Kuortane nappasi voiton Mestosta

16.12.2015

Naisten Mestaruusliigassa ns. ulkopuolisena joukkueena kerran kaikki liigaryhmät kohtaava Kuortaneen tyttöjen maajoukkue voitti keskiviikkona Meston 3-1 (28-26, 25-14, 21-25, 25-9).

Mesto Tampereelta matkasi Kuortaneen opiston tyttöjen vieraaksi melkoisen sairas suman saattelemana, kahdeksalla pelaajalla. Kotijoukkueen kolmetoista torjuntapistettä ottelussa siivitti kotijoukkueen voittoon erin 3-1 (28-26, 25-14, 21-25, 25-9).

Avauserän alkua veivät vieraat, kunnes Kuortaneen Suvi Kokkosen iskupeli alkoi sujua ja näin erä tasaantui huomattavasti. Kuortaneen tyttöjen tämän vuoden joukkueen ensimmäinen erävoitto naisten mestaruusliigassa ratkesi vasta jännittävien vaiheiden jälkeen jatkopalloilla.

Toisessa erässä Kokkonen sai tukea hyökkäyksissä myös Vilma Ruuskalta, joka takoi toisessa erässä 8 pistettä. Mestolla oli puolestaan suuria vaikeuksia aloitusten vastaanotossa, eikä hyökkäyksiin saatu tarvittavaa tehoa, kun samalla Kuortaneen torjunta oli liekeissä, meni toinen erä selkeästi kotijoukkueelle.

Kolmannessa erässä sai Mesto ottelun juonesta kiinni ja vei joukkueen tasaisen suorituksen ansiosta kolmannen erän voiton.

Neljäs erä olikin sitten Kuortaneen koko joukkueen näytöstä kaikilla pelin osa-alueilla ja erän päätteeksi joukkue juhli näyttävästi ensimmäistä voittoaan naisten Mestaruusliigassa näyttävään tyyliin.

- Kyllä meidän sairastelut ovat vieneet joukkueen kokonaispanoksen aivan sekaisin. Kun viikolla ei ole harjoituksissa kuin 5-6 pelaajaa paikalla, ja avain pelaajat sairaana niin tulos oli juuri tämän näköinen. Meillä oli erityisesti tänään ongelmia aloitusten vastaanotossa ja vastustaja samalla torjui todella hyvin, kommentoi Meston valmentaja Viktor Circhenko.

- Olen tyttöjen puolesta onnellinen, kyllä tällainen voitto antaa nuorelle joukkueelle lisää itseluottamusta. Tänään meidän vahvuus löytyi torjuntapelistä, 13 torjuntapistettä ottelussa nakertaa varmasti aina myös vastustajan itseluottamusta. Mielestäni jäi kuitenkin vielä paljon parannettavaa peliin, mutta voitto on aina voitto ja sitä me nyt juhlitaan, kommentoi puolestaan Kuortaneen valmentaja Tapio Kangasniemi.

Meston (1-12) kahdeksan pelaajan joukkueesta keskipelaajat Essi Tukia (12/+9) ja Niina Aaltonen (8/+8) keräsivät parhaat tilastot. Hakkuri Johanna Siuro teki 15 pistettä, mutta tehotilasto näytti nollaa. Taru Alho puolestaan teki 12/-4

Kuortane napsi ottelussa 13 torjuntaa ja syötti 12 ässää. Suvi Kokkonen oli todella työllistetty saatuaan ottelussa 66 passia. Kokkonen keräsi tehot 22/+13. Vilma Ruuska teki 17/+13 ja Venessa Loukonen 13/+8. Passari Veda Mansikkaviita pelasi mainiosti.

Mestolle ottelu oli vasta kauden toinen Mestaruusliigassa. Aiemmin se hävisi LP Viestille 0-3.