Seuraa meitä somessa:

LEKA:lle makea voitto Hurrikaanista, ETTA:lle Iskusta

21.12.2015

Miesten Mestaruusliigan joulutauolle lähdettiin LEKA Volleyn kaadettua Hurrikaanin 3-2 ja ETTA:n Iskun 3-1.

Lentopalloseura ETTA päätti syyskauden 3-1 (21-25, 25-19, 25-21, 25-17) voittoon Rantaperkiön Iskua vastaan Oulussa pelatussa Mestaruusliigaottelussa.

Kamppailu lähti käyntiin Iskun viedessä ottelua ja se voittikin ensimmäisen erän ETTAn tehdessä erässä peräti yhdeksän hyökkäysvirhettä. Seuraavaan kolmeen erään kotijoukkue teki kuitenkin vain kuusi virhettä verkolla, mikä oli lopulta syynä varsin selvään 3-1 voittoon. ETTAn verkkopuolelta löytyi runsaasti onnistujia. Yleispelaajat Pennanen ja Hakala olivat jälleen totutun kovia mutta myös keskitorjujat Väisänen ja Kaksonen pelasivat loistavan ottelun. Juho Rajala palasi aloittavaksi liberoksi ja hänkin pelasi hyvän ottelun. Passarina kotijoukkueella oli jälleen Niko Haapakoski ja hänkin pelasi vaikean alun jälkeen hyvin.

Ottelun ikävin tapahtuma nähtiin kolmannessa erässä, kun kotijoukkueen hakkuri Dean Bittner loukkasi jalkansa, mutta vaihdosta kehiin tullut Heikki Lehtoniemi toi taas energiaa kentälle ja paikkasi Bittneriä hyvin. Dean parantelee alustavien tietojen mukaan jalkaansa pari viikkoa.

Iskun parhaat pistemiehet olivat yleispelaajat Helenius ja Mäkinen, jotka saivat nauttia parhaana palkitun passari Conor Eatonin hyviästä tarjoilusta. Myös maajoukkuemies Sauli Sinkkonen oli totutun hyvä keskitorjujan paikalla.

Isku Jussi Heino:

- ETTA lopetti virheiden teon ensimmäisen erän jälkeen ja puolusti hienosti. Yritettiin pelata samalla tavalla mutta meillä virheitä tuli liikaa etenkin hyökkäyspelissä. Alkukaudella on tullut hyvin pisteitä. Olemme pelattu hyvin meidän päävastustajia vastaan mutta peli on vielä liikaa vuoristorataa ja taso heittelee liikaa. Treenisalilla pitää tehdä vielä paremmin hommia, niin ne suoritukset siirtyvät vielä peliinkin.

Isku Jan Helenius:

- Vähän pettynyt fiilis, kun peli lähti hyvin käyntiin mutta ei pystytty pitämään tasoa koko peliä. ETTA lopetti virheiden teon ja ansaitsi voittonsa. Alkukauteen pitää olla tyytyväinen vaikka voitaisiin pelata tasaisemminkin.

ETTA Olli Kuoksa:

- Alussa ehkä vähän ylilatausta, kun ensimmäinen erä oli nihkeää mutta sen jälkeen pelattiin loistavaa lentopalloa. Syyskauteen täytyy olla tyytyväinen, kun ollaan melkein kotiedussa kiinni. Nyt joululomat ja sieltä tullaan vielä vaikeampana joukkueena takaisin. Olen tyytyväinen jokaisen pelaajan panokseen tähän asti tällä kaudella.

ETTA Eetu Pennanen:

- Meiltä oli hieno tasonnosto heikon ensimmäisen erän jälkeen. Pelattiin loput kolme erää hyvää lentopalloa ja viimeinen erä nautiskeltiin ihan kunnolla. Takana on hyvä alkukausi. Meillä on sitkeä joukkue, joka ei luovuta koskaan!

Yleisömäärä: 519

Parhaat pelaajat
ETTA: Eetu Pennanen
Isku: Conor Eaton

ETTA: Pennanen 21 + 14, Hakala 16 +7, Kaksonen 8 +7, Väisänen 8 +7, Bittner 8 +5
Isku: Helenius 15 +8, Mäkinen 14 +5, Sinkkonen 13 +8
Torjunnat 7-12, ässät 7-4, hyökkäys% 50-47

LähiTapiolan pisteet:
3 Pennanen ETTA 
2 Hakala ETTA
1 Eaton Isku

Ottelutilasto


Itseluottamuksensa palauttanut LEKA otti komean taisteluvoiton viime kauden hopeamitalisteista 3-2 (21-25, 25-18, 22-25, 25-14, 15-9).

LEKA aloitti tutuksi tulleella kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Leikas ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Hurrikaani aloitti kuusikolla: Shumov, Kouki, Alhachdadi, Kurppa, Koppanen ja Smith, Mäntylä pelaten liberona.

Peli alkoi tasaisesti Hurrikaanin ollessa kuitenkin kuskin paikalla. Vieraat syöttivät erässä paremmin ja he saivat LEKA:n vastaanoton rakoilemaan. Molemmat hyökkäsivät railakkaasti ja pallo sai kyytiä Alhachdadin, Koukin, Karisen, Pettyn ja Leikkaan toimesta. Hurrikaanin astetta parempi hyökkäysteho ratkaisi erävoiton vieraille.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen komennossa. Passari Chris ”Lion” Austin pyöritti LEKA:n peliä monipuolisesti ja hyökkäyksiä sateli niin keskeltä kuin laidoilta hyvillä prosenteilla. Vieraiden Luke Smith pyöräytti nilkkansa erän alussa ja hänen tilalleen tullut Ryan Jay Owens saatiin pidettyä hyvin aisoissa (17 % hyökkäystehot). Hurrikaani teki enemmän helppoja virheitä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. LEKA vei erän selvin lukemin 25-18 koko kuusikon tehden tasaisesti pisteitä.

Mauri Kurppa pyöritti Hurrikaanin peliä mallikkaasti kolmannessa erässä. Erä oli tasainen ja ratkesi lopussa LEKA:n toistuviin hyökkäysvirheisiin. Hyökkäysprosentit kääntyivät nyt päälaelleen verrattuna toiseen erään (46 % / 58 %). Hurrikaanin pisteet jakautuivat tasaisesti koko kuusikolle Alhachdadin, Koukin ja Owensin saaden eniten passeja.

Neljäs erä alkoi tasaisissa merkeissä (7-8), kunnes LEKA sai otettua Hurrikaanin hyvin alkuottelussa onnistuneen hakkurin, Mohamed Alhachdadin, pihteihinsä. Alhachdadi torjuttiin peräti 4 kertaa ja hän teki lisäksi pari hyökkäysvirhettä. Erän hahmot olivat LEKA:n Greg Petty ja Jukka Lehtonen, jotka molemmat tekivät 6 pistettä. Neljäs erä päättyi todelliseen teurastukseen lukemin 25-14.

Ottelun ratkaisu nähtiin viidennessä erässä jännittävien vaiheiden jälkeen. Erä alkoi molempien tehden helppoja virheitä. Greg Pettyn syöttövuorolla mies pamautti kaksi ässää ja siinä samalla nähtiin erän ja ottelun käännekohta. Hurrikaani ei pystynyt enää kokoamaan itseään vaan törmäsi LEKA:n vahvaan puolustukseen.

LEKA hyökkäsi lopulta vakuuttavasti vastustajaa selvästi paremmilla prosenteilla (57 % / 20 %). Kotijoukkue pääsi tuulettamaan arvokasta voittoa kovasta vastustajasta.

Ottelun ratkaisu nähtiin neljännessä erässä, jolloin LEKA sai pimennettyä hurjasti palloa takoneen hakkuri Alhachdadin täysin. LEKA:n vastaanotto oli parempaa pitkään aikaan, mikä mahdollisti tehokkaamman hyökkäyspelin. Pallo sai kyytiä molempien joukkueiden toimesta eikä kommentti Hurrikaanin vahvasta fysiikasta ja näyttävästä pelityylistä ole tuulesta temmattu. Tällä kertaa kotijoukkue pystyi vastaamaan erinomaisesti Hurrikaanin heittämään haasteeseen ja tuloksena oli komea 3-2 kotivoitto.

Molemmat joukkueet pääsevät nyt lyhyelle, mutta ansaitulle joululomalle. Suomen maajoukkueen leiritykseen osallistuvat matkaavat yhdessä vielä tämä iltana Kuortaneelle, jossa maanantai-aamuna alkaa valmistava leiri Berliinin olympiakarsintaa varten.

Hurrikaanin päävalmentaja Nicola Giolito:

- Onnittelut LEKA:lle, he pelasivat hyvän ottelun. Tänään oli meillä huono hyökkäyspäivä, ehkä huonoin koko kaudella. Ehkä joukkueella oli mielessä jo joululoma. Tästä täytyy oppia ja joukkue on vielä kehitysvaiheessa. Vain Kokkola tuntuu olevan tällä hetkellä muita parempi joukkue. Tämän jälkeen on tasainen ryhmä joukkueita, jotka pystyvät taistelemaan keskenään tasaisesti.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:

- Hyvän vastustajan voittaminen tuntuu mukavalta. Meidän hyökkäys toimi tänään hyvin. Etenkin laidoilta tultiin tänään kovaa. Muutamassa aiemmassa ottelussa tuntui, että meidän pääkopat olivat ehkä 99 % keskittymistasolla. Se ei kerta kaikkiaan riitä voittamaan otteluita! Tänään meillä oli täydet 100 % taulussa ja se näkyi lopulta tulostaulullakin. Kris Johnson ja Eelis Karinen ovat ottaneet huikeita kehitysaskeleita viime kauteen nähden. Molempien herrojen kanssa on tehty nyt vuosi ja 4 kk töitä, ja tarjottu aiempaa isompaa roolia. Tämä on näkynyt alkukaudella tasaisen hyvinä otteina illasta toiseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevätkautta.

Jukka Lehtonen, LEKA Volley:

- Viikko sitten ilme oli päinvastainen. Treenattiin viikko hyvällä asenteella ja se onnistuttiin nyt siirtämään otteluun. Toisesta erästä lähtien saatiin eräänlainen tukos omasta pelistä pois ja meidän itseluottamus parani ottelun edetessä. Peli varmaan näytti katsomoonkin erilaiselta meidän viime aikaisiin otteisiin verrattuna. Tänään oli hyvä mittari siitä, että pystymme haastamaan kovia joukkueita ja voittamaan heitä.

Jesse Mäntylä, Hurrikaani:

- En tiedä oliko joululomat jo mielessä. Vastaanotto hajosi, eikä itselläkään ollut kummoinen ilta. Europelit olivat suuri pettymys. Loma tulee hyvään saumaan.

Päätuomari, Eero Niskanen:

- Mukava peli viheltää. Tunnelma välittyi hienosti kentän laidalle eikä ylilyöntejä sattunut. Tälle kaudelle tullut sähköinen pöytäkirja on tuonut uutta peliin. Lisäksi muuttuneet verkkosäännöt ovat pitäneet tuomarin virkeänä. Olen tyytyväinen alkukauteen tuomarin silmin katsottuna.

LEKA: Greg Petty 23 (+8), Kristopher Johnson 16 (+15), Timo Leikas 15 (+7)
Hurrikaani: Mohamed Alhachdadi 18 (+2), Konstantin Shumov 12 (+9), Eemeli Kouki 11 (+5)

LähiTapiola pistekilpailu:
3 p. Greg Petty, LEKA
2 p. Kristopher Johnson, LEKA
1 p. Jesse Mäntylä,

Joukkueiden parhaat: Greg Petty, LEKA Jesse Mäntylä, Hurrikaani
LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Greg Petty
Mestar-pelaajakilpailu: 2 p. Greg Petty 1 p. Kristopher Johnson
Otteluisäntä: Avek Esitysratkaisut

Ottelutilasto

  Takaisin