Lakkapää pääsi eroon nihkeydestä

03.01.2018

Team Lakkapää voitti Rantaperkiön Iskun nihkeän esityksen jälkeen erin 3-1 (25-23, 21-25, 25-17, 25-20).

Lakkapää nousi täydellä pistepotillaan kaksi sijaa sarjataulukossa, nyt neljänneksi. Se on yhden ottelun vähemmän pelanneen Sampo Volleysta kolmen pisteen päässä. Isku jatkaa yhdeksännellä tilalla pisteen viimeisestä pudotuspelipaikasta perässä.

´Ottelu oli tyypillinen Mestaruusliigan runkosarjan arkiottelu, jossa ei paljon lentopallon hienouksilla herkuteltu. Ottelun ratkaisuksi muodostui Lakkapään vastaanotto, joka tappioerän jälkeen koheni huomattavasti Miikka Lemolan tullessa peliin. Myös hakkuripelissä Lakkapää pääsi kahden erän hapuilun jälkeen huomattavasti lähemmäs Iskun vastaavaa, kun Casey Schouten sai koneensa lämpiämään. Sen sijaan Iskun parhaana ja koko kentänkin parhaana pelaajan hääri hakkuri Mika Mäntylä, jota Lakkapää ei missään vaiheessa saanut kuriin.

Ensimmäinen erä oli tasainen. Isku meni tekniselle aikalisälle 11-14 johdossa, kun Mika Mäntylä torjui Casey Schoutenin. Lakkapää puolestaan nousi tasoihin Matias Korhosen pahalla syötöllä ja ässällä 17-17. Tämän jälkeen erän ratkaisu tuli, kun Jouni Palokangas iski tappopallon nelospaikalta, syötti pahan ja puolusti pallon peliin Lakkapään mennessä kolmen pisteen karkumatkalle. Erän lopussa Matti Hietasen paha syöttö kavensi tilanteeksi 24-23, mutta seuraava syöttö lähti Lakkapään aikalisän jälkeen kohti Urkan päädyssä olevia mestaruusviirejä.

Toisessa erässä Isku jatkoi Lakkapään vastaanoton painostusta. Varsinkin leijasyötöt tuottivat Lakkapään vastaanotolle yllättävän suuria vaikeuksia. Niko-Matti Koskela tuli Schoutenin tilalle Lakkapään hakkuriksi tilanteessa 8-8. Isku meni Rami Rekomaan syöttövuorolla jo 10-14 johtoon ja tällä kertaa johto myös kesti erän loppuun saakka. Lakkapää teki helppoja virheitä ja vastaanotto jäi koko ajan kauas verkosta eivätkä Lakkapään keskipelaajat päässeet enää erän lopussa juhlimaan. Isku meni 14-20 johtoon Mäntylän torjuessa Jere Mäkisen ja erä oli käytännössä ratkennut.

Kolmanteen erään Lakkapää marssitti kentälle Miikka Lemolan, joka toi selkeästi ryhtiä ja tasoa Lakkapään sekä vastaanotto- että hyökkäyspeliin. Kun Schouten samaan aikaan paransi otteitaan, oli kolmas erä tutun näköistä Lakkapäätä. Lemola johti syöttöruudusta Lakkapään 3-0 johtoon, jota Isku ei saanut missään vaiheessa enää kiinni. Parhaimmillaan Lakkapää johti erää jo 20-12.

Neljäs erä oli tasainen erän lopulle saakka. Molemmat pelasivat hyvää side-out -peliä, jossa Iskua kannatteli Mäntylän lisäksi yleispelaajatTomi Mutka ja Matti Hietanen. Ottelu oli tasainen tilanteeseen 18-17 saakka, jolloin Miikka Lemola syötti ässän Iskun libero Tommi Roinisen edestä. Tämän jälkeen peli oli Lakkapään näpeissä, se hyökkäsi monipuolisemmin Iskun käyttäessä kuumaa hakkuria Mäntylää. Erän ja ottelun kulminaatiopiste oli, kun pitkän pallorallin jälkeen Mäntylä hyökkäsi ykköspaikalta, mutta tossu oli viivan päällä, pallo Lakkapäälle ja tilanne oli 23-19. Hietanen iski vielä pisteen ykkösrajasta, mutta Miikka Lemolan huippunoston iski Jouni Palokangas kenttään ja erän päätti Bobby Walshin torjuntapiste.

Lakkapään parhaana palkittiin keskipelaaja Danny Grant, joka hyökkäsi 88 prosentin tehoilla 14 pistettä. Toinen Lakkapään sentteri Bobby Walsh iski "vain" 10 pistettä 63 prosentin tehoilla, joten Lakkapään voiton avaimista ei jäänyt epäselvää. Kun pallo nousi, joukkue oli pitelemätön, kun pallo ei noussut, sillä oli vaikeuksia hyökkäysten päättämisessä etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Iskun ehdoton tähti oli Mäntylä, joka iski 20 pistettä 50 prosentin tehoilla ja otti vielä viisi torjuntapistettä.
Lakkapää teki ottelussa peräti 17 aloitussyöttövirhettä Iskun 8 vastaan. Ässät menivät Lakkapäälle 7-2, torjunnat 9-8, vastaanottoprosentit 65-57 ja hyökkäysprosentit 57-45.

Mika Mäntylä, Rantaperkiön Isku

- Meitä jo vähän parempaa. Rohkeutta tarvitsemme lisää erityisesti erien loppuihin. Syötössä hävisimme tänään vastustajalle selvästi. Oma peli tuntui tänään hyvältä.

Danny Grant, Lakkapää

- Tämä oli koko joukkueen voitto. Hyökkäyspelimme toimi etenkin keskeltä tänään. Omaan peliini olen tyytyväinen. Tämä oli tälle kaudelle minun piste-ennätykseni.

Oskar Muurinen, Isku

- Meidän peli oli tänään ailahtelevaa. Alussa saimme hakkurin kiinni. Tiesimme, että vastustaja hyökkää keskeltä. Siinä hävisimme reilusti. Tänään meidän kokemattomalla joukkueella ei ihan riittänyt tänään. Lopussa omien virheiden määrä kasvoi liian isoiksi.

Henri Tuomi, Lakkapää

- Tappioputken katkaiseminen oli tärkein asia. Toinen erä oli meiltä luokaton. Onneksi joukkue heräsi pitkällä erätauolla. Tarvitsemme tunnetta vielä lisää sekä treeneihin että peleihin. Keskarit sekä Palokangas pelasivat upean pelin.