KoVe nipisti Tiikereiltä erän - Liiga-Riennolle makea voitto

06.12.2015

Itsenäisyyspäivän miesten otteluissa KoVe aiheutti Tiikereille vasta kauden toisen erätappion. Joensuussa taas Liiga-Riento juhli voittoa LEKA Volleysta.

Korsosta toinen Tiikereiltä erän voittanut

Tiikereiden voittoputki jatkui kotiottelussa Korson Vetoa vastaan, vaikka Korso ottikin yhden erän. Tulos: 3-1 (25-19, 25-23, 24-26, 25-18).

Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu oli edelleen sivussa, joten hakkurina pelissä oli Antti Ropponen. Tiikerit toivat avauserään yleispelaajiksi Romans Saussin ja Robert Seppäsen. Keskitorjujina pelasivat Tommi Siirilä ja Grayson Overman. Korson Veto aloitti avauksella Alpár Szabo ja Joel Nurminen keskitorjujina, Toni Kankaanpää ja Miro Määttänen yleispelaajina, Joel Laakso passarina ja Karl Külaots hakkurina.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, joskin KoVe piti muutamaan pisteen johtoa. Tilanteessa 14-13 Tiikerit pääsi, ensimmäistä palloa lukuunottamatta, ensimmäistä kertaa johtoon. Seuraavaksi Steve Kehoen syöttövuorolla Tiikerit otti 3 pisteen johdon ja piti sen jälkeen koko erän.

Toiseen erään toiseksi yleispelaajaksi tuli Lauri Jylhä, Romans Saussin tilalle. Erän alussa Grayson Overman dominoi kolme ensimmäistä pistettä. Lauri Jylhän vaikeat syötöt toivat Tiikerit tilanteesta 9-7 tilanteeseen 12-7. Erän lopussakin Lauri hyökkäsi ”fiksusti”. Korsosta erottui Karl Külaots torjuntoineen ja hyökkäyksineen.

Kolmannen erän alku oli Tiikereiden hallinnassa tilanteeseen 5-1. Sitten Korso kiristi otetta Kankaanpään syöttöjen avulla ja tilanne tasoittui. Erän loppupuolella Tiikerit repivät tilanteeksi 22-17 ja taisivat jo odottaa koko ottelun loppumista. Joel Laakson syöttövuorolla Korso kuroi eron kiinni ja Korso vei koko erän jatkopalloilla. Sitä ei onnistunut estämään edes Enderwin Herrera, joka tuli Lauri Jylhän tilalle erän lopussa. Se oli Tiikereiden toinen erätappio mestaruusliigassa tällä kaudella. Toni Kankaanpää oli Korsolaisten ”isähahmo” pitäen Korson Vetoa pystyssä lopun ratkaisevissa pisteissä.

Neljänteen erään palasi Romans Sauss ja aikaisessa vaiheessa erää myös Enderwin Herrera, joten Tiikerit pelasivat pääosan erästä ”ykkös-yleispelaajillaan”. Tilanteen 10-10 jälkeen Tiikerit veivät erää. Mm. viisi ässää auttoi ratkaisemaan erän kotijoukkueelle.

Petri Sainio, Korson Veto:

- Olen tyytyväinen siihen, että ”pakotimme” Tiikerit tuomaan ykkösmiehet kentälle. Kolmannessa erässä emme luovuttaneet, mikä oli huomionarvoista. Puolustuspelaaminen ja varmistuspelaaminen oli ehkä kauden parasta. Tuolla pelillä oltaisiin kaadettu monta joukkuetta. Tiikerit on vain niin kova ja etenkin libero Taichiro Koga. Saimme ensimmäistä kertaa erän Tiikereiltä. Pojat pitää saada jatkossa uskomaan omaan peliin. Sillä saadaan voittojakin.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Teemamme toteutui osittain ja osittain ei. Tästä tuli semmoinen ”jokaiselle jotakin –päivä”. Korso puolusti hyvin ja hyökkäyspelikin toimi ajoittain. Meiltä tämä ei ollut ihan hyvää peliä. Annettiin yksi pisteputki, jolla Korso vei kolmannen erän. Paljon virheitä, enemmän kuin kumpikaan olisi halunnut.

Hurrikaani voittoon ailahtelusta huolimatta

Hurrikaani-Loimaa otti Mohamed Alhachdadin johdolla kotivoiton Team Lakkapäästä 3-0 (25-23, 25-23, 25-18).

Kahdessa ensimmäisessä erässä Hurrikaani hallitsi mielin määrin peliä ja johti ottelua molemmissa erissä reilusti (11-3/1.erä) (12-7/2.erä), mutta menetti johtoaan erien lopuilla reilusti. Molemmissa erissä Lakkapää pääsi aina pisteen päähän, mutta Hurrikaani otti erät itselleen rutiinilla.

Kolmanteen erään Kasimir Vuorinen ja Dima Dolgopolov tuli kotijoukkueelta kehiin Ryan Jay-Owensin ja Mauri Kurpan tilalle. Lakkapää vaihtoi Joel Juurisen Arash Dosanjihiin ja Tuomas Hautalan kentälle. Lakkapää pelasi ottelun käyttäen kahta liberoa.

Kolmas erä oli tasaista aina tekniselle aikalisälle asti, mutta tämän jälkeen Lakkapään tekemät virheet siivitti kotijoukkueen selvään erä ja lopulta otteluvoittoon.

Matti Oivanen ja Karri Kutinlahti olivat kotijoukkueesta sivussa. Oivanen week-to-week, Kutinlahti 2 kuukautta.

Markus Kaurto oli Palokankaan kanssa ohella vierailta vahvassa vireessä. Hurrikaanilta Tuomas Koppanen otti lukuisia torjuntoja ja Mohamed Alhachdadi oli vahva hyökkäyspelissä.

Nicola Giolito, Hurrikaani:

- Pisteisiin täytyy olla tyytyväinen. Kentällä olleet pelaajat osoittivat, että meillä on hyvä ja laaja materiaali.

Normunds Veinbergs, Lakkapää:

- Kokonaisuutena hyvä peli niin tänään kuin eilenkin. Usko omaan tekemiseen heikko. Emme luota tekemiseemme ja se johtaa virheisiin, mitä teemme aivan liikaa.

Tuomas Koppanen:

- Omaan ja joukkueen tekemiseen olen tyytyväinen. Ansaittiin voitto tänään.

Markus Kaurto:

- Annetaan ilmaisia pisteitä liikaa. Taisteluilme oli todella positiivinen joukkueelta tänään. Vastustaja oli agressiivisempi erien ratkaisupalloissa. Oma peli vaipuu välillä liikaa pelin ulkopuolle, muuten OK.

Riennon vire jatkaa nousua

Liiga-Riento jatkaa yhä parempia otteitaan ja kaatoi sunnuntaina kotonaan LEKA-Volleyn 3-1 (25-20, 25-19, 23-25, 25-19).

Kaksi ensimmäistä erää mentiin Riennon tahtiin, ja etenkin Mike Chemos oli mies, jonka pysäyttämiseen ei löytynyt LEKAlta eväitä. Myös Joni Savimäki oli oivallisessa vedossa ja libero Lasse Kukkonen säesti 81% nostotehoilla palloa passarille.

Kolmanteen erään LEKA sai henkeä päälle ja taisteli sen itselleen 25-23. Johnson oli LEKAn puolella pelaaja, jota Riento ei meinannut saada kuriin. Vahvalla syötöllä kuitenkin Riento sai vaikeutettua LEKAn keskihyökkäystä ja laidoista tehot eivät riittäneet viemään peliä.

Neljänteen erään Riento sai hyvän alun ja ero säilyi loppuun asti. Mike Chemos jatkoi vahvaa hyökkäämistä (30/+19 58%) Savimäen avustuksella (17/+10 44%). Tänään kovassa vedossa oli myös keskimies Fred Musoni Riennosta (10/+8 60%).

LEKAn onnistujiin voidaan lukea keskimies nimeltä Kristopher Johnson (16/+10 58%). Mies tuli ihan omista korkeuksistaan, ja pallo lähti jyrkkään kohti Riennon puoliskon kenttää. Greg Petty (15/+5 44%) oli tutun kova syöttöruudussa, mutta Riennon vastaanotto hoiti vaikeat syötöt pääosin kuppiin.

Lauri Hakala, LEKA:

- Riento pelasi mielestäni parhaan pelin mitä olen nähnyt. Riento pelasi hyvin ja voitti ansaitusti. Alussa oltiin hyviä ja sitten Riento vastasi siihen. Riento teki vähemmän virheitä ja heillä oli parempi tappoprosentti ja hyökkäysindeksi.

Jani Säisä Riento:

- Tosi hieno! Tavallaan toiveena oli juuri tällainen peli. Leka on ollut kova joukkue läpi kauden. Pidimme vastustajaa ahtaalla koko ajan omalla pelillä ja painettiin menemään. Mitä viikolla paljon harjoiteltiin, niin se oli nyt pelissä hyvin mukana.