Seuraa meitä somessa:

Kolme-eräisten kotivoittojen lauantai

17.10.2015

Naisten Mestaruusliigan lauantaiset kolme ottelua päättyivät kaikki puhtaisiin 3-0-kotivoittoihin OrPolle, Pölkky Kuusamolle sekä LP Kangasalle.

OrPo jatkaa puhtaalla pelillä lyötyään vierailija Pieksämäki Volleyn lauantaina 3-0 (25-17, 25-16, 25-20).

OrPo oli vahvempi ja kovempi, vaikka Pieksämäki paransi paljon joukkueiden edellisestä kohtaamisesta Suoen Cupissa.

Nikolina Alter, Pieksämäki:
- Onnea OrPolle voitosta. Pelattiin paremmin joka osa-alueella kuin viimeksi, mutta ei riittänyt. Tarvitsemme lisää harjoitusta, koska peli ailahtelee edelleen liikaa.

Niina Ylönen, OrPo:
-Tasainen suorittaminen meiltä ja pystyttiin positiivisuuden kautta peli kasassa. Kova harjoitusviikko alla.

Satu Natunen, Pieksämäki:
- Tarkoitus oli pelata paremmin ja se toteutui. Kovuus ja kurinalaisuus kuitenkin puuttui. Syöttömme parani, mutta OrPo pelasi hyvin. 75% tekemisellä ei voi odottaa 10% tulosta.

Teemu Oksanen, OrPo:
- Koitettiin pitää kova harjoitusviikko. Viime pelin jälkeen sovittiin, että pelin ja erien alussa pitää olla kovia ja se onnistui. Torjunta-puolustus-peli käänsi kaksi ensimmäistä erää meille. Molemmilla joukkueilla paljon oli paljon puolustuksia. Oma syöttö pehmeni kolmannen alussa. Puolustuksen kautta erä voitettiin ja siitä Hiltsulle iso kiitos. Tulokseen on oltava tyytyväinen.

Joukkueiden parhaina otteluisäntä Oriveden Sanomat palkitsi Pieksämäeltä Nikolina Alterin 10/+7 ja OrPosta salla karhun 11/+8.

OrPo Moim 19/+16, Puukka 13/+10, Karhu 11/+8
Pieksmäki Alter 10/+7, Bulajic 9/+5, Shevchuk 9/+3
T 10-4, Ä 6-4, SV 4-5, H% 41-29, VO% 57-56
Yleisöä 422

LähiTapiolan pisteet
3 Karhu OrPo
2 Hämäläinen OrPo
1 English OrPo

Ottelutilasto

LP Kangasalan itseluottamus kohdillaan

LP Kangasala otti kauden toisen liigavoittonsa ja jätti edelleen lauantaina vierailleen LiigaPlokin ilman otteluvoittoja. Numerot olivat kotijoukkueelle 3-0 (25-17, 25-20, 25-14).

LP Kangasala hallitsi peliä muutamaa pientä notkahdusta lukuunottamatta. LiigaPloki sai välillä eroa kurottua mutta LP Kangasala ei antanut vierasjoukkueelle todellista voiton mahdollisuutta.

Kotijoukkueen pistetilastosta nousee esiin Allison Mayfield pisteillä 19/+14 ja Daniela Öhman pisteillä 11/+10. Vierasjoukkueen pisteistä vastasi pääasiassa Serena Warner ja Courtney Felinski.

Olavi Pajala, LP Kangasalan päävalmentaja:

- Koko joukkueen kokonaistyöllä tehty voitto, toisessa erässä ote meinasi herpaantua mutta Cupin pelistä saatu itsevarmuus näkyi.
Elizabethin passit ja Tiiamari Sieväsen puolustus on ehdottomasti mainitsemisen arvoiset asiat.

Allison Mayfield, LP Kangasala:

- Yleisesti ottaen hyvä peli koko joukkueelta. Elizabeth jakeli hyviä passeja, joita pystyttiin hyvin hyödyntämään.

