Seuraa meitä somessa:

Koululaiset kannustivat LP Viestin Final Fouriin

25.11.2016

LP Viesti voitti LiigaPlokin toisessa osaottelussa puhtaasti 3-0 (25-15, 25-22, 25-22), ja eteni Suomen cupin lopputurnaukseen neljän parhaan joukkoon.

Ottelu pelattiin Salohallissa jo perjantaina päivällä. Katsojia paikalla oli peräti 1773, sillä ottelu oli ns. ”koululaispeli.”

LP Viesti oli voittanut myös ensimmäisen osaottelun 3-0. Salolaiset tarvitsivat finaalipaikkaan kaksi voitettua erää.

Ensimmäinen tuli nopeasti 23 minuutissa 25-15.

Toinen erä näytti myös kulkevan kohti samansuuntaisia numeroita, mutta ratkaisuhetkillä LP Viestin peli alkoi nikotella. LiigaPloki hiipi tilanteeseen 24-22, mutta Anna Czakan päästi salolaiset piinasta, ja iski keskeltä helpottavan erävoiton 25-22.

Kolmanteen erään LP Viesti vaihtoi pelaajiaan reilusti. Tutusta aloituksesta kentällä olivat vain Noora Kosonen, Vera Klimovich ja libero Hillaelina Mäntylä.

LiigaPloki pääsi kolmannessa erässä peliin kiinni, joskin lopputurnauspaikan suhteen liian myöhään. Vierasjoukkue kävi useita kertoja johdossakin, mutta lopulta LP Viesti vei kolmannenkin erän pistein 25-22.

Tuuli Kukkonen oli LP Viestin aloituksessa jo toista kertaa peräkkäin, ja pelasi loistavan ottelun. Hänen lisäkseen ”nuoriso-osastosta” luottoa saivat Anna Czakan ja Saana Lindgren. Kokenut Elina Käsnänen pyöritti passarina peliä kolmannessa erässä Victoriia Tuchasvilin tilalla.

Suomen cupin lopputurnaus ”Final Four” pelataan 28.-29.1. Hämeenlinnassa. Välierässä LP Viesti saa vastaansa Oriveden Ponnistuksen. Toinen ottelupari on HPK – Pölkky Kuusamo / LP Kangasala.

Viesti on ollut Suomen cupin loppuottelussa joka vuosi vuodesta 2004 alkaen. Cupin mestaruuden Viesti on voittanut yhdeksän kertaa.

Vilma Ruuska, yleispelaaja, LiigaPloki:

- Valmistautuminen oli ihan ok. Peli oli aika ailahtelevaa. Saatiin hyviä pätkiä kuitenkin enemmän kuin aiemmin, mutta sitten tuli taas sukelluksia. Hyökkäyksissä pitäisi olla kovempi. Vastus oli kova, mutta silti pitäisi olla pelata paremmin. Viesti ei ole meidän päävastustaja, me painimme eri sarjassa.

Noora Kosonen, yleispelaaja, LP Viesti:

- Ihan jees peli. Voitto otettiin, se oli se tärkein asia. Joukkueen henki on tosi hyvä. Peli pysyi kasassa, vaikka uusia pelaajia tuli kentälle. Olen tyytyväinen (että HPK ei ole vastassa), mutta ei OrPo se yhtään helpompi vastustaja ole. Kaikkihan ne pitää voittaa jos mestaruus aikoo uusia.

Jukka Koskinen, päävalmentaja, LiigaPloki:

- Ei ole paljon kerrottavaa. Perusasioiden kanssa nyt painitaan. Sieltä pitäisi päästä pois ja ylöspäin. Ihan ok alkoi, olisi vaan pitänyt ottaa enemmän pisteitä. Yritetään nyt, että saataisiin ennen joulua oma pelimme kuosiin.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja, LP Viesti:

- Aloitusseitsikko oli aika vakuuttava. Toisen erän puolivälissä peli muuttui vähän pelailuksi. Viimeisessä erässä oli mukana vain kolme pelaajaa, jotka yleensä ovat olleet avauksessa. Silti pystyimme voittamaan senkin erän. Aika kova jakso takana, kun noin kuukaudessa on ollut 11 peliä ja kolmessa viikossa kahdeksan. Joukkueen pelillinen taso on hyvä, samoin terveystilanne pientä flunssa-aaltoa lukuun ottamatta.

Ottelun parhaat pelaajat:
Tuuli Kukkonen, LP Viesti
Tamara Kmezic, LiigaPloki

LP Viesti: Noora Kosonen 15/+7, Tuuli Kukkonen 9/+6, Vera Klimovich 7/+7.
LiigaPloki: Tamara Kmezic 21/+14, Vilma Ruuska 8/-, Elizabeth Field 6/+2.
Yleisöä: 1773

Ottelutilasto

  Takaisin