Lakkapää ja VaLePa selviin voittoihin

27.10.2018

Team Lakkapää nappasi täydet pisteet Vantaalta Ducksilta ja VaLePa Sastamala Tampere kotonaan Ettalta.

Lakkapää kukisti helposti Vantaa Ducksin

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Team Lakkapää jatkoi siitä mihin se jäi viikko sitten ja vei ottelun erin 0–3. Rovaniemen taiturit hallitsivat pelin kaikkia osa-alueita ja veivät kaikki sarjapisteet mukanaan.

Ankkojen tahtotila ei ollut sillä tasolla, että voitto olisi tällä kertaa ollut otettavissa. Kolmatta erää johdettiin vielä 24 – 20, mutta Lakkapää tuli Tuomas Hautalan syöttövuorolla rinnalle ja sitten ohi. Uusi yritys on kuitenkin heti keskiviikkona, kun vieraaksi tulee Savo Volley. Yleisöä oli Lumon lauteilla 325 katsojaa. Otteluisäntänä oli Rakenne Tikka Oy.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Ankat lähtivät peliin kuusikolla Lankinen, Kankaanpää, Kaunisto, Nurminen, Vallin ja hakkurina Maciel. Liberona peliin lähti legenda jo eläessään Pasi Hyvärinen. Välillä ankat kävivät jo 11 – 9 johdossa, mutta Lakkapää tuli takaisin rinnalle. Lakkapään hakkurin McCarthyn ässän jälkeen ankkakäskijä Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 13 – 15. Macielin torjunnalla ankat tulivat tasoihin 17 – 17. Kankaanpään jäätyä Lakkapään ulottuvan torjunnan kynsiin Tuominen otti toisen aikalisänsä tilanteessa 19 – 22. Lakkapään käskijä Tuomi otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 21 – 24. Peetu Mäkisen lyötyä ankkatorjunnan käsistä Mikasan maisemiin ensimmäinen erä meni vieraille lukemin 21 - 25. Ankkojen peli ei vieläkään vapautunut.

Toinen erä alkoi Vantaa Ducksilta tahmeasti. Lakkapää laittoi torjunnan eteen ja Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 3 – 8. Aikalisän jälkeen ankat saivat otetta peliin ja tilanne oli ankkojen torjunnan jälkeen 7 – 9. Ankat saivat rikottua hyvillä syötöillään Lakkapään vastaanottoa. Juho Kaunisto oli ankka paikallaan torjunnassa. Tilanteessa 11 – 12 Tuomi otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Juho Kaunisto vain paransi ja tilanne jo tasoissa. Viiden pisteen takamatkalta ankat menivät 14 – 13 johtoon. Tuomi heitti Marttilan hakkuriksi McCarthyn tilalle. Marttilan syötettyä ässän otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 18. Kankaanpään tilalle tuli Leo Jack ja Vallin vaihtui Rissaseen. Lakkapää otti jo neljän pisteen johdon 16 – 20. Ankkojen voitontahto puuttui ja Lakkapää vei vahvalla esityksellään erän helposti 19 – 25.

Kolmas erä alkoi tahtoankka Kauniston kahdella tappolyönnillä. McCarthyn yliastuttua otti Tuomi erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 4 – 0. Kauniston torjuttua McCarthyn ja tilanteeksi 6 – 0 hän vaihtui Marttilaan. Kaunisto piti kuitenkin ankat pelissä, vaikka Lakkapää tuli kovaa päälle. Peetu Mäkinen myös lämpeni ja hän kavensi tilanteeksi 8 – 6. Hakkuri Marttilan syötettyä ässän oli tilanne tasan 10 – 10. Marttilan syöttövuorolla torjunta vain vahvistui ja tilanteessa 10 – 12 Tuominen otti erän toisen aikalisänsä. Lankisen torjuttua Mäkisen oli tilanne tasan 12 – 12. Korhosen lyötyä torjunnan yläkäsistä Lakkapää siirtyi 14 – 16 johtoon. Korhosen lyötyä pallon maisemaan siirtyi ankat johtoon 17 – 16. Macielin tyhjennettyä panoslippaansa otti Tuomi aikalisän tilanteessa 20 – 18. Tuomas Hautalan lyötyä leveäksi ankat johtivat jo 23 – 19. Hautalan syöttövuorolla Lakkapää hiipi iholle ja tilanteessa 24 – 23 otti Tuominen erän toisen aikalisänsä. Marttila tuo Lakkapään tasoihin 24 – 24. Macielin rajarikon jälkeen Hautala sai syöttää eräpallo ja jatkopallon Marttila naulaa Lumon parkettiin. Erä Lakkapäälle 24 – 26 ja koko ottelu vieraille lukemin 0 – 3.

Otteluisäntä Rakenne Tikka Oy palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Juho Kauniston ja Team Lakkapäästä Jani Sippolan

Yleispelaaja Juho Kaunisto, Vantaa Ducks

- Oltiin eka erä ihan unessa. Pitkän tauon jälkeen herättiin, mutta se ei riittänyt. Tämä oli toinen peli avauksessa Vantaa Ducksissa. Henkilökohtainen tavoitteeni on pitää kuusikkopaikka.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Pakko oli pitkällä erätauolla räjähtää ja kysyä, että mitä me pelkäämme. Arkuudesta on päästävä eroon, jos voittoja halutaan.

