Seuraa meitä somessa:

LEKA ja Tiikerit kovia vieraissa, Lakkapää kotonaan

10.10.2015

Lauantain miesten liigaottelut olivat kaikki kolme eräisiä: Kokkolan Tiikerit ja LEKA Volley hakivat vierasvoitot, kun taas Team Lakkapää oli vahva kotonaan.

Rovaniemeläiset syöttivät vahvasti

Team Lakkapään erinomainen syöttöpeli loi pohjan puhtaaseen 3-0 (25-15, 25-18, 25-22) -kotivoittoon Liiga-Riennosta.

Kaksi ensimmäistä erää olivat rennosti pelanneen Team Lakkapään näytöstä. Ottelun hahmoksi nousivat Lakkapään keskipelaajat Markus Kaurto ja Tuomas Hautala sekä jälleen hyvän pelin pelannut yleispelaaja Jouni Palokangas. Lakkapään tasaisen rosterin yllättäjä oli tällä kertaa Miikka Lemola, joka avauskuusikkoon noustessaan nousi ottelun ratkaisupelaajaksi.

Tuomas Hautala tuli syöttöruutuun ensimmäisessä erässä tilanteesta 8-7 ja auttoi vaikeilla aloitussyötöillään Lakkapään 14-7 karkumatkalle, joka kesti helposti erän loppuun saakka.

Toisessa erässä esiin astui Markus Kaurto, jonka aloitussyöttöputki kesti tilanteesta 7-3 aina 13-3 saakka ja käytännössä toinenkin erä oli kuitattu Lakkapäälle.

Kolmannessa erässä Riento tuli peliin mukaan. Tuomas Karjalainen tuli passariksi Joonas Ryhäsen paikalle, samoin Ville Louhela korvasi yleispelaajana Michael Pelletierin. Erä olikin ottelun tasaisin Riennon johtaessa sitä 1-3, 9-12 sekä vielä 12-13, jolloin esiin astui jälleen Markus Kaurto. Hän syötti ässän tilanteessa 13-13, josta Lakkapää karkasi 17-14 johtoon. Tämän jälkeen Riennon Joni Savimäki nosti joukkueensa ässäsyötöllään vielä Lakkapään tuntumaan tilanteeseen 18-17, mutta seuraava syöttövirhe vei Lakkapään jälkeen kahden pisteen karkumatkalle. Tuomas Hautalan ässä tilanteessa 20-18 katkaisi Riennon selkärangan ja Lakkapää rallatteli sarjan ensimmäiseen ja puhtaaseen 3-0 otteluvoittoon.

Edellisessä ottelussa kentälle päässyt Miikka Lemola oli nyt avauskuusikossa ja lunasti paikkansa sekä odotukset loistavasti. Hänet palkittiin Lakkapään parhaana. Myös hakkuri Luka Medic oli huippuvireessä hyökäten 71 prosentin tehoilla.

Lakkapää vei pisimmän korren kaikissa tilastoissa. Torjuntoja tuli yhdeksän Riennon neljää vastaan ja passari Arash Dosanjh otti kolme torjuntaa. Ässätilaston Lakkapää vei 7-2 Markus Kaurton ollessa Lakkapään kapellimestarina kolmella ässällään. Plus-miinustilasto oli Lakkapäälle murskaava 35-6 Lakkapään koko orkesterin tehdessä pisteitä tasaisella rintamalla.

Riennon kenialaishakkuri Michael Chemos ei aivan yltänyt huipputasolle, mutta oli yhdessä Joni Savimäen kanssa Riennon tehokkain pistemies 12 pisteellään. Tosin hänen tilastoaan heikensi viisi hyökkäysvirhettä, jotka tulivat 27 passista.

Joni Savimäki, Riento:
- Syöttö/vastaanottopeliimme hävittiin. Ei oltu ihan valmiita peliin alusta asti. Suoritustasossa takapakkia aiempiin otteluihin.

Miikka Lemola, Lakkapää:
- Keskimääräistä mukavampi voittaa pitkästä aikaa. Kokonaisuutena oltiin vahvempia kuin Riento. Pelit viime aikoina sujuneet itsellä paremmin kuin treenit, parempi näin.

Päävalmentaja Jani Säisä, Riento:
- Lakkapään vastaanotto kesti liian hyvin, he pääsivät hyökkäämään liian hyvistä asemista. Muussa pelaamisessa ei suurta eroa ollut. Tärkeä peli meille, iso pettymys kun tuntuu että kaikki pelaajat alisuorittivat, valmentajaa myöten.

Päävalmentaja Normunds Veinbergs, Lakkapää:
- Hyvä joukkuepeli meiltä, syöttö etenkin tehosi hienosti. Ehjä kokonaisuus joukkueena. Mukava ja tervetullut voitto, toivottavasti tämä kasvattaa ja vahvistaa itseluottamusta omaan tekemiseemme.

Lakkapää Lemola 11/+7, Medic 11/+9, Palokangas 10/+2
Riento Chemos 12/+3, Savimäki 12/+3, Louhela 7/+2
Torjunnat 9-4, ässät 7-2, hyökkäys% 51-44
Katsojia:

LähiTapiolan pisteet:
3 Lemola Lakkapää
2 Dosanjih Lakkapää
1 Sillämaa Lakkapää

Ottelutilasto

Austin taiteili LEKA Volleyn voittoon Vantaalla

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Korson Veto pelasi vastasi kauden toisen ottelunsa. Vastaan asettui jo kolme ottelua pelannut LEKA townin LEKA Volley. Kuopiolaiset veivät ottelun nimiinsä 0-3 (18-25, 15-25, 17-25).

LEKAn passari Chris ”Lion” Austin on taiteellinen persoona, jonka luovuudesta sai tänään nauttia LEKAn hyökkäyskalusto.

Betonilattiaurakointi Neliskulma Oy oli kamppailun otteluisäntä. Ensimmäinen erä oli LEKA Volleyn näytöstä tilanteeseen 14 – 22, jolloin Lauri Hakala otti vasta ensimmäisen aikalisänsä. Savolaiset puolustivat hyvin, vastaanotto toimi ja hyökkäys muistutti Leppävirran uudenvuoden ilotulitusta. Korsolaiset virittivät pientä loppukiriä Nurmisen torjunnalla ja Szabón ässällä ja Hakala otti toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 24. Sen jälkeen Szabón käsittelyvirhe ja erä oli käsitelty.

Toisessa erässä LEKA vei ja Korson Veto ei edes kunnossa vikissyt vastaan. Välillä Akseli Haltia piipahti tuuraamassa Joel Laaksoa ja Marko Määttänen Karl Külaotsia. Erään todelliset tyrmäyslukemat 15 – 25. Taustamusiikkikin oli tänään uneliaan romanttista ja ”pois lähdin” lyriikka kuvasti hyvin joidenkin ajatuksia.

Kolmas erä alkoi jälleen LEKAn merkeissä. Korson kone ei vaan käynnistynyt. LEKA townin joukkue onnistui tasaisesti ja joukkueesta ei heikkoa lenkkiä löytynyt. Korso pääsi erän puolessa välissä peliin ja oli jo kahden pisteen päässä. Sainion toinen aikalisä oli tilanteessa 15 – 19. Erä meni lopulta helposti LEKAlle 17 – 25 ja koko ottelu eränumeroin 0 – 3.

Otteluisäntä palkitsi ottelun parhaina pelaajina Korson Vedosta Lassi Nurmisen ja LEKA Volleysta Chris Austinin.

Keskitorjuja Lassi Nurminen, Korson Veto
- Itselläni pieni flunssa päällä, joten olisiko muillakin pitänyt olla flunssa päällä, jotta peli olisi auennut. Kone ei vaan tänään käynnistynyt. Pitäisi löytää hyvä intensiteetti ja tuoda se harjoituksista peliin.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto
- Jatkossa on kuunneltava omia munaskuita enemmän. Pelivarmuutta ei ole. Pata on jumissa. Niko on mennyt hakkurin paikalla eteenpäin ja harjoitellut kovaa.

Hakkuri Timo Leikas. LEKA Volley - Tapapainoista rallattelua ja peli pysyi koko ajan rentona. Korso pikkuisen rimpuili kolmannessa, mutta kiri meni Tonin paippivirheeseen. Seuran vaihdossa ei tullut jetlagia ja hyvin olen viihtynyt.

Päävalmentaja Lauri Hakala
- Ensimmäiseksi suuri kiitos Petrille ja Korson Vedolle, että Bakun maajoukkueemme pelaajista osa sai harjoitella Korson Vedon vahvuudessa. Meillä on luova ja taiteellinen passari, joka onnistui tänään. Meiltä toistaiseksi kauden tasaisin esitys läpi ottelun, vain yksi pieni notkahdus, mutta sekin korjattiin nopeasti.

KoVe Kärkkäinen 14/+8, Nurminen 12/+11, Külaots 5/0
LEKA Karinen 15/+13, Leikas 14/+10, Petty 10/+6
Torjunnat 3-7, ässät 2-10, hyökkäys% 43-57
Katsojia: 380

LähiTapiolan pisteet:
3 Austin LEKA
2 Leikas LEKA
1 Karinen LEKA

Ottelutilasto

Mestari näytti mahtinsa Kokkolassa

Hallitseva mestari Tiikerit näytti mahtinsa Kerttulan lauantai-illassa. Isäntäjoukkue Loimu oli vailla mahdollisuuksia kokkolalaisen kollektiivisuuden edessä. Puolitoista tuntisen taistelun loppulukemiksi kirjattiin 0 - 3 (17-25, 22-25, 23-25).

Tiikereiden paremmuus tuli esiin heti ottelun alusta lähtien. Vahva torjunta- ja puolustuspelaaminen sai lisämausteita juonikkaasta syöttötyöskentelystä. Tämä kokonaispaketti takasi vieraille dominoivan etulyöntiaseman, joka riisui isännät aseistaan.

Ilman EM-koneessa olevia Lelu Ojansivua ja Tommi Siirilää pelannut Tiikerit osoitti voitollaan kiistattoman osaamisensa laadun. Parin luottomiehen puuttuminen ei näkynyt parketilla missään vaiheessa. Vastuuta jaettiin esimerkillisesti.

Loimu sortui vastustajan vahvuuden ohella omaan alisuorittamiseensa. Pari piirua normitasoa vaisumpi pelitaso ei mahdollistanut nousua taistelemaan otteluvoitosta. Ottelu asetti ehdot, jotka olivat tällä kertaa kiistatta mustapaitojen puolella.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Daniel Vargas
Tiikerit: Romans Sauss

Antti Ropponen, Tiikerit:

- Kiva päästä pelaamaan Mestaruusliigassa. Pyrittiin rikkomaan Loimun vastaanotto ja onnistuttiin siinä. Saatiin paljon breakpointteja. Tasapainoista pelaamista joka erässä. Alkukausi on sujunut hyvin. Ollaan pelattu kivasti.

Ossi Rumpunen, Loimu:

- Peli oli oudon tahmeaa alussa. Kone ei lähtenyt käyntiin. Hävittiin paljon pisteitä, ja helppoja palloja jäi kenttään. Taistelun puute oli suurin ongelmamme. Oltiin suotta varovaisia. Lopussa löydettiin sentään vääntöä.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Lähdettiin aamulla klo 9 Kokkolasta. Pitkä päivä takana, mutta se ei näkynyt kentällä. Vietiin pitkiä palloralleja. Muutama syöttövirhe tuli liikaa. Saatiin vastustajan vastaanotto rikki. Loimu pisti meidät ahtaalle pari kertaa, mutta kontrattiin tilanne hienosti. Oltiin riittävän hyviä. Hyvä fiilis pelistä. Uusi libero puolustaa hyvin palloja. Pieni mies ja iso rooli.

Ismo Tuominen, Loimu:

- Vaisua pelaamista alusta lähtien. Vastustaja puolusti ja vaimensi palloja hyvin. Tiikerit luki peliämme hienosti. Pelattiin käytännössä kaksi erää ilman hakkuria. Kolmannessa hakkuripeli sitten löytyi. Tiikerit riisui meidät tänään aseista.

Loimu Vargas 15/+7, Meehan 8/+3, Rumpunen 7/+2
Tiikerit Sauss 14/+10, Herrera 9/+1, Ropponen 9/0
Torjunnat 8-9, ässät 2-4, hyökkäys% 36-48
Katsojia: 702

LähiTapiolan pisteet:
3 Sauss Tiikerit
2 Koga Tiikerit
1 Herrera Tiikerit

Ottelutilasto

Kuvat:

Juha Jäntti / KoVe
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin