Lakkapään voittovire kestää

25.11.2017

Team Lakkapää otti lauantaina pohjoisen derbystä Oulusta jo kahdeksannen perättäisen liigavoittonsa, nyt sarjakärki ETTAsta. VaLePa puolestaan löi viime kauden finaaliuusinnassa Hurrikaani vieraissa, LEKA Volley puolestaan aiheutti Tiikereille jo yhdeksännen perättäisen tappion ja Vantaa Ducks nousi jännärissä kotonaan 3-2 -voittoon Akaa-Volleysta.

ETTAlle kauden ensimmäinen tappio kotisalissa

Lentopalloseura ETTA koki kauden ensimmäisen tappionsa kotisalissaan, kun Team Lakkapää haki voiton Oulusta tiukan taistelun jälkeen lukemin 2-3 (18-25, 25-18, 22-25, 25-17,13-15).

Kamppailu oli samalla ensimmäinen viisieräinen Oulussa tälle kaudelle.

Ottelussa nähtiin pitkiä palloralleja ja varsinkin vierasjoukkueen torjuntapeli oli vahvaa koko ottelun. Lakkapää onnistui tylsyttämään kotijoukkueen hyökkäyksen.

Kotijoukkueen hyökkäyspelin tähtenä hääri hakkuri Joonas Jokela rikkoen 30 pisteen rajan toisessa ottelussa peräkkäin (31/+18). Toiseksi tehokkain oli Antti Ronkainen (18/+2). Vierasjoukkueen tehokkaimpana pelaajana nähtiin totuttuun tapaan Casey Schouten 24/+14 keskitorjuja Robert Walshin säestäessä tehoin 14/+9.

ETTAn parhaana palkittiin Joonas Jokela ja Lakkapäältä Robert Walsh.

Robert Walsh:

- Raskasta, paljon matkustamista.

Henri Tuomi:

- Pelattiin kaksi ensimmäistä erää kauden parasta peliä. Sen jälkeen kaveri oli hyvä kaksi erää. Viides erä coinflippi, oltiin vähän aggressiivisempia.

Niko Haapakoski:

- Tahmeaa oli koko pelin ajan, tosin vastustaja oli hyvä. Ei oltu omalla tasolla.

Olli Kuoksa:

- Lakkapää tylsytti hyvin hyökkäyksemme ja oli tänään parempi joukkue.

LEKA Volley - Kokkolan Tiikerit

LEKA Volley löi kahdeksannen perättäisen tappionsa kärsineen Kokkolan Tiikerit lauantaina Kuopiossa 3-1 (27-25, 16-25, 25-22, 25-21).

1. erä LEKA:lla on pieniä muutoksia avauskuusikossaan, kun Heiskanen aloittaa liberona. Tiikereillä uusi passari ja hakkuri. Mielenkiintoisen ottelusta tekee myös se, että LEKA:n entinen valmentaja Tapio Nissi on tällä kertaa Kokkolan puolella. Tiikerit saa vahvan alun, kun vierasjoukkue menee jo 1-5 johtoon. LEKA:n peli on vielä pahasti hakusessa, kun Kaislasalon 1-paikan hyökkäys menee selkeästi yli. LEKA kärsii heikoista aloituksista. Savolainen ”naatiskelu” saa hieman juonesta kiinni, kun Kaislasalo kaventaa tilanteen 8-12 upean lyöntisarjan päätteeksi. Tilanteessa 12-18 LEKA:n valmentaja Jukka Tuovinen kutsuu joukkueensa aikalisälle. Tiikereiden hyökkäyspeli toimii loistavasti, kun taas LEKA:lla vastaanotto takkuilee. Tilanteessa 15-20 LEKA:n täytyy parantaa peliä taistellakseen erävoitosta. Studentian lentopallopyhätössä alkaa olla tunnelmaa, kun Redi Koci hassuttaa Tiikerin torjuntaa ja tilanteeksi 20-21. Tilanne käy intensiiviseksi hurjan pitkän pallorallin jälkeen joka lopulta ratkeaa Tiikereiden pelaajan rajanylitykseen. Tilanne on tasan 23-23 ja LEKA on osoittanut upeaa venymistä. Tiikereiden peli on alkanut ailahtelemaan. Kolmas eräpallo riittää LEKA:lle, kun Reijonen antaa soida korkealta ja kovaa. LEKA:lta erän parhaana Reijonen ja Tiikereillä Ofoha.

2. erä Erä alkaa tasaisesti. Tilanteessa 5-6 Tiikerien pelaajilla tulee tuomarin kanssa eripuraa kun piste tuomitaan LEKA:lle käsittelyvirheen vuoksi. Erä jatkuu side-out pelinä. Lankinen tarjoilee Kaisasalolle ja nelospuolelta löytyy tyhjää tilaa. Tilanteeksi 14-16. Myös paljon hyökkäyksissä mukana ollut Gustavsson hyökkää tilanteeksi 15-17. Tuovinen kutsuu joukkueensa aikalisälle tilanteessa 16-20. Seuraavan pisteen jälkeen Reijonen antaa tilaa nuorelle Henrik Porkalle. Myös Eelis Karinen otetaan vaihtoon ja tilalle tulee Jan Helenius. Teemu Lahden pitkä syöttöputki saa päätöksensä tilanteessa 16-25. Erä ratkesi LEKA:n virheisiin ja Gustavssonin huipputehoihin. Erän parhaana Gustavsson tilastoilla 12/+10.

3. erä Reijonen on vaihdettu takaisin Porkan tilalle. Erä alkaa jälleen side-out pelinä. Redi Koci paukuttaa upean ässän ja tilanteeksi 6-4. Tilanteessa 7-4 Nissi kutsuu joukkueensa aikalisälle. Myös Silventoinen on vaihdettu Heiskasen tilalle. Gustavsson jatkaa viime erän pommitusta ja Silventoinen on lentää selälleen puolustaessaan hänen lyöntiä. Tiikerit nousee tasoihin 9-9. Erä jatkuu viihdyttävänä ja Tiikerit osoittavat suurta taistelutahtoa. Vasta 18-vuotias Niklas Breilin hyppää jo katsomon puolelle, mutta seuraavassa hyökkäyksessä Helenius lyö tilanteen tasoihin 16-16. Molempien joukkueiden vastaanotto ailahtelee. Gustavssonin hyökkäyksiä on saatu kuriin ja LEKA menee 20-18 johtoon. LEKA takoo pisteitä, mutta vielä toinenkaan eräpallo ei tuo tulosta. Tilanteessa 24-22 Nissi kutsuu joukkueensa aikalisälle. Kaislasalo lyö kolmannen eräpallon vastustamattomasti ja lukemiksi 25-22. Koci erän paras.

4. Erä alkaa tasaisesti ja Tiikerit on jälleen kerran 5-6 johdossa. Loistavasti pelannut Gustavsson pyöräyttää nilkkansa erittäin ikävän näköisesti ja jalkaa joudutaan paikkailemaan hetken aikaa. Vaikuttaa siltä, että Gustavssonin peli on pelattu tältä erää. Tiikerit ottaa aikalisän tilanteessa 7-7. Tiikereiden vastaanotto kärsii pahasti ja LEKA menee 14-10 johtoon. Tiikereiltä erittäin huonoa tuuria että hyvin pelannut hakkuri joutuu seuraamaan loppupelin jalka paketissa kentän laidalta. Tilanteessa 17-14 LEKA vaihtaa Kocin kentältä Kariseen vahvistamaan vastaanottoa. Seppänen kaventaa eron rajulla nelospaikan hyökkäyksellä lukemiin 20-18. Leppälän komea ässä tuo Tiikerit jo tasoihin. Samalla Tuovinen ottaa aikalisän. Koci torjuu pallon kenttään ja ensimmäinen ottelupallo riittää LEKA:lle. Lukemat 25-21.

Jukka Tuovinen, LEKA:

- Ensimmäisen erän nousu oli upeaa. Vaikea sanoa miten peli olisi jatkunut ilman Gustavssonin loukkaantumista. Pitkiä palloja ja upeita yksilösuorituksia. Kolme arvokasta pistettä kovasti tasoa nostaneelta Tiikereiltä. Käytimme laajaa rintamaa kentällä.

Akseli Lankinen, LEKA:

- Puolustuspalloja kaivettiin hyvin ja pystyttiin kääntämään pitkiä palloralleja.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Gustavssonin loukkaantuminen oli todella synkkä uutinen. LEKA ei ollut missään vaiheessa ylivoimainen eikä mitään annettu ilmaiseksi. Loukkaantumiset ovat vaivanneet viime aikoina pahasti. Tällä viikolla oli ensimmäinen kerta kun pääsemme syksyn aikana harjoittelemaan 6 vastaan 6, mutta näyttää taas siltä että ensi viikolla miehiä on taas vähemmän.

Niklas Breilin, Tiikerit:

- Alku oli loistava, mutta harmittavasti hävisimme ensimmäisen erän. Hyvä taistelu ja harmittava loukkaantuminen Gustavssonilta.

Vantaa Ducks hukutti lopulta Akaan

Vantaa Ducks kaatoi lopulta lähes kolmituntisen thrillerin jälkeen vieraaksi tulleen Akaa Volleyn 3–2 (26–28, 25–17, 22–25, 27–25, 15-13). Ottelu oli kotijoukkueelle kolmas viikon sisällä, joten väsymys painoi jo ankkojen räpylöitä. Joukkueena voitetaan ja niin kävi nytkin.

Otteluisäntänä oli Rakenne Tikka Oy. Yleisöä oli lauantai-illan huumaa todistamaan tullut 405 katsojaa.

Akaa Volleyn paras pistemies Antti Poikela oli viikolla siirtynyt Ranskaan Cannesiin ammattilaiseksi, mutta hienosti Akaa Volleyn Lauri Tihinen oli koonnut rivinsä.Vantaa Ducks nousi sarjataulukossa voitollaan kahdeksanneksi.

Ensimmäinen erä lähti tasaisissa merkeissä. Akaa Volleyn kannattajat lietsoivat erinomaisella kannustuksellaan Akaata näyttämään parastaan. Joukkue palkitsi kannattajat ja johti ottelua tekniselle mentäessä lukemin 11 – 14. Akaa johti jo 16 – 18 ja sitten ankat saivat vireen päälle Kankaanpään syöttövuorolla. Tihinen Akaan päävalmentajana otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 19 – 18. Akaan Teemu Kuuselan syötettyä ässän Tuominen otti Ducksin toisen aikalisän tilanteessa 21 – 22. Ducksilla oli kaksi eräpalloa, mutta niin vain Akaa väänsi voiton torjumalla Kankaanpään kakkospaikalla 26 – 28.

Atte Kyrölän syötettyä toisessa erässä ässän tilanteeksi 7 – 5 oli Tihinen pakotettu ottamaan aikalisän. Ankat saivat koneen käymään kunnolla ja vahvalla pelillä mentiin tekniselle tilanteessa 14 – 9. Painopallotilanteessa 17 – 10 Akaa näki Sari Kolehmaiselta keltaisen kortin. Erä oli välillä ns. yhteen maaliin pelaamista, kun ankat johtivat jo 20 – 11. Erä lopulta helposti kotijoukkueelle lukemin 25 – 17.

Kolmas erä mentiin ankkojen tahdissa. Aina kuitenkin Akaa kiri rinnalle takaisin voimakkaan hyökkäyspelinsä ansiosta. Tekniselle mentiin Lassi Nurmisen onnistuneen paterin jälkeen tilanteessa 14 – 12. Akaa tuli välillä tasoihin, mutta joukkueen mentyä johtoon tilanteessa 18 – 19, otti Tuominen aikalisän. Akaan kannattajat huusivat: ”Kuka hukkuu, ankat” rytmikkäästi. Nurmisen jäätyä torjuntaan, otti Tuominen aikalisän tilanteessa 20 – 22. Tässä vaiheessa Akaan kannattajat olivat lähes hurmoksessa. Ja ankat hukkuivat kolmannessa erässä lukemin 22 – 25 Külaotsin jäätyä torjuntaan.

Akaa tuli kuululla toijalalaisella raivolla neljänteen erään. Pian tilanne oli 1 – 4 ja Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Akaa piti otteen vaikka Deliun tultua Magyarin tilalle Ducks nousi jo pisteen päähän tilanteessa 9 – 10. Tekniselle mentiin Akaan johtaessa 10 – 14. Ducks tuli jo tasoihin 16 – 16, mutta sitten Akaa nykäisi ja Tuominen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 16 – 18. Tihinen otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 22 – 23. Ja kyllä oli jännä erän loppu. Karl Külaots piti ankat pinnalla kovalla suorituksella vaativassa paikassa. Ja lopulta erä Ducksille lukemin 27 - 25.

Tilanteessa 6 – 4 viidennessä erässä Lauri Tihinen otti ensimmäisen aikalisänsä. Näin hän halusi vaikeuttaa Atte Kyrölän syöttövuoroa. Akaa otti eron kiinni ja Kankaanpään jäätyä torjuntaan otti Tuominen aikalisän tilanteessa 7 – 8. Ducksin torjuttua pistetilanteeksi 10 – 8 otti Tihinen toisen aikalisänsä. Mikkosen syötettyä ässän otti Tuominen erän toisen aikalisänsä tilanteessa 10 – 10. Erän lopussa Vantaa Ducks näytti kovuutensa ja Akaan kannatushuuto toteutui lopulta Akaan hukkumisella. Erä ankoille lukemin 15 – 13 ja koko ottelu erin 3 – 2.

Otteluisäntä Rakenne Tikka Oy palkitsi ottelun parhaana pelaajana Vantaa Ducksista Lassi Nurmisen ja Akaa Volleysta Joni Mikkosen

Keskipelaaja Lassi Nurminen, Vantaa Ducks

- Kolmas peli tällä viikolla näkyi tahmeutena. Joukkueena kuitenkin väännettiin voitto ja se on taas askel eteenpäin.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Jouduttiin vähän arpomaan millä kuusikolla kaveri lähtee. Kaaos oli meiltä pelin alku. Väsymys näkyi. Ei saatu tänään oikein tatsia torjuntapeliin. Yhtään peliä ei tällä tasolla tule helpolla. Deliun tulo käänsi pelin, kun Magyarin passitarkkuus ei ollut ihan kunnossa.

Yleispelaaja Joni Mikkonen, Akaa Volley

- Pikkusen harmittaa. Neljäs oli tulossa meille, mutta ei saatu laitettua sitä pakettiin. Fanit lämmittävät hyvällä kannustuksella. Kyllä tämä pelaaminen Mestaruusliigassa taas maistuu.

Päävalmentaja Lauri Tihinen, Akaa Volley

- Oli todella tasokasta peliä ja upeaa lentopalloa tarjottiin katsojille. Tinkimätöntä työtä pitää jatkaa ja tänäänkin oltiin jo lähellä kolmea pistettä.

VaLePa kuittasi pisteet Loimaalta

Hurrikaanin ja VaLePan väännöt Mestaruusliigassa ovat viime vuosina olleet El Classicon veroisia tapahtumia. Tällä kertaa tunneasteikolla päästiin korkeintaan keskivaiheille. Sastamalasta on yleensä saapunut Loimaalle pari bussilastillista äänekästä VaLePa-väkeä, joka on omalta osaltaan haastanut otteluissa HurriKlaanin melkoiseen kilpalaulantaan, Samoin kentällä on taisteltu viimeiseen mieheen eikä torikokouksilta tuomaripukin luonakaan oli aina vältytty.

Nyt oli toisin. VaLePa pelasi virkamiesmäisesti juuri sen verran kuin tarvitsi. Parikymmentä VaLePa-kannattajaa alkoi kuulua hallissa vasta eräpallotilanteessa. Myös kiimaisin taisteluvaihde säästettiin myöhempiin otteluihin.

VaLePa vei ensimmäisen erän lopulta selvin numeroin, vaikka pitkään edettiin lähes tasatahtiin. Thomas Douglas-Powell (9/+1) tasoitti kahdella ässällään tilanteeksi 18-18, mutta kolmas ässäyritys tyrehtyi virheeseen. VaLePan sankari oli Mikko Esko (6/+5), jonka syöttöputki kesti erän loppuun saakka. Hurrikaani ei saanut Eskon syöttöjä kunnolla ylös. Seurauksena oli kolme hyökkäysvirhettä ja kaksi palloa Tommy Carmodyn (13/+10) torjuntaan. Carmody päätti lopulta erän onnistuneeseen keskihyökkäykseen.

Toisessa erässä VaLePa vei peliä, kunnes tilanteessa 8-12 Lauri Rantanen vaihtoi Tapio Toiviaisen (4/0) DP:n paikalle. Vaihto piristi selkeästi kotijoukkueen peliä. Tapsa nosteli VaLePa-syötöt ilman virheitä Maksim Buculjevicin (1/+1) passattaviksi. VaLePa kiri johtoon Markus Kaurton (10/+7) reippailla iskuilla, mutta Matti Oivasen (7/+6) syöttövuoro toi Hurrikaanin jälleen tasatilanteeseen 18-18. Erän lopulla Hurrikaani teki kohtalokkaan virheen, kun syöttövaihdossa kentälle vaihdetut Matti Toivola ja Karri Kutinlahti (4/+1) yrittivät palata takaisin vaihtoon. Buculjevic unohti vaihtolaikan penkille eikä verkkotuomari Keijo Yli-Kivistö päästänyt häntä takaisin kentälle. Toivola oli ehtinyt vaihtua Ropposeen, joten tilanteessa 25-25 Hurrikaani oli vastaanottamassa VaLePan syöttöä ilman passaria. Helppo pinna sastamalalaisille, jotka pitivät edun itsellään erän loppuun saakka.

Kolmannen erän Hurrikaani pelasi syöttöpeliä lukuun ottamatta lähes virheittä. Vastaanottoprosentti oli 65, ja hyökkäyspeli toimi 62 % tehoilla. VaLePa jäi aseettomaksi Hurrikaanin vyöryttäessä kovilla syötöillään vieraiden vastaanottopeliä rikki. Max Staples (17/+7) hyökkäsi hurjilla tehoilla palloja pisteiksi ja oli rautaa myös vastaanotossa.

VaLePa lykkäsi kuitenkin luun kurkkuun neljännessä erässä. Se teki paljon syöttövirheitä ja oli edelleen vaikeuksissa vastaanotossaan, mutta silti Mikko Esko taikoi hyökkäyspaikkoja omilleen. Muut pelaajat kiittivät ja löivät palloa parkettiin. Myös torjuntapeli oli kolmatta erää tiiviimpää, ja Hurrikaani-hyökkäys jäi erässä viisi kertaa VaLePa-pelaajien käsiin.

Hieman hajuton ja mauton ottelu oli molempien joukkueiden hakkureille vaikea. Urpo Sivulalla (8/-3) ei ollut ns. pelipäivä ja Antti Ropposenkin (16/+2) tehot jäivät vaatimattomiksi. Max Staples oli Hurrikaanin laitapelaajista ainoa, joka, varsinkin kolmannessa erässä, pystyi tekemään pisteitä. Olli Kunnari (13/+5) ja Erik Sundberg (16/+4) väläyttelivät vain ajoittain. Isoin ero joukkueiden välillä olikin keskipelissä, jossa pari Carmody-Kaurto oli hyökkäyksissä monta astetta vahvempia kuin Hurrikaani-trio Shestak-Oivanen-Kutinlahti.

Sami Kurttila, VaLePa:

- Täällä Loimaalla syöttövastaanottopeli yleensä ratkaisee. Nytkin Hurrikaanin syötöt olivat tosi kovia, mutta onneksi meillä on Mikko Eskon kaltainen passari, joka haki pallot pelattaviksi. Hän auttoi meidät voittoon.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Omalla syötöllä saatiin mahdollisuus pärjätä. Myös vastaanotto toimi kohtuullisesti. Kaveri torjui ja puolusti kuitenkin tärkeimmillä hetkillä pisteet itselleen.

Markus Kaurto (VaLePan paras):

- Pelin taso heittelee meillä vielä liikaa, mutta pikku hiljaa se alkaa stabiloitua. Kunnon treeniviikko antoi mahdollisuuden tulla tänne hyvässä lennossa. Suorat torjuntapisteet olivat meillä tänään vastustajaa paremmat.

Max Staples (Hurrikaanin paras):

- Pelasimme suurimmaksi osaksi hyvin. Olemme kehittyneet torjunnassa ja puolustuksessa. Jatkopalloissa olimme VaLePaa jäljessä. Oma peli kehittyy koko ajan pitkän loukkaantumisjakson jälkeen paremmaksi.