Seuraa meitä somessa:

KyKy-Betset kova kotonaan, VaLePa vieraissa

08.10.2023

Miesten liigalauantain voittajia olivat KyKy-Betset kotonaan Karelian Hurmoksesta ja VaLePa Vantaalla Duckseista. KyKy oli kova syöttöruudussa, VaLePan voiton takuuna oli vahva hyökkäyspeli.

KyKy-Betset jyräsi syöttöruudussa – voittotili auki

KyKy-Betset avasi kauden pistetilinsä voittamalla kotonaan Karelian Hurmoksen 3-1. Hurmoksen vahva alku ei riittänyt Betonimiehiä vastaan. KyKy-Betset – Karelian Hurmos 3-1 (17-25, 25-21, 25-18, 25-19)

Ottelu alkoi Hurmoksen vahvalla pelillä kotijoukkueen vielä käynnistellessä konettaan. Joensuulaiset hyökkäsivät vahvasti ja käyttivät taitavasti KyKy-Betsetin torjunnan käsiä hyödykseen. Erän hahmoksi nousi joensuulaisilta Niko-Matias Puhakka, joka paukutti heti ensimmäiseen erään tehot 8/+7 tappaen palloa 73% teholla. Hurmos teki ensimmäiseen erään vain 4 suoraa virhettä, kun kotijoukkue KyKy-Betset teki niitä jopa 8.

Toiseen erään Betonimiehet tulivat uusilla jaloilla. Virhemäärät pysyivät melko samoina, mutta kotijoukkue alkoi hiljalleen saamaan torjunta-puolustuspeliään kuntoon. Puolustuksen jälkeinen hyökkäys oli kotijoukkueella 44% vierasjoukkueen 25% vastaan. Lisäksi erän hahmoksi nousi latvialainen yleispelaaja Romans Sauss. Hän paukutti erän puoleen väliin kolme peräkkäistä ässää, mikä oli yksi ratkaisun avain toisessa erässä.

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue jatkoi vahvoja otteitaan. Aivars Petrusevics oli hyökkäyspäässä vahva ja Betonimiehet loivat muuria verkolle. Syöttöruudussa löytyi useampi onnistuja ja ässiä kirjattiin erään yhteensä neljä. Virheitäkin toki nähtiin, sillä syöttövirheitä tilastoihin kirjattiin seitsemän kappaleen verran. Erässä kuitenkin Hurmoksen vastaanottoprosentti oli kotijoukkuetta parempi 59% KyKy-Betsetillä se oli 36%. Passari Joel Laakso kuitenkin sai luotua hyökkääjille hyviä hyökkäyspaikkoja.

Neljännen erän Hurmos aloitti vahvasti. He johtivat jo 5-1, mikä sai katsojan varmasti ajattelemaan, että peli venyy viidenteen. Kyyjärveläiset kuitenkin saivat taas juonen päästä kiinni ja tilanne olikin pian 8-8. Betonimiehet eivät enää antaneet vieraille mahdollisuuksia päästä taistelemaan erävoitosta vaan painoivat kaasua. Tilanne olikin pian 15-12, kun KyKy-Betsetiltä syöttämään pääsee Latvian maajoukkuehakkuri Renars-Pauls Jansons Jansons onnistui syöttövuorollaan tekemään kaksi peräkkäistä ässää. Hänen syöttövuorollaan tilanne oli pian 19-12, kunnes Hurmos onnistui kaventamaan. Vahvan pelin pelannut Aivars Petrusevics saa kunnian niitata ottelupallon kenttään ja erä Betonimiehille 25-19 sekä koko ottelu 3-1.

Niko-Matias Puhakka, Hurmos:

- Vastustaja oli selvästi parempi vastaanotossa ja syötössä. Siihen ratkesi tämän päivän peli. Kolmeen viimeiseen erään sai hyvän paineen kaveri syötössä. Siihen romuttui meidän hyvä startti. Syötössä jonkin verran tuli virheitä. Alkuun saatiin taktiikan mukaan hyökkääjiä pois.

Joel Laakso, KyKy-Betset:

- Kokonaisuutena peli sujui hyvin. Ensimmäisessä erässä ei päästy vauhtiin, mutta pelin edetessä päästiin. Vähän ehkä virheillä annettiin. Sen jälkeen kolme erää oli vahvempaa. Aluksi torjunta-puolustus haki vähän siinä kans. Tuli käsien välistä pisteitä ja paikat haki. Parani pelin edetessä. Vastaanotto oli riittävän hyvä, että voitettiin. Hurmos myös syötti hyvin, ei voi odottaa, että kaikki on täydellisiä.

Daryl Tay, Karelian Hurmos:

