Seuraa meitä somessa:

Kuortane kumosi WoVon ja HPK Pieksämäen

23.01.2017

Sunnuntain naisten liigapelit olivat kolmieräisiä kotivoittoja Kuortaneella ja Lopella.

HPK voitti Lopella

Liigakärlki HPK valmistautui keskiviikon CEV Cupin toiseen osaotteluun kukistamalla Pieksämäki Volleyn 3-0 (26-24, 25-17, 25-14).

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:


- Tämä ottelu oli meille valmistautumista keskiviikon CEV Cup -otteluun. Menimme aamulla nostamaan painoja ja yritimme nyt joitakin asioita pelissä eri tavalla. Olemme mielestäni valmiita pelaamaan keskiviikkona. Pelasimme aika säännöllisesti vastaanottavana ja torjuimme sekä syötimme myös aika hyvin. Pieksämäki taistelee liigassa pysyäkseen ja mielestäni heidän täytyy parantaa paljon. Jos he saavat virtaa, he voivat olla vaarallisia, kuten he olivat ottelun alun korkeissa palloissa. Sitten saimme torjunnan kohdalle ja pystyimme hallitsemaan peliä.

HPK-libero Anna Boricheva:

- En pysty sanomaan, että olin innoissani, kun valmentaja sanoi aamulla, että olen liberona tänään. No se oli hyvä mahdollisuus kokeilla ja haastaa itseä sekä keskittyä enemmän vastaanottoon ja puolustukseen. Ensimmäinen erä oli aika tiukka, kun meillä ei ollut aamuharjoituksia tänään, joten lämmittelimme siinä vähän. Toinen ja kolmas erä menivät mahtavasti. Itseni pitää tehdä vielä töitä, mutta varmasti olen liigan pisin libero. Olin valmis pelaamaan, mutta Luca sanoi, että pitää valmistautua pelaamaan myös keskitorjujana.

Pieksämäen päävalmentaja Viktor Circhenko:

- Huonosti meni. HPK on luonnollisesti hyvä ja tasaisempi joukkue. Meillä on aivan erilaiset tavoitteet ja pelaajat, joten olen tyytyväinen, että onnistuimme tosi hyvin ensimmäisessä erässä. Virheiden määrä oli aika samanlainen kuin HPK:lla. Toinen erä meni kymmeneen pisteeseen asti aika normaalisti, mutta sitten tuli taas aika paljon virheitä kaikilla osa-alueilla. Siihen peli ratkesi. Emme pystyneet vielä taistelemaan. Ehkä 3–5 vuoden päästä sitten.

Pieksämäen libero Jenni Matalamäki:

- Ensimmäinen erä taisteltiin ihan hyvin, mutta 24–24-tilanteessa loppui oma kovuus. Emme uskaltaneet enää ratkaista, vaan odottelimme vastustajan virhettä. Sitähän ei sitten tullut, vaan he veivät sitten erän. Se alkoi sitten näkyä toisessa erässä, kun se usko loppui jo kymmenen pisteen jälkeen. Tuli typeriä virheitä, ja niitä ei tarvitsisi tehdä näissä peleissä. Mielestäni meillä ei ole mitään paineita, kun ei ole enää mitään hävittävää. Jos lähdetään sarjakärkeä vastaan pelaamaan, sen pitäisi olla helppo tilanne. Pitäisi olla rohkeutta ratkaista ja haluta enemmän.

HPK - Pieksämäki Volley 3-0
26-24, 25-17, 25-14
HPK: Madsen 20/+18,Korhonen 13/+5,Mayfield 9/+5
Pieksämäki Volley: Klimova 9/+5,Tokarenko 9/+-3,Uglenko 7/+-5
Katsojia: 386

LähiTapiolan pisteet
3 Madsen HPK
2 Korhonen HPK
1 Klimova Pieksämäki

Ottelutilasto

Kuortanelaiset esittivät kauden parastaan WoVon kaadossa

Kuortaneen valmennuskeskuksen työt voittivat upealla esityksellä WoVo Rovaniemeltä suoraan kolmessa erässä. Joukkueen peliä tahditti mielikuvitusrikkaalla tavalla passari Veda Mansikkaviita, jonka yhteistyö erityisesti Yasmine Madsenin kanssa toimi tehokkaasti. Rovaniemeläiset pystyivät lähinnä kolmannen erän puolivälissä hätyyttelemään kotijoukkuetta, mutta tämän jälkeen opistolaiset tekivät ryhtiliikkeen, joka toi heille kolme sarjapistettä.

- Vastustaja oli tänään meidän pihdeissä koko ajan. Kolmannessa erässä meinasi pikkaisen tulla notkahdusta, mutta siitäkin me tultiin vielä voittoon. Nyt vietiin erät loppuun saakka, ja on opittu voittamaan. Meillä on ollut tällä kaudella samantyyppisiä pelejä paljon, aiemmin se on ollut paljolti yhdestä, kahdesta pallosta kiinni, mutta nyt tuli voitto. Vaikka, voitto on periaatteessa meille sivutuote, sillä tärkeintä on, että tytöt pääsevät koviin peleihin ja ymmärtävät millä tavalla ne voitot otetaan. Lisäksi heidän on ymmärrettävä, että se juttu on siinä työssä, mitä tehdään. Meillä oli tänään hyvä syöttöpeli. Mikäli joitakin pelaajia täytyy tänään nostaa esiin, niin Mansikkaviita pelasi passarina hyvin. Madsen totta kai, joka alkaa olla jo fyysinen sekä kova keskipelaajaa ja pelote monelle liigajoukkueelle. Hilkka Hujasen ja Petra Kasperin nostaisin vielä tältä päivältä esiin, kommentoi opiston vastuuvalmentaja Tapio Kangasniemi.

- Eipä tässä täydy muuta kuin olla pettynyt, myös omaan tekemiseeni kun en ole saanut joukkuetta siihen malliin kuin pitäisi. Pajalle pitää lähteä ja katsoa saadaanko siellä muutosta aikaan. Kyllä meidän täytyy tuo peruspelaaminen saada kuntoon. Ehkä siinä on hivenen valmennuksessa oiottu, on lähdetty liian hienoja juttuja treenailemaan eli siinä selkeä valmennuksellinen virhe, jonka kautta se on lähtenyt purkautumaan. Pelejä on vielä jäljellä, mutta paljon pitää vielä muuttaa, kommentoi WoVo Rovaniemen valmentaja Teemu Mäkikyrö.

Kuortane - WoVo Rovaniemi 3-0
25-22, 25-17, 25-21
Kuortane: Kokkonen 13/+9,Kasper 11/+7,Hujanen 10/+0
WoVo Rovaniemi: Kosonen 9/+1,Miilen 7/+1,White 6/+5
Katsojia: 112

LähiTapiolan pisteet
3 Madsen Kuortane
2 Kasper Kuortane
1 Mansikkaviita Kuortane

Ottelutilasto

  Takaisin