LEKA Volley ei antanut Riennon yllättää

01.03.2017

LEKA Volley otti kauden toisen voittonsa Liiga-Riennosta keskiviikkona, nyt erin 3-0 (25-16, 25-20, 25-18).

Liiga-Riennolle tappio oli jo 23:s perättäinen ja sen kauden liigavoittojen määrä pysyy edelleen tiukasti yhdessä, Sampo Volleyn kaadossa lokakuun lopussa. LEKA:n vahva syöttöpeli oli liikaa Riennolle.

Aloituskokoonpanot
LEKA: Lankinen, Lehtonen, Porkka, Helenius, Kaislasalo, Karinen, Silventoinen (l)
Riento: Joni Savimäki, Atte Rissanen, Tuomas Siirilä, Fred Musoni, Nelson Murangwa, Lasse Kukkonen

1. erä: Ensimmäinen erä alkaa tasaisissa merkeissä ja ottelussa haetaan asetelmia puolin ja toisin. Erän edetessä tekniselle aikalisälle LEKA:n syöttöruudussa alkaa Reijosen syöttö show! Reijonen repii LEKA:lle 3 ässää erässä ja marssittaa LEKA:n kohti helppoa erävoittoa. Kova syöttö helpotti myös torjunnan rakentamista ja erän viimeiset kaksi pistettä torjuu Porkka. Reijonen erän hahmo 5/+5 pisteillä.

2. erä: Toinen erä alkaa Lankisen syötöllä vahvasti. Nopea repäisy kolmeen pisteeseen omalla syötöllä enteili Riennon vastaanoton repeilystä. LEKA pakottaa Riennon pelaamaan laidoista ja vielä, kun Riennon passit hakkuri Murangwalle ovat kivitalon korkuisia, niin LEKA:lla ei ole vaikeuksia rakentaa muuria eteen. Teemu Silventoinen pitää vastaanoton kasassa ja tekee helpoksi Lankisen passipelaamisen. Toiseen erään kentälle tullut entinen LEKA:n pelaaja Antti Karttunen ei saanut nostettua Riennon kurssia. Lankinen hajoittaa koko erän fiksusti monelle pelaajalle passeja. Ainoastaan LEKA:n hakkuri Kaislasalo ei päässyt erässä rytmiin hyökkäyksessä. Erän lopussa keskitorjuja Reijonen nakutti taas tukun ässiä ja johti erän helppoon voittoon.

3. erä: Kolmannessa erässä Riento otti 1-3 johdon ja näytti, että pitkä erätauko teki hyvää Riennolle. LEKA käänsi kuitenkin nopeasti kurssin ja otti ohjat käsiinsä. Riennon vastaanotto oli taas vaikeuksissa, kun vahvan illan pelannut Helenius paukutti pitkän syöttöputken LEKA:lle vieden nopeasti LEKA:n 8-3 johtoon. Helenius piti libero Silventoisen ja Karisen johdolla vastaanoton kasassa. Lankinen väläytteli monipuolista passipelaamistaan passaamalla muutaman kerran Heleniukselle tyhjälle verkolle Riennon torjunnan mennessä täysin kuutamolle. Myös Karinen pääsi erässä herkuttelemaan sikaviisto hyökkäyksillä, jättäen Riennon puolustuksen ihmettelemään tykityksiä. Leikas astui Kaislasalon tilalle 10-5 tilanteessa. Leikkaalla oli vaikeuksia päästä hyökkäykseen kiinni, mutta kohti erän loppua pisteitä alkoi tulla. Erän lopussa LEKA piti etumatkan vahvalla syötöllä ja sideout pelaamisella. Erän lopussa yllätys yllätys Reijosen ässä ja Lankisen ässä ottelupallossa kuvastivat hyvin koko ottelua.

Lankinen on ottanut Nissin valmennuksen alla sekä Stavroksen tulon jälkeen isoja askeleita eteenpäin ja saanut itseluottamusta omaan tekemiseensä. Lankinen on lunastamassa niitä saappaita, mihin valmentaja Hakala häntä kaavaili.

Toinen vahvaa kehityskäyrää tehnyt on libero Teemu Silventoinen. Teemu on saanut tasaisuutta vastaanottopelaamiseensa ja alkukauden hötkyily on jäänyt pois. Teemu nauttii selkeästi pelaamisesta ja on tärkeä lenkki loppukaudelle koko joukkueelle.

Kaiken kaikkiaan LEKA:n pelistä löytyi koko joukkueen verran onnistujia ja Nissi luotsaa nosteessa olevaa joukkuetta kohti lauantain superpeliä, kun LEKA kohtaa Hurrikaanin Leppävirralla.