Seuraa meitä somessa:

KyKy-Betset piinasi VaLePan viiteen erään - Hurrikaani voitti kotonaan ja TUTO Volley Salossa

21.10.2023

KyKy-Betset oli lähellä viedä täyden pistepotin kotonaan VaLePasta, mutta lopulta hallitsevan mestari nousi 3-2 -vierasvoittoon Kyy York Areenassa. TUTO Volley puolestaan otti 3-0 -voiton Vantaa Ducksista Salossa, jonne miesten liigalentopallo palasi kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Hurrikaani-Loimaa puolestaan otti kotivoiton Hurmoksesta 3-0.

Kyyjärvellä taisteltiin pitkän kaavan mukaan – Valepalle kauden viides voitto

KyKy-Betset ja Valepa kohtasivat Kyyjärvellä. Tiukan taistelun päätteeksi vierailija Valepa onnistuu nappaamaan kaksi pistettä kotimatkalle. KyKy-Betset – Valepa 2-3 (25-20, 19-25, 25-23, 23-25, 10-15)

Ensimmäinen erä alkaa KyKy-Betsetin hallinnassa. Kotijoukkue johti 2-3 pisteen erolla, kunnes repäisi tilanteeksi 18-14. Tämä ei kuitenkaan hallitsevaa mestaria hetkauttanut, sillä he kavensivat tilanteeksi pian 20-19. Jo ensimmäisessä erässä päästiin näkemään kahden huippuhakkurin taistoa, kun KyKy-Betsetin Jansons takoi tehot 6/+4 ja Valepan Sivula 8/+5. Valepa teki erään 10 virhettä, jotka ratkaisivat ensimmäisen erän kyyjärveläisille. Lisäksi KyKy-Betset hyökkäsi tehokkaasti Jansonsin ja Aivars Petrusevicsin johdolla.



Toisessa erässä voimasuhteet kääntyivät Valepan hyväksi. Kotijoukkueen hyökkäystehot laskivat 33%, kun taas Valepan vastaavat olivat 46%. Vierailijat myös vähensivät virheiden määrää kuuteen. Sastamalaiset saivat myös hyvin puolustettua Betonimiesten Jansonsin hyökkäykset peliin ja käänsivät pallorallit hyväkseen. Erässä esiin nousi pisteiden valossa konkari Mikko Esko, joka onnistui tekemään 4/+4 tehot. Hän myös päätti erän lyömällä vastapallon kenttään.

Pitkän erätauon jälkeen nähtiin viihdyttävää lentopalloa. Erän johtaja vaihtui vähän väliä ja pallolle annettiin kunnolla kyytiä. Valepa johti erää jo 16-19, kun Guntis Atars turvautui aikalisään. Tästä tauosta pisteet valmentaja-Atarsille, sillä KyKy-Betset onnistuu kaventamaan 17-19. Romans Saussin syöttövuorolla isännät pääsevät tasoihin, mistä alkaakin tiukka taisto, kuka nappaa sarjapisteen taskuunsa. 23-23 tilanteessa Betonimiesten konkari Petrusevics näyttää takakentällä mallia ja puolustaa kovia lyöntejä peliin. Palloralli päättyy vieraiden verkkovirheeseen. Erä päättyy Urpo Sivulan sivurajasta leveäksi painuneeseen lyöntiin ja isännät onnistuvat nappaamaan sarjapisteen pelistä.

Neljäs erä ei kolmannen erän tapaan jättänyt ketään kylmäksi. Betonimiehillä oli paikkansa ratkaista peli neljännessä erässä, mutta sastamalalaiset olivat päättäneet viedä peli viidenteen erään. Neljättä erää mentiin pitkään pallon pomppiessa vuorotellen molemmin puolin. 22-22 tilanteen jälkeen Valepa kasvattaa johtoaan 22-24, minkä jälkeen Guntis Atars ottaa aikalisään, minkä jälkeen KyKy-Betset onnistuu vielä kaventamaan 23-24. Erän viimeisessä pallossa annettiin pallolle kyytiä, mutta lopulta Urpo Sivula niittaa pallon rajasta Betonimiesten kenttään.

Viidennessä erässä Valepa näytti kovuutensa ja karkasi 4-9 johtoon. KyKy-Betset turvautuu vaihtoihin: Kasper Pennanen Aivars Petrusevicsin tilalle. Myöhemmin Manu Asikanius pääsee vielä syöttämään Colin Lovejoyn tilalle ja hänen syöttövuorollaan tilanne kaventuu 8-11. Valepa kuitenkin onnistuu pitämään johtoasemansa ja peli päättyy Urpo Sivulan ässään. Valepa paransi pelissä koko ajan syöttöään ja sille kirjattiin pelissä jopa 13 ässää.



