Lakkapää sulki Tiikereiden pudotuspelioven

02.03.2018

Miesten Mestaruusliigan pudotuspelijoukkueet ovat selvillä, kun Team Lakkapään 3-2 (25-19, 25-19, 23-25, 21-25, 16-14) -kotivoitto perjantai-iltana Tiikereistä tiesi kokkolalaisten mahdollisuuksien menemistä Vantaa Ducksin ohittamiseen.

Tiikerit joutuu sen sijaan taistelemaan kahden viimeisen pelin aikana liigakarsintojen välttämisestä eli Akaa-Volleyn ja Rantaperkiön Iskun takanaan pitämistä.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli Lakkapään ilottelua. Näytti siltä, kuin joukkue olisi päästetty pois pimeästä kopista ja joukkue silminnähden nautti pelaamisesta. Molempien erien alut olivat tasaisia, mutta ensimmäisessä erässä Lakkapään passari Joshua McKay peippasi joukkueen ensimmäistä kertaa kolmen pisteen 16-13 johtoon, jonka jälkeen Bobby Walshin syöttövuorolla Lakkapää rallatteli selkeään erävoittoon.

Toisessa erässä sama kaava toistui. Jouni Palokangas iski pitkän taistelupallon jälkeen joukkueensa 18-15 johtoon, joka piti loppuun asti Lakkapään ollessa kärsivällinen ja puolustaessa liberonsa Jeremy Daviesin johdolla jatkopallot peliin ja vielä voitokseen.

Pitkän erätauon jälkeen ottelun alkoi kääntyä Tiikereiden puolelle. Kolmas erä alkoi 0-3 Tiikerijohdolla Lakkapään uinuessa vielä pukukopissa. Lakkapää meni 9-7 johtoon McKayn verkosta lattiaan pudonneesta ässäsyötöstä, mutta Tiikereiden hakkuri Fredric Gustavssonin syöttövuorolla Tiikerit meni 10-14 johtoon. Lakkapää nousi vielä 18-18 tasoihin Bobby Walshin syöttöjen avulla, mutta erän lopulla Gustavsson otti tuttua roolia johtaen Tiikerit erävoittoon.

Neljännestä erästä näytti ensin tulevan tasainen taistelu, mutta tilanteen 5-7 jälkeen Lakkapää teki neljä hyökkäysvirhettä melkein putkeen antaen Tiikereille viiden pisteen johtoaseman. Lakkapään peli sekosi täysin hetkeksi ja Tiikerit kiitti ja meni jo 14-21 johtoon. Henri Tuomi vaihtoi kentälle passariksi Joel Juurisen ja hakkuriksi Niko-Matti Koskelan. Juurisen syöttövuorolla ja Jeremy Daviesin huimalla puolustuspelillä Lakkapää nousi jo 19-21 tilanteeseen ja paniikki oli puolestaan Tiikerileirissä. Jälleen kerran Gustavsson otti ohjat käsiinsä ja niittasi lopulta erävoiton Tiikereille.

Viidennessä erässä Lakkapää meni 2-0 johtoon Jeremy Daviesin puolustuspelin ja Miikka Lemolan ässän avulla. Gustavsson kuittasi nopeasti tilanteen ja Tiikerin meni hänen ässällään jo 2-4 johtoon. Tämän jälkeen pelattiin huimaa taistelupeliä koko loppuerä. Molempien joukkueiden liberot, niin Tiikereiden Niklas Breilin kuin Lakkapään Davies esittivät upeita puolustuksia. Erän ratkaisu saattoi tulla, kun Gustavsson iski tilanteessa 13-12 hieman leveäksi kakkospaikalta ja Lakkapää sai kahden pisteen johdon. Tiikerit nousivat kuitenkin vielä tasatilanteeseen 14-14, jonka jälkeen kentälle Palokankaan tilalle viidennen erän alun jälkeen tullut Gabriel Domecus iski pallon kenttään ja ratkaisevassa ottelupallossa Lakkapään parhaana palkittu Bobby Walsh torjui Gustavssonin.

Ottelun tasaisuudesta kertovat myös tilastot. Vastaanottoprosentit 42-47, ässäsyötöt 7-6, hyökkäysvirheet 22-21 ja torjunnat 8-9. Merkittävin ero syntyi hyökkäysprosentissa Lakkapään eduksi 51-40, mutta syöttövirheiden määrässä se oli Tiikereitä paljon huonompi luvuin 23-14.

Lakkapään libero Jeremy Davies pelasti monta pistettä joukkueelleen huikealla puolustuspelillä ja olisi ansainnut tulla palkituksi. Myös Tiikerilibero Niklas Breilin pelasi erittäin hyvin. Lakkapään Bobby Walsh iski keskipelaajalle huikeat lukemat 21/+13. Myös Miikka Lemola loisti Lakkapään riveistä. Tiikereiden kaikki kaikessa oli hakkuri Fredric Gustavsson pistein 29/+11. Myös passari Kalle Määttä pelasi entisellä kotikentällään hyvän pelin.

Kalle Määttä, Tiikerit

- Pudotuspelipaikka menetettiin tässä. Pari ensimmäistä erää olimme huonoja. Pitkällä tauolla saimme otetta kerättyä. Lopussa oli sauma ottaa kaksi pistettä, mutta tänään lopussa pomppi hieman kotijoukkueelle. Tämä oli näillä näkymin viimeinen pelini mestaruusliigassa.

Bobby Walsh, Lakkapää

- Tämä oli iso askel meille. Palasimme voittojen tielle. Olemme oikealla tiellä kohti pudotuspelejä. Emme osanneet kahden erän jälkeen odottaa Tiikereiden vahvaa otetta, joten he pääsivät peliin mukaan. Joukkue näytti henkisen voimansa noustuaan kahden haastavan erän jälkeen taistelemaan ottelun voitosta viidenteen erään.

Tapio Nissi, Tiikerit

- Alku oli tänään todella heikko. Kolmeen viimeiseen erään nostimme pelin tasoa etenkin puolustuspelin osalta. Tänään saimme yhden pisteen. Se voi olla vielä tärkeä. Pudotuspelit olivat minimitavoitteemme. Siihen emme tänä vuonna yltäneet. Hyökkäyspeliimme tarvitsisimme Gustavssonin lisäksi voimaa.

Henri Tuomi, Lakkapää

- Kolmas erä hävittiin Gustavssonin syöttövuoroon. Neljäs erä meni sitä sulatellessa. Hyvän heräämisemme saimme aikaseksi viidenteen erään. McKaylta todella hyvä peli, vaikka mies ei vielä ole täydessä kunnossa. Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä vahvaa tekemistä. Tämä oli todella iso askel oikeaan suuntaan edellisen ottelun jälkeen. Harjoituksissa tunnelma on ollut viime viikkoina vahva. Tekeminen siirtyi nyt myös peliin.