Passari Jani Sippola, Team Lakkapää

- Ei tullut helposti. Matkustaminen ottaa ainakin meikäläisestä mehut. Harvoin näkee sellaista nousua kuin meiltä kolmannessa erässä. Kyllä tämä Suomi selkeästi voittaa viime vuonna pelimaanani olleen Romanian olosuhteet.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Torjuntapuolustuspelaamisemme oli jälleen tehokasta. Syötöllämme saatiin tarpeeksi ankkojen vastaanottoa irti. Marttilan Jannella oli kova hinku kentälle ja kun Jasonilla on vähän vaisu vaihe, niin Marttila pelasi hyvän pelin. Matkustaminen kuuluu meidän rooliin ja pelaajien on vain se opittava. Bussissa voi tehdä muutakin kuin pelata kaksitoista tuntia pleikkaa.

VaLePa vahvasti voittoon

VaLePa osoitti vahvuutensa kotikentällä napaten kaikki kolme erävoittoa vierasjoukkue Ettan kiusaksi lauantai-iltana Sastamalassa: 25-16, 25-13, 25-23.

Mikko Esko pyöritti upealla ottellaa isäntien peliä ja sai taas hakkuri Arvis Greenestä oivan pallojen päättäjän. Vaikka Ettan syöttöpeli oli oivaa, ei Eskon peliä saatu sekoitettua. VaLePan hyökkäysprosentti oli mainio 53% vain yhdellä suoralla hyökkäysvirheellä. Ettalle niitä tuli 16.

VaLePa tuli peliin viikon ehjän harjoittelujakson jälkeen pirteänä ja hyvällä ilmeellä. Ensimmäisessä erässä Urpo Sivula otti kolme hienoa puolustusta takakentällä. Joukkue otti keskimiesten, Markus Kaurton ja Tommi Siirilän johdolla torjuntavaimennuksia ja 5 suoraa torjuntaa. VaLePa ei tehnyt erässä yhtään suoraa hyökkäysvirhettä eikä Etta saanut yhtään torjuntaa. Kun Etta teki torjuttujen hyökkäysten lisäksi 7 suoraa virhettä ei erän voittajasta ollut epäselvyyttä.

Toisessa erässä Etta esitti ajoittain maankuulua puolustuspeliään ja vähensi hyökkäysvirheitä. Joonas Jokela hyökkäsi peräti 71%:n teholla, mutta muiden hyökkäystehot jäivät kovin kehnoiksi. VaLePan passari Mikko Esko järjesti hyökkääjien kanssa taiturimaisia kombinaatioita. Lisäksi hän ehti puolustuspalloihin ja pystyi passaamaan hakupalloista. VaLePa pelasi edelleen ilman suoria hyökkäysvirheitä. 12-8 tilanteessa nähtiin pelin ehkä kauden näyttävin hyökkäys, Arvis Greene vetäisi nelospaikalta yli torjunnan neljään metriin hirmuisen iskulyönnin. Jopa jäyhän sastamalaisyleisön joukosta kuului riemunkiljahduksia ja epäuskoisia naurun pyrähdyksiä.

Kolmannessa erässä pukkipaitojen keskittyminen herpaantui ja otteisiin tuli huolimattomuutta. Erää edettiin tasaisesti kalkkiviivoille asti. Ottelun päätti ansiosta Arvis Greene 17/+14, hyökkäysprosentti 61 ei yhtään hyökkäysvirhettä ja 3 torjuntaa. Urpo Sivula parantaa kaiken aikaa. Upi on hyvä puolustuspelaaja ja hän osaa lukea peliä. Samoin Olli Kunnarin peli on piristynyt kauden edetessä. Mikko Esko alkaa palautua maajoukkueturneelta, tänään hienoja hakuja ja loistavia passeja vaikeista paikoista. Kaikkiaan koko joukkueen pelaaminen oli vapautunutta ja joukkueessa nähtiin iloisia ilmeitä onnistumisten jälkeen.

Anssi Hakala, Etta:

- Kukaan ei oikein ole pelannut hyvin näitä etelän pelejä. Hyvä asia on, että Mestaruusliigasta tulee tasainen. Ettan pitää onnistua joka osa-alueella, jotta voidaan otteluja voittaa.

Markus Kaurto, VaLePa:

- Torjunta puolustusta ollaan harjoiteltu viikko ja hyvin siirtyi harjoitus kentälle. Saatiin paljon hyviä kosketuksia.

Olli Kuoksa, Etta:

- Eskon Mikko on käsittämätön seppä. Syötöllä saatiin hyvin rikottua vastaanotto, mutta Mikko kaivoi pallot kaikista paikoista peliin ja Greene löi pallot lattiaan. Tarvitsemme kaikki pelaajat kentälle, jotta saamme tulosta aikaiseksi.

Radovan Gacic, VaLePa:

- Hyvä harjoitusviikko takana ja myös tulossa ensi viikolle. Olen tyytyväinen torjuntaan ja torjuntakosketuksiin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kun virheemme pysyvät alhaisina niin meitä on vaikea voittaa.

VaLePa Sastamala Tampere - Etta 3-0
25-16, 25-13, 25-23
VaLePa: Greene 17/+14, Kunnari 9/+7, Sivula 9/+5
Etta: Jokela 15/+4, Ronkainen 9/-4, Pennanen 7/+4