Seuraa meitä somessa:

Kotivoittojen sunnuntai

14.12.2014

Naisten Mestaruusliigassa nähtiin sunnuntaina kotivoittojen päivä, kun HPK, OrPo sekä Woman Volley nauttivat täydestä pistesaaliista.

Erwin johti HPK:n tulitusta

Yhdysvaltalainen yleispelaaja Lexi Erwin oli isossa roolissa, kun HPK (9-1) otti puhtaan kotivoiton vierailleesta LiigaPlokista (6-6) erin 3-0 (25-20, 25-22, 25-16).

Erwin teki 18/+14 hyökäten 17/42 vain yhdellä suoralla virheellä. Pia Korhonen (7/+1)pelasi hakkurina pari erää ja Nikola Senkova (5/+4) lopun Noora Venhon tuuratessa jälleen liberopaidassa loukkaantumisten takia.

LiigaPloki jäi nyt vasta toisen kerran tällä kaudella ilman pisteitä vieraspelistä. Sen tehokkain oli kenialaispelaaja Mercy Moim (11/+8).

HPK hallitsi lähes mielin määrin ensimmäistä ja viimeistä erää. Toinen erä näytti jo menevän Liigaplokille mutta Nikola Senkovan vaihto kentälle toisen erän lopussa ja kolme hyvää torjuntaa toivat HPK:lle myös toisen erän voiton.

Liigaplokin valmentaja Teemu Oksasen mielestä ottelun taso oli heikko.

- Kumpikaan joukkue ei pelannut parasta lentopalloa. Meidän peliä selvästi painoi väsymys kun eilen pelasimme täydet viisi erää Vampulan kanssa. Toinen erä oli jo tuloillaan meille mutta sitten hölmöiltiin ja iskettiin palloa HPK:n torjuntaan. Lexi Erwin oli hävyttömän hyvä ja piti HPK:n pakan kasassa. Me hävisimme selvästi hyökkäytehoissa eikä meidän puolustuskaan ollut hyvä, summasi ottelua Teemu Oksanen.

HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano jakoi sympatiaa vierasjoukkueelle.

- Ei ollut helppo pelata kun Liigaploki vaihteli pelisysteemiään useasti. Esimerkiksi torjuntatyö oli vaikeata. Vastustajallakaan ei ollut helppoa kun 18 tunnin sisään pelasi kaksi ottelua. Minusta otteluohjelmassa ei saisi olla näin vaan pelit pitäisi pelata keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Pitäisi olla aikaa palautua. Meidän joukkueella oli hyvä keskittyminen peliin ja tilanteet ottelussa hoidettiin mallikkaasti. Toisessa erässä ote vähän lipsui mutta sekin sitten voitettiin. Ei ole se joukkueen kannalta helppo asia kun liberopelaaja vaihtuu useasti. Tänään Noora Venho kuitenkin pelasi hyvin ja siitä kiitos hänelle. Keskiviikkona kannattaa ehdiottomasti tulla Elenia Areenaan katsomaan 5 miljoonan euron joukkuetta se on Hämeenlinnassa harvinaista. Kaiken lisäksi ottelusta voi tulla jännittävä, kun HPK kohtaa venäläisen Dinamo Krasnodarin, lupasi Bruno Napolitano.

Liigaplokin parhaana pelaajana palkittiin Emilia Nyström.

Kotijoukkueen HPK herkullisin pelaaja oli Noora Venho.

Parhaat pistenaiset
HPK Erwin 18/+14, Madsen 9/+5, Boricheva 8/+4
LiigaPloki Moim 11/+8, Hurley 7/0, Nyström 6/+3

LähiTapiolan pisteet
3p Erwin HPK
2p Madsen HPK
1p Moim LiigaPloki

Ottelutilasto

OrPo ei antanut Kuortaneen yllättää

Oriveden Ponnistus (8-3) ei antanut paljoakaan jakoja avausvoittoaan edelleen liigassa hakevalle Kuortaneelle (0-11), vaan takoi kirjoihin lukemat 3-0 (25-16, 25-17, 25-22).

OrPosta keskitorjuja Reetta Väisänen oli erinomainen, tehden virheettömästi tehot 14/+14 syöttäen neljöä ässää ja ottaen neljä torjuntaa. Myös libero Outi Immonen pelasi hyvän ottelun 87% vastaanottotehoin. Vieraiden tehokkain oli tutusti Jessica Kosonen (14/+7).

Riikka Valkonen, Kuortane:

- Eka erä lähti hyvin käyntiin. Muutama puolustuspallo olisi tarvittu enemmän. Motivaatio on täysi 100 ja emme lähde nöyristelemään yhteenkään peliin.

