Seuraa meitä somessa:

Korson Veto jatkaa viime kauden runkomiehistöllä

02.06.2015

Valmentaja Petri Sainion lisäksi kuusi runkopelaajaa on tehnyt sopimuksen seuraavalle kaudelle.

Korson Vedon valmentajana jatkaa Petri Sainio, joka aloitti viime kaudella valmentajan pestinsä Suomessa 17 vuotta Saksassa ja USA:ssa kestäneen pelaaja- ja valmentajauransa jälkeen. Ensimmäinen kausi Korson Vedossa oli haasteellinen, kun peräti seitsemän pelaajaa oli suorittamassa asevelvollisuuttaan sarjan aikana.

- Mielenkiinnolla lähdetään ensi kauteen. Viime kaudesta yritetään ottaa oppia ja ensi kaudella ei voida mennä enää selittelyiden taakse vaikka mitä tapahtuisi. Suurin osa joukkueen rungosta jää ja se on aina hyvä asia. Muutamalle pelipaikalle täytyy vielä saada pelurit, että voidaaan harjoitella kunnolla, ja että olisi hyvät vaihtoehdot tilanteen mukaan. Sarja on taas pitkä ja jokaista peluria tarvitaan. Kesällä on iso ryhmä mukana treeneissä ja saamme rakennettua joukkuetta toivottavasti myös tulevaisuutta silmällä pitäen.

Toni Kankaanpää 31 vuotta, yleispelaaja, 194 cm
Bakun maajoukkueryhmään valittu Toni Kankaanpää aloitti miesten maajoukkueuransa jo vuonna 2004 ottelussa Hollanti-Suomi. Ulkomailla Kankaanpää on pelannut ammattilaisena Virossa, Kyproksella, Puolassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Mestaruudet on saavutettu Itävallassa ja Virossa, Suomessa pronssia on tullut Korson Vedon paidassa.

Nuoren joukkueen kapteenina, hengenluojana ja monen peliroolin suurena vastuunkantajana Kankaanpää on tärkeä osa joukkuetta.

- Kolmas kausi putkeen lähtee KoVessa ja tavoite on jatkaa nousua Suomen kärkeä kohti. Viime kaudella otettiin jo muutama askel eteenpäin, mutta syystä tai toisesta ihan harppaukseksi asti siitä ei ollut. Uskoisin porukan pysyvän nuorena, joten ensi kaudella olisi hyvä alkaa ottamaan nuorille hieman playoff kokemusta ja alkaa pikkuhiljaa mittaamaan onko heistä oikeasti pelimiehiksi. Innolla uutta kautta kohti. Toivottavasti entistä useampi löytää tiensä Lumom lauteille.

Antti Vallin 21 vuotta, hakkuri, 207 cm

Antti Vallin on valittu myös Bakun maajoukkueryhmään hakkurin rooliin. Vallin aloitti uransa KoVen liigajoukkueessa B-poikaikäisenä ja on kehittynyt hurjin askelin liigan pelaajaeliittiin, tuleva kausi on neljäs KoVen liigajoukkueessa. Vallin vaihtoi edellisen kauden puolessa välissä keskitorjujan tonttinsa hakkuriksi ja tulevaisuuden pelaajatontti on valittu kovien pistemäärien näkyessä pistetaulukoissa. Maajoukkueen pisin pelaaja sijoittui hyvin liigan torjunta-, hyökkäys ja syöttötilastossa.

Miro Määttänen 18 vuotta, yleispelaaja, 192 cm

Kolmen lajin Suomen mestari Miro ”The Hand” Määttänen kuuluu liigan kovakätisimpiin pelureihin. Useita Suomen mestaruuksia Määttänen on saavuttanut lentopallon lisäksi beach volleyssa ja keihäänheitossa. Erittäin hienosti alkanut edellinen kausi oli katkonainen loukkaantumisten takia. Tulevaan toiseen liigakauteen harjoittelu on jo hyvässä vauhdissa ja lentopallon lisäksi kesällä on ohjelmassa beach volleyn maajoukkue-edustuksia.

Joel Laakso 20 vuotta, passari, 184 cm

Nuoresta iästään huolimatta jo neljä vuotta B-poikaikäisestä asti liigassa esiintynyt Joel Laakso on vakiinnuttanut paikkansa Korson Vedon joukkueessa. Vastuu on kasvanut vuosi vuodelta pelikokemuksen myötä ja tulevalla kaudella vastuu lisääntyy konkaripassareiden Petteri Laurilan ja Arto Hannin lopetettua uransa KoVessa.

- Ensi kauden tavoite on päästä 8 parhaan joukkoon. Viime kausi jäi harmittamaan, eikä tulevalle kaudelle voi olla muuta tavoitetta. Itse olen kehittynyt KoVessa vuosi vuodelta todella paljon ja olen valmis isompaan rooliin.

Lassi Nurminen 20 vuotta, keskitorjuja, 196 cm

B-poikaikäisenä Korson Vedon liigajoukkueessa aloittanut erinomaisen ulottuvuuden omaava Lassi Nurminen on vakiinnuttanut paikkansa pelaavassa kuusikossa ja kehitys on johtanut kotimaisten keskareiden kärkikaartiin. Tuleva kausi on Nurmisen viides Korson Vedon liigajoukkueessa.

- Menneestä kaudesta jäi positiiviset fiilikset. Peten tulo valmentajaksi joukkueeseen toi uusia, hyviä juttuja ja ilmettä tekemiseen. Oma peli kehittyi myös kauden aikana. Jatkan mielelläni Korsossa ja uskon että oma ja joukkueen peli kehittyy entisestään tulevalla kaudella.

Ville-Erik Tarkiainen 21 vuotta, libero, 188 cm

Toisen kauden Korson Vedon liigajoukkueessa aloittava libero on nousujohteisella urallaan kehittynyt kovan tason liigaliberoksi. Yleispelaaja/liberon tontti on vähitellen vahvistunut liberoksi, ja edellisellä kaudella Tarkiainen sijoittui liigan nostotilastossa aivan liberoiden kärkipäähän.

- Viime kaudesta pettymys oli pleijareiden ulkopuolelle jääminen. Omaan kauteen olen ihan tyytyväinen. Tulevalle kaudelle tavoite on pleijaripaikka ja tasaisuuden löytäminen peleihin. Kovessa oli helppo jatkaa, hyviä äijiä reeneissä ja niiden ulkopuolella. Siistiä nähdä miten pärjätään kun nyt päästään kesä vetämään yhdessä, viime kesä meni kuitenkin monilla intissä.

  Takaisin