Seuraa meitä somessa:

KoVen tappioputki poikki

21.02.2016

Korson Vedon 17 pelin mittainen tappioputki katkesi sunnuntaina Raisiossa. Tiikerit olivat kovilla Rovaniemellä, mutta jatkoivat kauden puhtaiden pelien sarjaansa viidennen erän voitollaan

Etta - Isku 3-1

Lentopalloseura ETTA otti kauden toisen voiton Rantaperkiön Iskusta joulukuussa pelatun ottelun tapaan 3-1. Voitot runkosarjassa menivät siis 2-1 ETTA:lle, kun Isku oli 3-2 parempi syksyllä Tampereella pelatussa ottelussa.

Ottelusta saadut kolme pistettä olivat erittäin tärkeät pudotuspelien kotiedusta taistelevalle oululaisjoukkueelle ja samalla, kun samoista sijoista taisteleva Isku jäi nollille, niin asemat sarjataulukossa näyttävät tällä hetkellä hyvältä.

ETTA sai tylsytettyä viime ottelut vahvasti pelanneen Iskun nelospaikan hyökkäyksen hyvän torjuntapuolustuksen ansiosta ja Iskun nuoret laiturit sortuivat tekemään liikaa hyökkäysvirheitä. Ainoastaan tamperelaisten hakkuri Samuli Kaislasalo 27 +12 aiheutti ajoittain hyökkäyksillään päänvaivaa ETTAn valmennukselle.

ETTAn parhaana palkittiin keskitorjuja Markus Väisänen 11 +8, joka hyökkäsi tänään kovin tehoin, otti pari torjuntaa ja oli totutun vaarallinen syöttöruudussa.

Kotijoukkueen hakkurina aloitti Dean Bittner, joka antoi kuitenkin toisen erän alussa tilaa loukkaantumisesta toipuneelle Ville Sorvojalle. ETTAn kovimmat pistelukemat 20 +15 takoi jälleen yleispelaaja Eetu Pennanen, joka hyvän hyökkäyspelin lisäksi myös nosti pallot tarkasti passarille. Liberona pelasi nyt toisen ottelunsa putkeen Juho Rajala, joka oli myös hyvä vastaanotossa ja kaivoi muutaman tärkeän puolustuksen peliin.

ETTA jatkaa Mestaruusliigakauttaan lauantaina 27.2. klo 15:30, kun Korson Veto saapuu Urheilutalon hornankattilaan. Ottelussa esitellään yksi ETTAn jäsenseuroista ja tällä kertaa vuorossa on Kempeleen Lentopallo, joka on tuomassa paikalle kaikki 150 junioriaan. Hieno ottelutapahtuma odottaa siis vajaan viikon kuluttua!

Isku Jussi Heino:

- Fiilikset eivät ole missään nimessä hyvät. Olisimme tarvinneet kolme pinnaa tästä ottelusta ja tappio ei ole hyvä juttu meidän kannalta. Hyökkäysvirheitä tehtiin ihan liikaa ja varsinkin nelospaikan hyökkäys suli ihan kokonaan. Tiedän omastakin kokemuksesta, että alkaa turhauttamaan, kun pelaa tuollaista hyvin puolustavaa joukkuetta vastaan ja meillä olisi pitänyt pelata paljon kärsivällisemmin.

Samuli Kaislasalo:

- Ihan ok fiilis, kun kaksi viimeistä erää pelattiin jo ihan hyvin. Tappio tietenkin harmittaa! Me tehtiin tänään liikaa suoria hyökkäysvirheitä ja se oli syy tappioon.

ETTA Olli Kuoksa:

- Tänään oli vähän erilainen peli kuin meillä normaalisti. Pari viimeistä erää oli tiukkaa sideout taistelua ja olen todella tyytyväinen, että ne erät voitettiin. Niin kuin Jussi sanoi, niin Iskun nuorten pelaajien kärsivällisyys ei tänään riittänyt ja virheitä tuli liikaa. Hakkuriosastolla on vielä vähän raihnaisuutta ja se tekee pelistämme välillä vähän yksipuolista mutta pojat kuntoutuva kovaa vauhtia.

Markus Väisänen:

- Saatiin tärkeät kolme pinnaa. Ensimmäisessä erässä tehtiin liikaa hyökkäysvirheitä mutta loput kolme erää pelattiin vähemmillä virheillä. Isku nousi hienosti kolmannessa erässä taistelemaan voitosta mutta saatiin kuitenkin taisteltua siitäkin voitto oman hyvän peruspelaamisen ansiosta. 