- Aloitimme todella hyvin. Taktiikka oli melko hyvä. Aloimme tehdä vastaanotossa virheitä ja KyKy-Betset alkoi pelaamaan rohkeammin ja aggressiivisemmalla syötöllä ja sen jälkeen olimme vaikeuksissa vastaanotossa ja passin kanssa. Tietysti jos meillä on hankaluuksia näillä osa-alueilla, on vaikeampaa hyökätä. KyKy-Betset tuli jokaiseen erään vahvasti, mikä sai katsojat kannustamaan vielä kovempaa ja pelistä tuli koko ajan vaikeampi. Yritimme saada otetta KyKy-Betsetin hakkurista, mutta hänellä on hyvä ulottuvuus ja hän kykenee lyömään torjunnan yli.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Ensimmäisessä erässä jalat olivat ehkä vähän jäässä ja epäonnistuimme torjunta-puolustuspelissä. Puhakkaan ei saatu otetta tänään, hän pelasi hyvän pelin. Muita pelaajia vastaan enemmän tai vähemmän onnistui peli. Liikaa omia virheitä tehtiin, erityisesti helppoja virheitä. Toisessa, kolmannessa ja neljännessä erässä syöttömme oli vahvempi. Vähennettiin syöttövirheitä. Nykyään lentopallossa pakko syöttää kovaa, jolloin syöttövirheitä tulee paljon. Tehtiin 20 syöttövirhettä ja 11 ässää. Olen todella tyytyväinen, kun saatiin kolme pistettä kotona. Liigassa ei ole heikkoa joukkuetta ja erityisesti jokainen joukkue on kotonaan kova ja täytyy taistella jokaisesta pisteestä.

Kyky-Betset - Karelian Hurmos 3-1
17–25, 25–21, 25–18, 25–19
Koti:Jansons 21/+11, Sauss 17/+9, Petrusevic 16/+10
Vieras:Puhakka 15/+8, Marttila 13/+2, Nikolaev 12/+6

MVP:t
Joel Laakso, KyKy-Betset
Niko-Matias Puhakka, Karelian Hurmos

PROlibero
Joel Andersson, KyKy-Betset

Katsojia 327

Ottelukuvat

Ottelutilasto

VaLePa otti rutiinivoiton Vantaa Ducksista

Vantaa Ducksin kauden ensimmäiseen kotiotteluun 7 .lokakuuta tuli vastaan viime kauden Suomen mestari VaLePa Sastamalasta. Ottelu kiinnosti yleisöä, jota Korson Lumoon oli saapunut peräti 460. Otteluisäntänä toimi NHP Yhtymä.

Vantaa Ducks - VaLePa 0-3 (21-25, 16-25, 20-25)

Uudistunut VaLePa osoitti heti, että pelaajiston uudistuminen ei ole heikentänyt joukkuetta ollenkaan.

Ensimmäisen erän alku tosin oli aluksi tasaista vääntöä, ankat jopa ottivat pienen johdon tilanteeseen 6-3. Sitten VaLePa otti kuskin paikan. Keskari Jacob Ekman syötti pari ässää ja tilanne oli nopeasti 7-10. Johdosta vieraat eivät sitten erän aikana luopuneet, vaikka Ducks onnistui vielä Kalle Katteluksen torjunnalla tulemaan tasoihin 19-19. Kattelus oli muutenkin erän ankkaonnistuja tehden peräti 7 pistettä. Erä vieraille 21-25.

Toisesta erästä ei ole paljon kerrottavaa Ducksin kannattajille. VaLePan syötön vastaanotto oli hyvää ja hyökkäykset tehokkaita. Ankkojen hyökkäys ei puolestaan ollut riittävän terävää ja VaLePa puolusti tehokkaasti. Isännille tuli myös omia virheitä, joka teki vieraiden työn helpoksi. Kalle Katteluksen lisäksi keskitorjuja Iiro Seppänen teki hyvää työtä. Erä vieraille selvästi 16-25.

Kolmas erä oli aluksi ensimmäisen toisintoa. Ankat menivät hienoiseen johtoon, kunnes VaLePa sai pelinsä taas rullaamaan. VaLePan Aleksandar Andonovicin syötöt olivat ankoille myrkkyä erän puolessa välissä ja vieraat ottivat taas johdon. Erä taas vieraille 20-25.

Vieraat syöttivät muutenkin kolmen erään peräti 13 ässää ankkojen 2 ässää vastaan.

Ottelun parhaina otteluisäntä OMP-yhtymä Oy palkitsi VaLePasta Aleksandar Andonovic ja Ducksista Kalle Katteluksen.. Ottelun pro liberona palkittiin Eetu Pennanen.

Aleksandar Andonovic, VaLePa:

- Syöttöpeli oli tänään meidän puolellamme. Olen tyytyväinen omaan syöttöön ja vastaanottoon, hyökkäyspeliä voi vielä parantaa.

Kalle Kattelus, Vantaa Ducks:

- Kaverilla oli parempi syöttö ja vastaanotto, se ratkaisi pelin. Meidän hyökkäys oli ihan ok. Fiilikset ovat hyvät, kiva kun on vaihtelua porukassa, se piristää.

Valmentaja Janne Kangaskokko, VaLePa:

- Meillä oli tänään erittäin vahva hyökkäys, olen iloinen, että Aleksandar Andonovic onnistui. Syötimme hyvällä mentaliteetilla, olen tyytyväinen siihen, että uskallettiin syöttää kovaa. Tämä oli hyvä iltapuhde.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks:

“Tietyillä osa-alueilla onnistuimme ihan hyvin. Syötön vastaanotossa olimme selvästi jäljessä ja siinäkin, missä olimme hyviä kaveri oli napsun verran parempi. Kun kaveri tekee puolen erän pisteet suorilla syötöillä niin se on ihan liikaa”.

Vantaa Ducks - VaLePa 0-3
21–25, 16–25, 20–25
Koti:Kattelus 14/+10, Pavisevic 11/+3, Seppälä 6/+5
Vieras:Andonovic 15/+13, Sivula 14/+11, Ekman 13/+10

MVP:t
Aleksandar Andonovic, VaLePa
Kalle Kattelus, Ducks

PROlibero
Eetu Pennanen, VaLePa

Katsojia 460

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin