Seuraa meitä somessa:

Lauantai sekoitti päätöspäivään melkoisen keitoksen

21.02.2015

Naisten liiigan runkosarjan päätöspäivään tuli monta uutta kulmaa, kun lauantain otteluissa Woman Volley nappasi pisteen LP Viestiltä ja OrPo hävisi Kuusamossa.

WoVo nappasi taas pisteen LP Viestiltä

Woman Volleysta (5. 10-11, 34 pist) tuli ainoa joukkue tämän kauden naisten Mestaruusliigan runkosarjassa, joka pystyi nappaamaan kahteen otteeseen pisteet sen voittajalta LP Viestiltä (1. 20-1, 58 pist).

Loppunumerot olivat Rovaniemellä 2-3 (17-25, 25-22, 19-25, 25-22, 5-15).

Napatulla pisteellä Woman Volley säilytti mahdollisuutensa nousta sunnuntain päätöskierroksella vielä vaikka kolmanneksi. Nyt joukkue on neljäntenä kaksi pistettä sen vieraaksi saapuvaa OrPoa perässä. Kuortaneella puolestaan sunnuntaina vieraileva LP Kangasala on pisteen päässä WoVosta. Tasapisteissä LP Kangasala on WoVoa parempi, samoin OrPo.

Ensimmäinen erä alkaa lupaavasti. Wovon torjunta-puolustuspelaaminen toimii, mutta pieni hermoilu hyökkäyksissä antaa Viestille etumatkaa. Viesti hyökkää vahvasti ja vie erän ässäsyötöllä tekniselle 9-14. Wovon vastaanotto ei toimi ja Viesti karkaa. Vastustajan syöttö on tehokas ja ero venyy jo 11-19 tilanteeseen. Erä päättyy 17-25, Viestin tehot olivat vain liikaa Wovolle.

Wovo aloittaa toisen erän pirteästi. Kuusikot pysyvät molemmilla joukkueilla samoina, mutta Wovo on saanut otteisiinsa selvää varmuutta, johto jo 6-3. Kotijoukkueen syöttömylly jyllää. Vastustajan vastaanotto haparoi ja Wovo kaivaa peliin mahdottomiakin palloja. Kärsivällisyys palkitaan ja 14-12 tilanteessa mennään tekniselle. Nelli Rantanen takoo pisteitä laidasta ja Amber Kaufman yllättää ässällä 17-13, Viesti joutuu turvautumaan aikalisään. Tasaista vääntöä on ja molemmat joukkueet lyövät pisteitä kovaa. Erä päättyy Jossun ässäsyöttöön 25-23.

Kolmas erä alkaa tasaisesti. Wovon torjunta toimii ja Viestin hyökkääjät saavat palloja takaisin varpailleen. Pihlajamäki ja Jokinen hyökkäävät keskeltä kovaa, eikä Wovo löydä heille pysäyttäjää. Viesti alkaa löytää jälleen vahvan hyökkäyksensä tilanteessa 12-14 mennään tekniselle. Teemu Mäkikyrö hakee herätystä passarin vaihdolla. Tahti ei muutu vaan Viesti jatkaa pyöritystä, tilanne jo 14-20 ja Wovo ottaa aikalisän. Erä päättyy 19-25. Wovo teki loppuun muutaman helpon virheen ja antoi erän mennä Viestille.

Wovo aloittaa terävästi 5-1 ja Viesti ottaa aikalisän. Kaisa Jokinen epäonnistuu kaksi kertaa peräkkäin, tilanne jo 7-1! Viesti saa pisteitä ainoastaan Wovon virheillä, silti kotijoukkue on vielä selkeässä johdossa 11-6. Laitahyökkäys toimii ja Johanna Pekkarinen lyö Wovon johdossa tekniselle 14-10. Nelli Rantanen on Viestille pysäyttämätön. Nuori tyttö takoo pisteitä kovaa tahtia ja erä etenee Wovon pienoisessa johdossa. Wovo jaksaa taistella ja vie erän nimiinsä 25-22.

Viides erä!! Nyt kysytään Wovolta uskallusta ja tahtoa voittaa! Wovo tekee ensin kaksi pistettä ja sen jälkeen Viesti tasoittaa ja karkaa ohi 2-4 tilanne Teemu Mäkikyrö ottaa aikalisän. 2-6 Wovo ei saa palloa kuolemaan ja Noora Rautio vaihdetaan passariksi. Wovo ei pääse peliin millään mukaan Viesti vie jo 4-9. Erä ja ottelupallo surullisessa tilanteessa 5-14. Ottelu päättyy 5-15, ei ollut Wovolla uskallusta viedä koko pottia.

Laura Pihlajamäki teki 12 pistettä LP Viestille ja ylitti samalla 2000 liigapisteen rajan. Anu Ennok puolestaan pelasi 100. liigaottelunsa.

Kaisa Jokinen, LP Viesti:

- Kyllä WoVoa vastaan on aina mukava pelata. Meidän joukkueella näkyi pieni keskittymisvaikeus pelin aikana, mikä vaikutti sitten erien tasoon. WoVoa vastaan lähdettiin kovalla syötöllä mikä sitten välillä toimi ja välillä ei. Vastustajakin pelasi hyvin ja töitä saatiin taas tehdä, että voitto WoVolta otettiin.

Nelli Rantanen, WoVo:

- Pallo tuntui osuvan tänään mukavasti käteen. Meillä oli hyvä laitatempo, mikä hajoitti Viestin torjuntaa ja monta kertaa pääsi lyömään yhden torjuntaa vastaan. Harmittaa tietty, että viides erä oli sitten täysin läpihuuto, mutta kyllä piste LP Viestiltä lämmittää.

Kari Raatikainen, LP Viestin päävalmentaja:

- Kyllä WoVo pisti taas meidät koville. Tiedettiin, että kaverilla on kova laitatempo ja sitä yritettiin kitkeä pois pahalla syötöllä. Keskittyminen ei kuitenkaan riittänyt taktisesti hyviin syöttöihin vaan enemmän tyydyttiin lisäämään voimaa eikä tarkkuutta. Erien aikana taso heitteli, mutta onneksi ero hyvän ja huonon hetken välille ollaan saatu pieneksi. WoVolle täytyy kyllä hattua nostaa, että kovan vastuksen antoivat ja oli mukava saada tiukka peli näin playoff pelien alle. Nähtiin taas, että millä tasolla me ollaan.

Teemu Mäkikyrö, WoVon päävalmentaja:

- Pettynyt ei voi olla, kun Viestiltä pinna saatiin. Oma peli ei ihan sitä tuttua ollut, kun keskihyökkäystä ei pystytty hyödyntämään normaalisti. Tiedettiin, että Viestin keskitorjujat ovat kyllä hereillä meidän ykköstemmon kanssa ja peliä pitikin lähteä hajoittamaan mahdollisimman paljon. Toisin kuin Viestillä, meillä vielä hyvä ja huonon pelin tasoero on todella suuri, mikä näkyi pitkissä putkissa, joita kaveri sai. Hyvillä mielin voi kuitenkin huomiseen Orpo peliin lähteä. Nyt on mahdollisuudet vielä vaikka kolmanteen sijaan ja parasta on, että ratkaisu on aivan omissa käsissä.

Parhaat pelaajat
Wovo Jana Jaudzema
LP Viesti Viktoriia Tuchashvili

Parhaat pistenaiset
WoVo Jaudzema 18/+9, Rantanen 18/+7, Pekkarinen 14/+4
LP Viesti Lymareva 24/+9, Rakic 18/+12, Ennok 13/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Rakic LP Viesti
2 Jaudzema WoVo
1 Rantanen WoVo

Ottelutilasto

Pölkky pamautti OrPon kanveesiin

Pölkky Kuusamo (7. 10-11, 30 pist) on menossa hyvässä vireessä kohti pudotuspelejä. Lauantaina joukkue kaatoi kotonaan liigakolmosen ja mahdollisen puolivälierien vastustajansa OrPon (3. 12-9, 36 pist) erin 3-0 (25-19, 25-22, 29-27).

Pölkky kohtaa sunnuntain päätöspelissä LP Viestin kotonaan, OrPo pelaa puolestaan Rovaniemellä WoVon vieraana. OrPo tarvitsee vähintään pisteen Rovaniemellä pysyäkseen WoVon edellä ja neljän parhaan joukossa, jos LP Kangasala voittaa Kuortaneella kolmen pisteen edestä.

Pölkky lähtee päätöskierrokselle seitsemänneltä tilalta pisteen päässä LiigaPlokista ja kolmen päässä LP Kangasalasta. LP Kangasalaa Pölkky ei enää pysty ohittamaan.

OrPo teki ottelussa selkeästi kotijoukkuetta enemmän hyökkäysvirheitä (8-25). Erityisesti kaksikko Julia Tokarenko-Bojana Martinovic oli vaikeuksissa sekä torjunnan että kenttään osumisen kanssa. Kentän ykkönen oli kotijoukkueen Fatou Diuck tehoin 15/+7 yhdessä 13/+12 tehneet Mariia Russmanin kanssa.

Tasaisen alun jälkeen Pölkky Kuusamo hallitsi ensimmäistä erää vieden erän lopulta näytöstyyliin.

Toisen erän kotijoukkue aloitti vahvasti johtaen parhaimmillaan jo 10-5. OrPo nousi takaa 12-11-johtoon, minkä jälkeen erä jatkui tasaisena loppuhetkille saakka. Ratkaisuhetkillä kovaa meteliä pitäneen kotiyleisön kannustuksen siivittämänä nousi Pölkky erävoittoon.

Kolmannesta erästä muodostui todellinen jännitysnäytelmä. OrPolla oli saumat erävoittoon, mutta viisi eräpalloa selvittänyt kotijoukkue eteni lopulta otteluvoittoon.

Marko Kaakinen, päävalmentaja Pölkky Kuusamo:

– Pystyimme pelaamaan hyvällä tasolla. Vastustaja oli edellä vastaanotossa, mutta meillä kulki paremmin torjunnassa ja hyökkäyksissä. Kaikki hyökkääjät pääsivät plussalle. Mariia Russmann sai vähän hyökkäyspaikkoja, mutta käytti ne kyllä hyvin. Vastaanotossakin mennään parempaan suuntaan. Emmi Huoviselle tuli vain yksi vastaanottovirhe.

Laszlo Hollosy, päävalmentaja OrPo:

– Täytyy onnitella Pölkky Kuusamoa voitosta. Emme saaneet heidän hyökkääjiään kuriin emmekä pelanneet tarpeeksi aggressiivisesti.

Parhaat pistenaiset
Pölkky Diouck 15/+7, Russman 13/+12, Prokopenko 13/+8
OrPo Tokarenko 17/+5, Pallag 13/+9, Puukka 11/+10

LähiTapiolan pisteet
3 Diouck Pölkky
2 Huovinen Pölkky
1 Tokarenko OrPo

Ottelutilasto

Kuvat:
Asko Leskinen, Rovaniemi
Jouni Ronkainen, Kuusamo

  Takaisin