Parhaat pelaajat
ETTA: Markus Väisänen
Isku: Samuli Kaislasalo

ETTA: Pennanen 20 + 15, Hakala 14 +6, Väisänen 11 +8, Kaksonen 8 +6
Isku: Kaislasalo 27 +12, Mäkinen 16 +5, Sinkkonen 8 +4
Torjunnat 8-10, ässät 6-5, hyökkäys% 42-40

LähiTapiolan pisteet
3 Pennanen Etta
2 Kaislasalo Isku
1 Väisänen Etta

Ottelutilasto

Loimu - KoVe 2-3

Sarjajumbon vierailu Kerttulassa muodostui Loimulle liian visaiseksi pähkinäksi. 17 peräkkäistä ottelua hävinnyt Korson Veto juotti isännille tappion karvasta kalkkia. Viisieräisen trillerin loppulukemiksi kirjattiin vierasvoitto lukemin 2-3 (21-25, 25-21, 26-24, 17-25, 13-15).

Urheilussa on vähän kiveen hakattuja totuuksia. Jokainen putki, puhutaan sitten peräkkäisistä voitoista tai tappioista, päättyy lopulta jossain vaiheessa. Kerttulan sunnuntai jää aikakirjoihin Korson Vedon karmaisevan tappioputken päätepysäkkinä.

Kuukausi sitten Kerttulassa suoraan 3-0-lukemin Loimulle hävinnyt KoVe oli nyt kuin eri joukkue. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa kollektiivisesti jalkoihin jääneet mustapaidat nostivat profiiliaan koko joukkueen tasolla. Kirsikkana kakun päällä oli yksilötason lahjakkuus, joka nosti päätään pelin kriittisimmillä kulminaatiohetkillä.

Loimu alisuoritti koko rosterinsa leveydeltä. Ainoastaan Ossi Rumpunen (30/+19, 1 ässä, 3 torjuntaa, vastaanotto 41%) voi olla tyytyväinen iltapuhteeseensa. Loimu-kippari joutui kantamaan isäntien laitasektorilla ylisuuren hyökkäyskuorman (48 passia). Muu oranssimusta rosteri jätettiin tylysti statistin rooliin.

Taistelu runkosarjan sijoista 5-8 käy tulikuumana. Joukkueiden väliset marginaalit ovat pienet, ja jokainen sarjapiste on äärimmäisen tärkeä. KoVe-otteluun ennakolta budjetoitujen kolmen pisteen vaihtuminen yhdeksi lohdutuspinnaksi on Loimulle erittäin harmittava takaisku.

Tuleva peleistä vapaa viikko tulee oranssimustille loistavaan saumaan. Fyysisiä kolhuja ja psyykkisiä vastoinkäymisiä kokenut joukkue pääsee lataamaan akkujaan ennen runkosarjan hetkistä loppurypistystä. Arvokkaita sarjapisteitä riittää jaettavaksi.

Avauserä antoi esimakua tulevasta. Kuukautta aiemmin hampaattomasti esiintynyt mustapaitojen laitasektori oli tällä kertaa eri maata. Kippari Toni Kankaanpää (16/+10, 4 ässää, 1 torjunta, vastaanotto 23%) ja nuori lahjakkuus Miro Määttänen (21/+11, 1 ässä, 4 torjuntaa, vastaanotto 38%) siivittivät vieraat pikaiselle karkumatkalle, joka riitti vaivattomasti erävoittoon asti.

Kakkoserä oli tasaista kissahiirileikkiä aina tekniselle aikalisälleen saakka. Sen jälkeen Loimu onnistui hivuttautumaan kuskin paikalle Rumpusen vahvan hyökkäyspelin siivittämänä. Tasoittava erävoitto oli lopulta ansaittu kiitos parantuneesta joukkuepelaamisesta.

Kolmas erä sujui isäntien komennossa. Loimu nykäisi jo ratkaisevalta tuntuneen 22-17-johtoaseman, jonka rajusti taistelleet korsolaiset onnistuivat kuitenkin kuromaan umpeen. Ratkaisu nähtiin lopulta jatkopalloilla KoVen unkarilaisen Alpar Szabon (6/+5, 1 torjunta) syyllistyttyä alkeelliseen hyökkäysvirheeseen.