Olli Nenonen, LiigaPlokin päävalmentaja:

- Meitä vähän kuritetaan, ote häviää helposti. Kun kaveri antaa paineen niin ote lipeää. Vastaanotto ei ole parhaassa terässä ja hyökkäystehokaan ei vakuuta. Laitureiden tehoilla peliä ei pysty voittamaan.

LP Kangasala Mayfirld 19/+14, Öhman 11/+10, Dalton 10/+6
LiigaPloki Felinski 11/+6, Warner 9/+7, Zonjic 7/0
T 8-7, Ä 5-4, SV 8-5, H% 45-31, VO% 49-48
Yleisöä 205

LähiTapiolan pisteet
3 Mayfield LP
2 Dalton LP
1 Felinski Ploki

Ottelutilasto

Pölkky voitti näytöstyyliin Meston

Pölkky Kuusamo otti kolmannen voittonsa mestaruusliigassa. Mesto pysyi ensimmäisessä erässä pölkyttärien kyydissä, mutta taipui selkeästi erälukemin 3-0 (25-22, 25-12, 25-18).

Ensimmäinen erä pelattiin varsin tasaisessa merkeissä tilanteeseen 21-21. Kotijoukkueen taitava pelinrakentajan Iida Paanasen painavilla syötöillä erä kääntyi Pölkylle 25-22.

Toiseen erään kotijoukkue löysi torstaipelin kaltaisen tuorjunta- ja puolustusotteen. Meston valmentaja oli muutamista verkon päällä tapahtuneesta kosketuksesta erimieltä päätuomarin kanssa. Tämä protestointi tuotti keltaisen kortin Circenkolle tilanteessa 7-4.Tekninen aikalisällä Pölkky oli karannut 14-6 johtoon. Erän loppupuolella tilanteessa 21-11 Sanna Kaakinen syvensi vierailijoiden ahdinkoa kolmella pahalla syötöllä. Erä kirjattiin pelitapahtumien mukaisesti 25-12 Pölkylle.

Kolmas erä oli toisen erän kaltainen. Pölkky hallitsi näyttävillä hyökkäyksillä kentän tapahtumia. Piste-ero ei toki kasvanut kohtuuttomaksi. Lotta Piesanen viimeisteli erävoiton syöttövuorollaan 25-18.

Johanna Siuro, Mesto:

- Kylmää kyytiä oli! Jokaisella pelin osa-alueella oltiin vastustajaa perässä. Pelinrakentaminen ja hyökkäys oli meillä huonoa.

Victor Circenko Mesto:

- Tilastot kertovat kaiken. Hyökkäyspelimme oli luokatonta. Kolmannessakin erässä jäätiin hyökkäyksessä 17%. Muutamasta ensimmäisen ja toisen erän vihellyksestä olin erimieltä tuomarin kanssa.

Iida Paananen, Pölkky:

- Hyvältä tuntuu kolmen pisteen saaminen. Vastaanottomme toimi hyvin, oli kiva pelata. Otteluiden alut ovat olleet meille hieman hankalia, niin myös tänään.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

- Tosi tyytyväinen olen 3-0 voittoon. Pelimme pysyi hyvin kasassa. Ensimmäisessä erässä Mesto pysyi hyvällä puolustamisella mukana tapahtumissa. Teknisen vaihdon muodossa kuusikkoon tullut kolmikko Kaakinen- Pohjonen- Kivimurto onnistui loistavasti. Näillä vaihdoilla saimme torjuntapisteen ja kaksi ässää. Erien lopputilanteissa tämän kaltaisilla suorituksilla on valtava merkitys.

Parhaat pelajaat:
Pölkky: Amanda Love
MesTo: Johanna Siuro

Pölkky Vorona 12/+4, Klimova 11/+6, Nicholson 10/+8
Mesto Siuro 13/+2, Alho 7/+2, Tukia 6/+3
T 11-6, Ä 5-3, SV 7-6, H% 41-26, VO% 62-46
Yleisöä 326

LähiTapiolan pisteet
3 Love Pölkky
2 Nicholson Pölkky
1 Prokopenko Pölkky

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Jussi Lietsala, OrPo
Jyri Kivimäki, LP Kangasala
Jouni Ronkainen, Pölkky

  Takaisin