Reetta Väisänen, OrPo:

- Kevättä ajatellen tärkeät kolme pistettä. Tarkoitus oli pitää oma peli kasassa. Kaveri pelasi hyvin ja Kuortane on kehittynyt paljon. Tulos oli se, mitä lähdettiin hakemaan.

Aapo Rantanen, Kuortaneen päävalmentaja:

- Kotijoukkue oli odotetun vahva. Suorassa tappotehossa 10 % ero. Hakkuria ja keskipelaajia ei saatu kuriin. Syöttöihin olisi pitänyt saada tehoja. Ilmeeseen olen tyytyväinen.

Laszlo Hollosy, OrPon päävalmentaja:

- Olemme harjoitelleen koko viikon kovaa ja en odottanut, että olisimme olleet kovin tuoreella jalalla. Olen tyytyväinen 3-0 voittoon. Syöttö ja vastaanotto olivat avainasia voitolle.

Joukkueiden parhaat:
Kuortane, Riikka Valkonen
OrPo, Reetta Väisänen

Parhaat pistenaiset
OrPo Väisänen 14/+14, Tokarenko 13/+7, Pallag 10/-2
Kuortane Kosonen 14/+7, Valkonen 7/+2, Nieminen 6/+3

LähiTapiolan pisteet
3p Immonen OrPo
2p Väisänen OrPo
1p Pohjonen Kuortane

Ottelutilasto

Pieksämäki terätön ilman Leshykiä

Pieksämäki Volleyn (2-8) paras terä viikonlopulta jäi lauantaina Kuusamoon, kun sunnuntaina se hävisi Rovaniemellä Woman Volleylle (5-6) ilman lauantaina loukkaantunutta pistepörssin kärkinaistaan Anastasia Leshykiä erin 3-1 (25-17, 18-25, 27-25, 25-11).

WoVosta viisi naista ylti vähintään kymmeneen pisteeseenja kaikkiaan joukkueen tehot olivat komeat +48. Salon Viestin lainapelaaja Nelli Rantanen (1/0) debytoi myös WoVon paidassa parin vaihdon verran kentällä piipahtaen.

Pieksämäeltä Essi Helminen aloitti hakkurina, mutta toisesta erästä lähtien paikalla pelasi Nikolina Alter Niina Ylösen tultua keskelle.

Wovo aloittaa heti tehokkaalla torjuntapelaamisella. Tilanteessa 5-2 torjuntoja jo kaksi kappaletta. Erä etenee tasaisesti, molempien joukkueiden haparoidessa omassa hyökkäyspelaamisessaan. Johanna Pekkarisen ässäsyötön ja Amber Kaufmanin torjunnan jälkeen Hannu Seppänen turvautuu ensimmäiseen aikalisään. (tilanne 10-6). Ensimmäiselle tekniselle-aikalisälle mennään tilanteessa 14-8. Wovon syöttö toimii edelleen.Wovon syöttö pitää Pieksämäen keskipelin hiljaisena. Pieksämäki hyökkää tehokkaasti nelospaikalta, mutta Wovon rosteri on leveämpi ja erä etenee wovon muutaman pisteen johdossa. Pieksämäen toinen aikalisä tilanteessa 19-13. ”Vahvalla” keskihyökkäyksellä päätettiin erä wovolle 25-17. Wovo teki ensimmäisen erään 3 torjunta- ja 3 ässäsyöttö pistettä.

Pieksämäki vaihtoi toiseen erään hakkuriksi keskellä aloittaneen Nikolina Alterin. Toinen erä etenee alussa samaa tahtia kuin ensimmäinen. Pieksämäki saa kuitenkin paremman vaihteen päälle kotijoukkueen löysäilessä. Erää edetään Pieksämäen pienoisessa johdossa. Tilanteessa 11-13 kotijoukkue vaihtaa kentälle Noora Raution ja Nelli Rantasen. Vaihto ei kuitenkaan vaikuta pelin kulkuun. Tekniselle aikalisälle Pieksämäen johtaessa 11-14. Tilanteessa 11-18 Teemu Mäkikyrö joutuu jo turvautumaan aikalisään. Amberin hyökkäyksellä piste viimein kotijoukkueelle. Alter pelaa tehokkaasti ja takoo pinnoja ykköspaikalta, tilanne jo 14-20, wovon aikalisä ei auta vaan Pieksämäki etenee kohti erävoittoa. Loppulukema 18-25.

Molemmat joukkueet lähtivät kolmanteen erään samoilla kuusikoilla, millä aloittivat toisen erän. Karoliina Kyllönen tekee pisteitä tehokkaasti ja pitää Wovon mukana erässä. Joukkueet etenevät tasaisessa tilanteessa, molempien haparoidessa niin vastaanotossa kuin puolustuspalloissa. Ottelun pisin pallo, puolustuksia ja toimituksia puolin ja toisin. Pallo päättyy wovon Johanna Pekkarisen taitavaan kikkailuun. Tekniselle 12-14 Pieksämäen johtaessa. Teemu turvautuu aikalisään tilanteessa 20-20. Tasaista vääntöä läpi erän. Nyt tarvittaisiin kovia ratkaisuja kotijoukkueelta. Karoliina räjäyttää pankin ja Pieksämäki turvautuu aikalisään, tilanne jännittävä 24-22. Ei katkea vielä, Alter tekee pinnan. Kotijoukkueen aikalisä 24-24. Kyllönen takoo kakkospaikalta, Pieksämäki turvautuu aikalisään. Erä Wovolle 27-25. Amberin ja Janan torjunta päättää erän.

Heidi Rovanperä aloittaa 4.erän pyörittämisen mallikkaasti. Tilanne 3-0 ja Pieksämäki ottaa jo ensimmäisen aikalisän. Kotijoukkue haluaa selvästi viedä ottelun. Pisteitä takovat kilpaa Karo ja Jossu. Pieksämäki vaihtaa kentälle ensimmäisen erän jälkeen penkille joutuneen Hanna Salomäen. Pieksämäen toinen aikalisä tilanteessa 9-2. Wovon torjunta tekee vierasjoukkueen aseettomaksi. Tekninen aikalisä ja wovo johtaa selvästi 14-3. Kärkkäinen Riikka-Liisa palaa kentälle Hannan tilalle. Vaihdot eivät auta. Kotijoukkueen kova syöttö ruokkii torjuntaa ja tilanne jo 16-3. Vierasjoukkueen vaihtoruletti pyörii. Viimein Amberin syöttövuoro katkeaa Alterin peippaamaan pisteeseen. Kotijoukkue vaihtoi Nellin Janan paikalle. Rantaselle ensimmäinen liigapiste, tilanteeksi 19-4. Wovo pyörittää myös vaihtoja Noora ja Fanni kentälle. Wovo haparoi erän ratkaisussa, Pieksämälle pari peräkkäistä pinnaa. Tilanne 24-11. Amber Kaufman päättää ottelun komeaan vastapalloon. Erä Wovolle 25-11.

Heidi Rovanperä, WoVo:

- Meiltä puuttuu vielä semmoinen itsevarmuus tekemisestä. Se kun saataisiin mukaan joka palloon ja kaikkeen tekemiseen, niin meidän peli näyttäisi siltä, mitä neljännen erän tulos kertoo.

Outi Polso, Pieksämäki:

- Tänä päivänä ei kyllä saatu sellasta asennetta ja fiilistä, mikä eilen oli Kuusamossa. Ainut positiivinen juttu oli Nikolinan hyvä esitys hakkurin paikalla. Eipä tässä voi kauhean positiivisia kommentteja antaa, kun tuo viimeinen erä oli noin ruma päätös ottelulle.

Hannu Seppänen Pieksämäki Volleyn päävalmentaja:

- Meillä taisi jäädä voittamisenhalu Kuusamoon. Joukkue ei missään vaiheessa syttynyt pelaamaan, eikä kukaan löytänyt pelaamisenriemua missään vaiheessa. Joukkue varmasti yritti parhaansa, mutta tämän päivän lataus ei riittänyt missään vaiheessa ottelun voitosta taistelemiseen. Nyt kun vain tietäisi ne keinot, millä ne voittamisen halu saataisiin taas syttymään.

Teemu Mäkikyrö, WoVon päävalmentaja:

- Viikko sitten löydettiin peliin rentous ja tänään se näkyi heti pelin alussa. Ensimmäisessä erässä meillä oli tosi hyvä vastaanotto ja sitä kautta hyökkääminen ja torjunta-puolustus toimivat myös hyvin. Toiseen erään ei sitten jostain syytä saatu samaa draivia päälle ja erä karkasi vieraille. Kolmannen erän voittaminen sitten laukaisi sen kipsin, mikä erän aikana oltiin saatu kasattua. Amberin kovat ratkaisut olivat juuri niitä, mitä koko joukkueen pitäisi pystyä esittämään. Neljännessä erässä oli sitten helppo jatkaa sitä hurmosta mikä kolmannen erän lopussa saatiin päälle. Mukava voittaa kotisalissa ja tästä saatiin taas rutkasti lisää itseluottamusta koko joukkueelle.

Parhaat pelaajat:
Nikolina Alter Pieksämäki
Karoliina Kyllönen Wovo

Parhaat pistenaiset
WoVo Kyllönen 18/+12, Kaufman 16/+14, Pekkarinen 14/+8
Pieksämäki Alter 16/+7, Heiskanen 15/+13, Helminen 14/+1

LähiTapiolan pisteet
3p Kyllönen WoVo
2p Alter Pieksämäki
1p Rovanperä WoVo

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Jussi Lietsala, OrPo

  Takaisin