Seuraa meitä somessa:

Kärkikaksikko kova kotonaan - Loimu nousi VaLePa-voitollaan liigakolmoseksi

13.01.2024

Miesten Mestaruusliigan lauantain voittajia olivat kotonaan nyt sarjan kärkikolmikkona olevat Hurrikaani-Loimaa, Akaa-Volley ja Raision Loimu. Karelian Hurmos jatkoi puolestaan Savo Volleyn tuskaa pohjoiskarjalaisten kanssa ottaen kauden toisen 3-2 -voiton länsinaapureistaan Iisalmessa.


Kotijoukkue ja Sivula illan sankarit Kerttulassa

Kerttulan liikuntahalliin oli saapunut läpi tuulen ja tuiskun lauantaina mukava määrä äänekkäitä katsojia. He saivat todistaa Raision Loimun sekä kunnioittavan että pilaavan oman alumninsa ja nykyisen VaLePa-hakkuri Urpo ”Upi” Sivulan juhlan lentopallon Mestaruusliiga-kentillä. Oranssipaidat ottivat kauden toisen voiton VaLePasta pitäen kaikki sarjapisteet itsellään luvuin 3-1 (25-18, 21-25, 25-23, 25-18).

Sivula oli kuitenkin yksi illan juhlakaluista, kun hän rikkoi toisessa erässä tilanteessa 18-21 illan 7. pisteellään 7000. pisteen rajan liigakentillä. Loimu kukitti ”NHL-tyyliin” Sivulan heti kesken ottelun, kun rajapyykki meni rikki. Sivulla on tämän illan jälkeen 146 pistettä ykköspaikkaa hallussaan pitävän Normunds Veinbergsin perässä.

Loimun kokoonpanosta puuttui yleispelaaja Aapeli Kouki, jonka paikalla Samuel Salminen pelasi ensimmäisen täyden liigaottelunsa. VaLePan puolelta puuttui konkaripassari Mikko Esko, jonka paikalla kelpo ottelun pelasi Saku Tuomivaara. Loimu hallitsi edellisestä kotiottelustaan poiketen tänään sekä virhekontrollin että maltin syöttöviivan takana ja pelasi hyvän ottelun.

Illan paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 27 pistettä. Yleispelaaja Tomas Rodriguez tuki 16 pisteellään hoitaen samalla vastaanottoa 70% tarkkuudella. VaLePan paras pistemies oli keskipelaaja Jacob Ekman, joka teki 12 pistettä. Upi Sivula jäi hänelle vaatimattomaan 11 pisteeseen, kuten myös keskipelaaja Chase Direito.

Otteluisäntä Ekopartnerit palkitsi Loimulta parhaan pelaajan palkinnolla passari Tomi Saarinen ja VaLePalta Ekmanin. ProLiberoksi valittiin Loimun Esko Vuorinen. Loimun alumnit palkitsevat Naapurin Maalaiskanan puolesta joka ottelussa Loimulta oveluuttaan esittäneen pelaajan ja tänään Jari Brandt ojensi tämän palkinnon Ali Fazlille.

Upi Sivula, VaLePa:

- Kokonaisuudessaan tämä päivä oli heikko. Mietittiin tuossa, että mistä johtui ja itse voin ainakin sanoa, että valmistauduin niin kuin aina, mutta tänään tuli tehtyä paljon huonoja valintoja. Esimerkiksi vanha kunnon rajalyönti, jolla pelini käynnistyy, otettiin alussa heti pari kertaa ylös. Oli huono päivä pääkopassa tänään.

Tomi Saarinen, Loimu:

- Ei jääty edellistä heikkoa Savo peliä murehtimaan. Jokainen tiesi, että pitää parantaa paljon. Isoin steppi otettiin pääkopassa. Omasta aloitteesta tehtiin Alin kanssa pieniä muutoksia ja näytti osuvan ihan hyvin.

Janne Kangaskokko, VaLePa:

- Tänään vasta päätettiin, ettei Mikko Esko pelaa. Tietynlaiset virheet ratkaiseviin paikkoihin tappaa meidän pelin. Ja ne kertautuu niin, että erä voidaan hävitä puolentoista minuutin aikana. Itseluottamuksen uudelleen kasaaminen on ensiarvoisen tärkeää. Ei se pelitaidoista ole kiinni.

Kari Raatikainen, Loimu:

- Meidän teema oli kotisalin hyödyntäminen ja toisaalta peli-ilmeen ja -tapamme esiin kaivaminen. Se voi olla hyväkin, että staattista kuusikkoa rikotaan ja tulee uusia pelaajia. Tänään varsinkin syöttöviivalta näytti pelaaminen siltä mihin voi olla tyytyväinen ja virhemäärä pysyi hallinnassa. Systemaattisuus toimi, eli virheiden jälkeen pystyttiin korjaamaan.


Raision Loimu - VaLePa 3-1
25–18, 21–25, 25–23, 25–18
Koti:Fazli 26/+13, Rodriguez 16/+10, Egharevba 10/+7
Vieras:Ekman 12/+9, Direito 11/+7, Sivula 11/+0

MVP:t
Tomi Saarinen, Loimu
Jacob Ekman, VaLePa

PROlibero
Esko Vuorinen, Loimu

Katsojia 627

Ottelukuvat

Ottelutilasto

 

Itä-Suomen herruus säilyi Hurmoksella Iisalmessa

Iisalmen illassa enemmistö sarjapisteistä siirtyi Pohjois-Karjalaan Savo Volley ei ole tällä kaudella onnistunut voittamaan Karelian Hurmosta niin treenimatseissakaan kuin sarjapeleissäkään.

Sama tahti jatkui Iisalmessa, kun Hurmos vei kaksi sarjapistettä joukkueiden neljännessäkin kohtaamisessa tällä kaudella – toki harjoitusottelut mukaan lukien.

Lauantaina Iisalmessa Savo Volleyn Roadshow -tapahtumassa joensuulaisten voittolukemat olivat 2-3 (18-25, 24-26, 25-16, 25-22, 13-15).

- Erittäin heikko lähtö meiltä peliin, tunnusti Timo Tolvanen.

- Ensimmäinen ja toinen erä oli meidän parasta peliämme tällä kaudella , kehui puolestaan Hurmoksen päävalmentaja Daryl Tay


Savo Volley - Karelian Hurmos 2-3
18–25, 24–26, 25–16, 25–22, 13–15
Koti:Jokela 21/+10, Michelau 20/+10, Shurdhi 13/+8
Vieras:Sanches 33/+18, Marttila 16/+5, Järnvall 10/-2

MVP:t
Kevin Rodriguez, Savo Volley
Isaiah Sanches, Hurmos

PROlibero
Tatu Hakkarainen, Hurmos

Katsojia 468

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Akaa-Volleyn europelin hurmio jatkui kotisalissa – KyKy Betsetin vuoro taipua Akaa Areenassa

Torstai-iltana 11.1.2024 Espanjassa europelin 3-0 voitto. Lauantai-iltana 13.1.2024 tutussa Akaa Areenassa sama tahti jatkui. Akaa-Volley oli lauantaina ottelun alun hapuilun jälkeen selvästi vierailija Kyyjärven KyKy- Betsetiä parempi lukemin 3-0 (25-23, 25-16, 25-19). Siten Akaan koko alkukauden kestänyt ”ei pistemenetyksiä kotisalissa- taika” sai jatkoa.

Ensimmäinen erä Akaa Areenassa lähti kotijoukkueelta yskähdellen käyntiin. Vierailijoiden karatessa 7-1 johtoon joutui Akaan valmentaja Olli Kunnari käyttämään jo joukkueen toisen aikalisän. Erän alussa akaalaisten kaikesta tekemisestä paistoi hieman ”poissa oleva” olemus. Otteluruuhkasta ja matkaväsymyksestä johtuen käynnistysvaikeudet olivat toki ymmärrettäviä.

Erän alkupuolella KyKyn latvialaiskolmikko Romans Sauss, Aivars Petrusevics ja tähtihakkuri Renars-Pauls Jansosns tekivät pisteitä joka puolelta kenttää ja hyökkäsivät viisaasti kotijoukkueen torjunnan käsien kautta palloja katsomoon.

Vähitellen Akaan ote pelistä parani, virheet väheni ja tasalukemiin päästiin tilanteessa 19-19. Ratkaiseva kahden pisteen johto erän loppumetreillä otettiin Matej Smidlin tappotorjunnalla ja Mikko Räsäsen ässäsyötöllä.



Toinen erä taistelua ässätilaston kärkipaikasta

Toisen erän alusta kuskin paikalle lähti Akaa-Volley. Joukkueen torjuntapelaaminen tarkentui Petteri Tyynismaan torjuntojen ansiosta (4 torjuntaa toiseen erään). Varsinainen näytös nähtiin kuitenkin kotijoukkueen syöttöruudussa. Räsänen paukutti ensimmäisen erän kahden ässän lisäksi 2 ässää myös toiseen erään. Liigan ässätilaston kärkinimi Matej Smidl ei kuitenkaan tätäkään valtikkaa halua luovuttaa, vaan pisteli toiseen erään neljä ässäsyöttöä. Ässien lisäksi myös syöttövarmuus koko kotijoukkueella parani. Ensimmäisessä erässä tehtiin 7 syöttövirhettä, toisessa erässä syöttövirheitä ei tehty ainoatakaan.

Pitkä erätauko ei tuonut voimasuhteisiin muutosta

Kolmas erä oli alusta alkaen kotijoukkueen hallinnassa. KyKy-Betset pyristeli mukana lähes tasapäisesti 10-9 tilanteeseen asti, mutta sen jälkeen kotijoukkue meni menojaan. KyKy-Betsetin syöttövirheiden määrä kasvoi ja vastaanotto mureni. Vastaanoton putoaminen ensimmäisen erän 68%:sta kolmannen erän 22%:iin teki vieraiden hyökkäyspelaamisesta hankalaa ja hyökkäysvastuu jäi liikaa hakkuri Jansonsin harteille.

Voittonsa ansiosta Akaa-Volley jatkaa lentopallon mestaruusliigan kärkipaikalla.

Renars-Pauls Jansons:

- Kotijoukkue oli tänään kovempi syöttöruudussa. Kun Akaa sai kotisalissaan syötön kulkemaan, ei meiltä löytynyt siihen vastausta. Omasta pelistä olisin toivonut, että olisin hieman parempaan syöttötyöskentelyyn pystynyt.

Petteri Tyynismaa:

- Saatiin tärkeä 3-0 voitto ja täydet sarjapisteet. Shokkialun kahdella aikalisällä Olli meitä rauhoitteli ja saatiin oma peli pikkuhiljaa käyntiin. Saatiin myös Jansonsia hieman paremmin torjuttua/ vaimennettua ja puolustettua syksyn peliin verrattuna.

Guntis Atars:

- Akaan syöttö kotisalissaan oli meille tänään liikaa. Vastaanoton huonontuminen ei antanut passari Joel Laaksolle mahdollisuutta pyörittää peliä normaalisti ja hyökkäystehot jäi liikaa hakkurimme varaan.

Olli Kunnari:

- Saatiin tärkeät kolme pistettä. Ehkä tuon syöttötyöskentelyn lisäksi torjunta-puolustuspelaamisemme oli tänään vastustajaa parempaa. Sen sijaan hyökkäyspeliimme en kokonaisuutena ihan tyytyväinen ole.


Akaa-Volley - Kyky-Betset 3-0
25–23, 25–16, 25–19
Koti:Smidl 11/+6, Räsänen 8/+5, Tyynismaa 7/+6
Vieras:Jansons 11/+8, Petrusevic 6/-1, Sauss 4/-3

MVP:t
Akaa-Volley : Petteri Tyynismaa
KyKy Betset: Renars-Pauls Jansons

PROlibero
Louis Pineau, Akaa-Volley 

Katsojia 539

Ottelukuvat

Ottelutilasto

TUTO Volley jäi erävoitoitta Loimaalla

Hurrikaani-Loimaa jätti vierailleen TUTO Volleyn vaille mahdollisuuksia toisen erän tiukkaa vääntöä lukuunottamatta vieden pisteet 3-0 (25-20, 26-24, 25-17). Näin turkulaiset eivät ole vielä liigassa pystyneet sarjapisteitä vieläkään Loimaalta mukaansa ottamaan yhtään kappaletta.

Lauri Lehtonen,TUTO Volley:

-Tänään oma pelaaminen tuntui hyvälle. Ei kolottanut, eikä särkenyt mikään paikka. Vastustajan peli jyskytti raiteilla, hiukan toisen erän loppu jäi harmittamaan. Tehtiin siinä liikaa omia virheitä. Oma pelaaminen on piristynyt maisemanvaihdoksen jälkeen.

Santeri Välimaa,Hurrikaani:

-Saatiin tänään syötöllä kaverin peli rikki. Uusi keskipelaaja (Daenan Gyimah) omaa valtavan potentiaalin. Sen lisäksi, kaveri on hyvä ihminen ja joukkuepelaaja.

Jani Niskakangas,TUTO Volley:

- Myönnän, että peli jännitti hiukan. Toisen erän lipsuminen harmittaa, meillä oli siinä mahdollisuudet ottaa erävoitto. Hurrikaani hyökkäsi hyvin, se oli meitä tehokkaampaa tänään.
Kausi on ollut itselle erittäin opettavainen. Olen oppinut johtamisesta, lentiksestä ja ihmisistä.

Olli Kuoksa:

- Kiitos yleisölle ja pelaajille. Tällaisen pelin jälkeen en kaivamalla hae negatiivisia asioita. Meillä on arki laadukas ja se näkyy tuloksessa. Meillä on tällä hetkellä neljä laadukasta yleispelaajaa, joka helpottaa, kun otteluruuhka alkaa.


Hurrikaani Loimaa - TUTO Volley 3-0
25–20, 26–24, 25–17
Koti:Petty 12/+4,Häyrinen 10/+1,Gyimah 7/+7
Vieras:Groffier 10/+2,Rastamo 9/-1, Lehtonen 8/+8

MVP:t
Santeri Välimaa, Hurrikaani 
Lauri Lehtonen, TUTO Volley

PROlibero
Troy Gooch, Hurrikaani

Katsojia 728

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin