KoVe piinasi Hurrikaania loppuun asti

13.01.2016

Keskiviikon liigatuplassa Hurrikaani-Loimaa oli joutua KoVen uhriksi, Sastamalassa Lakkapäälle jäi saaliiksi yksi erävoitto.

Lakkapään saaliiksi jäi yksi erä Sastamalassa

Kauden kolmas voitto jäi vielä haaveeksi Team Lakkapäälle (2-15), mutta erävoiton verran se sai kuitenkin kiusattua VaLePaa (14-3) vieraskentällä: 3-1 (25-12, 25-27, 25-19, 25-22).

Tappio oli rovaniemeläisille jo 11 perättäin, edellinen voitto on kohta kolmen kuukaden takaa: 18.10. Liiga-Riennosta.

Ensimmäisessä erässä VaLePa huokui peli-iloa. Aloitussyötöt lähtivät painavina etenkin Jesus Chourion ja Andrei Levchenkon kädestä. Mikko Esko pyöritti mielikuvituksellista passipeliä. Lakkapää vastaavasti oli alussa kipsissä VaLePan kovan rynnistyksen edessä. Vastaanotto meni VaLePalle 90%-25%, hyökkäys 54%-27%. Erä päättyi 25-12 ja Lakkapää teki itse 4 pistettä loput tulivat VaLePan virheistä.

Toisessa erässä Lakkapää paransi roimasti peliään. Heidän vastaanottonsa tarkentui 64% ja hyökkäys terävöityi 61%. Lakkapää teki erässä vain 6 virhettä, kun VaLePa antoi vastustajalle virheillä 10 pistettä. Erän lopussa kotijoukkueelle sattui muutama harmillinen helppo virhe ja vastaavasti Lakkapään Peetu Mäkinen hoiteli tyylikkäästi ratkaisupallot. Erä Lakkapäälle 27-25.

Kolmannen erän alussa pukkipaitojen puristus jatkui ja erää edettiin tasaisesti. 10-11 tilanteessa Mikko Esko meni syöttämään, kaksi ässää ja kaksi pahaa ja VaLePa johti 14-11. VaLePa onnistui tässä erässä karsimaan hyökkäysvirheitä pois ja erä kotijoukkueelle 25-19.

Neljännessä erässä VaLePa antoi vieraille virheillä peräti 15 pistettä. VaLePan onneksi vastustajan hyökkäystehot pehmenivät tähän erään 24% ja erä VaLePalle 25-22.

VaLePa joutui pelissä koville helpon ensimmäisen erän jälkeen. Liekö ennakkoasenne ollut vähän löysä ja helppo ensimmäinen erä tuuditti pelaajat uskomaan, että voitto tulee kävelemällä. Kun vastustaja hiipi rinnalle ja ohikin, tuli kotijoukkueen pelaaminen väkinäiseksi ja alettiin pelätä virheitä.

Parhaana palkittiin Jesus Chourio 24/+12. Tappoprosentti oli 60, mutta virheitäkin hyökkäyksessä tuli. Hänen aloitussyöttönsä pysyi kovana, mutta varmana. Mikko Esko pyöritti hyökkäyspeliä mallikkaasti, maailmanluokan passeja. Jarmo Korhonen ja Elviss Krastins kantoivat suurimman vastuun vastaanotosta hyvällä menestyksellä.

Lakkapään parhaan palkittiin Peetu Mäkinen ansiosta. Koko ottelun hän pelasi hyvin, mutta erityisen hyvin erien ratkaisuvaiheet.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Ekassa erässä voitettiin oikeastaan kaikki mahdollinen. Painotin toiseen erään lähdettäessä että kaveri tulee varmasti paremmin. Kadotettiin keskittyminen mikä sitten näkyi pelissä. Peliin tuli hieman hidas tempo joka ei ole meidän peliä ja tuo sitten mukanaan vaikeuksia.

Normunds Veinbergs, PerPon päävalmentaja:

- Ei oltu valmiita ottelun alussa, Valepalla oli hyvä syöttö. Ryhdistäydyttiin kamalan ensimmäisen erän jälkeen joka lupaa jatkossa hyvää ja luo uskoa. Virheitä tulee nuorelle joukkueelle liika. Toisen erän hyökkäyspeliin olen tyytyväinen.

Korson Veto jäi hiukan vajaaksi

Hurrikaani-Loimaa nipisti lopulta voiton Vantaalla Korson Vedosta erin 2 - 3 (15 – 25, 25 – 20, 19 – 25, 22 -25, 13 - 15). Tappio oli vantaalaisille yhdeksäs putkeen, mutta piste tähän ottelumärään ensimmäinen.

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Lumo-hallissa Korson Veto jatkoi tammikuun alun kotiotteluputkea kohtaamalla Hurrikaanin Loimaalta. Hurrikaanilla oli ennen ottelua vasta takana tämän vuoden runkosarjassa 12 ottelua, joten pelivälineeseen oli aikakin ottaa tuntumaa.Toki Hurrikaanin tähdet ovat Mikasaa kohtuullisen paljon hakanneet mm. maajoukkueessamme joulun kahta puolen.

Korso aloitti kuitenkin loppukirin, kuten kapteeni Toni Kankaanpää lupasi, ja saaliina oli tämän vuoden ensimmäinen sarjapiste.

Otteluisäntänä oli tänään Steba Building ja pienen lumimyräkän keskeltä Lumon kuuluisille lauteille oli tullut 281 katsojaa. He saivat kyllä herkkua koko rahan edestä. Ottelu kesti yli kaksi ja puoli tuntia.

Ensimmäinen alkoi Korsolta hyvin ja se johti 3 – 1. Sitten erä kääntyi Hurrikaanille. Korson vastaanotto oli yössä ja Hurrikaanin torjunta oli kuin betoni. Tomi Mutka ekan erän pistekunkku. Toisessa erässä Korso sai pelihuumorin kuntoon. Antti Vallin tuli Karl Külaotsin tilalle ja nousi erän kunkuksi. Koko joukkue näytti parastaan ja erän sankari Antti ”Muse” Vallin päätti erän ässäänsä. Kolmannessa erässä nähtiin kovia taistelupalloja, mutta erä lopulta helposti Hurrikaanille pistein 19 – 25. Neljäs erä mentiin Korson johdossa tekniselle aikalisälle 14 – 11. Alpar Szabon hyvä syöttövuoro erän lopussa ja Toni Kankaanpään kovat ratkaisut ja erä hienosti Korsolle 25 – 22. Ja tämän vuoden ensimmäinen sarjapiste on varmistettu. Viides erä oli tasaista vääntöä, mutta pallo pyöri tänään vieraille ja Hurrikaani voitti viidennen erän 13 – 15 ja koko ottelun 2 – 3.

Otteluisäntä Steba Building palkitsi:
Korson Veto Alpár Szabon
Hurrikaani Eemeli Koukin.

Keskitorjuja Alpár Szabo, Korson Veto:

- Teimme selkeän comebackin. Olemme jälleen pelissä mukana. Liikaa vielä teemme helppoja virheitä.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto

- Olisi tänään ollut toinenkin piste tarjolla, jopa kolmekin. Pitäisi vaan uskaltaa passata tiukassa paikassa sinne mihin nenä osoittaa, mutta me opimme koko ajan lisää. Tästä on hyvä jatkaa ja käydä lauantaina Iskun kimppuun.

Yleispelaaja (hakkuri) Eemeli Kouki Hurrikaani

- Kyllä meillä pelaajilla on selkeä peiliin katsomisen paikka. Me olemme ammattilaisia ja meidän pitää pelata paremmin joukkueena. Annan tunnustuksen Korsolle, he pelasivat tänään joukkueena ja haastoivat meidät tosissaan. Oma tavoitteena on ottaa pysyvä paikka maajoukkueessa, kun siellä on nyt sukupolvenvaihdos käynnissä.

Päävalmentaja Nicola Giolito, Hurrikaani:

- Meiltä huono esitys tänään. Korso olisi jopa voinut voittaa tämän pelin. Joukkue ei ole vielä valmis, mutta nyt pääsemme harjoittelemaan yhdessä ja pelejä tulee tällekin viikolle jo kolme.

KoVe: Kankaanpää 17/+9, Szabo 16/+14, Mi.Määttänen 11/-3
Hurrikaani: Owens 15/-1, Kouki 12/+7, Shumov 10/+5