Urpo Sivula, Valepa:

- Hyvä peli. Kyky oli kova tänään, joten kaksi pistettä on hyvä suoritus meiltä. Jansons oli kova tänään. Häntä oli hankala pysäyttää. Pieniä juttuja pitää vielä meidän pelissä hioa, muuten olen ihan tyytyväinen peliin. Vaikeista hetkistä pystyttiin nousemaan. Syöttö ja hyökkäys alkoi löytymään pelin edetessä. Aina voisi pelata paremmin, ikinä ei saa olla liian tyytyväinen.

Renars-Pauls Jansons

- Oli hyvä peli tänään. Molemmat joukkueet taisteli. Jätkät teki parhaansa. Oma peli oli aika hyvää, hyökkäyksessä meni hyvin. Tuntui hyvältä. Olin viikolla sairaana, mutta se ei estänyt minua pelaamasta hyvin. Minä ja Joel kommunikoimme hyvin, luotamme toisiimme.

Janne Kangaskokko, Valepa:

- Tasainen vääntö oli. Meillä oli vähän hankaluuksia torjunta-puolustuksessa. Syötössä saatiin tehoja. Välillä oli pelin aikana tukalaa, mutta maltettiin. Syöttöön ratkesi. Saatiin tehoja siihen ja sitä kautta ässiä. Torjunta-puolustusta pitää parantaa. Mesko oli meidän paras torjuja tänään. KyKy-Betsetinn hakkuri pelasi älyttömän pelin. Tuli katolta koko ajan ja silloin on hankala torjua. Leinosen tulo laajensi hyökkäysarsenaalia. Toisen erän aikana löytyi Ekmanin kanssa tempo. Vastaanotto kehittyi pelin aikana. Tämä oli todella tiukka peli, palloa lyötiin kunnolla. Viihdyttävää lentopalloa.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Molemmat joukkueet keskittyi syöttöön. Ensimmäisessä erässä oltiin parempia. Jokaisessa erässä Valepa paransi syöttöään. Syöttöön ratkesi tänään. Laitahyökkäysvoima molemmilla riittävää, joten syöttö ei voi pehmetä. Molemmat liberot Eetu Pennanen ja Joel Andersson pelasi erinomaiset pelit. Torjunta-puolustusta pitää meidän kehittää, taktiikka oli kuitenkin myös ok tänään. Helppoja virheitä ei tänään niin tullut. Aikalisällä muistutin taktiikasta.

Kyky-Betset - VaLePa 2-3
25–20, 19–25, 25–23, 23–25, 10–15
Koti:Jansons 29/+21, Petrusevic 17/+6, Berg 10/+7
Vieras:Sivula 29/+19, Leinonen 18/+5, Esko 9/+9

MVP:t
Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betset
Urpo Sivula, Valepa

PROlibero
Joel Andersson, KyKy-Betset

Katsojia 369

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Hurrikaanille puhdas voitto Hurmoksesta kotiavauksessa


Hurrikaani Loimaa - Karelian Hurmos 3-0
26–24, 25–15, 25–20
Koti:Häyrinen 17/+10, Rahko 10/+6, Haapaniemi 9/+6
Vieras:Nikolaev 10/+2, Korhonen 8/+3, Marttila 6/-4

MVP:t
Eetu Häyrinen, Hurrikaani
Matias Korhonen, Hurmos

PROlibero
Troy Gooch, Hurrikaani

Katsojia 963

Ottelukuvat

Ottelutilasto

TUTO Volleylle puhdas 3-0- voitto Salon Superlauantaissa

Keskiviikkona viiden erän maratonkamppailun Vantaalla pelanneet TUTO Volley ja Vantaa Ducks kohtasivat nopealla syklillä uudestaan lauantaina. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti Salohallissa, johon turkulaisryhmä vei kotiottelunsa Superlauantain huipennuksena. Edellisen kohtaamisen tavoin marginaalit joukkueiden välillä olivat hiuksenhienoja, tällä kertaa TUTO Volley pystyi kääntämään tiukat tilanteet edukseen, putsasi pöydän Salossa ja otti täyden pistepotin suoraan erälukemin 3-0 (25-23, 26-24, 25-22).