Moni kuvitteli Loimun johtoaseman katkaisseen korsolaisten selkärangan, mutta toisin kävi. Edelliserässä hakkurina Antti Vallinin (13/+5, 2 torjuntaa) korvannut Karl Külaots (16/+13, 1 ässä, 1 torjunta) nousi mustapaitojen taistelun ruumiillistumaksi. Erän puolivälissä alkanut KoVen irtiotto kruunautui erävoitolla Kankaanpään torjuttua näyttävästi Verneri Vetriön (8/-2, 1 ässä, 1 torjunta, vastaanotto 61%).

Tasoittavasta erävoitostaan uskoa ammentaneet mustapaidat näyttivät jo kuittaavan otteluvoiton karattuaan neljän pisteen karkumatkalle. Tilanteesta 8-12 Loimu onnistui vielä nousemaan tasatilanteeseen 13-13 neloserässä sisään tulleen Daniel Vargasin (8/+8, 1 ässä) tehokkaan laitapelin myötä. Külaotsin kaksi peräkkäistä pistettä tuhosivat kuitenkin isäntien voitonhaaveet ja varmistivat korsolaisille psykologisesti maailmanmestaruuteen verrannollisen lopputuloksen.

Loimun rosterista ei noussut sateentekijöitä. Sentterit Ryan Meehan (12/+6, 1 ässä, 7 torjuntaa) ja Karri Sihvonen (7/+2, 1 ässä, 1 torjunta) saavat työnäytteistään puhtaat paperit. Vargasille tilaa tehnyt hakkuri Luis Arias (10/+2, 1 torjunta) aloitti lupaavasti, mutta katosi kuvasta ottelun edetessä.

KoVen keskisektorilla Lassi Nurminen (9/+3, 4 torjuntaa) veti hyvän iltapuhteen. Kolmannessa erässä passari Joel Laakson (2/+2, 1 torjunta) korvannut Akseli Haltia (2/+2, 2 ässää) oli omalla panoksellaan muokkaamassa ottelun käsikirjoitusta. Libero Ville-Erik Tarkiainen (vastaanotto 62%) hoiti vastaanottovelvoitteensa mainiosti.

Koven parhaana ansaitusti palkittu Miro Määttänen painotti joukkueensa identiteettiä. Nuori joukkue maksaa vielä pakollisia oppirahojaan.

- Mukava voittaa pitkästä aikaa. Jatkuva häviäminen on tietysti aina raskasta. Saatiin pitkä tappioputki poikki hyvällä pelillä. Tappioista huolimatta töitä on tehty tunnollisesti, ja ollaan uskottu parempaan huomiseen. Taistelua on vaan jatkettava, vaikka miten raskasta onkin. Ollaan vielä nuori joukkue, ja tekemisen laatu heilahtelee ymmärrettävästi. Tästä on hyvä jatkaa matkaa eteenpäin.

Loimu-kippari Ossi Rumpunen oli ymmärrettävän pettynyt sunnuntai-illan antiin. Oranssimustien pelissä riittää parannettavaa.

- Sama vanha synti jatkuu. Peli aaltoilee liikaa, kuten käytännössä koko kevätkauden. Tekemisessä ei ole jatkuvuutta. Tehtiin jällen liikaa tyhmiä virheitä, ja hävittiin helppoja palloja. Välillä peli kulkee paremmin, välillä huonommin. Tyhjä olo. Oma peli on saatava pian kasaan. Töitä riittää tulevalle viikolle.

KoVen päävalmentaja Petri Sainio kiitteli suojattiensa pitkäjänteistä työmoraalia, joka sai vihdoin ansaitsemansa palkinnon.

- Olo on tietysti helpottunut. Piinaava jakso on päättynyt, ollaan oltu tosi syvissä vesissä. Vaikka vaikeaa on ollut, luotto omaan tekemiseen on säilynyt. Tappioista huolimatta jätkien moraali on säilynyt korkeana. Tekemisen laatua on muutettu treeneissä, ja se kasvaa nyt korkoa. Laadukas perustekeminen riittää pitkälle tässä liigassa, taikomisen aika on Italian liigassa. Loimu ei ollut tänään parhaimmillaan, mutta se ei vie mitään pois voitostamme. On hienoa valmentaa tätä joukkuetta. Kovia jätkiä.

Pettynyt Loimu-luotsi Ismo Tuominen tiivisti karvaan tappion fyysisen ja psyykkisen alavireen summana.

- Korso pelasi pari erää tosi hyvin. Meillä peli hiipui, ja neljännessä erässä vastaanotto hajosi täysin. Laitahyökkääminen jäi liikaa Ossin harteille, ja keskipelaaminen oli liian satunnaista. Trendi huolestuttaa, tottakai. Tehtiin helppoja virheitä verkolla. Pakkovoiton leimaa ei pystytty käsittelemään. Jaloissa painoi, ja samalla myös päässä. Ajatus ei ollut mukana. Luis Arias aloitti hakkurina hyvin, mutta hiipui ottelun edetessä. Daniel Vargas tuli hyvin vaihdosta sisään.

LähiTapiolan pisteet
3 Määttänen KoVe
2 Külaots KoVe
1 Rumpunen Loimu

Lehdistötilaisuusvideo

Ottelutilasto

Team Lakkapää - Tiikerit 2-3

Team Lakkapää kärsi jo seitsemännen 2-3 (25-19, 17-25, 26-24, 16-25, 10-15) tappion lentopallon Mestaruusliigassa, mutta tällä kertaa tappio, joka tuli Kokkolan Tiikereille maistui jo pienoiselta voitolta.
Lelu sai tehdä täyden päivätyön johdattaessaan Tiikerit voittoon ja Lakkapään hakkuri Fredric Gustavsson osoitti olevansa lähes Lelun veroinen hakkuri, mikä on todella paljon todettu, kun verrokkina on Lelu.
Ottelun alku oli Lakkapään rallattelua ja se karkasi Gustavssonin hyvän pelin johdattamana 25-19 erävoittoon, mikä oli selkeä varoitus Tiikereille siitä, että illasta ei tule helppo.
Toinen erä alkoi Tiikereiden komennossa ja vielä teknisellä erätauolla Lakkapää oli 12-14 tappiolla ja pelissä kiinni, mutta sitten Tiikerit vei virheettömämmällä pelillä selkeän erävoiton.
Kolmaskin erä näytti menevän Tiikereille, sillä se johti erää jo 22-24, mutta Lakkapää nousi tasoihin ja eräpalloon Markus Kaurton ässäsyötöllä. Jouni Palokangas iski ottelun ensimmäisen sarjapisteen Lakkapäälle.
Neljäs erä oli jälleen alussa tasainen ja jälleen 14-14 tilanteen jälkeen Lakkapään peli romahti ja Tiikerit meni menojaan 16-25 erävoittoon.
Viides erä alkoi Lakkapään hallinnassa sen johtaen erää 3-1. Sen jälkeen Tiikerit vei erää ja Lakkapää oli koko ajan hieman perässä. Voittamaan tottunut Tiikerit vei viidennen erän lopulta 10-15.
- Kovan työn takana oli voitto. Hyvää teki pelata täysi peli, kun kaudella on niin vähän pelejä ja treenejäkin alla. Vastaanottopelimme oli ongelmissa, mihin ei ole kaudella totuttu. Pieni ero meidän eduksi syntyi ehkä maltillisemmasta pelaamisesta, kuvaili Lelu Ojansivu.
Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen antoi tunnustusta Lakkapäälle.
- Lakkapää ansaitsi kaksi erää, me ansaitsimme kolme erää, mitään ei annettu tai saatu ilmaiseksi. Uusi hakkuri on luonut ihan uuden joukkueen Lakkapäästä. Hyvä koitos, koska haluamme olla kovia kun tiukka paikka tulee. Kauden tavoite on kulta ja kaikkia pelaajia tarvitaan sen tavoitteen saavuttamiseksi, hän sanoi.
- Voittoakin tarjottiin, mutta kärsivällisyys taisi meiltä loppua hyökkäyksissä. Parempi fiilis kuitenkin kuin eilisen pelin jälkeen sanoi puolestaan Lakkapään Jouni Palokangas.
- Parempi taistelu kuin eilen, mutta hyökkäysvirheiden määrä on yhä taakkana. Piste toki lämmittää Tiikereiltä. Tiikerit ja Lelu varmaan toivat pienen lisäkipinän otteisiin, se näkyi osin myös yliyrittämisenä.

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää: Fredric Gustavsson
Kokkolan Tiikerit: Lelu Ojansivu

LähiTapiolan pisteet
3 Ojansivu Tiikerit
2 Koga Tiikerit
1 Gustavsson

Ottelutilasto

VaLePa - LEKA Volley 3-1

Lekan edellisellä vierailulla VaLePa voitti selvästi. Nyt molempien joukkueiden peli on kehittynyt ja asetelma peliin oli mielenkiintoinen. Kotijoukkueella oli jo varmasti mielessä keskiviikon kärkikamppailu ja Leka lähti hakemaan yllätysvoittoa sarjakakkosesta.

Lekan yllätysveto oli Aleksi Kössin valinta passariksi. VaLePa lähti peliin ykköskuusikolla.
VaLePa: M. Esko, Venski, Levchenko, Kunnari, Krastins, Chourio, Korhonen.
Leka: Kössi, Johnson, Lehtonen, Karinen, Petty, Taylor, Hakala

Ensimmäisessä erässä näytti, että VaLePa hallitsee peliä selvästi. Pukkipaidat puolustivat hyvin Lekan hyökkäykset. Kotijoukkueen vastaanottotarkkuus oli peräti 79% ja täydelliset vastaanotot 58%. Ongelmaksi muodostui runsaat hyökkäysvirheet, 7 hyökkäysvirhettä, 2 lyöntiä torjuntaan. Lekalla vastaavat luvut olivat 1+1. Tilanteessa 23-23 Olli Kunnari peippasi kutospaikalta, paippipeippi. Erän päätti Jesus Chourio painavalla syötöllä ja hyökkäsi ratkaisevan pisteen ykköspaikan hyökkäyksellä, 25-23.

Toiseen erään VaLePa sai karsittua hyökkäysvirheet, vain 2 virhettä. Lisäksi joukkue syötti 3 ässää. VaLePalle selvä erävoitto 25-15.

Pitkä erätauko kaiken muuttaa voi. Erän alussa Leka haki lisää torjuntavoimaa Eelis Karisen tilalle tuli 11 cm pidempi Antti Karttunen. Erän alkupuolen ässäsyötöillä Leka otti selvän johdon 4-11. VaLePan aikalisätkään eivät auttaneet, Leka jatkoi hurmoksellista peliä. Joukkue poimi pukkipaitojen pahoja hyökkäyksiä peliin. Ei edes tuplavaihto, jossa Stanislav Neviadomskyi tuli Mikko Eskon tilalle ja Antti Esko Chourion paikalle, auttanut ja Leka eteni erävoittoon 25-16.

Neljännessä erässä VaLePa pystyi jälleen pitämään fokuksen tässä pelissä. Joukkue piti koko erän muutaman pisteen johdon. Tilanteessa 22-19 Elviss Karstins väänsi harmillisesti nilkkansa. Timo Jokinen tuli hänen tilalleen ja Jokisen hyökkäys päätti ottelun 25-20.

VaLePan parhaana palkittiin libero Jarmo Korhonen. Palkinto meni oikeaan osoitteeseen, sillä Korhonen vastaanotti hyvin ja haki uskomattomia puolustuspalloja. Lekan tehokkain oli Jukka Lehtonen 13/+11, joista 3 ässää ja 4 torjuntaa. Joshua Taylor on kelpo hakkuri.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:
- Kolme pistettä mutta nyt mietityttää kuinka pahasti Elviksen nilkka vääntyi. Vastaanotto oikein hyvää mutta torjunnoissa jäi parannettavaa. Libero Jarmo Korhonen oli tänään paras pelaajamme. Nyt lähdetään keskittymään sarjakärjen kohtaamiseen tulevana keskiviikkona.

Lauri Hakala, päävalmentaja LekaVolley
- Hyvinä asioina, passari Kössi pelasi ensimmäisen täyden liigapelin hienosti. Valepan rutiini riitti hoitamaan pelin, kaverin ykköskuusikko on kova. Oman pelin kehittämistä jatketaan kohti kevättä, tasaisuutta tarvitaan.

Ä 8-8, SV 10-13, VO% 62-46, H% 46-38, T 3-8

LähiTapiolan pisteet
3 Korhonen VaLePa
2 Kunnari VaLePa
1 Chourio VaLePa

Ottelutilasto

Liiga-Riento - Hurrikaani 0-3

LähiTapiolan pisteet
3 Kurppa Hurrikaani
2 Kouki Hurrikani
1 Chemos Riento

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu
Mäsi / VaLePa

  Takaisin