Koko rahalla miesten pronssipelejä

12.04.2022

Miesten Mestaruusliigan pronssien kohtalo ratkeaa keskiviikkona, kun tiistaina Akaa-Volley tasoitti otteluvoitot Hurrikaani-Loimaata vastaan 1-1:en voittamalla toisen kohtaamisen 3-0.

Eipä ollut mittaria mukana, mutta korvakuulolta voisi arvioida, että Toijalan Monarilla oli jo ennen Akaa-Volleyn ja Hurrikaani Loimaan toista pronssiottelua meteliä ehkä 1621 desibelin verran. Rumpuja, torvia ja huutoa.

- Kyllä oli todellakin tunnelmaa, todettiin monella suulla ottelun jälkeen.

Mitä se kannustus onkaan huomenna keskiviikkona, kun mitalit ratkaistaan.

Hurrikaani vei ensimmäisen pelin kotonaan ja nyt ovat puntit tasan. Akaa-Volley oli tällä kertaa terävämpi lukemin 3 – 0 (25-19,25-23,27-25).

Ottelun alussa joukkueet esittelivät yleisölle todella näyttävää torjuntapeliä. Tappotorjuntoja erään kirjattiin vain viisi, mutta vaimennuksia sitäkin enemmän. Joukkueet olivat ilmeisesti tutkineet videoita koko maanantiapäivän ajan. Kotijoukkue hiipi piste pisteeltä karkuun ja erä näytti selvältä jo tilanteessa 19-14. Toisin kuin Loimaalla, nyt nähtiin todella pitkä taistelupallo vasta tilanteessa 23 – 17. Erän lopullisen niitin sai takoa hyvän ottelun pelannut Panu Pitkänen keskeltä verkkoa.

Toista erää mentiin alussa Hurrikanivedossa lukemiin 7-10. Akaan Sauli Sinkkosen syöttövuorolla tilanne tasoittui pisteisiin 12 – 12. Heti perään Urpo Sivula kunnostautui syöttöruudussa ja miehen illan ainoa ässä vei kotijoukkueen kahden pisteen etumatkalle 15 – 13. Lopussa Akaa johti jo 22 – 18 ja erä näytti ratkeavan siihen. Hurrikaani eri kuitenkaan antautunut ilmaiseksi ja lopulta ero oli vain kaksi pinnaa.

Kolmatta erää Hurrikaani vei koko matkan pisteen, kahden ja kolmen etumatkalla. Lopussa kotijoukkueen virhesarakkeeseen ei enää tullut merkintöjä aiempaan tahtiin ja yleisö sai jännittää viimeiseen palloon asti. Sivulan torjuntapiste toi Akaa-Volleyn tasoihin 24 – 24. Sen jälkeen Hurrikaanin kova laituri Luka Marttila hyökkäsi joukkueelleen toisen eräpallon. Kokenut Antti Ropponen sortui kuitenkin yhteen illan viidestä syöttövirheestään ja peli oli jälleen tasan.

Ottelun ratkaisupallot olivat varsin näyttäviä. Ensin maajoukkueleiritykseen valittu Akaan libero Voitto Köykkä esitti parasta puolustusosaamistaan. Jatkopallosta taitava Kristo Kollo peippasi pallon loimaalaistorjunnan sormien kautta seinille. Ja lopullinen niitti lähti Akaa-Volleyn kapteeni Joni Mikkosen kädestä – miehen illan ainokainen ässäsyöttö ei olisi voinut kotiyleisön mielestä makeampaan paikkaan tulla.

- Ensimmäisessä erässä olimme altavastaajia. Emme löytäneet lääkkeitä Akaa-Volleyn keskihyökkäysten pysäyttämiseen. Kaksi muuta erää olimme hyvin pelissä mukana, pohti Jussi Heino ottelun jälkeen.

Hurrikaani sai Urpo Sivulan hyvin kuriin. Hakkurin saldoksi jäi 10/-. Tällä kerralla kotijoukkueen yleispelaajien saldot olivatkin sitten komeat: Kristo Kollo 18/+12 ja Mikkonen 13/+7.

- Hyökkäyspeli sujui tänään paremmin. Nostot olivat kohtuullisesti kohdillaan (55%) ja Saku pyöritti peliä hienosti, analysoi Olli Kunnari.

Tuomivaara – Sinkkonen kaksikko esittikin ottelun alussa muutaman näyttävän siirtopaterin. Akaan ykköshyökkäys paranee peli peliltä. Sinkkosen saldo Toijalan illassa oli 9/+8 ja Pitkäsen 6/+4.