Seuraa meitä somessa:

Lentopallokerho jätti Pölkyn erävoitoitta kotonaan - LP-Vampulalle avausvoitto

01.11.2020

Hämeenlinnan Lentopallokerho otti jo kuudennen perättäisen voittonsa naisten Mestaruusliigassa aiheuttaen samalla Pölkky Kuusamolle toisen perättäisen kotitappionsa. LP-Vampula puolestaan murskasi vierailleen Puijo Wolley kolmessa ja OrPo haki vierasvoiton Nurmosta neljässä erässä.

LP-Vampula avausvoittoon tyylipuhaasti

LP-Vampulan kauden avausvoitto sekä avauspisteet näkivät päivänvalon sunnuntaina seitsemännellä yrittämällä. Puijo Wolley oli aseeton kotijoukkueen edessä kaikissa kolmessa erässä: 3-0 (25-19, 25-17, 25-18).

Vieraiden vastaanotto oli pahasti helisemässä kuuden ässän Taylor Miltonin johtaman kotijoukkueen pommituksen kanssa. Kaikkiaan joka viides kotijoukkueen syöttö oli ässä (15/74).

Voiton myötä sarjataulukossa Puijon johto Vampulaan kapeni kahteen pisteeseen. Tuo kaksi pistettä pitää voitosta huolimatta Vampulan sarjan viimeisenä, mutta ehjä esitys tänään antaa selkeitä lupauksia paremmasta tulevaisuudesta.



Parhaina palkittiin Puijo Volleystä Emilia Kääntä ja kotijoukkueesta Jutta Riikonen.

Jutta Riikonen, Vampula

- Puolustuspelimme oli tänään tosi hyvää. Saimme hyvin haettua Puijon heitot ja jujut peliin. On ollut kyllä tosi mukava pelata ja hienoa, että myös onnistumiset huomataan palkintoraadissa. Toivottavasti apina lähtee nyt voiton myötä selästä ja saamme peliimme lisää varmuutta. Hyvillä mielin mennään eteenpäin ja uskon, että saamme tästä voitosta lisää buustia treeneihin ja pääsemme sitä kautta kuromaan muiden etumatkaa kiinni.

Darko Dobreskov

- Tosi onnellinen joukkueen pelaajien puolesta. Todella tärkeää, että saimme katkaistua negatiivisen kierteen. Jatkamme harjoittelua ja pyrimme parantamaan otteitamme peli peliltä.

LP-Vampula - Puijo Wolley 3-0 (25-19, 25-17, 25-18)
Vampula: Riikonen 14/+9,Milton 14/+9,Hämäläinen 9/+3
Puijo: Hujanen 9/-3,Hänninen 9/+6,Smolander 7/+6
Ässät 15-6, syöttövirheet 6-8, torjunnat 4-3, hyökkäys% 35-27, vastaanotto% 40-41

Pistekilpailu:
3 Riikonen LP-Vampula
2 Milton LP-Vampula
1 Kääntä Puijo

PROlibero
Iina Niemelä, LP-Vampula

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne


JymyVolley ei löytänyt tarpeeksi voitontahtoa

JymyVolleyn viiden kotiottelun putki päättyi tappioon Oriveden Ponnistusta vastaan sunnuntaina. Vieraat veivät ottelun erin 1-3 (18-25, 21-25, 25-22, 19-25).

Emäntien tahto ei riittänyt erien ratkaisuun, vaikka vieraat tarjosivat virheitä poimittavaksi. Toisessa erässä JymyVolleyn johto oli jo viisi pistettä, mutta vastustaja tuli takaa ja ajoi vielä neljällä pisteellä ohi. Tilastoissa emännät tekivät virheitä vähemmän, mutta sekään ei riittänyt erävoiton ottamiseen. Kotijoukkueen vastaanoton tasosta kertoo se, että vieraat löivät kenttään peräti kuusi ässäsyöttöä.

Kolmanteen erään JymyVolley tuli sisuuntuneena. Erän alkuvaiheessa (7-12) kotijoukkue oli jo viiden pisteen tappioasemassa, mutta onnistui kääntämään ottelun itselleen. Vieraat tekivät virheitä sekä hyökkäyksessä että torjunnassa. Loppua kohti vastaanotto alkoi takuta, ja vieraat napsivat pisteitä yksi kerrallaan tilanteesta 23 – 17. Kotijoukkueen kuuden pisteen etumatka kesti kuitenkin loppuun saakka.

Neljäs erä eteni tasatahtiin aina 18 pisteeseen saakka. Sen jälkeen kotijoukkueen vastaanotto alkoi ontua, ja vieraat veivät erän ja samalla koko ottelun.

Ada Peura:

- Meiltä puuttui tänään viimeistely kaikilla osa-alueilla. Tehtiin virheitä, ja vastustaja pelasi tänään hyvin. Etenkin erien lopussa vieraat olivat parempia. Omaan peliini olen tyytyväinen, pelaan ensimmäistä kautta kuusikossa ja viime kaudesta kehitystä on tullut erityisesti torjuntapeliin. Kun pääsee pelaamaan, tulee varmuutta lisää.

Kari Raatikainen:

- Tämä peli ratkesi virheisiin. Meistä ei liioin ollut viimeistelemään voittoa tänään. Toisessa erässä vastustaja teki meitä enemmän virheitä, meillä oli jo hyvä johto, mutta silti hävisimme erän. Suoria vastaanottovirheitä oli seitsemän. Ei meidän kuitenkaan kannata laittaa päätä pensaaseen, pelasimme tänään hyvää lentopalloa. Meillä joukkue on vastustajaa kokemattomampi, ja siinä näkyy ero. Kun pelihistoriassa on vasta vähän tapahtumia, ei ratkaisuvalikoima voi olla kovin suuri. Hyvää tässä pelissä oli se, että me pystyimme nousemaan voittoon kahden hävityn erän jälkeen kolmannessa erässä. Kentällä kävi tänään iso rosteri pelaajia, ja juuri se on tavoite. Esimerkiksi Jessica Salminen lunasti paikkansa hienosti.

Netta Rekola:

- Nurmossa ei ole koskaan helppo voittaa. Täällä on kiva halli ja yleisöllä aina hyvä henki, mikä tekee pelistä haastavaa. Me pelasimme tänään kärsivällisesti ja hyvin kolmatta erää lukuun ottamatta. Siinä keskittyminen herpaantui. Torjunta ja puolustus toimivat tänään, syöttö oli hyvää. Alkukauden hankaluuksien jälkeen myös oma pelini sujui tänään hyvin.

Sotiris Gkotsis:

- Tänään ei pelattu kaunista lentopalloa. Kumpikin joukkue teki paljon virheitä, ja olen tänään erityisen iloinen siitä, että pystyimme voittamaan siitä huolimatta. Nurmo on taulukossa meitä lähellä, ja pelaamme hyvin samalla tasolla olevaa lentopalloa. Ottelussa oli paineita, mutta me onnistuimme tänään hyökkäyksissä ja torjunnoissa. Neljänteen erään löysimme taas otteen, ja se riitti koko ottelun voittoon. Teimme asiat niin kuin me osaamme.

JymyVolley - OrPo 1-3 (18-25, 21-25, 25-22, 19-25)
Jymy: Valkonen 11/-1,Rinta-Ketu 10/+3,Raitala 6/-4
OrPo: Rekola 13/+8,Paloniemi 10/+5,Holm 9/+0
Ässät 8-12, syöttövirheet 11-10, torjunnat 7-13, hyökkäys% 34-38, vastaanotto% 45-29

Pistekilpailu:
3 Rekola OrPo
2 Valkonen Jymy
1 Paloniemi OrPo

PROlibero
Laura Penttilä, JymyVolley

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Vahvasti pelannut Lentopallokerho taltutti Pölkyn suoraan kolmessa erässä

Tasaisen ja vahvan pelin esittänyt Hämeenlinnan Lentopallokerho jätti Pölkky Kuusamon kotisalissaan tällä kertaa ilman erävoittoja. Vieraiden tehokkain oli joukkueen parhaana palkittu hakkuri Yasmine Madsen, joka hyökkäsi varsin matalasta ja nopeatempoisesta passista 14 kertaa pallon kotijoukkueen kenttään. Olena Leonenko onnistui syöttöruudussa neljällä ässällä ja vaikka hyökkäyksistä viisi pysähtyi Pölkyn torjuntaan hänen pistesaaliinsa oli kolmeen erään varsin hyvä 14/+5. Tuuli Tuominen kävi kentällä syöttövaihdoissa ja onnistui neljän ässäsyötön verran.

Pölkky kiristi ensimmäisen ja kolmannen erän lopussa vastustajan eräpallotilanteissa etumatkaa parilla pisteellä, mutta se ei riittänyt erävoittoihin asti. Pölkyn parasta esittivät joukkueen parhaana palkittu hakkuri Polina Malik (13/+9) ja varmaa vastaanottotyöskentelyä sekä hyviä puolustuksia esittänyt libero Milka Koskenkorva (13 vastaanottoa, 69 %).

Matteo Pentassuglia, päävalmentaja Lentopallokerho:

- Erittäin tyytyväinen peliin ja etenkin siihen, että saimme Kuusamosta 3-0 voiton. Onnistuimme tänään taktisesti hyvin torjumaan ja peittämään Pölkyn hyökkääjiä ja onnistuimme verkkopelissä hyvin. Olimme hyökkäyksessä ja torjunnassa tänään parempia, syöttö-vastaanottopelissä oli tasaisempaa ja Pölkky jopa hieman edellä. Onnistuimme saamaan Jessica Kososen tehoja alas kun hän oli aikaisemmissa peleissä hyökännyt 60 % tehokkuudella.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Ensimmäisen kerran tälle kaudelle harmittaa todella paljon, mutta samalla pitää nostaa Hämeenlinnalle hattua erinomaisesta pelistä. Hyökkäyspelissä olimme huonoja vaikka se on ollut yksi vahvuuksiamme. Toinen ja kolmas kosketus yhdistettynä torjunta-puolustuspelaamiseen olivat syitä miksi olimme tänään perässä.

- Seuraavan pelin alkuun meidän pitää tulla valmiimpina eikä odottaa kolmanteen erään että alkaisi jotakin tapahtua. Kotisalisse emme voi tulla peliin näin pelokkaina ja henkiselle puolelle tuli kotiläksyjä pelaamisesta.

Yasmine Madsen, Lentopallokerho:

- Tyytyväinen olen omaan peliin. Meillä oli tasaisuutta ja passarilla oli helppo luoda paikkoja. Pelimme oli kaikin puolin hyvällä tasolla ja se vaikutti Pölkyn pelaamiseen.

Milka Koskenkorva, Pölkky:

- Hämeenlinna pelasi tosi hyvin ja meillä oli sitten parannettavaa. Hyvä peli sattui itselle, mutta se ei auta kun hävittiin ja harmittaa tietenkin.

Pölkky Kuusamo - Hämeenlinnan Lentopallokerho 0-3 (23-25, 14-25, 22-25)
Pölkky: Malik 13/+9,Kosonen 9/-3,Andersson 8/+5
Hämeenlinna: Madsen 15/+11,Leonenko 14/+5,Riikilä 10/+4
Ässät 4-9, syöttövirheet 10-7, torjunnat 7-7, hyökkäys% 33-40, vastaanotto% 41-43

Pistekilpailu:
3 Madsen Hämeenlinna
2 Doehrmann Hämeenlinna
1 Di Maulo Hämeenlinna

PROlibero
Bri Doehrmann, Hämeenlinna

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

  Takaisin