Kuusamo aloitti ryöstöretken Kangasalla

10.04.2024

Naisten Mestaruusliigan toinen finaaliottelu pelattiin keskiviikkona Kangasalla ja siinä vierasjoukkue Pölkky Kuusamo otti toisen voittonsa sarjassa voittaen sen melko vaivatta erin 1-3. Hieman haluttoman oloisesti esiintynyt kotijoukkue saa uuden mahdollisuuden sarjan kääntämiseen heti huomenna torstaina kun sarja jatkuu niin ikään Kangasalan kotiottelulla.

Ottelun alku oli lievää vierasjoukkueen hallintaa ja se karkasi nopeasti 7-11 johtoon. Tuo parin pisteen etumatka kestikin lähes koko erän ajan. Tilanteessa 15-19 Arttu Keränen käytti kotijoukkueen toisen aikalisänsä mutta sekään ei auttanut ja heikoistakin passeista erinomaisesti hyökänneen Carlyle Nusbaumin johdolla Pölkky voitti erän lopulta Kangasalan pienestä loppukiristä huolimatta 22-25.

Toisen erän Kangasala aloitti pirteästi ja meni 6-2 johtoon ennen vierailijoiden aikalisää. Myös tämän jälkeen hyvin pelannut kotijoukkue piti parin pisteen kaulan kunnes Pölkky nousi tilanteeseen 13-12 jolloin puolestaan kotijoukkue oli pakotettu aikalisään. Sen jälkeen mentiinkin liki tasatahtia ihan erän loppuun saakka mutta jälleen Pölkyn rutinoituneet ulkomaalaiset näyttivät ammattimaisuutensa ja pitivät päänsä kylminä erän ratkaisuhetkillä ja erä Pölkylle lopulta 23-25.

Kolmanteen erään asteli varsin alistunut kotijoukkue ja tilanne oli hetkessä 1-5. Aikalisän jälkeen Kangasala kuitenkin hieman piristyi ja kohta tilanne olikin tasan 8-8. Sen jälkeen mentiinkin Kangasalan tahtiin ja selkeästi piristynyt kotijoukkue käänsi erän itselleen pelaten väliin sellaista lentopalloa mihin se parhaillaan pystyy. Erä lopulta kotijoukkueelle 25-18

Neljäskin erä alkoi kotijoukkueelta murheellisesti ja tästä kotijoukkue ei sitten enää kunnolla toipunutkaan. Helppoja virheitä tehnyt Kangasala oli koko erän melko aneeminen ja jälleen peliään parantanut Pölkky oli parhaillaan jo liki kymmenen pisteen johdossa. Pienen kirin sai Kangasala taas aikaiseksi mutta lopulta vierailija vei erän suuremmitta ongelmitta 18-25 ja koko ottelun siis erin 1-3. Sarja jatkuu siis heti huomenna torstaina Kangasalla.

Juulia Jäppinen, Pölkky :

- Hyvä fiilis nyt heti pelin päätyttyä. Kangasala syötti agressiivisemmin kolmannessa erässä ja se sekoitti hetkeksi meidän vastaanoton. Huomenna täytyy pitää fokus oleellisessa.

Sotiris Gkotsis, Pölkky :

- Ylpeä pelaajista. Pelin taso ei ollut ihan huipussaan koko ottelun ajan, ajoittain näkyi että paljon on pelattu ja keskittyminen herpaantui. Erien ratkaisuhetkillä olimme kuitenkin parempia kuin Kangasala ja se ratkaisi tämän ottelun.

Viivi Pyhäjärvi, Kangasala :

- Parempi peli kuin sunnuntaina Kuusamossa mutta silti jäi vähän niin sanotusti piippuun. Jotta pystymme vielä kääntämään sarjan on meidän on haluttava voittaa enemmän, lisätä agressiivisuutta sopivasti ja löydettävä peli-ilo millä parhaillaan pelaamme.

Arttu Keränen, Kangasala:

-Henkisesti paransimme paljon sunnuntaista. Heini (Ahtola) tuli hienosti sisään kolmoserässä ja muutenkin tuli onnistumisia. Henkinen puoli kun pysyy samana ja saamme parannettua taktista puolta samalla tavalla niin sarjan kääntäminen on vielä täysin mahdollista.

LP Kangasala - Pölkky Kuusamo 1-3
22–25, 23–25, 25–18, 18–25
Koti:Joki 16/+3, Rekola 13/+7, Pyhäjärvi 12/+5
Vieras:Nusbaum 16/+7, Jones 14/+13, Palmer 13/+4