Ducksin parhaana palkittu Joona Väänänen

- Totta kai pettyneet fiilikset, meillä oli joka erässä mahdollisuudet voittoon, mutta emme pystyneet tarttumaan niihin. Mitä pidemmälle erät menivät, sitä helpommin päästimme pelistä irti. Tänään pallo pomppi molemmilla puolille ja meillä oli vaikeuksia katkaista eriä. Ei todellakaan olla tyytyväisiä tähän.

TUTO Volleyn parhaana palkittu Ville Sihvonen

- Salohalli oli hyvä halli pelata ja väkeäkin mukavasti. Totta kai kokemusta nostatti voitto ja kolme pistettä. Täytyy kompata Joonaa sen verran, että saimme erän lopun pisteet helpommalla, kun kaveri jeesasi. Ei ole meillekään vielä rutiinia voittaa noita kovia paikkoja, niitä voidaan vielä parantaa. Tänään ne kääntyivät meille ja hyvä niin.



Ducksin päävalmentaja Juho Rajala

- Harmittaa kuin pientä oravaa. Emme ole ehtineet fiksata vielä kaikkia asioita omassa pelissä ja sitten, kun saa yhden asian korjattua tulee uusi asia tilalle. Tänään TUTO Volley pelasi fiksusti meitä vastaan ja laittoi meidät suorittamaan, eikä meillä erien lopussa riittänyt. Täydet saumat oli viedä peli, mutta kun ei maistu, niin ei maistu. Numerot kertovat totuuden. Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan tosi hyvä.

TUTO Volleyn päävalmentaja Jani Niskakangas

- Viime pelissä Ducksia vastaan oltiin huolimattomia ja nyt saatiin virhemäärää pudotettua, siinä oli selkeä muutos. Laitettiin Ducks suorittamaan, eikä hölmöilty omilla virheillä Hyökkäys toimi ok ja oltiin riittävän kärsivällisiä. Alkulämpöön asti katsottiin, pystyykö Rastamo pelaamaan, mutta irvisti sen verran, ettei otettu riskiä. Salohalli oli mukava paikka pelata.

TUTO Volley jatkoi keskiviikolta tutulla kolmen keskitorjujan taktiikalla, sillä hakkuri Alek Rastamo oli edelleen sivussa kokoonpanosta ja häntä paikkaamaan kummulle asteli Roope Keskinen. Ottelun alkumetreillä johtoasema vaihteli tiuhaan joukkueiden välillä. Ducksilta iskussa oli hakkuri Milutn Pavisevic ja hänelle taustatukea läpi pelin tarjoili Kalle Kattelus. TUTO Volleyn tehot lepäsivät Tuomas Siirilän ja William Groffierin varassa. Periodin edetessä myös Keskinen heräili uuteen rooliin. Erän viimeisten pisteiden kohdalla tasainen taistelu kääntyi turkulaisten eduksi, kun Ducks teki ratkaisevilla hetkillä virheitä.

Toisen erän alkua värittivät pisteputket verkon molemmin puolin TUTO Volleylta onnistumisista vastasivat Groffier ja keskipeliään herätellyt Tatu Vuorenmaa. Ducksilta vahvoilla olivat Henrik Porkka ja Lauri Vanhanen. Erän puolivälissä Ducks nyppäsi muutaman pisteen kaulan, mutta TUTO Volley nousi nopeasti rinnalle keskikaistalta tykitelleen Lauri Lehtosen johdolla. Viimeisillä hetkillä turkulaisryhmä oli niukasti, mutta riittävästi ankkalaumaa edellä ja otti toisen erävoiton taskuunsa jatkopallojen jälkeen.

Pitkä erätaukokaan ei pelin asetelmia merkittävästi muuttanut, vaan joukkueet etenivät tulostaululla pitkään rinta rinnan. Puolenvälin krouvin jälkeen TUTO Volley alkoi tarrata hennolla otteella voiton syrjään kiinni, kun Groffier takoi palloa lattiaan Vuorenmaan säestäessä. Vantaalaisvieraat eivät luovuttaneet taistelutta, vaan nousivat Pavisevicin johdolla vielä loppuhetkillä tasoihin, mutta TUTO Volley oli erien loppuhetkillä Salon illassa rautaa ja ottelu päättyi Vuorenmaan nappaamaan torjuntaan.

TUTO Volley - Vantaa Ducks 3-0
25–23, 26–24, 25–22
Koti:Groffier 16/+7, Vuorenmaa 11/+10, Keskinen 8/+5
Vieras:Pavisevic 14/+2, Kattelus 12/+4, Vanhanen 10/+5

MVP:t
TUTO Volley: Ville Sihvonen
Ducks: Joona Väänänen

PROlibero
Ville Sihvonen, TUTO Volley

Katsojia 536

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin