Seuraa meitä somessa:

Kärkikaksikko kova - OrPo väänsi voiton LP-Vampulasta

25.10.2015

Sunnuntain voittajiksi naisten Mestaruusliigassa pelasivat HPK, LP Viesti ja OrPo. OrPo joutui tiukoille Huittisissa LP-Vampulan kanssa, mutta väänsi voiton viidessä erässä.

Sunnuntai-illan viisieräinen trilleri Orpolle


Huittisissa pelattu naisten Mestaruusliigan kamppailu LP-Vampulan ja Oriveden Ponnistuksen kesken oli kaksijakoinen. Lopulta OrPo nappasi kauden neljännen voittonsa ja aiheutti edelleen avausvoittoa hakevalle LP-Vampulalle viidennen tappion erin 2-3 (12-25, 25-21, 25-22, 26-28, 14-16).

Vierailija teki ensimmäisessä erässä, etenkin verkolla mitä tahtoi ja vei pisteet selvästi 12-25 kotijoukkueen vasta heräillessä otteluun. Seuraavat kaksi erää kotijoukkue pelasi varsin pirteästi ja ottikin ne nimiinsä eräpistein 25-21- ja 25 22.

Neljännessä erässä kotijoukkueella olisi voinut pallon pyöriessä hieman toisin ollut mahdollisuus jopa kolmen pisteen peliin, mutta lopulta kuitenkin neljäs erä kirjattiin Orpolle pistein 26-28.

Viidennessä erässä ottelun voitosta taisteltiin tosissaan ja erässä nähtiin varsin monia upeita palloralleja. Lopussa kotijoukkue haparoi selvissä tilanteissa ja virheillään antoi voiton avaimet vierailijoille. Viidennessä erässä Vampulattaret avustivat Orpoa kuuden suoran virheen verran, kun Orpo virheet erässä jäivät yhteen ainoaan syöttövirheeseen.

Kotijoukkueen parhaana pirteästi esiintynyt Essi Helminen ja Vieraista neljänteen erään Maria Tuomisen tilalle passaamaan vaihdettu Alina Adamenya.
Alina Adamenya, OrPo:

- Todella tyytyväinen että saatiin voitto tänään. Ottelu oli uskoakseni kaikin puolin hyvä, jossa varmasti yleisökin viihtyi.
Essi Helminen, LP-Vampula:

- Harmittaa, kun olisi voitu voittaakin. Taisi olla kuitenkin parasta peliä tähän asti. Voitto olisi maistunut.
Teemu Oksanen, OrPo:

- Tärkeä voitto meille, olen onnellinen. Pienet asiat käänsivät pelin. Eilen oli henkisesti raskas tappio Kuusamolle, joka oli ensimmäinen tällä kaudella, sillä harjoitusottelut mukaan lukien oli 8 ottelun voittoputki alla. Ensimmäinen erä onnistui erinomaisesti ja edellisestä ottelusta tehty hyvä palautuminen antoi siihen mahdollisuudet. Sen jälkeen LP paransi puolustuspeliä, pitkät pallorallit kääntyivät Vampulalle. Neljänteen erään muutin hieman kokoonpanoa, sillä saatiin tasapainoa vastaanottoon ja hyökkäykseen. Viides erä oli tiukkaa taistelua jossa kotijoukkue avusti virheilyllään.
Kai Stenius, LP-Vampula:

- Ensimmäisessä erässä oltiin unessa, ennenkin meillä on pelien alut olleet vaikeita. Saatiin tiukka ottelu yhtä Liigan parhaista, mielestäni jopa toiseksi parhaasta joukkueesta. Meiltä puuttuu voittamisen kulttuuri, joka konkretisoituu helppoina virheinä ratkaisevilla hetkillä. Kuitenkin pitää olla tyytyväinen, sillä parannus oli selkeä, aikaisempiin otteluihin verrattuna.

LP-Vampula: Sow 17/+8, Hiltunen 17/-3, Helminen 16/+8
OrPo: Moim 28/+16, English 17/+6, Puukka 11/+6
T 6-13, Ä 8-9, SV 15-8, H% 45-47, VO% 45-44
Yleisöä: 401

LähiTapiolan pisteet
3 Bruns LP-Vampula
2 Hämäläinen OrPo
1 English OrPo

Ottelutilasto

LP Viestin tasaisuus valttia Pieksmäellä

LP Viestin viimeistely torstaiseen CEV Cupin avaukseen kotikentällä sujui sunnuntaina Pieksämäellä voitokkaasti. Pieksämäki Volley joutui antautumaan erin 0-3 (17-25, 24-26, 13-25).

LP Viesti jatkaa näin liigan kärjessä kerättyään täydet 18 pistettä kuudesta ottelustaan (kaksi erätappiota). Pieksämäen saldo on 3-3.

Suurin ero joukkueista löytyi hyökkäyspelin varmuudessa: kun LP Viesti teki ottelussa vain neljä suoraa hyökkäysvirhettä, teki Pieksämäki Volley niitä 19. Torjunnat Pieksämäki toki vei peräti 11-4.

LP Viesti hyökkäsi passareidensa Tatsiana Mysliuchyk-Sari Tauriainen johdolla tasaisesti. laitapelaajakolmikko sai 23-29 passia ja keskellä kaksikko Jokinen-Rakic 11-15. Tappoja laitaan tuli pelaajille 9-12 ja keskelle 5-8.

Kotijoukkueesta Yana Shevchuk oli vaikeuksissa tehojensa kanssa (hyök 6/30, 7/-5) ja Ivana Bulajic (hyök 11/27, 12/+5) nousikin joukkueensa tehokkaimmaksi.

Ivana Bulajic, Pieksämäki Volley

- Paljon parempaa peliä joukkueelta kuin eilen. Joukkueen henki oli hyvin kohdallaan. Mielenkiintoinen peli kohdata tuollainen joukkue.

Satu Natunen, Pieksämäki Volley:

- Tietäen joukkueen potentiaalin saatiin nyt hyvin irti lähes kaikki. Tänään oli hyvää ja rentoa peliä koko joukkueelta. Viestin pelaama kova peli taitaa sopia meille paremmin. Treeniin saadaan tästä lisää hyvää potkua. Ivanan tehoihin olen tyytyväinen.

Sari Tauriainen, LP Viesti:

- Puhdas voitto toki maistuu. Hyvät pelaajat ympärillä ja yksi sarjaporras ylempänä on hienoa pelata. Peli on nopeampaa kuin ykkösessä.

Kari Raatikainen, LP Viesti:

- Olimme erien aluissa huonoja, toisessa erässä vastustaja pelasi loistavaa palloa. Meiltä luokkaa parempaa peliä kuin eilen. Tyytymätön hyökkääjien pehmeyteen, vaikka teemana tälle viikonlopulle oli lyödä rohkeasti.

Parhaat pelaajat:
Ivana Bulajic Pieksämäki
Lena Lymareva LP Viesti

Pieksämäki: Bulajic 12/+5, Alter 9/+7, Kärkkäinen 8/+4
LP Viesti: Lymareva 14/+11, Rakic 13/+8, Vilponen 12/+8
T 11-4, Ä 2-5, SV 3-4, H% 31-43, VO% 45-52
Yleisöä: 285

LähiTapiolan pisteet
3 Lymareva LP
2 Rakic LP
1 Bulajic Pieksämäki

Ottelutilasto

HPK kuittasi Kuusamon tappionsa


HPK ja Pölkky Kuusamo taistelivat sunnuntai-iltana Hämeenlinnassa. Ottelun eräpisteet kirjattiin kotijoukkueelle erin 3-0 (27-25, 26-24 ja 25-13). Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Kuusamossa oli kuitannut nimiinsä viidessä erässä Pölkky Kuusamo.

Pölkky Kuusamo ei onnistunut hyvästä taistelusta huolimatta murtamaan HPK:n kotitaikaa. Vahvasti ottelun ratkaisuhetkillä pelannut HPK tylsytti kahden tiukan erän jälkeen Pölkky Kuusamon peli-ilmeen.

HPK:lta puuttui kokoonpanosta passari Annina Antikainen. Pölkky Kuusamolta puuttui kokoonpanosta libero Emmi Huovinen ja hakkuri Sanna Kaakinen.

Kerhon seuraava peli on keskiviikkona 28.10. Sveitsissä, kun joukkue matkustaa CEV Cupin ensimmäisen kierroksen ensimmäiseen osaotteluun. Vastaan asettuu Volley Köniz.

Luca Chiappini, HPK

- "Aloitimme hyvin, mutta olimme hermostuneita ja menetimme otteen varsinkin vastaanoton osalta. Olimme vaikeuksissa vastustajan kovan syötön kanssa ja sitä kautta hyökkäys vastaanoton jälkeen oli meille tänään hankalaa. Sitten kuitenkin saimme käännettyä peliä hyvällä torjunta-puolustuspelillä ja jatkohyökkäyksillä. Tähän olen erittäin tyytyväinen."

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo

- "HPK halusi voittoa tänään enemmän. Olen pikkuisen pettynyt joukkueen ilmeeseen. Täytyy onnitella Kerhoa, sillä näki että heillä on hyvä revanssihenki ja koko ajan paransivat syöttöä ja meidän vastaanotto alkoi olemaan vaikeuksissa. Ansaittu tappio ja ansaittu voitto HPK:lle."

Anna Boricheva, HPK

- "Rakensimme kolmannessa erässä peliä paremmin. Misu oli "On Fire" ja mikään ei voinut pysäyttää häntä. Hyvä syöttö, hyvä vastaanotto, hyvä keskipeli ja hyvä torjunta. Se oli meidän merkki tänään."

Iida Paananen, Pölkky Kuusamo

- "Ei ehkä päästy sille omalle tasolle, mihin eilen pystyttiin ja mitä treeneissä ollaan tehty. Siihen ehkä olen vähän pettynyt. Tiukkaa taistelua huonollakin pelillä, joten jatkossa mahdollisuuksia on."

Otteisäntä Jatke Oy palkitsi ottelun parhaina pelaajina kotijoukkueelta Anna Borichevan ja vierasjoukkueelta Olena Prokopenkon.

HPK: Korhonen 15/+11, Boricheva 14/+13, Madsen 14/+12
Pölkky: Prokopenko 22/+11, Nicholson 7/+4, Vorona 7/0
T 13-4, Ä 9-9, SV 6-4, H% 40-33, VO% 36-34
Yleisöä: 511

LähiTapiolan pisteet
3 Korhonen HPK
2 Boricheva HPK
1 Prokopenko Pölkky

Ottelutilasto

  Takaisin