Seuraa meitä somessa:

Korson veto kestää kovana

01.11.2014

Korson Veto otti jo kauden viidennen voittonsa, kun sen kovuuden sai nyt tuntea vasta toisen liigatappionsa kärsinyt LEKA Volley suoraan kolmessa erässä. Raisiossa LiigaSärkät otti historiansa ensimmäisen liigapisteen Loimun voittaessa 3-2.

Korson maltti oli valttia

Korsossa kotijoukkue Vedon (5-3) veto kestää kovana. Kuopiolainen liigatulokas LEKA Volley (6-2) joutui antautumaan selkeästi kolmessa erässä 3-0 (25-20, 25-20, 25-18).

Halloweenin jälkeen pyhäinpäivänä Lumo-hallin lauteille oli tullut ilahduttavasti yleisöä 605 katsojaa. Joukkueiden valmentajat tunnetaan ns. uuden ajan valmentajina, joiden menetelmät kumpuavat positiivisuudesta kuten Nalle Puhin ajatukset.

Leka Volleyn hakkuri Mart Tiisaar on ollut vierailijoiden syömähammas, mutta tänään hänet saatiin kuriin.

Ottelun parhaina otteluisäntä Vantaan Energia palkitsi Korson Vedosta Toni Kankaanpään ja Leka Volleysta Mart Tiisaaren.

LähiTapiolan pisteet: 1 Antti Vallin, Korson Veto. 2 Karl Külaots, Korson Veto. 3 Toni Kankaanpää, Korson Veto

Ottelun parhaat pistemiehet:
Korson Veto: Karl Külaots 14/+7, Toni Kankaanpää 13/+6, Antti Vallin 9/+8, Miro Määttänen 9/+1
Leka Volley: Mart Tiisaar 17/+7, Eelis Karinen 7/-1, Simo Puttonen 4/+2

Keskitorjuja Lassi Nurminen, Korson Veto:

- Hyvä peli. Pete oli tehnyt hyvän taktiikan ja me noudatimme sitä hyvin. Pidettiin kiinni sovitusta ja jaksettiin tapella. Nyt pääsin itsekin tällä kaudella omalle tasolleni.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto:

- Olen vaan hiton tyytyväinen taktiikan noudattamiseen. Tiisaar saatiin pelattua pois pelistä. Syöttötaktiikka oli täydellinen. Maltti oli tänään valttia. Pelattiin pallo vaan aina uudestaan kaverin puolelle. Külaots tuli tänään taas ottelun sisällä hienosti takaisin muutaman toisen erän virheen jälkeen. Valmentajana on vain jaksettava muistuttaa joukkueelle, että liikaan tyytyväisyyteen ei ole varaa. Siihen loppuu äijien kehittyminen.

Libero Timo Tolvanen, Leka Volley:

- Korson nuoret kaverit ovat parantaneet peliään. Ja me ei lähdetty todellakaan ihan ummikkona peliin. Kai Sainiollakin jokin osuus voittoon on. Todella huikeasti korsolaiset taistelivat palloja takaisin peliin. Tänään ei pystytty parempaan. Alussa kumpikin teki virheitä, mutta kotijoukkue lopetti virheiden tekemisen ja me vain jatkettiin niiden tekemistä.

Päävalmentaja Lauri Hakala, Leka Volley

- Pelattiin selvästi tällä kaudella parasta joukkuetta vastaan, jonka olemme kohdanneet. Korso ei sinällään yllättänyt. Tiesimme, että he pelaavat hyvin. Annettiin virheillämme vastustajalle yli kolmekymmentä pistettä. Korso tuli tänään kauhealla energialla päälle ja me emme pystyneet vastaamaan siihen. Harmittaa oma esityksemme tosi paljon.

Erien tapahtumien kertaus korsolaisittain:

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti. Korson Veto johti teknisellä aikalisällä 14 – 12. Peli oli vielä hakemista, mutta Määttänen sai jo kerran torjuttua Tiisaarin. Teknisen jälkeen Kankaanpää veti heti ässäsyötön. Korso lähti menojaan ja tilanteessa 21 – 16 Lekan valmentaja Hakala otti toisen aikalisänsä. Korsolaiset vain lisäsivät vauhtia ja Määttänen torjui toisen kerran Tiisaarin. Korso johti jo 24 – 18. Tiisaar lyö lopulta leveäksi Sainion aikalisän jälkeisessä pallossa ja erä Vantaan energisille korsolaisille 25 – 20. Erän paras pistemies Korsolta Karl Külaots tehoin 6/+4 ja Lekalta Tiisaar 6/+3. Torjunnan Korsolle 4 – 1.

Toinen erä alkoi Lekalta pirteästi. Sainio oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 2 – 5. Sen jälkeen Puttonen syöttääkin verkkoon. Leka yritti koko ajan irtiottoa, mutta Korso tuli jälleen iholle ja Hakalan ensimmäinen aikalisä tilanteessa 7 – 8. Lekan libero haki pari palloa hienosti peliin ja Sainio oli pakotettu ottamaan aikalisän jälleen tilanteessa 9 – 11. Sen jälkeen Määttänen moukaroi Mikasaa onnistuneesti. Tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 13. Ennen teknistä Vallin torjuu Tiisaarin kaksi kertaa. Teknisen jälkeen Tiisaar hapuilee lyömällä leveäksi ja Hakala ottaa toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 14. Erän lopulla Määttänen, Euroopan kovin käsi, näytti miten Mikasaa rääkätään. Erä hienosti taas Vantaan korsolaisille 25 – 20. Kahden erän jälkeen paras kovelainen edelleen Külaots tehoin 10/+5, Tiisaar oli Lekan paras tehoin 13/+7. Torjunnat tässä vaiheessa energisille korsolaisille 7 – 3.

Kolmas erä alkoi Korson Vedon tahdilla. Määttänen syöttö ja torjunta sekä Kankaanpää hoitivat loput. Hakalan ensimmäinen aikalisä tilanteessa 4 – 1. Säisä tuli Johnsonin tilalle ja onnistui heti. Erän edetessä korsolaiset olivat teurastaa lekalaiset. Johto oli parhaimmillaan 20 – 11. Vaihtoruletti kävi Lekan puolella ja pientä loppukiriä Kuopion ylpeys saikin aikaan. Tiisaar syötti ottelupallotilanteessa yli ja korsolaisten juhlat alkoivat niin parketilla kuin lauteilla. Koko porukka oli yhtä hymyä kuopiolaisia lukuun ottamatta. Ässät kotijoukkueelle 7 – 1 ja torjunnat 10 – 6. Kotivoittoputki jatkuu jatkumistaan.

Ottelutilasto


Loimu selvitti asennemittarin

Raision Loimu (4-2) ja LiigaSärkät (0-7) kävivät värikkään viisieräisen taistelun liigapisteistä Kerttulassa. Vuoristoratamaisesti edennyt ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon 3-2 (23-25, 25-14, 25-11, 22-25, 15-7). Liigapiste oli vieraiden historian ensimmäinen.

Kauden aikana peliään selkeästi parantanut LiigaSärkät aloitti ottelun ennakkoluulottomasti napaten avauserän plakkariinsa. Loimu onnistui löytämään alussa kadoksissa olleen suoritustasonsa ja kuittasi kakkos- ja kolmoserät itselleen.

Neljännestä erästä tuli vedenjakaja. Jo siltaan taivutetut vieraat tunnustivat rajusti väriä ja siirsivät ratkaisun vastoin ennakko-odotuksia viidenteen erään.

Loimu onnistui kasaamaan vielä kerran rivinsä kapteeni Ossi Rumpusen (23/+16) johdolla. Päätöserä olikin alusta loppuun selkeää oranssimustien hallintaa.

Loimun keskisektori otti isoa roolia. Kyle Masterson (11/+8, 4 torjuntaa) ja Joe Klein (13/+11, 10 torjuntaa) olivat hyvässä vireessä läpi ottelun. Urpo Sivulan (23/+13) vire jatkuu nousujohteisena.

LiigaSärkkien tehot lepäsivät laidoilla. Srdjan Nadazdin (15/+5) ja Bruno Ribeiro (13/-1) pelasivat vahvan ottelun. Keskisektorilla järkälemäinen Danilo Carvalho (13/+8) esiintyi epäkohteliaan isännän elkein.

Jari Nurro teki vieraista ensimmäisen liigapisteensä.

Jussi Mäkinen, LiigaSärkät:

- Saatiin vihdoin pistesaalis avattua. Peli oli todella vaihteleva. Virheitä tehtiin paljon molemmin puolin. Peli peliltä mennään joukkueena eteenpäin. Neljän peräkkäisen vierasmatsin jälkeen on kiva palata kotiparketille.

Ossi Rumpunen, Loimu:

- Harvoin on harmittanut näin paljon voiton jälkeen. Kolme pinnaa oli tarjolla, mutta ei saatu napattua kuin kaksi. Ei voida missään nimessä olla tyytyväisiä esitykseemme. Tappioerät olisi pitänyt ottaa kotiin. Ajatukset harhailivat pitkin peliä ihmeellisesti. Jokaisella on paikka käydä peilin edessä.

Shailen Ramdoo, LiigaSärkkien päävalmentaja:

- Yritin elää hetkessä ajattelematta liikaa tulevaa. Joukkue taisteli hyvin loppuun asti. Tein paljon vaihtoja ottelun aikana, mutta se on tapani toimia. Monta tilannetta mentiin vaistoilla. Tänään ymmärsimme paljon työnteosta ja lentopallosta. Ottelu oli hyvä oppimisen paikka sekä minulle että joukkueelleni.

Henri Tuomi, Loimun päävalmentaja:

- Ei olla tyytyväisiä. Pitää pystyä yksilötasolla huomattavasti parempaan. Ottelun alku oli vielä ok, mutta neljäs erä olikin sitten oma tarinansa. Torjuntamme pehmeni ratkaisevasti. Tehtiin asioita 95-prosenttisesti. Pää ei ollut mukana suorituksissa. Olisi pitänyt pelata kylmäpäisesti ja ratkaista ottelu etsikkoaikoina. Saatiin hyvä oppitunti keskittymisen merkityksestä.

Parhaat pelaajat: Loimu: Ossi Rumpunen. LiigaSärkät: Danilo Carvalho.

Lähitapiolan pisteet: 1: Danilo Carvalho, LiigaSärkät. 2: Joe Klein, Loimu. 3: Ossi Rumpunen, Loimu

Ottelutilasto

Tuomas Pelton kuvat

Kuvat:
KoVe: Akikuvaa.com
Loimu: Tuomas Pelto

  Takaisin