Seuraa meitä somessa:

Kauko Väinämöstä Mestaruusliigan uusi puheenjohtaja

05.05.2014


Kauko Väinämö

Kauko Väinämö (s 1969) on lentopallon Mestaruusliigan uusi puheenjohtaja. Väinämö valittiin tehtävään sunnuntaina Mestaruusliigan vuosikokouksessa.

Väinämö seuraa tehtävässä 13 vuotta toiminutta Olavi Ala-Nissilää, joka luopui puheenjohtajuudesta ja nimettiin samalla ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi liigan historiassa.

Uusi puheenjohtaja kiitteli liigaseuroja valinnasta ja jakoi kunniaa myös väistyneelle puheenjohtajalle Ala-Nissilälle.

- Suomalainen lentopalloilu on huimassa nosteessa ja otan vastaan nöyränä ja energisenä liigaseurojen luottamuksen puheenjohtajavalinnassa. On kunnia-asia olla mukana Mestaruusliigan toiminnassa, joka tarjoaa hyvin suurelle määrälle ihmisiä positiivisia urheilukokemuksia. Kiitän osaltani Olavin pitkäjänteistä työtä Nestaruusliigan hyväksi ja tästä on erittäin hyvä tilanne jatkaa työtä.

Väinämö on toiminut yritysmaailmassa yli 20 vuoden ajan usean eri yrityksen toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Tällä hetkellä hän on GASEK Oy:n toimitusjohtaja

Lentopallon puolella Väinämöllä on peli-, valmentaja- sekä tuomaritaustaa. Pelaajana hän on ollut mukana kotimaan 1-sarjassa sekä Ruotsissa 2-sarjassa jatkaen edelleen ikämiespeleissä sekä aluesarjassa Kiimingin Riennossa ja Posion Pyrinnössä.

Ala-Nissilä jatkaa edelleen lajin parissa mm. Euroopan lentopalloliiton CEV:n sisäisenä tarkastajana.

Liigahallitus jatkaa tutulla kokoonpanolla

Liigahallitukseen valittiin jatkamaan seuraavaksi kahdeksi kaudeksi erovuorossa olleet Ilkka Sammelvuo (varajäsen Hannu Hautamäki) miesten liigaseurojen edustajana, Tomi Lemminkäinen (varajäsen Jukka Tahkola) naisten liigaseurojen edustajana ja Arto Heinonen (varajäsen Riina Nevamäki) asiantuntijajäsenenä.

Muina hallituksen jäseninä jatkavat kevääseen 2015 Oiva Tapio (varajäsen Pentti Uusi-Illikainen) miesten liigaseurojen edustajana,

Jouko Ronkainen (varajäsen Jorma Malm) naisten liigaseurojen edustajana, Timo Kenakkala (varajäsen Arto Satonen) Lentopalloliiton hallituksen edustajana sekä Jaakko Haltia asiantuntijajäsenenä.

Lisäksi liigaseurojen valitsema ehdollepanotoimikunta esittää liigahallituksen valtuuttamista valitsemaan liigahallitukseen kaksi asiantuntijajäsentä seuraavaksi kahdeksi kaudeksi Mestaruusliigan TV-tuotannon ja markkinointiviestinnän kehittämisen osa-alueille.

  Takaisin