Seuraa meitä somessa:

Kate Brennan ja Chey Jones LP-Vampulan riveihin

01.08.2023

LP-Vampula Huittinen on solminut sopimuksen amerikkalaisten hakkuri Cheyenne Jonesin ja keskipelaaja Catherine Brennanin kanssa. He saapuvat joukkueen kokoonpanoon jo ensi viikon alussa. Molemmat ovat pelanneet aiemmin kotimaassaan, joten LP-Vampulassa heille on tulossa ensimmäinen ammattilaiskausi.

–Meillä oli joukkueessa puute kahdesta ulkomaalaisvahvistuksesta, hakkurista ja keskipelaajasta. Viime kaudella erinomaisen ammattilaisdebyyttinsä Huittisissa tehneen Vanessa Jarmanin otteet huomattiin Ranskassa ja hän edustaa ensi kaudella siellä VC Valensiesin joukkuetta. Iveta Stanhulovan tie vei Unkariin, kertoo LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

23-vuotiailla Chey Jonesilla on mittaa 187 senttiä ja Kate Brennanilla sentti enemmän.

Cheyenne valmistui Coastal Carolinan yliopistosta, siirryttyään sinne kolmen vuoden Texas el Pason yliopistovuoden jälkeen. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi ja on opiskellut myös kansainvälistä liiketoimintaa. Kate valmistui Boston College yliopistosta, jota ennen hän oli Nevada Las Vegasin yliopistossa. Hänellä on taskussaan matematiikan tutkinto ja johtamisen maisterin tutkinto tältä vuodelta.

Cheyennen saatteli lentopallon pariin isosiskon Jennifer Keddyn esimerkki. Hän pelasi aiemmin lentopalloa ja pelasi kymmenen vuotta sitten yhden kauden Woman Volleyn riveissä, mutta pelaa nyt ammattilaisena beach volleyta.

–Lentopallo on antanut minulle mahdollisuuksia, joita en olisi muutoin saanut. Olen siitä kiitollinen, sanoo Chey Jones. Hän on pelannut lentopalloa 9-vuotiaasta lähtien.

Hänellä on kotikaupungistaan Montanasta ennätys, jonka hän teki kolmantena lukiovuotenaan. Palloja hän tappoi 51 kertaa samassa ottelussa. Viimeisenä yliopistovuotenaan hänet palkittiin vuoden tulokkaana.
Vahvuuksikseen hän laskee blokkauksen ja nopeiden pallojen lyönnin.

–Olen aina tukenut joukkuetovereitani ja sitä teen myös LP-Vampulassa. Pyrin aina parantamaan jokaista osa-aluetta, mutta tällä hetkellä keskityn syöttöihin ja takakentän pelaamiseen.

–Odotan näkeväni Suomen liigassa kovaa kilpailua. Sen eteen on kuitenkin tehtävä töitä, sanoo Cheyenne Jones.

Catherine Brennan aloitti lentopallon pelaamisen 11 vuotta sitten. Lajin pariin hänet houkutteli paras ystävä.
11 vuoteen mahtuu juniorisarjojen jälkeen neljä vuotta Nevadan yliopistojoukkueessa Las Vegasissa ja yksi vuosi Boston Collegessa.

–Olen ainoa pelaaja, joka on voittanut National Invitational Volleyball Championship’n kaksi kertaa.
Kate on yliopistourallaan ollut tärkeä lenkki joukkueen menestyksessä ja hänet onkin palkittu useissa eri yhteyksissä. Hänellä on voimassa oleva yhden kauden, sekä koko uran hyökkäysprosentti. Hänelle on urallaan tilastoitu lähes 1 000 hyökkäyspistettä.

Kate Brennan sanoo olevansa aggressiivinen pelaaja verkolla ja kykenevänsä nopeatempoisiin hyökkäyksiin.

–Nyt haluan keskittyä passarin pelin lukemiseen, ja poimimaan tehokkaasti blokkeja peleissä. Odotan kokevani LP-Vampulassa jotain erilaista ja oppivan itsestäni myös uutta lentopalloilijana. Teen parhaani, jotta joukkue menestyy tulevalla kaudella.

Yksi pelaaja ja apuvalmentaja on vielä tulossa

–LP-Vampula Huittinen on pyrkinyt löytämään ulkomaalaisvahvistuksikseen lupaavia pelaajia, jotka ovat uransa läpilyöntivaiheessa ja siinä ollaan mielestäni varsin usein myös onnistuttu. Harmillista tuossa on se, että kauden jälkeen heidän rahallinen arvonsa nousee meidän ulottumattomiin, emmekä pysty heitä kovin usein kautta kauempaa pitämään, sanoo LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

–Kotimaisista pelaajista sen sijaan seitsemän edusti huittislaisjoukkuetta jo viime kaudella ja he saavat nyt siis seurakseen jenkkikeskarin ja- hakkurin ja jo aiemmin julkaistun yleispelaaja Jovana Bibercicin. Kotimaisia uusia kasvoja on Linnea Kuusela sekä Elli-Saara Etelä. Yksi pelaaja sekä apuvalmennus on vielä uutisoimatta, mutta Mestaruusliigajoukkue alkaa jo olla paketissa.

–Omatoimijakso on lopuillaan ja pääsemme aloittamaan kauteen valmistavan treenijakson viikon sisällä, kun kaikki pelaajat ja valmentajat ovat paikkakunnalle tulleet. Mielenkiinnolla odotamme, miten ulkomaan avut istuvat osaksi huittislaisjoukkuetta.

–Toivottavasti pystymme tarjoamaan huippuhetkiä ja elämyksiä Tahto Areenan täydeltä myös nyt alkavalla kaudella, joka on seuran 10- vuotisjuhlakausi, sanoo Timo Talvitie.

LP-Vampulan tiedotus

  Takaisin