutiini ja varmuus, joka oli nuorten valmennuskeskuksen tytöille liikaa ja näin Hämeenlinnalaiset korjasivat ottelusta voiton suoraan 3-0 ( 18-25, 22-25, 21-25).

Kuortane aloitti ottelu lupaavasti. Mutta teknisen aikalisän jälkeen HPK n pelaajista alkoi huokua kokeneiden pelaajien rutiini. Michaela Madsen, Keao Burdine sekä Piia Korhonen nostivat erän alusta selkeästi tasoaan ja avauserä meni vakuuttavasti Hämeenlinnalaisille.

Toinen erä oli ottelun tiukin, sillä kotijoukkueen torjuntapelin ohella varmistukset toimivat mallikkaasti ja Kuortane johti erää vielä tilanteessa 21 - 19. Tämän jälkeen pari helppoa omaa virhettä antoi otteen vierailijoille. Kahden erän ottelun tehokkain oli kuitenkin kotijoukkueen Suvi Kokkonen 15 pisteellä.

Kotijoukkue aloitti myös kolmannen erän lupaavasti, mutta erän edetessä alkoi kokemuksen ohella myös HPK hyökkäyskuviot olla kohdallaan. Jenkkivahvistus Keao Burdinen iskut upposivat vakuuttavasti vastustajan kenttään, lisäksi vierailijoilta onnistuivat näyttävästi hyökkäyksessä myös Piia Korhonen ja Ralitsa Vasileva.

- Kuortane oli tänään todella hyvä monella osa-alueella ja teki meidän pelistä välillä vaikean. Torjunta, varmistuksineen oli heillä hienolla mallilla. Ehkä meidän latinki tähän peliin ei sittenkään ollut oikeilla leveleillä, niin ei saisi missään nimessä olla, mutta tänään meidän rutiini kuitenkin oli sen verran kovemmalla levelillä että kolme pistettä tuli, huokaili pelin jälkeen HPK kapteeni Katja Kylmäaho.

- Tytöistä tänään huokui nautinto pelata ja he pelasivatkin hyvin, vaikka 0-3 tappio tulikin, mutta paljon parannettiin edellisestä voittoisasta ottelusta kuitenkin. HPK n joukkueessa on paljon hyviä pelaajia ja se näkyi erityisesti tilanteissa kun eriä ratkotaan. Meidän vastaanotto ei tänään ollut sellaisella tasolla kuin olisi kuulunut olla. Muuten pelattiin kykyjemme ylärajoilla. Kuortaneen valmennuskeskuksen tytöt kehittävät rutiiniaan vain pelaamalla, joten kausi jatkuu, totesi valmentaja Tapio Kangasniemi.

Kuortane; Kokkonen 18/+13, Loukonen 10/+9
HPK; Burdine 18/+14, Korhonen 13/+9

Lähitapiolapisteet:
3 Kokkonen Kuortane
2 Burdine HPK
1 Kylmäaho HPK

Yleisöä; 108

Ottelutilasto

  Takaisin