Seuraa meitä somessa:

Lakkapää piiskasi Liiga-Rientoa

13.11.2016

Team Lakkapää esiintyi vahvasti kotonaan isänpäivänä, Siilinjärvellä Sampo ja Isku pelasivat hyvätasoisen ottelun.


Sampo Volley ja Isku järjestivät hienon lentisillan

Sampo Volley vei lopulta kaikki satrjapisteet erinomaisessa Mestaruusliigan sunnuntain ottelussa erin 3-1 (25-21, 25-19, 22-25, 25-21).

Isänpäivänä otteluun saapuneet 377 henkeä saivat nähdä erinomaista lentopalloa, kun sekä Sampo Volley, että Isku laittoivat hankalista lähtökohdista huolimatta kaiken peliin.

Iskun riveistä puuttui olkapäänsä loukannut ykköspassari Colotti ja Sammolta Eetu Häyrinen oli paria torjuntavaihtoa lukuunottamatta yhä sivussa. Sammolta puuttui kokonaan myös nilkkansa pyöräyttänyt keskitorjuja Pitkänen.

Pari ensimmäistä erää Sammon rauhallisuus riitti pitämään Iskun takanaan. Vierasjoukkue kyllä taisteli hienosti ja puolusti palloa lähes mahdottomistakin paikoista. Hyökkäys oli kuitenkin liikaa Sakari Mäkisen vastuulla.

Kolmannessa erässä Isku sai alkuun pienen etumatkan ja säilytti sen loppuun asti. Päätöserässä Sampo kuroi Iskun edun kiinni ja meni samantien ohi hyvän torjuntapelin turvin. Kaiken kaikkiaan loistavaa lentopalloviihdettä, pitkiä palloralleja ja näyttävää hyökkäyspelaamista.

Jussi Heino, Rantaperkiön Isku:

- Harmittaa vietävästi poikien puolesta. Tuollaisen pelin jälkeen 1-3 ja nolla pistettä. Joukkue taisteli, raatoi, tappeli, raastoi mutta ei. Pisteet meni tietysti oikeaan osoitteeseen, vahvempi joukkue voitti ja kaikki kunnia heille siitä. Ehdottomasti pelasivat hyvän, tasaisen pelin. Joka puolelta tuli palloa meille, eikä oikein missään vaiheessa päästy kiinni siihen, että miten pitäisi tehdä. Nyt piti vain yrittää kovasti.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

- Hieno peli oli, tämmöistä lentopallon pitäisi olla ja tämmöistä tiedettiin odottaakin. Isku on hyvä joukkue, hyvä puolustamaan ja pystyy lisäksi pelaamaan hyökkäyspäässä vähillä virheillä. Kaksi ensimmäistä erää me pystyttiin pelaamaan jatkopallot hyvillä tehoilla. Kolmannen erän puolivälissä meille tuli pieni notkahdus hyvästä vastaanotosta pelattaessa, se oli ainoa hetki kun hieman peli puuroutui. Neljännen erän nousu oli hyvä, vaikka aluksi näytti, että se jatkuu samanlaisena kuin edelliserässä. Sen kääntyminen torjunnan ja puolustuksen kautta oli hyvä asia. Torjuntapeli oli muutenkin ainoa, missä oltiin tänään selkeästi Iskua edellä. Erittäin hyvä peli minun mielestäni. Joukkueen puolesta korostan tuota peli-ilmettä ja taistelutahtoa, se on ollut viime aikoina valttikortti. Nyt harjoitellaan viikko ja sen jälkeen pelataan yhdeksään päivään viisi peliä.

LähiTapiolan pisteet
3 Raadik Sampo
2 Kaatrasalo Sampo
1 Mäkinen Isku

Sampo: Raadik 33/+24,Kaatrasalo 14/+12,Heiskanen 12/+6
Isku: Mäkinen 26/+19,Toiviainen 16/+7,Mäntylä 8/+3
Yleisöä 377

Ottelutilasto

Team Lakkapää piti Liiga-Rientoa pilkkanaan

TTeam Lakkapää antoi myrskyvaroituksen kaikille muille mestaruusliigajoukkueille. Jo toissa viikolla Oulussa voitto Ettasta Suomen Cupin ottelussa erin 3-1 antoi osviittaa sille, että Lakkapää on tulossa ja kovaa. Nyt sai Liiga-Riento kokea Lakkapään peli-ilon ja kovuuden voittamalla ottelun suoraan 3-0 (25-17, 25-12, 25-15).

Lakkapää aloitti kuusikolla Dosanhj, Brown, Lemola, Gustavsson, Walsh ja Palokangas, liberona Siliämaa ja pelasi käytännössä tällä kokoonpanolla koko ottelun. Liiga-Riento aloitti kuusikolla Louhela, Musoni, Garchet, Savimäki, Hedhili ja Muragngwa, liberona Kukkonen, mutta joutui pelin kuluessa käyttämään paljon pelaajavaihtoja yrittäessään saada peliä toimimaan.

Ensimmäinen erä oli tasainen tilanteeseen 9-9 saakka. Sen jälkeen Andre Brown iski kaksi ässää ja Lakkapää lähti omille teilleen. Joukkue johti jo 23-14 ennen kuin Riento sai kavennettua muutamalla pisteellä. Lakkapään parhaana palkittu ja huippupelin pelannut passari Arash Dosanhj torjui erävoiton 25-17.

Toinen erä oli Lakkapään hallintaa Riennon 1-2 johdon jälkeen. Robert Walsh torjui ja hyökkäsi Lakkapään 7-3 johtoon ja Jouni Palokangas torjui tilanteeksi 8-3. Tilanteesta 10-7 Lakkapää meni Fredric Gustavssonin painavien aloitussyöttöjen avustamana 14-7 johtoon ja erän loppu oli Lakkapään rallattelua.

Kolmannen erän alkua Riento johti alussa 7-10 lähinnä Lakkapään hyökkäysvirheiden ansiosta. Sen jälkeen Lakkapää tuli rinnalle ja meni saman tien menojaan antamatta Riennolle mitään aseita nousta peliin mukaan.

Lakkapään peliä kuvaa parhaiten iloisuus. Loukkaantumisesta toipunut Miikka Lemola hyvän pelin, passari Arash Dosanhj syötti ottelussa peräti 21 aloitussyöttöä, joista neljä ässää. Joukkue hyökkäsi laajalla rintamalla: Palokangas ja Gustavsson saivat 21 passia ja Lemola 13. Keskipelaaja Brown ja Walsh olivat virheettömiä, yhteensä 13 passia, joista 11 pistettä. Muutoinkin koko Lakkapään joukkue pursusi peli-iloa, kun vastaavasti Liiga-Riennolta ei mikään tuntunut onnistuvan. Riennon parhaana palkittiin Ville Louhela. Riennon Nelson Muragngwa oli kuitenkin joukkueen suurin urakoija 30 passillaan, joista hän teki 12 pistettä 40 prosentin tehoilla.

Lakkapää oli myös tilastojen valossa omaa luokkaansa. Se hyökkäsi 59 prosentin tehoilla Riennon 34 lukemiin verrattuna. Joukkueen vastaanottoprosentti oli 61, Riennon 33, torjunnat menivät Lakkapäälle 9-5 ja ässäsyötöt 8-0, mutta virheet menivät melkein tasan 16-17.

Riento, Ville Louhela:

- Oltiin kaikessa vastustajaa perässä. Vastaanotto oli tänään kauheaa. Annettiin vastustajalle liikaa tänään pisteitä. En ole varmaan koskaan kokenut näin rumaa tappiota.

Lakkapää, Miikka Lemola:

- Oltiin latauduttu hyvin peliin ja päästiin alusta asti peliin mukaan. Peli oli vapautunutta ja hyvällä hengellä mentiin. Erien puolessa välissä ratkottiin. Peruspeli riitti tänään voittoon.

Riento, päävalmentaja Jani Säisä:

- Vastustaja piti meitä pilkkanaan tänään. Tämän päivän pelissä ei ollut oikein mitään hyvää. Hyvän ja huonon pelin ero on tällä hetkellä järkyttävän suuri. Nostopeli on tällä hetkellä isoin ongelma meidän pelissä.

Lakkapää, päävalmentaja Normunds Veinbergs:

- Pojat halusivat pelata viikon tauon jälkeen. Syöttöruudussa oli isoin ero vastustajaan ja siihen ottelu ratkesi. Vastaanotto toimi todella hyvin Roopen johdolla. Heikkoa osa-aluetta ei tänään meidän pelistä löytynyt.

Parhaat pelaajat:
Lakkapää: Arash Dosanjih
Riento: Ville Louhela

LähiTapiolan pisteet
3 Dosanjih Lakkapää
2 Brown Lakkapää
1 Lemola Lakkapää

Team Lakkapää: Gustavsson 14/+7,Brown 13/+10,Lemola 9/+7
Liiga-Riento: Murangwa 14/+4,Louhela 6/+4,Hedhili 2/+1
Yleisöä 588

Ottelutilasto

  Takaisin