Seuraa meitä somessa:

Lentopallon sääntötulkintoja videoiden avulla tutuiksi - ensimmäinen osa julki

28.09.2020

Lentopalloliiton erotuomarijaos aloittaa sääntökeisien käsittelemisen http://lentopallotuomarit.fi/saantokeiseja sivustolla. Siellä pyritään käymään videoesimerkein erilaisia tilanteita läpi, jossa perustellaan tilanteen oikeat tuomaritulkinnat.

-Tarkoituksenamme on parantaa tuomaritoiminnan läpinäkyvyyttä ja samalla toivottavasti edistää niin joukkueiden ja katsojien sääntöymmärrystä, jotta tuomareiden ratkaisut olisivat helpompi ymmärtää, erotuomarijaoksen jäsen Pasi Hakkarainen kertoo.

Videoissa käsittellään oikeita tilanteita joissa pelaajat, joukkueiden jäsenet ja tuomarit ovat tunnistettavissa.

- Lopullisessa videon ja mahdollisesti tuomareiden sekä tuomarivalmentajien haastattelujen jälkeen syntyneet keisit todetaan tilanteessa väärin tai oikein tulkituiksi, mutta lähtökohdallisesti jokainen tilanne käsitellään mahdollisimman yleisellä tasolla eivätkä videoissa esiintyvät henkilöt ole henkilöllisyydeltään oleellisia.

Ensimmäinen sääntökeisi on nyt julkaistu osoitteessa: http://lentopallotuomarit.fi/saantokeiseja

Perusteluissa viitataan sääntöihin, casebookkiin ja mahdollisesti refereeing guidelines dokumentteihin ja viittaukset ovat hyperlinkkeinä, jossa jokainen asiasta kiinnostunut voi halutessaan myös itse perustelujen takana olevaan materiaaliin.

- Tässä samalla Liiton erotuomarijaos haluaa toivottaa kaikille kotimaisessa lentopallossa mukana oleville toimijoille mielenkiintoista ja hyvää sarjakautta. Toivottavasti joukkueet, tuomarit, katsojat ja seurojen taustajoukot pystyvät hoitamaan kauden mallikkaasti maaliin saakka ja pysymme kaikki terveinä!

  Takaisin