Kärkikaksikko kova miehissä

20.12.2015

Miesten Mestaruusliigan kärkikaksikko Kokkolan Tiikerit ja VaLePa ottivat lauantaina voitot.

Tiikerit sai parhaat kehiin - Loimu haastoi

Tiikerit voittivat tasaisen taistelun jälkeen kaksi ensimmäistä erää, mutta luulivat kesken kolmannen erän, että joululoma alkaa. Neljänteen erään Tiikerit onnistuivat keskittymään uudelleen ja se meni sitten selkeästi Tiikereille. Loppunumerot: 3-1 (25-22, 25-19, 29-31, 25-14)

Tiikerit aloittivat ensi kertaa liigapelissä ns. ykkösavauksellaan: Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu oli kentällä, mutta vain erän verran. Antti Ropponen hoiti hakkurin homman muissa erissä. Loimun riveissä oli testattavana yleispelaaja Jace Olsen, muttei vielä kentällä, vaan sivussa. Loimun passarina aloitti Kasper Vuorinen. Ville Juntura tuli tilalle kolmannen erän lopussa ja pelasi neljännenkin erän.

Kaksi ensimmäistä erää alkoi tasaisesti, mutta erien puoliväleihin mennessä Tiikerit repi tarvittavat erot, jotka tuottivat erävoitot. Kolmaskin erä alkoi ”perinteiseen malliin” ja siinä kävi edellä kerrotulla tavalla. Raision Loimu taisteli sitkeästi ja vei kolmannen erän mm. Daniel Vargasin iskujen avulla.

Neljännessä erässä Tiikerit ottivat heti pelin haltuun ja veivät erän selkein numeroin.

Voitosta huolimatta, Tiikereiden pelissä tuli hirveä määrä syöttövirheitä. Välillä näytti siltä, että erät menevät vieraalle pelkästään omien virheiden takia. Tommi Siirilän hyökkäykset ja torjunnat erottuivat positiivisina, Tiikereiden virheiden seasta.

Ismo Tuominen, Raision Loimu:

- Tiikerit oli niin vahva kun ennakkoon arvailtiin. Tiikerit pelaa sellaista varmaa peliä. Mutta 3 erässä heille tuli muutama virhe. Olen pikkusen tyytyväinen meidän peliin. Kolmannen erän voiton ansiosta ottelusta ei tullut läpihuutojuttua. Se oli miehekästä taistelua. Saimme Tiikerit vaihtamaan leijasyöttöihin. Vastaanottomme pärjäsi kohtuullisesti niitä vastaan. Kolmannen erän takia voi uskoa jatkoon. Virheitä tuli kuitenkin turhan paljon. Huonon vastaanoton jälkeinen hyökkääminen oli meidän ongelma. Jace Olsenilla ei ole vielä pelilupaa eikä edes sopimusta. Tilanne on hänen osaltaan vielä avoin. Ensi vuoden puolella joukkueessa on kuitenkin joku uusi pelaaja.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Kaikki kunnia Loimulle kolmannesta erästä. Tämä oli kokonaiuudessaan iso juttu meidän jatkolle. Syöttöpeliä tullaan terävöittämään. Paljon hyviä juttuja, muttei kauden parasta lentistä. Syöttövirheiden määrä näin vähillä ässillä oli suuri. Lelu ei ole vielä täydessä iskussa. Taichiro Koga teki taas muutama ihmepelastuksen.

VaLePa pystyi keskittymään

VaLePa ja Riento lähtivät erilaisista asetelmista päivän peliin. VaLePalla oli alla viiden päivän henkisesti ja fyysisesti raskas pelimatka ja Riennolla oli takana ehyt harjoitusviikko. Lopputuloksen kannalta on ratkaisevaa, pystyykö VaLePa keskittymään riittävän hyvin otteluun nousukuntoista Rientoa vastaan.

Molemmat joukkueet lähtivät peliin parhaalla kuusikolla. Ottelun alussa Riennolla oli vastaanottovaikeuksia Mikko Eskon ja Olli Kunnarin syöttöjen kanssa ja tilanne oli pian 6-1. Liekö helppo johto tuudittanut kotijoukkueen hyvänolotunteeseen. VaLePan johto kuihtui vähitellen ja Joni Savimäen hyvällä syöttövuorolla Riento tuli tasoihin 10-10. Tasapäisesti edettiin aina 20-20 tilanteeseen. Jesus Chourio nousi lopulta ratkaisijaksi. Hän otti yksin kiinni loistavasti hyökänneen Savimäen. Toiseksi viimeinen piste tuli Chourio painavan ysöön jälkeen ja viimeinen hirmuinen ässä. Erä kotijoukkueelle 25-21.

Toinen erä jatkui ensimmäisen erän tavoin tasaisena aina tekniseen aikalisään. 13-13 tilanteen jälkeen pukkipaidat ottivat kuskin paikan ja erä lopulta VaLePalle 25-18. Ratkaisuvaiheiden kuningas oli jälleen Chourio, sillä hän päätti kaksi viimeistä hyökkäystä vastustamattomasti, 25-18.

Kolmannessa erässä tuli pitempiä pisteputkia, mutta ratkaiseva ero tuli Olli Kunnarin syöttövuorolla, jolloin useampikin valepalainen pääsi hyökkäämään vastapallosta. Erä päättyi nykyään harvemmin nähtyyn välihyökkäykseen eli Olli Kunnari tuli hyökkäämään passarin keskimiehen välistä. Erä kotijoukkueelle 25-16 ja koko peli 3-0 .

Riento pelasi hyvin ja tarjosi VaLePalle hyvän vastuksen. Joni Savimäki 17/+10 oli tänään Riennon kirkkain tähti. Savimäki alkaa lunastaa häneen asetettuja odotuksia. Hyökkäyksensä ovat voimakkaita ja melko virheettömiä, samoin aloitussyöttö lähtee painavana. Petteri Penttinen on tuonut hyökkäyspeliin juonikkuutta ja hän hyvin irti tehoja hyökkääjistä.

VaLePan keskialueen hyökkäys oli tänään erittäin vahvaa niin kolmospaikalta kuin kolmen takaa kutospaikalta. Mikko Esko luki hyvin Riennon torjuntaa, joka keskittyi enemmän laitatorjuntaan. Jesus Chourio 19/+7 oli erityisen vahva erien ratkaisuvaiheissa. Eduard Venski on päässyt hyvään torjuntarytmiin, tänään 6 koppia. VaLePan vastaanotto onnistui erinomaisesti, Korhonen 63%, Krastins 72% ja Kunnari 70%.

Erityiskiitoksen ansaitsee yleisö, jota oli paikalla peräti 862. Joulumielellä olleet katsojat jaksoivat kannustaa kotijoukkuetta viimeiseen palloon asti. Paikalla oli ilahduttavan paljon vapaalipun saaneita koululaisia.