Lentopallon ilosanomaa levitettiin Mäntyharjulla - TUTO Volleylle makea voitto

18.02.2024

Lentopallon Mestaruusliigaan nähtiin hienoissa puitteissa sunnuntaina Mäntyharjulla, jossa TUTO Volley otti pudotuspelipaikkataiston osalta todella tärkeät kolme pistettä isäntänä toimineelta Vantaa Ducksilta. Joensuussa liigakärki Hurrikaani oli 3-1 parempi Hurmosta.

Hurmos horjutti erävoiton verran liigakärkeä

Karelian Hurmos - Hurrikaani Loimaa 1-3 (23-25, 25-22, 20-25, 19-25)

Ottelun ensimmäinen erä oli hienokseltaan kotijoukkueen hallintaa aina tilanteeseen 18-14. Hurrikaani ei saanut aivan ottelun alussa esiin vielä parasta pelivirettään. Kotijoukkueelta erässä onnistuivat Hakkuri Sanches sekä keskipelaaja Atte Rissanen. Vieraita kannatteli mukana yleispelaaja Greg Petty. Erän loppu puoliskon kuitenkin Hurrikaani hoiti rutiinilla ja karkasi kotijoukkueen virheiden avittamana 23-25 erävoittoon.

Toisen erän alku oli ensimmäisen kaltainen. Kotijoukkue karkasi nopeasti jo 8-4 johtoon. Toiseen erään kotijoukkueesta syttyi myös pelaamaan Ruotsalais keskitorjuja Nezar Harouk. Laajalla rintamalla onnistunut kotijoukkue vei toisen erän nimiinsä 25-22

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkueen iloinen pelivire katosi ja kaksi seuraavaa erää oli hurrikaanin hallintaa erien alkuja lukuun ottamatta. Hurrikaanille kolmas erä lukemin 20-25 sekä neljäs 19-25. Näin ollen koko ottelu hurrikaanille 1-3

Eetu Häyrinen teki kahdeksan pistettä ja jäi vielä näin kuuden pisteen päähän 4000 liigapisteen rajasta urallaan.

Katsojia 309

Vantaa Ducksin taistelu pudotuspelipaikasta Mäntyharjulla kääntyi TUTO Volleyn hyväksi

Vantaa Ducks - TUTO Volley 0-3 (20-25, 19-25, 16-25)

Vantaa Ducks oli vienyt helmikuun 18. päivä pelattavan kotiottelunsa Mäntyharjun Kisalan Mäntyareenalle. Mukaansa ankat saivat bussillisen kannattajia Vantaalta, muuten areena täyttyi paikallisista lentopallon ystävistä. Esiintyihän ottelussa Mäntyharjun Virkistyksen oma kasvatti Ville Sihvonen, joka pelaa TUTO Volleyn liberona.

Mäntyharjun kunta toimi otteluisäntänä ja katsojia otteluun saapui peräti 451. Tavoite saada tupa täyteen täyttyi siis hienosti.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Pallot olivat pitkiä ja sekä ankat että TUTO puolustivat hienosti. Erän puolessa välissä Ducks pääsi viiden pisteen karkumatkalle tilanteessa 16-11. TUTO kuitenkin taisteli itsensä takaisin peliin tehokkaalla torjunnalla ja hyvällä syöttöpelillä muutamasta syöttövirheestä huolimatta.

TUTOn Alek Rastamo kuritti vanhaa seuraansa oikein kunnolla, sekä syötöillä että tehokkailla syötöillä. Vieraiden Rastamo oli 10 pisteellä erän tehokkain. Kalle Kattelus oli ankkojen tehokkain kuudella pisteellä. TUTO onnistui hyvin hyökkäämään myös Jan Heleniuksen kautta kuutospaikalta. Erä turkulaisille 20-25.

Toisessa erässä TUTO otti johdon käsiinsä jo alkuvaiheessa. Tilanteessa 6-10 valmentaja Juho Rajala protestoi tuomiota keltaisen kortin arvoisesti. Ankat eivät tämän jälkeen missään vaiheessa päässeet kahta pistettä lähemmäksi turkulaisia, vaikka Henrik Porkka ja Jeremy Murray hyökkäsivät tehokkaasti keskeltä. Syöttövirheet keskeyttivät parin otteeseen hyvin alkuun päässeen takaa-ajon.

Vantaa Ducksin hakkuri Milutin Pavicevic onnistui hyvin toisessa erässä. Myös hänen syöttöpelinsä oli tehokasta. Siitä huolimatta erä selvästi vierasjoukkueelle 19-25.

Kolmas erä oli TUTOn heiniä. Jokainen taistelupallo kääntyi vieraiden hyväksi, TUTO oli varmempi syöttöpelissään ja syötön vastaanotosssa.

Nico Mäki-Valtarin tulo kentälle Pavicevicin tialle piristi Ducksin peliä ja Marko Määttäsen syöttövuorolla ankat tulivat vielä tasoihin tilanteeseen12-12. Mutta omat syöttövirheet tekivät takaa-ajon tehottomaksi. Kun Joska Försti vielä erän loppupuolella syötti kaksi ässää ja muutenkin oli syöttöruudussa tehokas erä meni selvästi vieraille numeroin 16-25.

Joukkueiden parhaina palkittiin TUTO Volleysta Mäntyharjun oma mies Ville Sihvonen ja Vantaa Ducksista Kalle Kattelus. Pro liberoksi valittiin Ducksin Justin Lui.

Ville Sihvonen, TUTO Volley:

“Kun näki ensimmäiset tutut naamat hallill, niin kyllä se sytytti. 3-0 voitto oli hieno homma, tästä on hyvä jatkaa. Pelattiin klassista omaa, hyvää peliä, vaikka vielä jäi parannettavaa. Pitää saada tasaisuus ja varmuus”.

Kalle Kattelus: Vantaa Ducks:

“En osaa sanoa, miksi näin kävi. Teema on sama kuin aiemmin tällä kaudella, erässä tulee notkahdus, jonka yli ei päästä”.

Päävalmentaja Janne Niskakangas, TUTO Volley:

“Pidemmän matkan pelit ovat olleet meille hyviä. Hienoa tänään oli ensimmäisen erän nousu. Voitimme myös selkeästi syöttö ja vastaanottopelin”: