LEKA Volley ja Hurrikaani horjuttivat suosikkeja

02.04.2016

Miesten välierät käynnistyivät huimilla viisieräisillä, kun LEKA Volley haastoi vahvasti Tiikerit ja Hurrikaani VaLePan. Lopulta suosikit kuitenkin voittivat.

Kokkolassa LEKA Volley johti jo erissä 2-0 ja aloitti kolmannenkin vahvasti johtaen sitä 4-10, ennen Tiikereiden rynnimistä 35. perättäisen kotivoittoon viimeisen lähes 1,5 vuoden aikana. Hurrikaanilla oli puolestaan kaksi ottelupalloa viidennessä erässä VaLePan kuitenkin kuitattua katkaisuerän 19-17.

Toiset osaottelut pelataan sunnuntaina Kuopiossa ja Loimaalla klo 18.

Tiikerit käänsi pelin suunnan viime hetkellä

Nyt nähtiin Kokkolassa pudotuspelitunnelmaa. LEKA Volley vei kaksi erää ja Tiikerit kolme seuraavaa. Tulos 3-2 (26-28, 34-36, 25-20, 25-20, 15-10).

LEKA Volley aloitti ottelun todella aktiivisesti ja taisteli hienosti kaksi ensimmäistä erää. Kun Antti Ropponen tuli kolmannessa erässä Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun tilalle, peli kääntyi Tiikereille. Tiikereiden syöttö koveni ja LEKA Volleyn vastaanotto hajosi. Siitä Tiikereille ottelun lopun erävoitot ja voitto Tiikereille.

Ensimmäinen erä alkoi LEKA Volleyn hallinnalla. LEKA Volleyn johto oli muutamaan kertaan 4 pistettä paljolti Joshua Taylorin ja Eelis Karisen hyökkäyksistä. Tiikerit kiri kuitenkin kiinni ja meni kolmen pisteen johtoonkin. Tiikereiden ensimmäinen eräpallo tuli tilanteessa 24-22. LEKA Volley ei kuitenkaan antanut periksi, vaan kiri rinnalle. Tiikereiden neljän eräpallon jälkeen tuli LEKA Voleyn vuoro ja vei sitä myöten koko erän 28-26.

Toinen erä oli tosi tiukka. Tiikerit kävivät välillä kolmen pisteen johdossa, mutta johto ei taaskaan pitänyt. Erä jatkui tasaisena ja jatkopallojakin piisasi. Tiikereillä oli viisi eräpalloa ja LEKA Volleyllä kahdeksan. Se kahdeksas eräpallo toi erän LEKA Volleylle numeroin 36-34.

Kolmas erä alkoi Tiikerisilmin huolestuttavasti. LEKA Volley tuli ja meni kuuden pisteen johtoon 9-3 ja 10-4. Antti Ropponen korvasi Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun jo erän alkuvaiheessa. Tilanteessa 8-12 Antti Ropponen siirtyi syöttämään ja teki mm. kaksi ässää. Niillä Tiikerit nousi LEKA Volley kantaan pistein 11-12. Siitä erä kääntyi Tiikereille ja erä meni Tiikereille pistein 25-20.

Neljäs erä siirtyi lyhyen tasaisen jakson jälkeen selkeästi Tiikereille. Ero oli parhaimmillaan kahdeksan pistettä (18-10 ja 20-12). LEKA Volley kiri kuitenkin lopussa ja erän loppunumerot olivat 25-20 Tiikereille.

Viides erä alkoi tasaisena, mutta tilanteessa 11-9, Antti Ropposen syöttöputki toi kolme pistettä. Näistä kaikki pisteet tulivat Tommi Siirilän torjunnoista. Erä päättyi Tiikeririemuun numeroin 15-10.

Lauri Hakala, LEKA Volley:

- Kolmannen erän aikana ja jatkossakin Tiikerit alkoi syöttää paljon paremmin. Tiikereille tuli neljä-viisi ässää erissä kolme ja neljä. Omalla syötöllään he saivat pelinsä pyörimään. Pelin kaksi ensimmäistä erää ei ollut parasta peliä meiltä, vaikka ne voitimmekin. Samanlaista hyvää tasoa on ollut aiemminkin ja turhan paljon virheitä tuli alussakin. Hyvää oli, että uskottiin voittoon. Viidennessä erässä oli mahdollisuudet voittoon, muutama piste ratkaisi. Meillä oli paljon hyviä elementtejä pelissä. Syöttöjä voidaan parantaa. Katsotaan video ja mietitään mitä muutetaan, mutta sitä en kerro. Nyt syödään ja ajellaan Tiikereiden kanssa kimpassa Kuopioon.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Parissa ensimmäisessä erässä ei saatu hommaa poikki, vaikka eräpallojakin oli. Ollin väärässä, kun luulin, että ennen ottelua vain Lauri uskoi voittoon. Antti Ropponen tuli kehiin ja pisti pelin uusiksi. Syötettiin hyvin, mutta LEKA Volleyn vastaanotto pelasi paremmin kuin runkosarjan aikana. Lopussa meidän henkinen kovuutemme näkyi. Huomenna on luvassa kovaa vääntöä.

Otteluvoitot 1-0 Tiikereille
Tiikerit: Sauss 22/+8, Ropponen 16/+10, Herrera 13/+6
LEKA: Taylor 27/+16, Karinen 19/+8, Petty 14/-1
Yleisöä: 774
T 7-15, Ä 12-2, SV 23-16, VO% 70-50, H% 51-49

VaLePa ja Hurrikaani tarjosivat herkkua koko rahalla

Välieräpeliin VaLePa – Hurrikaani lähdettiin jännittävissä tunnelmista. Jännitystä toden totta riitti pelissä yli kolmen tunnin ajan Tämän kaiken toivon, epätoivon, surun, ilon koko ihmisen tunneskaalan sai elää todeksi peräti 1117 katsojaa.

VaLePa lähti peliin totutulla ykkösnyrkillä. M. Esko, Venski, Levchenko, Kunnari, Krastins, Chourio ja Korhonen. Hurrikaanin aloittajat olivat Dolgopolov, Shumov, Oivanen, Kouki, Smith, Owens ja Mäntylä.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisena. Mikko Eskon mennessä syöttämään 10-9 tilanteessa VaLePa otti hienoja puolustuksia Jarmo Korhosen johdolla. Lisäksi Edurad Venski otti kaksi tappotorjuntaa ja VaLePa karkasi 14-9 johtoon. VaLePan johtaessa 18-12 Hurrikaanin valmentaja Lauri Rantanen teki tuplavaihdon Mauri Kurppa passariksi ja Mohamed Alhachdadi hakkuriksi. Se ei kääntänyt pelin kulkua, vaan hyvin aloittanut Elviss Krastins päätti erän lukemiin 25-19.

Toiseen erään Alhachdadi jäi Hurrikaanin hakkuriksi ja Dolgopolov palasi passariksi. Alhachdadi onnistui Owensia paremmin. VaLePa johti erää jo selvästi, mutta loppuvaiheissa Hurrikaani hiipi iholle. 24-21 Urpo Sivula teki ensiesiintymisensä VaLePan paidassa, kun hän tuli torjuntavaihtoon Eskon tilalle. Erä lopulta VaLePalle 25-23 Kunnarin kutospaikan hyökkäyksellä.

Kolmatta erää aloitettiin Hurrikaanin hienoisessa johdossa. Sitten erän ratkaisijaksi syöttönurkkaan asteli Matti Oivanen. Seitsemän syöttöä tilanteesta 11-11 Hurrikaanin selvään johtoon 18-12, joukossa 3 ässää ja loput pahoja. Tästä Hurrikaani rallatteli selvään 25-19 johtoon.

Neljäs erä jatkui kolmannen erän tahtiin ja Hurrikaani hiipi selvään johtoon. Kotijoukkueen vastaanotto oli vaikeuksissa eikä laidoista löytynyt riittäviä tehoja. 11-17 tilanteessa Urpo Sivula tuli hakkuriksi Chourion tilalle ja onnistui ensimmäisessä hyökkäyksessään. Lupaava alku pitkän tauon jälkeen. Ei auttanut sekään vaan Hurrikaani vei erän edellisen tavoin 25-19.

Viides, ratkaiseva erä eteni kahden edellisen tavoin Hurrikaanin johdossa, parhaimmillaan peräti 13-10. Sitten Chourio ja Levchenko päättivät ratkaista otteluvoiton pukkipaidoille. Ensin Chourio syötti pahan ja vastahyökkäyksestä Krastins tappoi pallon nelospaikasta. Seuraavan syötön jälkeen Levchenko otti torjunnan. Sitten olikin vuorossa Chourion ässä. Vielä seuraava syöttö oli paha ja Levchenko otti torjunnan 14-13! Seuraavan pisteen otti Hurrikaani ja edettiin jatkopisteille. 16-16 tilanteessa Hurrikaani teki tuplavaihdon, Kurppa takakentälle ja Owens etukentälle. Kurppa-Shumov akseli toimi hienosti 16-17, mutta Kunnari kuittasi 17-17. Sitten Hurrikaani yritti ottaa tuplavaihdon takaisin, mutta Kurpan vaihtolätkä oli tilapäisesti hukassa. Hurrikaanilla oli kentällä kaksi passaria, ei yhtään hakkuria. Levchenko käytti älykkäästi sekaannuksen hyväksi ja syötti nopeasti yllättävän leijasyötön, ässä, 18-17. Erä ja ottelu päättyi Eskon torjuntaan Koukin nelospaikan hyökkäyksestä.

VaLePan parhaana palkittiin ansiosta Olli Kunnari. Esko - Kunnari yhteistyö toimi näyttävästi. Kunnarilla oli ottelun aikana lukuisia hienoja, älykkäitä pistesuorituksia. Keskimiehet selvisivät erinomaisesti, Venski 6 ja Levchenko 5 torjuntaa. Chourio nousi viidennen erän syöttövuoroilla ratkaisijaksi.

Hurrikaanin ykkönen tänään oli Matti Oivanen 16/+12 ( 6 ässää, 7 hyökkäyspistettä 9:stä ja 3 torjuntaa). Mohamed Alhachdadin, 30/+20, mukaantulo käänsi selvästi pelin kulkua.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

-Tuntui ihan play off peliltä. Meillä oli ensimmäisessä erässä todella hyvä puolustus, libero Korhonen noukki lähes kaikki pallot. Oivasen Matin syötöt kolmannessa ja neljännessä erässä olivat toedella pahoja. Viiimeisessä erässä pää pysyi kylmänä ja tärkeillä hetkillä otettiin torjunnat. (Viidennen erän torjunnat 6-1)

Lauri Rantanen, Hurrikaanin päävalmentaja:

- Kaksi ensimmäistä erää VaLePa oli kuskin paikalla. Matti toi meidät peliin mukaan kolmannessa ja neljännessä erässä. Viidennen erän yleensä voittaa se, joka jaksaa jauhaa omaa peliä.

Kuusi ässää syöttäneelle Matti Oivaselle tuli ottelussa täyteen 600 ässäsyöttöä.

Otteluvoitot 1-0 VaLePalle
VaLePa: Kunnari 20/+13, Chourio 15/+5, Venski 10/+10
Hurrikaani: Alhachdadi 22/+14, Oivanen 14/+10, Smith 12/+8